Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Jack Be Nimble

#36351 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Jack Be Nimble »

Point. wrote:Treba mi pomoc oko jednog filma. Vako, dva frajera bjeze iz zatvora i udju u neki voz koji nema kocnica ili tako nesto. Eh sad je li u njemu glumi Charles Bronson, Donald Sutherland ili Michael Caine, neko od ove njih trojice jest. Nemoze mi naumpasti ime filma da me jebes.
Zvuci kao Runaway Train. Jon Voight i brat Julie Roberts glume.
Point.

#36352 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Jack Be Nimble wrote:
Point. wrote:Treba mi pomoc oko jednog filma. Vako, dva frajera bjeze iz zatvora i udju u neki voz koji nema kocnica ili tako nesto. Eh sad je li u njemu glumi Charles Bronson, Donald Sutherland ili Michael Caine, neko od ove njih trojice jest. Nemoze mi naumpasti ime filma da me jebes.
Bravo, Jon Voight, otkud meni Michael Caine.
problemnatravunu

#36353 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by problemnatravunu »

Sinoc, tako reci slucajno naletih i pogledah ovaj remake The Hitcher (2007) :-? , u svakom slučaju, ko nije neka pogleda original iz 1986.
The Hitcher (1986)

Rutger Hauer je jednostavno "luđi" od Sean Beana
Image
tempuser

#36354 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

irac300 wrote:
Officer Crabtree wrote:nije mu ovaj Ridge nečemu, hajd moze se pogledat' vremena radi...

al ne vuče neke emocije, dzaba krv i umiranje... čak je i onaj anđin veća drametina...

saving private ryan nenadjebiv spram ovog liga šampiona
Slažem se. Samo što bih dodao da su serije Band of Brothers i Pacific zadali zadaću svima koji žele realno prikazati II sv. rat. Ovo Gibsonovo vuče na američko preseravanje (lik uzima polovicu čovjeka i služi se njome kao štitom, dok puca iz mitraljeza kao Rambo).
Udaranje u tanku zicu istinitim dogadjajima i likovima bas kao i We were soldiers...
Meni su Ryan i prva sezona Band of Broothers takodjer nenadjebivi sto se tice ratne tematike i realnog prikazivanja, druga sezona je bila dobra al' nije to bilo vise to...
tempuser

#36355 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

problemnatravunu wrote:Sinoc, tako reci slucajno naletih i pogledah ovaj remake The Hitcher (2007) :-? , u svakom slučaju, ko nije neka pogleda original iz 1986.
The Hitcher (1986)

Rutger Hauer je jednostavno "luđi" od Sean Beana
Image
Meni je ovaj iz 86 bio jedan od omiljenih filmova u djetinjstvu u vrijeme kucnih kolekcija VHS kaseta. Remake sam takodjer uhvatio na tv-u ali nisam htio da ga gledam is sredine...
tempuser

#36356 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

Jack Be Nimble wrote:
Pomenuh ga u "zimskim filmovima"... :-D
tempuser

#36357 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

Evo ruska varijanta na temu ratnih istinitih prica...

http://www.imdb.com/title/tt0417397/?ref_=nv_sr_1

I jos jedan rusk ratni, ovaj je na granici fantazije

http://www.imdb.com/title/tt2318405/?ref_=nv_sr_1
kakavdanakneiskustvu

#36358 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

JoseMujica wrote:
irac300 wrote:
Officer Crabtree wrote:nije mu ovaj Ridge nečemu, hajd moze se pogledat' vremena radi...

al ne vuče neke emocije, dzaba krv i umiranje... čak je i onaj anđin veća drametina...

saving private ryan nenadjebiv spram ovog liga šampiona
Slažem se. Samo što bih dodao da su serije Band of Brothers i Pacific zadali zadaću svima koji žele realno prikazati II sv. rat. Ovo Gibsonovo vuče na američko preseravanje (lik uzima polovicu čovjeka i služi se njome kao štitom, dok puca iz mitraljeza kao Rambo).
i nikako ne zaboraviti Klintove uratke

Letters from Iwo Jima i Flags of Our Fathers
i tanku crvenu liniju
kakavdanakneiskustvu

#36359 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Jack Be Nimble wrote:

eric,nominovan cini mi se i za oscara u tom filmu,kasnije postao totalno bezze glumac
tempuser

#36360 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

kakavdanakneiskustvu wrote:
JoseMujica wrote:
i nikako ne zaboraviti Klintove uratke

Letters from Iwo Jima i Flags of Our Fathers
i tanku crvenu liniju
Pa noviji dogadjaji sa American sniperom koji je meni najcistiji primjer istinite price pretocene u bljak propagandno udaranje u tanku zicu! Pod izgovorom odbrane zemlje lik snajperom (bitan detalj sa stanivista herojstva i etike) tamani ljudi 8000 km od svoje granice. Djes sta ima... Ista stvar sa 13 hrs, al ajd njih su bar napali u bazi!
dale cooper

#36361 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Image

Jako dobra sci-fi drama. Film koji istražuje jedan od fascinantnijih sci-fi koncepata ne-linearnog doživljaja
vremena. Ali isto tako se dotiče nekih vrlo ljudskih i aktuelnih tema kao što je važnost komunikacije i razumjevanja
u svijetu koji je podijeljen. Kao i onih ličnih kao što su izbori koje činimo tokom života i način na koji nas
oni definiraju. I vječito pitanje, kada bi mogli sve iz početka, da li bi izabrali isto?
tiruri

#36362 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tiruri »

Zadnje sto sam pogledao je Dr. Strange ( mogao dosta bolje ) i Cudovista neka ( za ljubitelje Hari Poter serijala ) sad u februaru cekam Pedeset nijansi mračnije ali ne obecava mi mnogo po traileru.
Officer Crabtree

#36363 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Officer Crabtree »

dvdscr silence i manchester by the sea su vani
Teufik

#36364 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Teufik »

Officer Crabtree wrote:dvdscr silence i manchester by the sea su vani
Odlicno :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36365 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

kace pasengers
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#36367 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

The Young Offenders (2016)

http://www.imdb.com/title/tt4714568/

nije lose :) podsjecaju na pinkija i svabu loma hehe.
kakavdanakneiskustvu

#36368 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

dale cooper wrote:Image

Jako dobra sci-fi drama. Film koji istražuje jedan od fascinantnijih sci-fi koncepata ne-linearnog doživljaja
vremena. Ali isto tako se dotiče nekih vrlo ljudskih i aktuelnih tema kao što je važnost komunikacije i razumjevanja
u svijetu koji je podijeljen. Kao i onih ličnih kao što su izbori koje činimo tokom života i način na koji nas
oni definiraju. I vječito pitanje, kada bi mogli sve iz početka, da li bi izabrali isto?

dobar film,amy adams standardno odlicna,sta ono bi na kraju enemya od villenevuea,ogromni pauk ili sta?
karanana

#36370 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Poster obecava.

Meni je arrival cisto sranje u svakom pogledu. Osim ako nisam nesto skontao kako treba. Sta je taj koncept vremena koji dale cooper spomenu par postova iznad? Kako to dotice film?
derion

#36371 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by derion »

karanana wrote:Poster obecava.

Meni je arrival cisto sranje u svakom pogledu. Osim ako nisam nesto skontao kako treba. Sta je taj koncept vremena koji dale cooper spomenu par postova iznad? Kako to dotice film?
E moj nana, pa ti onda ništa nisi skontao ako pitaš to. :) Cijeli film se vrti oko pojma i shvatanja vremena. Da ne spojlam previše, ali protagonistkinja je u biti skontala kako da vidi u budućnost. Knjigu koju je napisala, napisala ju je tek kada je imala kontakt sa vanzemaljcima, ali je tokom kontakta "skontala" vezu sa budućnosti, pa je mogla dokučiti informacije iz budućnosti, kada joj je to bilo potrebno u "sadašnjosti" što je danas prošlost. Npr. i muž iz sadašnjosti joj je prošlost, kao i dijete, a opet ima konekciju sa njima.

Uostalom, ovaj film se uopšte ne radi o vanzemaljcima i susretu sa njima nego o nama - čovječanstvu, odnosno koliko toga imamo još na putu da naučimo i shvatimo o nama samima, egzistenciji i svijetu koji nas okružuje. Nije remek djelo, ali je ipak sjajan film, prvenstveno zbog poruke i odlične glume od strane Amy Adams.
ToxicHoney

#36372 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ToxicHoney »

The Whole Truth (2016)
Millenium Trilogy: Girl With the Dragon Tattoo (švedska verzija dakako), Girl Who Played With Fire, Girl Who Shook the Hornet's Nest
omar little

#36373 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

markioni wrote:
nije lose :) podsjecaju na pinkija i svabu loma hehe.

prftaa otkad svabu i pinkija nisam pogledala...

nije, bre, stojane, pomeso si, pokojni muz joj bio hrvat, ona je nasa. ma, kurac nasa sa ovakvim ponasanjem! hrak pu hrak pu

oduvijek mi je nesnosno na zivce isla ona katastrofalna montaza na groblju, kad cika kure lezi nadrogiran i pusi pljugu a kontinuitet odron odrona. cas nova pljuga, cas do pola, cas gotova, strasno, amaterizam teski. kuzim ja da su birali najbolje glumacke izvedbe i prioritet stavljali na to, ali ono je nedopustivo.
Kataklinger

#36374 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kataklinger »

Find me guilty [emoji108]

Scena sa 20$ i "onom zeMskom stvari" ispod haljine prejaka...
ToxicHoney

#36375 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ToxicHoney »

The Raven (2012)
Usual Suspects (1995)
Post Reply