Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#36351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
Hakiz wrote:Eh, hade sada da ospemo drvlje i kamenje po sabina1.

A na vrijeme nas je upozoravala. Nisam slučajno jednom napisao da na ovoj temi najviše cijenim njene postove. Franjo kluz je drugi.

A neskromno da kažem i pozdravim posebno jednog forumaša koji će se sam prepoznati:

Told you so :evil:
A Baroš ! :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:
Znam tog forumaša... dinosaurus, malog mozaga... odmah ga prepoznao...:lol:
Sve vas volim... :-D
mrgreen

#36352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ovaj bh blok je boje Miljacke. Ne može nikako biti dobar za NS. Za sve ostalo treba vidjeti na šta će izaći prije drvlja i kamenja.
mrgreen

#36353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Pročitala sam danas ali ne mogu da nađem link kako se nadaju zajedničkom nastupu na idućim izborima, SDP-DF-NS.
Bez imalo razmišljanja moj glas više ne bi išao NS.
kluz franjo

#36354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Da pokušamo malo drugačije (i da se vratimo 40-ak dana unazad)...
Izborni rezultati su takvi-kakvi su. Najbolji rezultat za NS od osnivanja, ali generalno katastrofa.
Rukovodstvo NS izlazi pred javnost i saopštava da ostaju principijelna opozicija - jer sa primarnim partnerima SDP i DF ne mogu formirati skupštinske većine.
Tim (principijelnim) činom izlaska iz kalkulacija za koaliranje generalno smanjuju prostor za formiranje skupštinskih većina ili na primjeru KS - traže se 18 od 30 umjesto 18 od 35.
Dalje može valjda svako izračunati...

Da ostanemo na primjeru KS. Meni se svakodnevno stomak okreće kada pomislim na Konakoviće, Mekiće, Kuriće i Mariće... Vjerovatno sličnu mučninu osjećaju i neke kolege forumaši kada pomisle na Marjanoviće, Forte i Nikšiće...

Sa druge strane, rado bih prihvatio ponudu da sa osmjehom "halalim političko samoubistvo" NS, ako za 4 godine
- ne udišemo ekstremno toksičan zrak, ako su nam škole renovirane i modernizovane, ako su nam policija/tužilaštvo i sudstvo profesionalniji i efikasniji, ako imamo komunalnu infrastrukturu dostojnu 21. vijeka, itd....
Preduslov za sve ovo je odgovorniji i transparentniji rad vlasti.

Između sudbine mojih pluća sa jedne, a stomačne kiseline i Fortine političke karijere sa druge strane, biram svoja pluća.

Ja nisam glasao za NS da bi izbacili SDA iz vlasti ili da bi sebe ili nekog drugog ubacili na vlast.
Glasao sam da učine sve što je u njihovoj moći da promjene nešto. Za sada (a pod velikom su lupom) još uvijek nemam razloga da ih "sahranjujem", a poštujem da neko možda i ima.

PS: Kolega palermo, ako trebaju primjeri i za federalni i državni nivo, nije problem.
MK81

#36355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

SSemir wrote:
MK81 wrote:Malo insajderski.... dakle nasa stranka hoce da razdvoji ministarstvo sporta i kukture. Hoce da osnuje ministarstvo turizma. Ministar sporta da bude nepismeni bokser Poturak, ministar kulture Rile a ministaar turizma Muzur. Da li je to odgovorno kadrovanje? ja mislim da nije....
I sta kazes, nasa stranka mijenja kadrovske komisije rugih stranaka i odlucuje ko ce iz koje stranke ministar biti?
Nisam imao pojma da je nasa stranka tako utjecajna..jos pogotovo sto mimo svog bloka utjecaj ima vec upravlja i sbb-om..

ovo je dogovor, vidjeces da sam u pravu. Isto kao i za kiflu i za edina. Kao i to da je iz sesira izvucena potpredsjednica iz reda srpskog naroda- sda sto se nije svidjelo kifli i ostalima.
jefff

#36356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

znaci sestorka je bila samo dizanje cijene. SDA je najpozeljniji za sve.
zippoo87

#36357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

drug_profi wrote:Ja sam i dalje pri stavu da moze svako osim SDA. Ta stranka je skup seoskih varalica i kokosara koji su se dokopali para i zlata. Taj ce Sarajevo zapaliti ako bi njegova firma dobila ugovor za obnovu.

HDZ nije puno bolji, ali ako te zakon spriječi da ih izbjegneš, onda moraš sa njima. Šta je treća mogućnost? Da tehnička vlast ostane 4 godine. Da nam Fadil Provalić bude dupli premijer? Cisti poklon za SDA.
u SDA je vecinom ostala najveca mraka,od milja zvani balije (seljak+primitivni nacionalista) i jedini interes i cilj im je vlastita korist...90% ovakvih se i ne kriju,nego glasno govore sta su i ko su i sta im je cilj

tako da...sa svima treba razgovarati ali raditi samo sa onima koji zele,mogu i hoce...u praksi a ne u izjavama
a u medijma vidimo da je SDA na aparatima a vidimo i na forumu
ako se sada SDA sasjece i "ukoljenci",drzava i drustvo imaju sanse...sve ostalo je propast
baxus

#36358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxus »

mrgreen wrote:Pročitala sam danas ali ne mogu da nađem link kako se nadaju zajedničkom nastupu na idućim izborima, SDP-DF-NS.
Samo crno-bijelo :thumbup:
Nego, haj nam reci kome bi išao tvoj glas?
olimp84

#36359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

kluz franjo wrote:
Sa druge strane, rado bih prihvatio ponudu da sa osmjehom "halalim političko samoubistvo" NS, ako za 4 godine
- ne udišemo ekstremno toksičan zrak, ako su nam škole renovirane i modernizovane, ako su nam policija/tužilaštvo i sudstvo profesionalniji i efikasniji, ako imamo komunalnu infrastrukturu dostojnu 21. vijeka, itd....

Između sudbine mojih pluća sa jedne, a stomačne kiseline i Fortine političke karijere sa druge strane, biram svoja pluća.

Ja nisam glasao za NS da bi izbacili SDA iz vlasti ili da bi sebe ili nekog drugog ubacili na vlast.
Glasao sam da učine sve što je u njihovoj moći da promjene nešto. Za sada (a pod velikom su lupom) još uvijek nemam razloga da ih "sahranjujem", a poštujem da neko možda i ima.
I ja sam ovog misljenja
kmirsad

#36360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

olimp84 wrote:
kluz franjo wrote:

I ja sam ovog misljenja
Ja također.
zippoo87

#36361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

MK81 wrote:Malo insajderski.... dakle nasa stranka hoce da razdvoji ministarstvo sporta i kukture. Hoce da osnuje ministarstvo turizma. Ministar sporta da bude nepismeni bokser Poturak, ministar kulture Rile a ministaar turizma Muzur. Da li je to odgovorno kadrovanje? ja mislim da nije....
pogledate datum registracije "insajdera" i sve ce vam biti jasno :D
koliko dreke oko obicnih kurtoaznih razgovora...cirkus
mrgreen

#36362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

baxus wrote:
mrgreen wrote:Pročitala sam danas ali ne mogu da nađem link kako se nadaju zajedničkom nastupu na idućim izborima, SDP-DF-NS.
Nadam se da neće do toga doći.
DF-u nikad, a SDP-u nikad više :mrgreen: to jeste crno-bijelo.
O tom potom, u slučaju razočarenja NS u koje ne želim vjerovati ili potencijalnog zajedničkog nastupa na listi s ovima koje je moguce, ne bi nijednoj od stranaka koje su dosad učestvovale na izborima :mrgreen:
Nero Histrion

#36363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

mrgreen wrote:
baxus wrote:
Nadam se da neće do toga doći.
DF-u nikad, a SDP-u nikad više :mrgreen: to jeste crno-bijelo.
O tom potom, u slučaju razočarenja NS u koje ne želim vjerovati ili potencijalnog zajedničkog nastupa na listi s ovima koje je moguce, ne bi nijednoj od stranaka koje su dosad učestvovale na izborima :mrgreen:
Znaci Hadzikadic! :-D
pemanapemani

#36364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Kakvi kurtoazni razgovori sa SDA, HDZ i SNSD?

Kakva promjena politicke paradigme?

Jesmo li prespavali zadnjih 23 godine?

Onda bi bilo dobro da se ode u Zenicu i kurtoazno razgovara sa Zijadom Turkovicem i Muhamedom Gasijem. Mozda se dodje do kakvih dobrih kompromisnih rjesenja.

Moze nakon toga i u Haag, sta fali procavrljati sa Karadzicem i Prlicem. Mozda imaju konstruktivne ideje. Usput izraziti cudjenje. Jednostavno, sa svima treba razgovarati.

Na kraju Komsicu dati kantonalno ministarstvo zdravstva, da mu se hanuma u gazde ne osjeti ugrozeno, a i pritisak je nenadjebiv.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote:Da pokušamo malo drugačije (i da se vratimo 40-ak dana unazad)...
Izborni rezultati su takvi-kakvi su. Najbolji rezultat za NS od osnivanja, ali generalno katastrofa.
Rukovodstvo NS izlazi pred javnost i saopštava da ostaju principijelna opozicija - jer sa primarnim partnerima SDP i DF ne mogu formirati skupštinske većine.
Tim (principijelnim) činom izlaska iz kalkulacija za koaliranje generalno smanjuju prostor za formiranje skupštinskih većina ili na primjeru KS - traže se 18 od 30 umjesto 18 od 35.

Da ostanemo na primjeru KS. Meni se svakodnevno stomak okreće kada pomislim na Konakoviće, Mekiće, Kuriće i Mariće... Vjerovatno sličnu mučninu osjećaju i neke kolege forumaši kada pomisle na Marjanoviće, Forte i Nikšiće...

PS: Kolega palermo, ako trebaju primjeri i za federalni i državni nivo, nije problem.
Koliko su nam skole u jadnom stanju , nema sanse da se ljudski rekonstruise ni desetina u cetiri godine ali...

Svaki pocetak je tezak i svaki pocetak je pomak.
Slazemo se gotovo poetski.

Onog trenutka kad nestane Nase stranke kao relevantnog politickog subjekta mi smo odmah ponovo na pocetku jer SDA vladavina ce vrlo brzo dovesti sve u prvobitno stanje.

Ujesti zvijer ne znaci unistiti zvijer.
Pogotovo kada si u koaliciji sa onima koji dopustaju da ujedas kao komarac a istovremeno si i sam na nivou recimo kućne muhe.

Sve je jasno. Kristalno.

Laku noć Naša stranko.
kluz franjo

#36366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

@pemanapameni
OK.
Da pokušamo na ovaj način.
Problemi:
Kantonalno - Javni prijevoz, školstvo, zdravstvo, zrak-voda-zemlja...
Entitetski - Ustav, borci, penzioneri, društvene kategorije (trudnice, djeca, invalidi), ceste...
Državni - Nato, EU, Ustav, Izborni zakon, PDV, Autoceste...

Kako rješavati probleme?

Državno: 2/3, proste i 1/2 parlamentarne većine
Entitetski: 2/3, proste većine, i 1/3 većine
Kantonalni: proste većine

Ko hoće fotelje, dogovara se brzo. Ko hoće rješenje, razgovara (ako mora).
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Mijenjati sistem i nacin upravljanja ka boljem sa ljudima sistema a koji u biti iniciraju ljudi kojima je jedina zelja da postanu ljudi sistema ne moze ni u masti.

Ono sto vrijedja inteligenciju je da su pred sobom imali SVE POGRESKE I MANE prethodnika a oni ih isto cine jer je jedini cilj - plijen.

I malo vaznosti.

Pozdrav kluz
Last edited by sabina1 on 29/11/2018 22:31, edited 1 time in total.
kluz franjo

#36368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote:
kluz franjo wrote:Da pokušamo malo drugačije (i da se vratimo 40-ak dana unazad)...

Koliko su nam skole u jadnom stanju , nema sanse da se ljudski rekonstruise ni desetina u cetiri godine ali...

Svaki pocetak je tezak i svaki pocetak je pomak.
Slazemo se gotovo poetski.

Onog trenutka kad nestane Nase stranke kao relevantnog politickog subjekta mi smo odmah ponovo na pocetku jer SDA vladavina ce vrlo brzo dovesti sve u prvobitno stanje.

Ujesti zvijer ne znaci unistiti zvijer.
Pogotovo kada si u koaliciji sa onima koji dopustaju da ujedas kao komarac a istovremeno si i sam na nivou recimo kućne muhe.

Sve je jasno. Kristalno.

Laku noć Naša stranko.
Kao što rekoh, prihvatam da je nekome jasno nešto što meni još nije.
Ja mjerim i po "štimungu", ali i po rezultatima.
Čekam ovaj dokument koji su rekli objaviti (300+ mjera i zakona)...
kluz franjo

#36369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote:Mijenjati sistem i nacin upravljanja ka boljem sa ljudima sistema a koji u biti iniciraju ljudi kojima je jedina zelja da postanu ljudi sistema ne moze ni u masti.

Ono sto vrijedja inteligenciju je da su pred sobom imali SVE POGRESKE I MANE prethodnika a oni ih isto cine jer je jedini cilj - plijen.

I malo vaznosti.

Pozdrav kluz
Vjerovatno mi je koncentracija popustila, ali
ne kontam.

Čitam sutra ponovo.
Pozz.
Kikibombona

#36370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

pemanapemani wrote:Kakvi kurtoazni razgovori sa SDA, HDZ i SNSD?

Kakva promjena politicke paradigme?

Jesmo li prespavali zadnjih 23 godine?

Onda bi bilo dobro da se ode u Zenicu i kurtoazno razgovara sa Zijadom Turkovicem i Muhamedom Gasijem. Mozda se dodje do kakvih dobrih kompromisnih rjesenja.

Moze nakon toga i u Haag, sta fali procavrljati sa Karadzicem i Prlicem. Mozda imaju konstruktivne ideje. Usput izraziti cudjenje. Jednostavno, sa svima treba razgovarati.

Na kraju Komsicu dati kantonalno ministarstvo zdravstva, da mu se hanuma u gazde ne osjeti ugrozeno, a i pritisak je nenadjebiv.
Od razgovora nista lose ne moze biti. BiH je drzava u kojoj se mora, mora i mora razgovarati. SNSD, SDA i HDZ su trenutno najvece stranke u BiH i to se ne moze zanemariti.

Sutra ce Nasa stranka kao predvodnica SA kantona morati razgovarati sa SDA i HDZ koji ce vjerovatno voditi Federaciju.

Sabina Cudic na TV1 kaze da od koalicije sa SDA i HDZ nema nista. I ja sam siguran da je tako.
Ja_Ja

#36371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ja_Ja »

kluz franjo :thumbup: :thumbup:

Svaka na mjestu. Treba ovaj klix da uvede ko na skyscrapercity-u mogucnost bacanja like-a na postove bez citiranja i pisanja novih postova.
pemanapemani

#36372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

@kluz franjo

razgovarati sa onima koji su imali skoro tri desetljeca da rijese probleme i dileme koje ste naveli, a vidimo kako su ih rijesili ili pokusali rijesiti, je kontraproduktivno, prakticki besmisleno.

Vec sam rekao, ok, Konakovic, SBB i Hadzibajric u KS su gorka pilula radi moguceg boljitka.

Sta ima NS razgovarati o Ustavu, NATO, borackim pravima itd., sa ljudima koji skoro tri desetljeca imaju isto rezonovanje po tim pitanjima? Mozda ce promijeniti misljenje nakon razgovora sa Pedjom?

Stvarno ne razumijem.
kluz franjo

#36373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote:@kluz franjo

razgovarati sa onima koji su imali skoro tri desetljeca da rijese probleme i dileme koje ste naveli, a vidimo kako su ih rijesili ili pokusali rijesiti, je kontraproduktivno, prakticki besmisleno.

Vec sam rekao, ok, Konakovic, SBB i Hadzibajric u KS su gorka pilula radi moguceg boljitka.

Sta ima NS razgovarati o Ustavu, NATO, borackim pravima itd., sa ljudima koji skoro tri desetljeca imaju isto rezonovanje po tim pitanjima? Mozda ce promijeniti misljenje nakon razgovora sa Pedjom?

Stvarno ne razumijem.
Nije pitanje šta ti koji desetljećima sve razvaljuju hoće.
Pitanje je šta hoće Peđa, tj. šta hoću ja kao neko ko je glasao za Peđu.
Ja hoću novi odnos prema NATO-u, EU. Ja hoću Ustav koji nije protuustavan sam sebi.

Ja bih volio da su Peđa i peđini dobili većinu da sami o tome odlučuju.
NISU!
Dakle, mene interesuje RAZGOVOR u tom kontekstu i samo u tom kontekstu. I to odobravam.
pemanapemani

#36374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

@ kluz franjo

I mene interesuje razgovor, ali sa onim ljudima koji nisu direktno doveli do ovog stanja ili koji su se barem istrgnuli iz ralja onih koji su direktno kumovali ovom stanju drzave.

Konkretno, moze razgovor sa NiP, NBL, HDZ 1990, PDP, dijelovima zlocinackog SDS, pa i devijantnim SBB, ali ne vidim razlog za razgovor sa SDA, HDZ i SNSD.
Sta sa njima dogovoriti sto vec nije dogovoreno?
Ocekivati da ce oni postovati dogovoreno, iako su sto puta pogazili rijec?

Izvini, ali to mogu samu notorne budale ili prevarantske interesdzije.
kluz franjo

#36375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

pemanapemani wrote:@ kluz franjo

I mene interesuje razgovor, ali sa onim ljudima koji nisu direktno doveli do ovog stanja ili koji su se barem istrgnuli iz ralja onih koji su direktno kumovali ovom stanju drzave.

Konkretno, moze razgovor sa NiP, NBL, HDZ 1990, PDP, dijelovima zlocinackog SDS, pa i devijantnim SBB, ali ne vidim razlog za razgovor sa SDA, HDZ i SNSD.
Sta sa njima dogovoriti sto vec nije dogovoreno?
Ocekivati da ce oni postovati dogovoreno, iako su sto puta pogazili rijec?

Izvini, ali to mogu samu notorne budale ili prevarantske interesdzije.
Kvalitativno se slažem sa tobom. 100%

Kvantitativno dolazimo do onog što je naš nakaradni ustav.
2/3 ovdje, entitetska 1/2 ondje, konstitutivna 1/3 na ovoj strani itd, itd...

Ja nisam svoj glas dao za autistično tumačenje "ili po mome, ili smrt".
Ja hoću bolji i pravediji sistem.
Moja opcija nije dobila dovoljne većine (2/3,1/2, 1/3, proste) itd...
Ja dajem mandat MOJOJ opciji da sa drugima razgovara, ali hoću konkretne rezultate.
Ako će razgovarati u cilju rezultata, moju podršku imaju.
Ako će fotelje...
Locked