k' nozi dzukeloSrna 04.04.2018 17:05
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Moskvi da je unipolarni svijet izabrao Srbe za neprijatelje i za potrebe borbe protiv njih dopustio da se mudžahedini mobilišu i odu na ratište u BiH, gdje su se oni koji su preživjeli trajno nastanili i nastavili sa terorističkim aktivnostima, čineći prostor BiH potencijalnim žarištem.
"Stvaranje Al kaide u Avganistanu za potrebu borbe protiv Sovjeta na kraju se izrodilo u borbu protiv svojih osnivača. Učešćem u terorističkim napadima u zapadnoj Evropi državljani BiH su potvrdili postojanje bele Al Kaide i još jednom potvrdili da dovođenje ideja islamskog terorizma u BiH i Kosovu i Metohiji za borbu protiv Srba nije moglo da ostane samo na mržnji prema Srbima", rekao je ministar Vulin...
Dešavanja u Srbiji
- Maraschino
#36376 Re: Dešavanja u Srbiji
-
kiligonzales
#36377 Re: Dešavanja u Srbiji
O tuci sa NATOM ne napisah, samo govorim o prisustvu u regionu.General War wrote:Majstore pricam ti o rezulociji ( cini mi se)1244, znaci mogu doc tamo kao mirovne snage kao i u Bosni...lijepo sam napisao, nemislim da se biju sa NATO-m, ali svakako posto mandat UNa nije zavrsio i nista ih ne sprjecava.kiligonzales wrote:Bondstil je jos na Kosovu, a sve oko Kosova je maltane u NATO-u.General War wrote: Aj da te pitam, na koji nacin su amerikanci na kosovu?
Ti i neki ovdje idete pod prepostavkom da rusi objave rat NATO- u, i tu ti je zajeb...ja ne govorim o tome vec o UN mandatu...kao i za bosnu...imas ono 5+1 uslov da OHR otidje odavdje, uslov nije jos ispunjen sto ti implicira da ti sutra mogu rusi osvanut i da ti i bilo ko drugi nemozete nista uradit po tom pitanju.
Razmisli sta pricam.
Isto tako i za dotur materijala i vojne tehnike, ne mozes medjunarodne koridore blokirati kako ti se digne, po uslovima da se radi o neborbenim letjelicama...osim u slucaju sankcija...a toga nema za sada.
To ko moze osvanuti u BiH sutra su Baba Vange price, morebit a i ne mora. Vjerovatniji je scenarij da Nato koji je prisutan u regiji u jacem angazmanu od Rusije, moze poklopiti Balkan, nego sami Rusi. Mislim vec su fakticki poklopili skoro cijelu Jugu. Ostali su Makedonija, koja ce po svemu sudeci biti naredna clanica NATO-a. BiH i Srbija su u programu partnerstva za mir. Kosovo kaska, ali dobro najmladji su, mozda i oni budu u paketu sa BiH i Srbijom.
Ne bih da postavljam dokumentaciju koja je potrebna da izvezes sanduk metaka iz BiH regularno, isto tako i da udje oruzje u BiH, glupo je. Uglavnom dobro se svaki preprodavac oruzja na legalan nacin mora napatiti da sve dozvole sabere od ministarstava, izradi dokumentaciju, obezbjedi transport, cak moraju navesti imena vozaca vozila koji ce obaviti transport, obezbjediti pratnju vozilima, garancije institucija da ce isto oruzje stici do onoga kome se prodaje, najaviti rutu, u glavnom to je 20+ dokumenata.
Sad sta svaka vlast moze prokrijumcariti kroz ove granice, to je vec nesto drugo, ali protok oruzja se kontrolira poprilicno dobro. Otkad je rat okoncao, postavljen je standard u kome se mi najmanje pitamo vezano za uvoz i izvoz oruzja.
Bezveze pises pogresne stvari, valjda ce ti sad bit jasnije.
Ko mirovnjaci mogu svugdje, bili su vec ovdje ko mirovnjaci UN-a, doduse ne u broju ko zapadnjaci.
-
kiligonzales
#36378 Re: Dešavanja u Srbiji
Interesantan video, kad je ovo nastalo i gdje? Jel oznacena lokacija videu?General War wrote:jel ti to sam sebe demantujes?bh.tornjak wrote:tenkovi i drugi oklop se razmijesta na granici s Kosovom.
znaci....pocelo je....
https://www.facebook.com/Gazeta17Shkurti/
Koliko vidim srpska cast je objavila dva videa sa tenkovima...
Evo Vulin i zene saziva na trening
http://dnevnizurnal.com/17440-2/
- General War
#36379 Re: Dešavanja u Srbiji
Hajd da ti jos malo pomognem; mirovnjaci imaju svoje reone...scenario- vidi pod Kipar.kiligonzales wrote:O tuci sa NATOM ne napisah, samo govorim o prisustvu u regionu.General War wrote:Majstore pricam ti o rezulociji ( cini mi se)1244, znaci mogu doc tamo kao mirovne snage kao i u Bosni...lijepo sam napisao, nemislim da se biju sa NATO-m, ali svakako posto mandat UNa nije zavrsio i nista ih ne sprjecava.kiligonzales wrote:
Bondstil je jos na Kosovu, a sve oko Kosova je maltane u NATO-u.
To ko moze osvanuti u BiH sutra su Baba Vange price, morebit a i ne mora. Vjerovatniji je scenarij da Nato koji je prisutan u regiji u jacem angazmanu od Rusije, moze poklopiti Balkan, nego sami Rusi. Mislim vec su fakticki poklopili skoro cijelu Jugu. Ostali su Makedonija, koja ce po svemu sudeci biti naredna clanica NATO-a. BiH i Srbija su u programu partnerstva za mir. Kosovo kaska, ali dobro najmladji su, mozda i oni budu u paketu sa BiH i Srbijom.
Ne bih da postavljam dokumentaciju koja je potrebna da izvezes sanduk metaka iz BiH regularno, isto tako i da udje oruzje u BiH, glupo je. Uglavnom dobro se svaki preprodavac oruzja na legalan nacin mora napatiti da sve dozvole sabere od ministarstava, izradi dokumentaciju, obezbjedi transport, cak moraju navesti imena vozaca vozila koji ce obaviti transport, obezbjediti pratnju vozilima, garancije institucija da ce isto oruzje stici do onoga kome se prodaje, najaviti rutu, u glavnom to je 20+ dokumenata.
Sad sta svaka vlast moze prokrijumcariti kroz ove granice, to je vec nesto drugo, ali protok oruzja se kontrolira poprilicno dobro. Otkad je rat okoncao, postavljen je standard u kome se mi najmanje pitamo vezano za uvoz i izvoz oruzja.
Ko mirovnjaci mogu svugdje, bili su vec ovdje ko mirovnjaci UN-a, doduse ne u broju ko zapadnjaci.
- General War
#36380 Re: Dešavanja u Srbiji
Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?kiligonzales wrote:Interesantan video, kad je ovo nastalo i gdje? Jel oznacena lokacija videu?General War wrote:jel ti to sam sebe demantujes?bh.tornjak wrote:tenkovi i drugi oklop se razmijesta na granici s Kosovom.
znaci....pocelo je....
https://www.facebook.com/Gazeta17Shkurti/
Evo Vulin i zene saziva na trening![]()
Bila vojna vjezba ba, ne sikirajte se
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#36381 Re: Dešavanja u Srbiji
Hoce da ostanu i bez klovnova i bez tenkova.General War wrote: Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?
-
kiligonzales
#36382 Re: Dešavanja u Srbiji
Hajd da ti jos malo pomognem; mirovnjaci imaju svoje reone...scenario- vidi pod Kipar.[/quote]General War wrote:O tuci sa NATOM ne napisah, samo govorim o prisustvu u regionu.kiligonzales wrote:Majstore pricam ti o rezulociji ( cini mi se)1244, znaci mogu doc tamo kao mirovne snage kao i u Bosni...lijepo sam napisao, nemislim da se biju sa NATO-m, ali svakako posto mandat UNa nije zavrsio i nista ih ne sprjecava.General War wrote:
Bondstil je jos na Kosovu, a sve oko Kosova je maltane u NATO-u.
Divna si pomoc, a koliko se sjecam bili su djelom UNPROFORA u BiH i mimo tih protokola, isto tako i na Kosovu. Broj je bio mali u odnosu na druge. Eto to je malo mimo tih protokola koje pominjes.
https://www.nato.int/docu/review/2004/i ... ecial.html
Inace se ovih dana bas po Srbiji hvale kako su ruski mirovnjaci razbili Haradinaju glavu.
-
kiligonzales
#36383 Re: Dešavanja u Srbiji
Sve je vama vojna vjezba, pa onda na hinjaka udarite.General War wrote:Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?kiligonzales wrote:Interesantan video, kad je ovo nastalo i gdje? Jel oznacena lokacija videu?General War wrote: jel ti to sam sebe demantujes?
Tako bi i oko Sarajeva 1991 i 1992, pa onda "tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja".
Da ne osjetih na svojoj kozi te vjezbe, nebi sada na ove gledao ovako, jbg nije daleko familija od sjeverne granice Kosova.
-
kiligonzales
- jao_situacije
#36385 Re: Dešavanja u Srbiji
evo ga opet beli ganci narkić
Preživeli mudžahedini trajno su naseljeni na prostoru BiH gde su nastavili sa terorističkim aktivnostima, čineći njen prostor nestabilnim i potencijalnim žarištem decenijama nakon prestanka rata. Učešćem u terorističkim napadima u zapadnoj Evropi državljani BiH su potvrdili postojanje Bele Al Kaide i još jednom potvrdili da dovođenje ideja islamskog terorizma u BiH i na KiM za borbu protiv Srba nije moglo da ostane samo na mržnji prema Srbima - kaže Vulin.
- seln
#36386 Re: Dešavanja u Srbiji
Imaju randevu...General War wrote: Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?

- jazzer
#36387 Re: Dešavanja u Srbiji
Evo usrali smo se u gace, ja jutros provjerio do kada mi pasos vazi da mogu bjezati.General War wrote:Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36388 Re: Dešavanja u Srbiji

a sto vam šiptari pamet razvukose
- bh.tornjak
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36391 Re: Dešavanja u Srbiji
samo je jedan BaBo...

ubisHe ga ko obilica u turskom logoru tj haskomRoberts: Milošević bio proamerički i antiruski kao malo ko
Beograd -- Predlog da se Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik predstavlja širu igru moći u Srbiji i na Balkanu, piše za "Gardijan" Ajvor Roberts.

- General War
#36392 Re: Dešavanja u Srbiji
Samo s tekbirima, nema sta da vise se bojis.kiligonzales wrote:Sve je vama vojna vjezba, pa onda na hinjaka udarite.General War wrote:Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?kiligonzales wrote:
Interesantan video, kad je ovo nastalo i gdje? Jel oznacena lokacija videu?
Tako bi i oko Sarajeva 1991 i 1992, pa onda "tuci Velusice, tamo nema srpskog zivlja".![]()
Da ne osjetih na svojoj kozi te vjezbe, nebi sada na ove gledao ovako, jbg nije daleko familija od sjeverne granice Kosova.
- General War
#36393 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa objasni to drugujazzer wrote:Evo usrali smo se u gace, ja jutros provjerio do kada mi pasos vazi da mogu bjezati.General War wrote:Vi se posteno ismijaste sa onim klovnovima u uniformama, a sad gdje idu oni tenkovi?
- Young Erotica
#36394 Re: Dešavanja u Srbiji
Danas veselo po Beogradu 
- General War
#36395 Re: Dešavanja u Srbiji
Zasto?Young Erotica wrote:Danas veselo po Beogradu
- Young Erotica
#36396 Re: Dešavanja u Srbiji
Praznicna euforija
- Maraschino
#36397 Re: Dešavanja u Srbiji
TUČA DELIJA I GROBARA, NJIH 50 ISKASAPILO MAČETAMA NAVIJAČA: Ljekari mu se bore za život!General War wrote:Zasto?Young Erotica wrote:Danas veselo po Beogradu
- Young Erotica
#36398 Re: Dešavanja u Srbiji
Momak kaze da nije uopste navijac sad dal je patka ne znam,uvek ovako pred derbi se desavaju neke lude stvari.
Jos obe ekipe u isto vreme imale utakmice kuci.
Inace nam je opet onaj amerikanac jebao kevu,i tako u krug mi ne damo a oni nam ga traze.
Inace nam je opet onaj amerikanac jebao kevu,i tako u krug mi ne damo a oni nam ga traze.
- General War
#36399 Re: Dešavanja u Srbiji
sto se mene tice, takvim navijacima bih priredio javno sutanje medjusobom do posljednjeg a policija oko njih da nebi koji pobjegao.Young Erotica wrote:Momak kaze da nije uopste navijac sad dal je patka ne znam,uvek ovako pred derbi se desavaju neke lude stvari.
-
kiligonzales
#36400 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne beri ti brigu za mene, vise me strah za druge.General War wrote: Samo s tekbirima, nema sta da vise se bojis.