Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
hizo ramidovic

#36351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

kockoglavi wrote: Pa i Komšić je bivši Ju7goslkoven.

Glavno je da za njega ne glasaju Hrvati. Taman da je Eskim ako bi za njega glasali Hrvati on bi bio legitiman.
ne prdi bezveze, i covic dragance je bivsi jugosloven.
glede legitimiteta, prvo ispisi domacu zadacu pa ustav u ruke i malo procitaj, i onda se javi. kazu da ni obama nije legitiman jer su za njega glasali bijelci...
webby-x

#36352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Paranoid wrote:Vrlo interesantno koja harmonija vlada izmedju poskoka i kockoglavog...čudo jedno
Tko je poskok i što je tu interesantno?
kockoglavi

#36353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

Paranoid wrote:Vrlo interesantno koja harmonija vlada izmedju poskoka i kockoglavog...čudo jedno
O čemu ti pričaš?
Banksy

#36354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

webby-x wrote:
Banksy wrote:Pa ti reče da Vlajki ne smeta, ali Komšić smeta više jer je u FBiH puno više Hrvata nego u RS., pa pitam da vidimo koliko ih je to bilo i gdje.
Kao prvo, lažeš.
Rekao sam da oboje smetaju.
I zašto je bitno koliko ih je bilo?
Bitno je koliko ih je sada tamo.
E, dobro, onda ništa ... :D
Paranoid

#36355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

webby-x wrote:
ako se ne osjećaš prozvanim...zašto se javljaš??
webby-x

#36356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

hizo ramidovic wrote:kazu da ni obama nije legitiman jer su za njega glasali bijelci...
Pa sigurno bi bio nelegitiman kao predsjednik neke
crnačke organizacije koga su postavili bijelci na tu
poziciju. To je isto kao da crnci postave predsjednika
KKK-a.

:D
hizo ramidovic

#36357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote:
hizo ramidovic wrote:
Bodkin wrote: bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima
idiotizam, sta drugo reci...
kako rekoh mozda sam se pogresno izrazio
Opetja033 wrote:
Onda ocito ne zivimo na istoj planeti. Pa ja sam dva puta glasao za Komsica :mrgreen:. Ne da bih napakostio Hrvatima nego da bih ubacio jos jednog "naseg" u predsjednistvo. I znam more ljudi koji nikada nisu glasali za SDP ( a nece sada ni za DF) a koji su glasali za Komsica i opet bi glasali. Samo iz tog razloga.
:wink:
onda valjda znas da se pod "naseg" ne podrazumjeva "bosnjackog".
ili pak znas a pravis se lud?
kockoglavi

#36358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

hizo ramidovic wrote:

Glavno je da za njega ne glasaju Hrvati. Taman da je Eskim ako bi za njega glasali Hrvati on bi bio legitiman.
glede legitimiteta, prvo ispisi domacu zadacu pa ustav u ruke i malo procitaj, i onda se javi. kazu da ni obama nije legitiman jer su za njega glasali bijelci...
A ti nauči pristojno raspravljati.
Dosta je ova rasprava o politici, ne mislim te učiti još neka pravila kulturnog ponašanja kad to nisu obaviti kod kuće ili škole.

Ne miješaj legitimitet i legalitet. Komšić je upao kroz rupu u zakonu, ali to ne mijenja činjenicu da je legalan.

Ali on nije legitiman i svaki pokušaj opravdavanja njegovog legitimiteta je obično laganje.

Znači legalan i legitiman su 2 različita pojma..................
JackTheStripper

#36359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JackTheStripper »

webby-x wrote:

Poskok je uzor po kojem si ti izabrao avatar. Shushnjar i Fino Nastupić su tvorci ideologije čija načela ovdje zastupaju svi padobranci majorizirani poput tebe i kockoglavog.

Tu je i razpravište habe forum.
Paranoid

#36360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

webby-x wrote:
hizo ramidovic wrote:kazu da ni obama nije legitiman jer su za njega glasali bijelci...
KKK-a.

Sarkazam..ili ozbiljno?
webby-x

#36361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

JackTheStripper wrote:Poskok je uzor po kojem si ti izabrao avatar.
Ovo puno govori i o obrazovnom sustavu kod nas.
Dakle, za neuke balkanoide: ovo na avataru nije
poskok nego američka čegrtuša koja je dio Gadsden
zastave.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gadsden_flag

Toliko.

:roll:
hizo ramidovic

#36362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

webby-x wrote:
KKK-a.

jes' isto ali malo sutra.
clanovi predsjednistva nisu predstavnici naroda, vec clanovi "iz reda naroda".
ustav ne ogranicava glasanje na nacionalnoj osnovi.
Hafis

#36363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

Jesu li išta smislili ovi stručnjaci?
Nema još puno dana do popravnog....5-6 dana u vrh glave.
Jedino da ne zatraže odgodu zbog rotacije uloga u ovoj staroj šemi: konstruktivni sudionik dogovora - kritičar bilo kakvog sporazuma
hizo ramidovic

#36364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

kockoglavi wrote:
hizo ramidovic wrote:

A ti nauči pristojno raspravljati.
Dosta je ova rasprava o politici, ne mislim te učiti još neka pravila kulturnog ponašanja kad to nisu obaviti kod kuće ili škole.

Ne miješaj legitimitet i legalitet. Komšić je upao kroz rupu u zakonu, ali to ne mijenja činjenicu da je legalan.

Ali on nije legitiman i svaki pokušaj opravdavanja njegovog legitimiteta je obično laganje.

ja jos idem u skolu pa nisam sve savladao...
a kod kuce me nisu naucili jer su mi oca "legalni i legitimni" smjestili u "heliodrom" a majku odveli u nepoznatom pravcu.
kontas sad?
Bodkin

#36365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:
Bodkin wrote:
kako rekoh mozda sam se pogresno izrazio
Opetja033 wrote:
Onda ocito ne zivimo na istoj planeti. Pa ja sam dva puta glasao za Komsica :mrgreen:. Ne da bih napakostio Hrvatima nego da bih ubacio jos jednog "naseg" u predsjednistvo. I znam more ljudi koji nikada nisu glasali za SDP ( a nece sada ni za DF) a koji su glasali za Komsica i opet bi glasali. Samo iz tog razloga.
:wink:
onda valjda znas da se pod "naseg" ne podrazumjeva "bosnjackog".
ili pak znas a pravis se lud?
ako se ja pravim lud ti se pravis glup. niko nije ni napisao bosnjackog nego je izabran za "nasu" stranu kontas jer se moze. dakle biran je hrvatima za njih jer je bosnjacki clan predsjednistva svakako "nas"
kockoglavi

#36366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

JackTheStripper wrote:
webby-x wrote:

Poskok je uzor po kojem si ti izabrao avatar. Shushnjar i Fino Nastupić su tvorci ideologije čija načela ovdje zastupaju svi padobranci majorizirani poput tebe i kockoglavog.

Tu je i razpravište habe forum.
E ovo je zanimljivo. Nedostatak samokritičnosti u bošnjačkom korpusu ičinjenica da ste navikli na onu sarajevsku verziju događaja.
Vidite u FBiH žive 2 djeteta. jedno su hrvati, a drugo Bošnjaci. U daytonu je potpisano jedno da bi danas imali nešto posve drugo, a to drugo je došlo pod pritiskom MZ i ide više na ruku Bošnjacima.
Znači Hrvati su navikli kad upitaju čokoladu da postoji mogućnost da je neće dobiti. Dok su Bošnjaci razmaženi i teže prihvaćaju odbijanje. Naravno to je kontraproduktivno jer ovako više ne može i Bošnjaci će htjeli ne htjeli morati slušati i stvari koje ne žele slušati.

Naravno to je bolno jer su godinama slušali samo ono šta žele, kao priču o zlatnim kašikama, mudžahedini nisu klali po sr. Bosni i slično i svako drukčije mišljenje je fašizam.

Pa je tako prof. Raspudić fašist samo zato jer bne pjeva bajke o Aliji, a van biH ga smatraju umjerenim, realnim političarom i humanistom.

Draga gospodo vi ćete htjeli ne htjeli morati slušati šta Raspudić govori i prihvatit činjenicu da postoji drukčije mišljenje, jer ako to ne želite šta tek mogu reći Hrvati o cijeloj sviti iz bošnjačkog vrha.
webby-x

#36367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

hizo ramidovic wrote:clanovi predsjednistva nisu predstavnici naroda, vec clanovi "iz reda naroda".
Nisu predstavnici, nego su tu da se zadovolji krvna slika.
Zaista branite takvo fašističko tumačenje?
Hajde, pa svi znamo da su 3 člana da bi se zadovoljile
potrebe 3 naroda, a ne da bi krvna slika bila uredna.
Te priče ostavite da se međusobno uvjeravate, ili da
uvjeravate turiste.
kockoglavi

#36368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

hizo ramidovic wrote:ja jos idem u skolu pa nisam sve savladao...
a kod kuce me nisu naucili jer su mi oca "legalni i legitimni" smjestili u "heliodrom" a majku odveli u nepoznatom pravcu.
kontas sad?
Pa ako nisu mogli kod kuće morali su u školi. :thumbup:

Oca moje djevojke su mudžahedini u sr.Bosni mučili i ubili, inače on je bio invalid zbog automobilske nesreće prije rata. I kakve veze to ima s temom.
hizo ramidovic

#36369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

webby-x wrote:
hizo ramidovic wrote:clanovi predsjednistva nisu predstavnici naroda, vec clanovi "iz reda naroda".
Nisu predstavnici, nego su tu da se zadovolji krvna slika.
Zaista branite takvo fašističko tumačenje?
Hajde, pa svi znamo da su 3 člana da bi se zadovoljile
potrebe 3 naroda, a ne da bi krvna slika bila uredna.
Te priče ostavite da se međusobno uvjeravate, ili da
uvjeravate turiste.
ako i jesu tu iz tog razloga, onda svoje djelovanje moraju usmjeriti na cilju drzavu a ne samo na entitet.
i ne znam zasto mislis da neko nekoga ovdje uvjerava u bilo sta.
o ovoj temi napisano je kilometar teksta, ljudi sve lijepo objasnili a tebi i dalje upitnici iznad glave.
hizo ramidovic

#36370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

kockoglavi wrote:
kontas sad?

Oca moje djevojke su mudžahedini u sr.Bosni mučili i ubili, inače on je bio invalid zbog automobilske nesreće prije rata. I kakve veze to ima s temom.
jos nisam zavrsio skolu, jos me uce lijepom i pristojnom ponasanju. a ja los djak, pusim, bjezim sa casova, pomalo pijem pa slabo sta i kontam...
kakve veze imaju mudzahedini sa predsjednistvom?
Hafis

#36371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hafis »

hizo ramidovic wrote:
webby-x wrote:
KKK-a.

jes' isto ali malo sutra.
clanovi predsjednistva nisu predstavnici naroda, vec clanovi "iz reda naroda".
ustav ne ogranicava glasanje na nacionalnoj osnovi.
Pa na tome se i radi da se izbace te floskule ''iz reda''.
U suštini radi se o kozmetičkom omogućavanju kandidature nekog ''ostalog'', a defacto se radi o pravljenju buduće konstrukcije tri člana predsjedništva B-H-S koji će imati predstavnički legitimitet.
Tako da se napokon i to poglavlje ''slučaj Komšić'' skine s dnevnog reda jednom zauvijek. Inače će ovo naguravanje trajati vječno.
Nije vrijedna jedna ''tuđa'' stolica ovolikog nadmudrivanja, pa i štete. I sami kažete ovdje za Komšića da se nije mogao mnogo pokazati od svojih političkih vrijednosti ovih zadnjih godina upravo zbog marginalnosti i beznačajnosti te funkcije.
webby-x

#36372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Hafis wrote:U suštini radi se o kozmetičkom omogućavanju kandidature nekog ''ostalog'', a defacto se radi o pravljenju buduće konstrukcije tri člana predsjedništva B-H-S koji će imati predstavnički legitimitet.
Zanimljivo je da je FTV preskočila pročitati
taj dio u potpisanom dogovoru lidera u Briselu.
Čita ženska sve i preskoči taj dio.

JackTheStripper

#36373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by JackTheStripper »

Zastava s ljiljanima je navodno bila predložena od HDZ. S obzirom da HDZ ima tapiju na legitimnost, ne bi bilo zgorega tu zastavu vratiti kao državnu. Jerbo, sve što je od legitimnih je legitimno. Stoga me i čudi ta odbojnost Hrvata prema toj istoj zastavi.
hizo ramidovic

#36374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Pa na tome se i radi da se izbace te floskule ''iz reda''.
U suštini radi se o kozmetičkom omogućavanju kandidature nekog ''ostalog'', a defacto se radi o pravljenju buduće konstrukcije tri člana predsjedništva B-H-S koji će imati predstavnički legitimitet.
Tako da se napokon i to poglavlje ''slučaj Komšić'' skine s dnevnog reda jednom zauvijek. Inače će ovo naguravanje trajati vječno.
Nije vrijedna jedna ''tuđa'' stolica ovolikog nadmudrivanja, pa i štete. I sami kažete ovdje za Komšića da se nije mogao mnogo pokazati od svojih političkih vrijednosti ovih zadnjih godina upravo zbog marginalnosti i beznačajnosti te funkcije.
naturlich, napokon cemo dobiti demokratski, savremeni i proevropski ustav u kojem bijelac mora glasati iskljucivo za bijleca, zuti za zutog a crnac za crnca. to je inace u potpunosti u skladu sa suvremenim europskim civilizacijskim tekovinama...
kockoglavi

#36375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

hizo ramidovic wrote:
kockoglavi wrote:
kontas sad?

jos nisam zavrsio skolu, jos me uce lijepom i pristojnom ponasanju. a ja los djak, pusim, bjezim sa casova, pomalo pijem pa slabo sta i kontam...
kakve veze imaju mudzahedini sa predsjednistvom?
kakve veze tvoji roditelji imaju s ovom raspravom.

Nemoj širiti raspravu na osobnu tragediju, a sve s ciljem jer ne znaš šta bi više napisao. Jer počmeš li ti nabrajati koga sve znaš da je stradao počet ću i ja, od ubojsva, silovanja do protjerivanja.
Ovde je bio rat, svak zna nekoga ko je proživio tragediju ili je je i sam preživio.

Ako počmeš priču tko je se di borio počet ću i ja, od ratišta u Rrvatskoj, preko BiH i Lipanjskih zora do onoga kad su Bušići ugasili pantere do oluje.

Zato Himzo ne ulazi u raspravu di nema pobjednika.
Locked