Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Dasi

#36378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kluz franjo wrote:I ?
Principi? Alija? Jedno mislim prijepodne drugo poslijepodne?
Juce nece razgovarati sa SDA i PDA jer je PDA isto sto i SDA a danas vec hoce sa SDA. Ko zna, mozda ce sutra i sa PDA.
Opet kazem nisam protiv razgovora ali jesam protiv lazi i populizma. Kad su misili da nemaju sanse na Federalnom bilo je prikupljanje glasova i mazanje ociju sa necemo. Sad kad su skontali da imaju neke sanse onda hocemo.
Da se razumijemo, slazem se s tobom u dosta stvari ali ne razumijem kako ce tvojim plucima pomoci gazenje sopstvene rijeci/principa i razgovor sa SDA (nacionalnim kriminogenim udruzenjem, sto i jesu).
Mi smo građanska, socijal-liberalna stranka i ove pobrojane smatramo nacionalistima, ili još gore, kriminogenim udruženjima koja nacionalizam koriste kao paravan za ono čime se zapravo bave. Dakle, ja znam zašto mi nećemo, a druge treba pitati zašto oni neće. Ali je svakako zanimljivo da SDA, HDZ i SNSD mogu i uvijek hoće zajedno.
„Učinit ćemo sve da nametnemo programsku priču koja je u interesu građana. Pričali smo o vlasti i mi ćemo zajedno biti ili opozicija ili vlast, ali kako smo isticali, pobjednici izbora trebaju sjesti i pokušati napraviti vlast. Mi sa SDA i HDZ-om u ovom trenutku nećemo da razgovaramo, neka oni pokušaju formirati vlast kao pobjednici, a bh. blok će imati svoju platformu“, pojasnio je Nikšić.

Usaglasili smo se da sve odluke o državnom i federalnom nivou donosimo zajedno. Mislim da je ovo početak jedne nove političke opcije koja će sve promijeniti u naredne četiri godine. Ono što je važno jeste da smo imali otvoren i direktan razgovor pa čak i o nekim problematičnim pitanjima. Nije nam bitno da budemo pozicija, ali smo svjesni snage koju imamo. Spremni smo ostati u opoziciji, a ono što nas vodi nisu fotelje i pozicija, već principi. Uvjeren sam da SDP neće u koaliciju s SDA“, naglasio je Kojović.

kluz franjo wrote:Ja dajem mandat MOJOJ opciji da sa drugima razgovara, ali hoću konkretne rezultate.
Ako će razgovarati u cilju rezultata, moju podršku imaju.
Ako će fotelje...
SDP je razgovarao i usao u vlast. Sta se desilo? Dises li bolje?
DF je razgovarao i usao u vlast. Sta se desilo? Dises li bolje?
Da ne nabrajam druge koji su probali.

I sto kaze @sabina1, mozda tvojim plucima kratkorocno (4 godine) bude bolje ali sta onda? Njemacka?
Last edited by Dasi on 30/11/2018 01:04, edited 4 times in total.
putokaz1

#36379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

ček, a ko ga dovede na čelo rudnika i ko ga nije nikada dirao?[/quote]
Dovela ga SDA,nije ga dirala SDA ni SBIH ni SDP ni DF ni SBB ni Selim Bešlagić niko ga nije želio niti smjeo dirati
''U Rudnike Banovići se ne ''barače''''
Vidjet ćemo kako će NS raditi,skeptik sam
Hakiz

#36380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
pemanapemani wrote:@kluz franjo

razgovarati sa onima koji su imali skoro tri desetljeca da rijese probleme i dileme koje ste naveli, a vidimo kako su ih rijesili ili pokusali rijesiti, je kontraproduktivno, prakticki besmisleno.

Vec sam rekao, ok, Konakovic, SBB i Hadzibajric u KS su gorka pilula radi moguceg boljitka.

Sta ima NS razgovarati o Ustavu, NATO, borackim pravima itd., sa ljudima koji skoro tri desetljeca imaju isto rezonovanje po tim pitanjima? Mozda ce promijeniti misljenje nakon razgovora sa Pedjom?

Stvarno ne razumijem.
Nije pitanje šta ti koji desetljećima sve razvaljuju hoće.
Pitanje je šta hoće Peđa, tj. šta hoću ja kao neko ko je glasao za Peđu.
Ja hoću novi odnos prema NATO-u, EU. Ja hoću Ustav koji nije protuustavan sam sebi.

Ja bih volio da su Peđa i peđini dobili većinu da sami o tome odlučuju.
NISU!
Dakle, mene interesuje RAZGOVOR u tom kontekstu i samo u tom kontekstu. I to odobravam.
A one koji su gasali za NS jer je govoreno da sa SDA, HDZ i sličnima ni pod razno ko šiša kad su bili budale pa povjerovali?
Dasi

#36381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Isto Damir Niksic uhvatio se BHS jezika, sve stoji sto govori/pise, ali ko mu je koalicioni partner?
Konakovic i ova budala (DF/GS) https://twitter.com/suljagicemir1/statu ... A8FepziWks.
Kako misli pored njih progurati BHS? I ako mu je vec toliko do BHS jezika zasto je u koaliciji s njima?
Zato jer je populista, gura ono na sta se raja pali i zari.
Isto je i ovo populizam, dok pije vode necemo a kasnije sta bog da.
kluz franjo

#36382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dasi wrote:...
Dasi
Priznajem da nisam sve DETALJNO pročitao.
Možda mi je nešto i promaklo, ali ja nisam NS. Moje razmišljanje i stavovi nisu Alijini.
Ja što sam (pragmatično) pisao prije 2-3-4 godine, pišem i sada.
Meni je na prvom mjestu bitan rezultat, a na drugom ideologija.
Ja znam gdje se nalazim ideološki, ali isto tako znam gdje se nalazimo ustavno/izborno.
Ja mogu samo da ponovim. U izbornom rezultatu kakav jeste, nemam primjedbe na ponašanje NS.
Ja ovo mogu i dublje elaborirati.
kluz franjo

#36383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote:
kluz franjo wrote:
pemanapemani wrote:@kluz franjo

razgovarati sa onima koji su imali skoro tri desetljeca da rijese probleme i dileme koje ste naveli, a vidimo kako su ih rijesili ili pokusali rijesiti, je kontraproduktivno, prakticki besmisleno.

Vec sam rekao, ok, Konakovic, SBB i Hadzibajric u KS su gorka pilula radi moguceg boljitka.

Sta ima NS razgovarati o Ustavu, NATO, borackim pravima itd., sa ljudima koji skoro tri desetljeca imaju isto rezonovanje po tim pitanjima? Mozda ce promijeniti misljenje nakon razgovora sa Pedjom?

Stvarno ne razumijem.
Nije pitanje šta ti koji desetljećima sve razvaljuju hoće.
Ja hoću novi odnos prema NATO-u, EU. Ja hoću Ustav koji nije protuustavan sam sebi.

NISU!
Dakle, mene interesuje RAZGOVOR u tom kontekstu i samo u tom kontekstu. I to odobravam.
A one koji su gasali za NS jer je govoreno da sa SDA, HDZ i sličnima ni pod razno ko šiša kad su bili budale pa povjerovali?
Budalama treba stručna pomoć, a ne forumska.
Dasi

#36384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kluz franjo wrote:
Dasi
Možda mi je nešto i promaklo, ali ja nisam NS. Moje razmišljanje i stavovi nisu Alijini.
Ja znam gdje se nalazim ideološki, ali isto tako znam gdje se nalazimo ustavno/izborno.
Ja mogu samo da ponovim. U izbornom rezultatu kakav jeste, nemam primjedbe na ponašanje NS.
Da ne bi mnogo citao evo kratko.
Nisam protiv razgovora ali jesam protiv lazi.
Pun mi klinac od '92. lazi. Od '95. glasam protiv lazi i sta dobijem? Laz na laz. Prvo SDP sad i NS. Ma u kurac vise neka glasa ko hoce, bolje mi je pola sata u zid buljiti jer cu na kraju opet dobiti SDA.
Hakiz

#36385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Hronološki:

Počelo je sa obećanjem promjene političke paradigme. Pa je došao Baroš. Pa je nastavljeno sa nema koalicije sa SDA i sličnima. Pa se desila koalicija sa A-SDA, SBB, NiP... Pa je došlo do momenta da su razgovori sa SDA, HDZ (da sačekamo koji dan, spomenuće se i SNSD, nemaju vremena za državni nivo dok ne riješe federalni) prihvatljivi.

Primjećuje li neko tendenciju, smjer kretanja?

Kontam ja, ljudski faktor je uzrokovao zagađenje okoline i promjenu klime, došlo je globalno zatopljenje, pa se i glečeri principa polako tope.
Hakiz

#36386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:
Hakiz wrote:
kluz franjo wrote: Nije pitanje šta ti koji desetljećima sve razvaljuju hoće.

NISU!
FUJ!

Fakat ne treba čovjeka hvaliti, osili se...
putokaz1

#36387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Mogla je NS i 2010 odma isto ići u koalicije s sda otpadima i ljevicom
kluz franjo

#36388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dasi wrote:
kluz franjo wrote:
Dasi
Da ne bi mnogo citao evo kratko.
Nisam protiv razgovora ali jesam protiv lazi.
Pun mi klinac od '92. lazi. Od '95. glasam protiv lazi i sta dobijem? Laz na laz. Prvo SDP sad i NS. Ma u kurac vise neka glasa ko hoce, bolje mi je pola sata u zid buljiti jer cu na kraju opet dobiti SDA.
I sve si u pravu.
Osim... ( a nije Ivica)...
Osim, ako ne naprave nešto.
Ja se stvarno godinama već trudim da se ljudi odmaknu od emocija i da se usmjere na rezultate.
Meni priča o 300+ mjera ne znači ništa, dok ih ne vidim crno na bijelo.
Dasi

#36389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

Hakiz wrote:Hronološki:

Počelo je sa obećanjem promjene političke paradigme. Pa je došao Baroš. Pa je nastavljeno sa nema koalicije sa SDA i sličnima. Pa se desila koalicija sa A-SDA, SBB, NiP... Pa je došlo do momenta da su razgovori sa SDA, HDZ (da sačekamo koji dan, spomenuće se i SNSD, nemaju vremena za državni nivo dok ne riješe federalni) prihvatljivi.

Primjećuje li neko tendenciju, smjer kretanja?

Kontam ja, ljudski faktor je uzrokovao zagađenje okoline i promjenu klime, došlo je globalno zatopljenje, pa se i glečeri principa polako tope.
Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!
Last edited by Dasi on 30/11/2018 01:21, edited 1 time in total.
kluz franjo

#36390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Hakiz wrote:
kluz franjo wrote:
Hakiz wrote:
FUJ!

Fakat ne treba čovjeka hvaliti, osili se...
Prihvatam.
FUJ JA!
Nero Histrion

#36391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

putokaz1 wrote:ček, a ko ga dovede na čelo rudnika i ko ga nije nikada dirao?
''''

Zasto niko ne smije barkat u Kukica?
Last edited by Nero Histrion on 30/11/2018 01:32, edited 1 time in total.
kluz franjo

#36392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

U kategoriji NEBITNOSTI je kluz franjo jedna od jedinica mjere.
E sada neka svako pronađe svoj omjer...
Dasi

#36393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kluz franjo wrote: I sve si u pravu.
Ja se stvarno godinama već trudim da se ljudi odmaknu od emocija i da se usmjere na rezultate.
Ok, a sta ako ne naprave? Sta dalje? Njemacka?
Sto vjerujes da ce oni uspjeti nesto napraviti kad SDP nije uspio? SDP sa vise love, sa vise clanova, sa vise glasova, sa (u to vrijeme) jacim politicarima.
Bojim se da koljemo vola zbog kilo mesa ali eto vidjecemo na sta ce sve ispasti na kraju.
Hakiz

#36394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kluz franjo wrote:...
Prihvatam.
Jesam pretjerao, ali zato što nisam od tebe očekivao tako ciničnu i zajedljivu konstataciju.

Gledaj na to kao reakciju na napisano, ne na tebe kao osobu.
kluz franjo

#36395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Dasi wrote:
Sto vjerujes da ce oni uspjeti nesto napraviti kad SDP nije uspio? SDP sa vise love, sa vise clanova, sa vise glasova, sa (u to vrijeme) jacim politicarima.
Bojim se da koljemo vola zbog kilo mesa ali eto vidjecemo na sta ce sve ispasti na kraju.
Ma sve OK.
Ja sam pokušao argumentovati svoj stav, ti svoj.
Bumo videli.
Ja se nadam svom ishodu, a vjerujem i ti.
Pozz.
Dasi

#36396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

kluz franjo wrote:
Dasi wrote:
Ma sve OK.
Ja sam pokušao argumentovati svoj stav, ti svoj.
Bumo videli.
Ja se nadam svom ishodu, a vjerujem i ti.
Pozz.
Da, i ja se nadam tvom ishodu.
Hakiz

#36397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Dasi wrote:
Da smirimo strasti, sačekamo formiranje vlasti, pa 100 dana, pa...

Ali, bojim se da me je strah.
Lopov-eliminator

#36398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lopov-eliminator »

kluz franjo wrote: Ja znam gdje se nalazim ideološki, ali isto tako znam gdje se nalazimo ustavno/izborno.
:thumbup:
Tako je, bitno je naglasiti "u izbornom rezultatu kakav jeste". Koliko god se kralo na izborima, činjenica je opet da je i za te druge neko glasao.

Čitam ovdje već duže vrijeme šta forumski analitičari pišu (posebno za Kanton Sarajevo) i sve više mislim da je najveća prepreka narodu narod sam sebi. Narod je kod nas uglavnom politički nepismen i misli da je politika seoska pijaca i da tako treba biti. Ovdje barem 80% forumaša koji se gađaju analizama nije nikad bilo negdje na rukovodećim pozicijama, a pričaju puni samopouzdanja kako se treba nešto voditi dok gledaju stvari isključivo iz svoje perspektive.

Primijetio sam da medju glasačima NS-a ima značajan broj onih koji ne razumiju politiku, najlakše je reći NS ne treba s ovim, ne treba s onim i na kraju ispade da ne treba ni s kim, a istovremeno bi ti isti bacali drvlje i kamenje na NS ako bi se NS opredijelila za ostanak u opoziciji.
Kad se pogledaju druge stranke, nema stranke koja je ušla, a da nema oraha po džepovima. Također, dobro je poznato koliko su (ne)mogući novi izbori u slučaju nefunkcionisanja saziva skupštine, tako da inat i emocije treba ostaviti po strani. Realnost je da NS, kao i ostale stranke koje su prošle u skupštinu, nema toliko zastupničkih mjesta da može djelovati u pravcu u kojem želi bez većih kompromisa. Sve stranke koje su ušle u skupštinu su sad u takvoj poziciji, čak i one najjače, da ne može niko sebi priuštiti da se ponaša kao monopolista.

Po meni bi se stranke koje budu činile većinu između sebe trebale raspodijeliti tako da se kasnije mogu utvrđivati rezultati po sektorima šta je ko napravio, tako da za tuđi nerad ne bude kriv onaj ko je radio kako treba. Čini mi se sa NS, barem za sada, ide u tom pravcu, vidjećemo šta će se dešavati kad vlast krene s radom, ne treba trčati na prvu.
high_volume

#36399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Dasi wrote:Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!
Ko je tvoju mater primorao da leće kupuje kod Baroša - Baroš ili medicinska ustanova kojom upravlja SDA?

Ko je odgovoran što tvoja mater ima penziju 450 KM, Naša Stranka ili SDA stranka koja upravlja penzionim fondovima i državom već 20-tak godina?
Dasi

#36400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

high_volume wrote:
Dasi wrote:Kad si vec spomenuo Barosa. Mater mi, penzionerka, prije pola godine i vise kod Barosa morala kupiti lecu od 600+KM... penzija joj oko 450KM. Sta ja uradim, napravim spisak osoba (i Pedjino ime se tu naslo) sa NS liste za koga da glasa. Stara ne moze ocima SDA i sta dobije? SDA i -600KM!
Ko je tvoju mater primorao da leće kupuje kod Baroša - Baroš ili medicinska ustanova kojom upravlja SDA?

Ko je odgovoran što tvoja mater ima penziju 450 KM, Naša Stranka ili SDA stranka koja upravlja penzionim fondovima i državom već 20-tak godina?
Jesi li procitao do kraja? Ako jesi procitaj jos koji put.

Sabina Cudic na TV1. :thumbup:
Locked