Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36377 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

uu jbt odakle iskaču više još i 2017. :thumbup: stavljam na listu
FasterThanLight

#36378 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by FasterThanLight »

dale cooper wrote:Jako dobra sci-fi drama. Film koji istražuje jedan od fascinantnijih sci-fi koncepata ne-linearnog doživljaja
vremena. Ali isto tako se dotiče nekih vrlo ljudskih i aktuelnih tema kao što je važnost komunikacije i razumjevanja
u svijetu koji je podijeljen. Kao i onih ličnih kao što su izbori koje činimo tokom života i način na koji nas
oni definiraju. I vječito pitanje, kada bi mogli sve iz početka, da li bi izabrali isto?
jedini propust je sto je film spojlao sam sebe [SPOILER] kada pri "flashbacku" amy kaze da mala pita starog koji je naucnik :-) :-) :roll:

on the nature of daylight :thumbup:
last mohicans

#36379 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Vrlo dobar film prema istinitom događaju
http://m.imdb.com/title/tt3841424/?ref=m_nv_sr_1

Također,prijatno iznenađen komedijom Why him?
http://m.imdb.com/title/tt4501244/?ref=m_nv_sr_1

Franco izrastao u dobrog glumca. Iako je komedija u pitanju, ne zna to baš svako odglumiti. Samo da je birao bolje uloge i da je imao malo više srece, dalje bi dogurao.
nema me tamo

#36381 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

http://www.imdb.com/title/tt3305308/

Može se pogledati, a i ne mora..
Šteta jer je glumačka postava prejebena..A posebno razocaran jer bukvalno svaki put kad izađe neki film s Gleesonom obradujem se..
johnnykola

#36382 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

last mohicans wrote:Izuzetna drama,ostao sam zatečen.

Image

http://www.imdb.com/title/tt0457655/?ref_=nv_sr_1
Isti glumac u odličnom večeras na HRT3 u 22.45:

Image

Od režisera filma koji je večeras na Pink World Cinema u 23.00:

Image

CineStarTV Action 19.45:

Image

Pink Premium u ponoć:

Image
johnnykola

#36383 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

dale cooper wrote:Image

Jako dobra sci-fi drama. Film koji istražuje jedan od fascinantnijih sci-fi koncepata ne-linearnog doživljaja
vremena. Ali isto tako se dotiče nekih vrlo ljudskih i aktuelnih tema kao što je važnost komunikacije i razumjevanja
u svijetu koji je podijeljen. Kao i onih ličnih kao što su izbori koje činimo tokom života i način na koji nas
oni definiraju. I vječito pitanje, kada bi mogli sve iz početka, da li bi izabrali isto?
Sve potpisujem, vrlo dobar film, uz još mnogo toga:

http://www.prometej.ba/clanak/kultura/s ... nosti-2913
johnnykola

#36384 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Lajt, u biti neloš, o Robin Hudu iz Bukurešta.

Image
karanana

#36385 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Onda moram dublje istraziti i procitati o arrivalu jer ovo o cemu pricate, to gledanje buducnosti i tako to, ja nista nisam skonto.
johnnykola

#36386 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:Onda moram dublje istraziti i procitati o arrivalu jer ovo o cemu pricate, to gledanje buducnosti i tako to, ja nista nisam skonto.
Spoiler:

Pa kako nisi skontao? Sve ti nacrtali, odjednom pljuhnuli odgovore za sve, ona saznala namah da će joj curica biti bolesna i da će joj mužik biti kolig koji s njima komunicira i sve. Ne gledaju oni u budućnost već u startu znaju sve, i sadašnjost i prošlost i budućnost.

A upravo na ovom filmu se ogleda onaj dio, na drugoj temi sam pisao, mojeg poimanja engleskog jezika kao šatrovačkog. Linvistika i sve njene grane su izgleda, ali zbilja, zanimljive znanosti, još kad čovjek pročita posljednje postove na tu temu i na tom tragu od Draga Plećka, postavi si neka dodatna pitanja.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36387 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

karanana wrote:Onda moram dublje istraziti i procitati o arrivalu jer ovo o cemu pricate, to gledanje buducnosti i tako to, ja nista nisam skonto.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ma daj
čak sam i ja pofatao mrvice
johnnykola

#36388 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Black swan wrote:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ma daj
čak sam i ja pofatao mrvice
Realno.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#36389 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

johnnykola wrote:Lajt, u biti neloš, o Robin Hudu iz Bukurešta.

Image
gledao ljetos :thumbup:
karanana

#36390 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Ne znam, mozda sam bio smeten s necim pa nisam upratio ali ja sam konto da joj je curica umrla prije dolaska lignji tako da uopste nisam skonto da ce se njena udaja i radjanje curice desiti nakon odlaska. Jedino sam konto da se nakon smrti curice razvela pa reko da se opet spaja s naucnikom. A to je ustvari bilo prvo spajanje. Sad kad zna da ce curica umrijeti, mislite da je nece ni praviti ni radjati?
Jack Be Nimble

#36391 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Jack Be Nimble »

karanana wrote:Ne znam, mozda sam bio smeten s necim pa nisam upratio ali ja sam konto da joj je curica umrla prije dolaska lignji tako da uopste nisam skonto da ce se njena udaja i radjanje curice desiti nakon odlaska. Jedino sam konto da se nakon smrti curice razvela pa reko da se opet spaja s naucnikom. A to je ustvari bilo prvo spajanje. Sad kad zna da ce curica umrijeti, mislite da je nece ni praviti ni radjati?
Pa hoce. Rodila je. Zato je muz ostavio jer mu je rekla odma sta ce biti, a on nije mogao da zivi sa tim.
dale cooper

#36392 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Jack Be Nimble wrote:
karanana wrote:Ne znam, mozda sam bio smeten s necim pa nisam upratio ali ja sam konto da joj je curica umrla prije dolaska lignji tako da uopste nisam skonto da ce se njena udaja i radjanje curice desiti nakon odlaska. Jedino sam konto da se nakon smrti curice razvela pa reko da se opet spaja s naucnikom. A to je ustvari bilo prvo spajanje. Sad kad zna da ce curica umrijeti, mislite da je nece ni praviti ni radjati?
Pa hoce. Rodila je. Zato je muz ostavio jer mu je rekla odma sta ce biti, a on nije mogao da zivi sa tim.
Da, odlučila je da je i pored svog bola koji će joj uzrokovati kasnije to iskustvo osjećanja ljubavi ipak vrijedno toga.
Papucarec

#36393 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Papucarec »

The Great Wall - Kineski Zid 2016
Kada plaćeni ratnik (Matt Damon) biva uhvaćen i zarobljen unutar velikog Kineskog zida, on otkrije da se unutar zidina krije najveći svjetski misterij. Dok val za valom, zvijeri pokušavaju srušiti ovu masivnu strukturu, njegova potraga za blagom pretvara se u putovanje koje će ga dovesti do statusa heroja, nakon što se pridruži ogromnoj vojci elitnih ratnika koji se moraju suočiti sa nevjerojatnim i naizgled nepobjedivim neprijateljem.

SILENCE - Tišina 2016
Najnoviji film Martina Scorsesea, “Silence”, priča priču o dvojici katoličkih misionara (Andrew Garfield i Adam Driver) koji će se morati suočiti sa ultimativnim izazovom svoje vjere kada odputuju u Japan u potrazi za svojim nestalim mentorom (Liam Neeson) – u vrijeme kada je Kršćanstvo bilo zabranjeno u Japanu, a njihovo prisustvo u toj zemlji moglo je veoma lako završiti smrću. Ovaj novi uradak proslaveljenog redatelja Scorsesea temelji se na kultnom romanu Susakua Endoa iz 1966.g.

Split - Podvojen 2016
Iako je Kevin (James McAvoy) svojoj dugogodišnjoj psihijatrici, Dr. Fletcher (Betty Buckley) jasno pokazao svojih 23 različitih osobnosti, duboko u njemu postoji još jedna, koja će se ubrzo početi manifestirati i preuzeti sve ostale. Zaposjednut idejom da otme tri tinejdžerice koje predvodi prkosna i ekstovertirana Casey (Anya Taylor-Joy), Kevin će se ubrzo naći u pravom ratu za opstanak među svim svojim osobnostima – kao i ljudima koji se nalaze oko njega – kada se zidovi njegovog uma počnu urušavati.
karanana

#36394 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Zar je izaso great wall? Pise februar a opet vidim preko 8000 ocjena za njega.
Better Man

#36395 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

karanana wrote:Zar je izaso great wall? Pise februar a opet vidim preko 8000 ocjena za njega.
Igra u Cinema Cityu.
likce

#36397 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by likce »

http://www.imdb.com/title/tt2007993/?ref_=nv_sr_3

http://www.imdb.com/title/tt4164468/?ref_=nv_sr_2

Meni je bas prijao ovaj film i njegov nastavak.Prema istinitom je dogadaju, moze se nauciti nesto novo o kulturi tajvanskog naroda, sadzi predobre prikaze prirodnih ljepota i ima dobre akcije.
Better Man

#36398 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Better Man »

La La Land odličan.
medvjed23

#36399 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

Image
zanimljiva i dirljiva priča o pohlepi, moralu, samoći..
šta ti je gluma.. čovjek koji je hodo sa anđelinom đoli jako dobro glumi čovjeka koji nikad nije imao niti će ikad imati djevojku..
relativno84

#36400 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by relativno84 »

Image
:thumbup:
Post Reply