FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

solo2

#36376 Re: FC Barcelona

Post by solo2 »

Ma evo i njemu qrz - pa nije Messi Barcelona u pm - ako mu se ne svidja nek' ide - otisao je Ronaldinho pa nikom nista ha ja.
Narode dzabe se nervirate - kao sto nam Skenderija javlja situacija je politicka koja se prelila na igru, sto znaci da od neke igre do daljenjeg nema nista - pratit' cemo neke druge sportove - kad pocinje prvenstvo u rukometu?
skenderija04

#36377 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ODB wrote:Kontam da će se ovo sve stišati i da će Enrike ostati do kraja sezone.U tom slučaju kako je počelo raspašće se do el klasika sve i mogao bi Real konačno da vrati onu petardu :-)

Mesi ako bude birao u oba slučaja ste donji,šta on zna realno...
Ovo je pritisak samo takav. Sacekajmo srijedu. Zakazana je vanredna sjednica i moglo bi biti svega.
Vertig0

#36378 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Da klub normalno funkcionise Messi se tu ne bi nista pitao. Uz svo duzno postovanje prema njemu, on nema sta tu da radi.
skenderija04

#36379 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

solo2 wrote:Ma evo i njemu qrz - pa nije Messi Barcelona u pm - ako mu se ne svidja nek' ide - otisao je Ronaldinho pa nikom nista ha ja.
Narode dzabe se nervirate - kao sto nam Skenderija javlja situacija je politicka koja se prelila na igru, sto znaci da od neke igre do daljenjeg nema nista - pratit' cemo neke druge sportove - kad pocinje prvenstvo u rukometu?
Rukomet je pravo vadjenje. U ligi Barcelona nije izgubila skoro dvije sezone :D :D :D :D
skenderija04

#36380 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Vertig0 wrote:Da klub normalno funkcionise Messi se tu ne bi nista pitao. Uz svo duzno postovanje prema njemu, on nema sta tu da radi.
Tacno, bar bi tako trebalo biti ali fol je sto je Messi to sto je ,u klubu kao Barcelona koji je to sto je.

Da je FCB privatno vlasnistvo Messi bi bio prodan prije dvije godine i svi bi rezali na vlasnike. Kako je Messi izborni adut, onaj ko ga proda mogao bi istog trenutka da trazi azil u nekoj divljoj zemlji.
ODB

#36381 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Dobar trener bi mogao ovu Barcu za mjesec da vrati i isčupa,bar u borbi za titulu.Samo Mesija nek stave u vezni red i prestanu širiti igru bezveze,ali njega ni Gvardiola ne bi mogao ubijediti na to :lol:
skenderija04

#36382 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ODB wrote:Dobar trener bi mogao ovu Barcu za mjesec da vrati i isčupa,bar u borbi za titulu.Samo Mesija nek stave u vezni red i prestanu širiti igru bezveze,ali njega ni Gvardiola ne bi mogao ubijediti na to :lol:
Problem je sto fudbal nije najveci problem. Da je samo do igre, taktike i sistema bilo bi izlaza. Ovo traje vec tri i po godine. Valjda je dosao trenutak da sve pukne i da se krene od pocetka.

P.D

Puyol u NY City. Soriano i Txiki su vec zabili prvi gol u ligi sampiona.
BHF_Manijak

#36383 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Sve sam vidio u fudbalu... Golove u 98. minutama, preokrete sa 0:1 na 2:1 za 100 sekundi u 90. minuti, da se fudbaleri grizu, da golmani daju golove, da fudbaleri brane penale, jos da vidim Mourinha da trenira Messia i to je to, pocinjem pratiti neki drugi sport. :mrgreen: :mrgreen:
5 0 5

#36384 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

BHF_Manijak wrote:jos da vidim Mourinha da trenira Messia i to je to, pocinjem pratiti neki drugi sport. :mrgreen: :mrgreen:
u barceloni.
BHF_Manijak

#36385 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

I to, naravno! :mrgreen:
HB_BHF

#36386 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

BHF_Manijak wrote:Sve sam vidio u fudbalu... Golove u 98. minutama, preokrete sa 0:1 na 2:1 za 100 sekundi u 90. minuti, da se fudbaleri grizu, da golmani daju golove, da fudbaleri brane penale, jos da vidim Mourinha da trenira Messia i to je to, pocinjem pratiti neki drugi sport. :mrgreen: :mrgreen:
:lol:
Ne reci ništa, i to je moguće. :D ... Mada bi Barca trebala uraditi takvo nešto. Ne mora to biti Mourinho, ali krajnje je vrijeme da dođe neki trener sa iskustvom.U zadnjem el clasicu doslovno Ancelotti je pobijedio Luisa Enriquea. Ovaj ni dan danas ne zna šta radi i odavno je izgubio kontrolu nad igračima. Laporta ako ima u planu Xavija staviti za trenera Barce (ili opet nekoga čija je referenca igračka karijera u Barci), onda je najbolje da odstupi od kandidature. To bi bilo samo produženje agonije. Ista stvar će uvijek biti dok god se pokušava naći novi Guardiola. To se je potrefilo jednom i pitanje je kad će opet.
Zmijuga loma

#36387 Re: FC Barcelona

Post by Zmijuga loma »

BHF_Manijak wrote:Sve sam vidio u fudbalu... Golove u 98. minutama, preokrete sa 0:1 na 2:1 za 100 sekundi u 90. minuti, da se fudbaleri grizu, da golmani daju golove, da fudbaleri brane penale, jos da vidim Mourinha da trenira Messia i to je to, pocinjem pratiti neki drugi sport. :mrgreen: :mrgreen:
Ništa čudno. Nađi Mourinhovu analizu finala SP i vidi komentare na Messijevu igru. Tad mu je Mou dao signal. :D

Samo je pitanje da li bi Chelsea mogao ispoštovati FFP kod tog transfera, jer će Barca insistirati da se plati puna klauzula.
ODB

#36388 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Šta će jadnik morao bi i u Chelseau na krilo ili kao second striker,neće on to :skoljka:
skenderija04

#36389 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Nista od toga. Ova zajebancija na instagramu je samo znak da je Messi okrenuo palac prema dole i da su Barti i Luisu dani odbrojani. Evo i gospodja Messi, Antonella, takodje pocinje sa pracenjem Celzija :D

Situacija je poprilicno ozbiljna i izgleda da se vise ne radi ni o jednom rezultatu ili prolazu u sljedece kolo. Koliko je ozbiljno pokazuje i vijest da su direktori /glavni urednici sportskih redakcija najbitnijih katalonskih medija prekinuli odmore ( U Spaniji traju do 7. januara) i da su jos ovog popodneva bili na radnim mjestima. U srijedu se ocekuje presica Bartomeua nakon vanrednog sastanka uprave. Svakakve vijesti izlaze tako da je moguce da do srijede cujemo svasta.
HB_BHF

#36390 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Eduardo Macia, sadašnji sportski direktor Fiorentine je jedan od kandidata za nasljednika Zubizarrete. Pored ovoga, glavni kandidat je onaj lik iz Seville što se i ljetos o njemu pričalo... Ne znam šta će im kad ne mogu dovoditi igrače, osim činjenice da će godinu dana primati platu za ništa. Je li pravilo FIFA - e da klub mora imati sportskog direktora, ili ...?
skenderija04

#36391 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Eduardo Macia, sadašnji sportski direktor Fiorentine je jedan od kandidata za nasljednika Zubizarrete. Pored ovoga, glavni kandidat je onaj lik iz Seville što se i ljetos o njemu pričalo... Ne znam šta će im kad ne mogu dovoditi igrače, osim činjenice da će godinu dana primati platu za ništa. Je li pravilo FIFA - e da klub mora imati sportskog direktora, ili ...?
Ni meni nije jasna tolika briga oko sportskog direktora u ovoj situaciji. Sta ce ti, do 2016 mogu doci samo petorica: Deulo,Tello, Denis, Song i Bojan. Valjda im nije potreban taj Macia da odluci .

Koliko je Luis Enrique tanak vidi se iz ovog videa. Nakon sto je RSO poveo, Ney kaze Messiju " zagrij se", uz vrlo jasnu gestikulaciju. I jedan i drugi se smiju :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_kbiW9Kvr0A [/youtube]
skenderija04

#36392 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sutrasnji Sport

Image

Zubi smjenjen, Messi nakurcen, Puyol otisao, Luis Enrique pod lupom, Bartomeu prikljesten....

I STA SAD BARTOMEU?
LSD

#36393 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Enrique je vrlo brzo bivši ;-)
pitanje je hoce li to biti u srijedu ili u nedjelju nakon utakmice sa Atleticom...pada i zadnji štit odbrane

i onda Bartomeu ostaje sam na ledini....ne može se spasiti ni uz pomoc koperfildovskih trikova, morat ce se raspisati prijevremeni izbori
skenderija04

#36394 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Enrique je vrlo brzo bivši ;-)
pitanje je hoce li to biti u srijedu ili u nedjelju nakon utakmice sa Atleticom...pada i zadnji štit odbrane

i onda Bartomeu ostaje sam na ledini....ne može se spasiti ni uz pomoc koperfildovskih trikova, morat ce se raspisati prijevremeni izbori
Vrlo moguce
LSD

#36395 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Enrique je vrlo brzo bivši ;-)

Vrlo moguce
ma gotovo je ovo, vjeruj bratu ;-)

bice jako veselo u nedjelju na Campu :-) koncert zvižduka i maramica ...ni pobjeda ga više ne može spasiti :!: (mislim na Lucha).

Barto je zakucan, satjeran u mišiju rupu...no escape
ODB

#36396 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

U Realu sada trljaju kopačke :D Ako je Perez imao prste umješane u sva ona dešavanja (slučaj Mesi,Nejmar,ban..) svaka mu čast.Još ako Mesi ode uspio je u svojoj namjeri.Podlo i jadno ali sve se vraća...
skenderija04

#36397 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Zato i hoce na brzinu da srede sve u srijedu. Elche u kupu je smijurija sta bi moglo biti u nedjelju. Vidjecemo, ali Lucho je izuzetno glup ali strasno ponosan. U stanju je da se zakaci sa svima u sljedecih 7 dana da ce ga morati sutnuti. Ali, onda, kada definitivno pukne, sve ce ostati tamo gdje je prirodno da bude, na terenu. A onda nema izgovora u stilu " izbori su na ljeto" . Tada ce na red doci i igraci, likovi koji su postedjeni svega u ovoj apokalipsi.
HB_BHF

#36398 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Mene više brine to što niko nema jasan plan kako i šta dalje. Niko od protukandidata se ne pojavljuje sa bilo kakvom incijativom, prijedlogom ili mišljenjem. Ne vjerujem da je samo promjena trenera rješenje svega. Šta će biti sa Barcom B koja već odavno nema smisla, a važi za najbolju nogometnu školu na svijetu? Za mene nije rješenje ulagati svake godine ogromne milione eura za pojačanja, a pri tom još i ulagati u stadion. Ovo kažem zato što je Barca jedan od najgorih velikih klubova što se tiče transfera, pogotovo kad se radi o prodaji igrača.
LSD

#36399 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Zato i hoce na brzinu da srede sve u srijedu. Elche u kupu je smijurija sta bi moglo biti u nedjelju. Vidjecemo, ali Lucho je izuzetno glup ali strasno ponosan. U stanju je da se zakaci sa svima u sljedecih 7 dana da ce ga morati sutnuti. Ali, onda, kada definitivno pukne, sve ce ostati tamo gdje je prirodno da bude, na terenu. A onda nema izgovora u stilu " izbori su na ljeto" . Tada ce na red doci i igraci, likovi koji su postedjeni svega u ovoj apokalipsi.
oni ce na kraju nayebati najviše cini mi se, živi bili pa vidjeli....ko preživi ljeto, pricat ce :mrgreen: ....zadnje 3 sezone je sve slabija i slabija posjeta na Campu, jasan znak šta misle o terenu.

ovaj Sociedad je samo kap koja prelila čašu...ako ih navijaci uzmu na zub, gotovo im je sijelo...tu više nema vadione, taman i titulu osvojili neki cudima

i drago mi je što Puyol nece to docekati :thumbup: veliki covjek i veliki kapiten
ODB

#36400 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Žao mi je Mesija.Fulio je par sezona zbog tuđih gluposti.Ako sada ostane opet i ove godine vjerovatno bez trofeja.Iduće pola sezone valja igrati sa osakaćenim timom,nemaju beka da valja nikako,vezni lapo-lapo i onda dođe tranfer period u januaru i da kupe 5-6 igrača valja to opet uigrati,opet sezona bez trofeja.
Ako sad ne ode neće nikad.
Post Reply