Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
kockoglavi

#36326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

JackTheStripper wrote:Zanimljivo je kako su se hrvatski političari uzdigli samo protiv Komšića, a na slucaj "Vlajki" šute kao zadnje p..ke. Mora da ne žele naljutiti stranačku centralu u BL.

A što se tice Europe, to je stara k....nja. Dokazano.
Komentiraju oni, samo ne toliko jako kao o Komšiću.

Postoji dobar razlog za to. U FBiH živi većina Hrvata, a u RS žive uglavnom staric koji su došli tamo umrijeti.

Na kraju krajeva zbog čega bi Hrvati koristili svoje ograničene resurse na Vlajkija i bitku koja neće mništo promjeniti, kad se sami Bošnjaci koji ima puno više i sa boljim resursima sjete RS samo kad je obljetnica Srebrenice?
Last edited by kockoglavi on 04/10/2013 11:33, edited 1 time in total.
Bodkin

#36327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote:bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima. buduci da je rat stao bez pobjednika, sve tri strane rade sve sto je moguce u mjestima gdje su oni vecina da zajebu one druge i da pokazu dominaciju, dok placu tamo gdje su manjina. i tako ce biti dok je dejtona
Ne znam nijednog glasača Komšića koji je htio napakostiti Hrvatima, a znam ih podosta.

Jednostavno ljudi mislili da je najbolji kandidat od ponuđenih, i završena priča... konkurencija mu bili Bakir, Fahro, Hare i Borjana, mislim WTF :-D

Neki su glasali jer je prvi put postojala realna mogućnost da se izabere kandidat koji nije iz nacionalnih stranaka i koji na neki način ruši koncept nakaradnog Dejtona.
tacno, i ja sam za njega glasao :evil: ali ta prica je ok za prvi put. za drugi mandat je dobio masu glasova zbog gore napisanog razloga jer se tad vec 4 godine pricalo o nezadovoljstvu hrvata.ja ih znam nekoliko koji su iz tog razloga glasali
webby-x

#36328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

JackTheStripper wrote:Zanimljivo je kako su se hrvatski političari uzdigli samo protiv Komšića, a na slucaj "Vlajki" šute kao zadnje p..ke.
Komšić i Vlajki su potpuno isti.
Naravno da smetaju i jedan i drugi, ali je isto tako nrmalno
da Komšić smeta više jer je u FBiH puno više Hrvata nego u RS.
Opetja033

#36329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Opetja033 »

ultima_palabra wrote:
Bodkin wrote:bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima. buduci da je rat stao bez pobjednika, sve tri strane rade sve sto je moguce u mjestima gdje su oni vecina da zajebu one druge i da pokazu dominaciju, dok placu tamo gdje su manjina. i tako ce biti dok je dejtona
Ne znam nijednog glasača Komšića koji je htio napakostiti Hrvatima, a znam ih podosta.

Jednostavno ljudi mislili da je najbolji kandidat od ponuđenih, i završena priča... konkurencija mu bili Bakir, Fahro, Hare i Borjana, mislim WTF :-D

Neki su glasali jer je prvi put postojala realna mogućnost da se izabere kandidat koji nije iz nacionalnih stranaka i koji na neki način ruši koncept nakaradnog Dejtona.
Onda ocito ne zivimo na istoj planeti. Pa ja sam dva puta glasao za Komsica :mrgreen:. Ne da bih napakostio Hrvatima nego da bih ubacio jos jednog "naseg" u predsjednistvo. I znam more ljudi koji nikada nisu glasali za SDP ( a nece sada ni za DF) a koji su glasali za Komsica i opet bi glasali. Samo iz tog razloga.
ultima_palabra

#36330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Opetja033 wrote:
ultima_palabra wrote:

Onda ocito ne zivimo na istoj planeti. Pa ja sam dva puta glasao za Komsica :mrgreen:. Ne da bih napakostio Hrvatima nego da bih ubacio jos jednog "naseg" u predsjednistvo. I znam more ljudi koji nikada nisu glasali za SDP ( a nece sada ni za DF) a koji su glasali za Komsica i opet bi glasali. Samo iz tog razloga.
Moguće da ne živimo :mrgreen:

Ja recimo znam ljudi kojima je Komšić bio najbolji kandidat, ali nisu glasali za njega zato što su znali da će lagano pobijediti, pa da ne bacaju glas. Pa su recimo glasali za Harisa, da ne bi pobijedio Fahro :D
vee-jay

#36331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Hafis wrote:
zavrzlama wrote: ovaj pakt je poceo davne 1992-e,kad je krivousti franjo prodao posavinu...rezultati pakta su manjak BIH hrvata za preko 50%....pa se izracunalo da je jeftinije sa dodikom podijeliti BIH i dobiti hrvatski komadic BIH samo za hrvate ,nego sa bosnjacima vracat hrvate u Posavinu i bosnjake u Podrinje i ici dodiku uz dlaku...gdje su stigli tom politikom,svi znamo..
toliko o cinjenicama... :wink:
Ne bih se složio: Komšić je definitivno uzrok, a pakt je posljedica.
Za Dodika se da valja nije ni znalo kada se spremao ''projekt'' Komšić.
Normalno,sada se dodatno u to sve nadrobi 20 gr Posavine, 15 gr povratka, 30 gr teorije ''antibosanske'' urote, i dobije se lijepa supica za malu djecu uz logorsku vatru na kampovanju.
Moze biti da si se ti rodio nakon 2005, moze biti da si do 2005 zivio na Marsu... Moze biti da ti stvarno vjerujes u napisano. Za nadati se da to nije tako.
webby-x

#36332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

ultima_palabra wrote:Ja recimo znam ljudi kojima je Komšić bio najbolji kandidat, ali nisu glasali za njega zato što su znali da će lagano pobijediti, pa da ne bacaju glas.
Onda bi sada na izborima DF trebao imati minimalno
350000 glasova. Vidjeti će mo.

:izet:
kockoglavi

#36333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

ultima_palabra wrote:Ja recimo znam ljudi kojima je Komšić bio najbolji kandidat, ali nisu glasali za njega zato što su znali da će lagano pobijediti, pa da ne bacaju glas. Pa su recimo glasali za Harisa, da ne bi pobijedio Fahro :D
Zanimljivi su mi ti ljudi kojima je uzor "socijaldemokrat" Komšić (primjeti navodnike), ali su zbog sigurnosti u njegovu pobjedu glasali za Silajdžijića.
"Socijaldemokrati" koji glasaju za nacionalista? Nešto mi je tu čudno. :idea:
ultima_palabra

#36334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

kockoglavi wrote:
ultima_palabra wrote:Ja recimo znam ljudi kojima je Komšić bio najbolji kandidat, ali nisu glasali za njega zato što su znali da će lagano pobijediti, pa da ne bacaju glas. Pa su recimo glasali za Harisa, da ne bi pobijedio Fahro :D
Zanimljivi su mi ti ljudi kojima je uzor "socijaldemokrat" Komšić (primjeti navodnike), ali su zbog sigurnosti u njegovu pobjedu glasali za Silajdžijića.
Ne znam kako su oni razmišljali, ali valjda im je Silajdžić bio "manje nacionalista" od Radončića i Izetbegovića.
kockoglavi

#36335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

ultima_palabra wrote:
kockoglavi wrote:
Ne znam kako su oni razmišljali, ali valjda im je Silajdžić bio "manje nacionalista" od Radončića i Izetbegovića.
Kako netko može biti manje nacionalist?
Osim toga on je bio uz Aliju od početka i u politici(bošnjačkoj) je se bolje pokazao od Bakira, možemo čak reći da je i zajebaniji.

Ja bih rekao da se tu radi o dobrom starom mećanju, u prenesenom smislu i doslovno postavljanju 2 člana kao i spoznaji da su Hrvati još jednom raspižđeni i ništa ne mogu poduzeti.
Banksy

#36336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Bodkin wrote:
bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima
Ma to jednostavno nije tačno. Niko nije glasao za njega iz tog razloga. Tom budalastom logikom Bošnjaci su onda svojevoljno sami sebi rezali granu na kojoj sjede smanjujući tako namjerno broj glasova ''svom'' Bošnjaku, nigdje veze ...
Banksy

#36337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

webby-x wrote:
JackTheStripper wrote:Zanimljivo je kako su se hrvatski političari uzdigli samo protiv Komšića, a na slucaj "Vlajki" šute kao zadnje p..ke.
Komšić i Vlajki su potpuno isti.
Koliko je Hrvata prije rata živjelo na teritoriju današnje FBiH, a koliko u današnjem RS-u?
hizo ramidovic

#36338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

Bodkin wrote: bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima
idiotizam, sta drugo reci...
webby-x

#36339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Banksy wrote:Niko nije glasao za njega iz tog razloga.
Eto nitko nije.
Glasali su jer se zove "Željko" kako jedan od
glasača reče pred TV kamerama.
"Njihov, a naš!".
Čaršijska politika, ništa više.
webby-x

#36340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Banksy wrote:Koliko je Hrvata prije rata živjelo na teritoriju današnje FBiH, a koliko u današnjem RS-u?
Kakve to veze ima?
Sadašnje stanje je drugačije, i neće se promijeniti.
Banksy

#36341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

webby-x wrote:
Banksy wrote:Niko nije glasao za njega iz tog razloga.
Eto nitko nije.
Glasali su jer se zove "Željko" kako jedan od
glasača reče pred TV kamerama.
"Njihov, a naš!".
Čaršijska politika, ništa više.
Ne, glasali su zato jer je udario i na Bg i na podrumaša Bakira, jer je Zlatni ljijan i jer su namirisali da je izgleda jedini pošten među ovom bandom. A čaršiju slabo znaš, to je očito.
hizo ramidovic

#36342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by hizo ramidovic »

webby-x wrote: Komšić i Vlajki su potpuno isti.
... i bez obzira sto je komsic hrvat a vlajki srbin i nekad je bio prvi milosevicev saradnik.
u pm kakvi sve pacijenti pisu po forumu, braco mila.
Banksy

#36343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

webby-x wrote:
Banksy wrote:Koliko je Hrvata prije rata živjelo na teritoriju današnje FBiH, a koliko u današnjem RS-u?
Kakve to veze ima?
Sadašnje stanje je drugačije, i neće se promijeniti.
Pa ti reče da Vlajki ne smeta, ali Komšić smeta više jer je u FBiH puno više Hrvata nego u RS., pa pitam da vidimo koliko ih je to bilo i gdje.
webby-x

#36344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Banksy wrote:Ne, glasali su zato jer je udario i na Bg i na podrumaša Bakira, jer je Zlatni ljijan i jer su namirisali da je izgleda jedini pošten među ovom bandom. A čaršiju slabo znaš, to je očito.
Dva puta udarao na Beograd i Bakira?
Ako čaršija tako voli poštene kako se onda dese
ovakve vlade od kantonalnih do federalnih?
Bodkin

#36345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
ultima_palabra wrote:

vidis @ultima :)
kockoglavi

#36346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by kockoglavi »

hizo ramidovic wrote:
webby-x wrote: Komšić i Vlajki su potpuno isti.
... i bez obzira sto je komsic hrvat a vlajki srbin i nekad je bio prvi milosevicev saradnik.
u pm kakvi sve pacijenti pisu po forumu, braco mila.
Pa i Komšić je bivši Ju7goslkoven.

Glavno je da za njega ne glasaju Hrvati. Taman da je Eskim ako bi za njega glasali Hrvati on bi bio legitiman.
webby-x

#36347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by webby-x »

Banksy wrote:Pa ti reče da Vlajki ne smeta, ali Komšić smeta više jer je u FBiH puno više Hrvata nego u RS., pa pitam da vidimo koliko ih je to bilo i gdje.
Kao prvo, lažeš.
Rekao sam da oboje smetaju.
I zašto je bitno koliko ih je bilo?
Bitno je koliko ih je sada tamo.
Bodkin

#36348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

Banksy wrote:
Bodkin wrote:
bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima
Ma to jednostavno nije tačno. Niko nije glasao za njega iz tog razloga. Tom budalastom logikom Bošnjaci su onda svojevoljno sami sebi rezali granu na kojoj sjede smanjujući tako namjerno broj glasova ''svom'' Bošnjaku, nigdje veze ...
mozda sam se lose izrazio. evo ti citat od forumasa iznad
Opetja033 wrote:
Paranoid

#36349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Vrlo interesantno koja harmonija vlada izmedju poskoka i kockoglavog...čudo jedno
Bodkin

#36350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

hizo ramidovic wrote:
Bodkin wrote: bosnjaci biraju komsica iz dva razloga. jedan je zato sto je iz sarajeva, borio se za bosnu i glavno sto je rekao kostunici da ce ga cekicem po prstima. drugi je zato sto hoce da napakoste hrvatima
idiotizam, sta drugo reci...
kako rekoh mozda sam se pogresno izrazio
Opetja033 wrote:
:wink:
Locked