Demokratska fronta Željko Komšić

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Predsjednik DF-a u januaru 2018. godine također je žestoko kritikovao SDA poručujući da mu čak dođe da "popije otrov" kada vidi šta radi SDA.

Image

koji prodavac magle... selam :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

cadburry wrote:
Ne znam od koga je narucen, ali sve sto pise u clanku je tacno, lako provjerljivo i pokazuje koliko puta je Zeljko Komsic slagao i prevario i glasace i politicke partnere.

Zaista mu zelim da uziva u te dvije ministarske i 3 direktorske fotelje zbog kojih je prodao obraz, politicke partnere i glasace. A nakon toga, zelim mu da zavrsi na smetljistu historije, kao i svi drugi SDA-ovi sataliti poput SBiHa.

A sto se PS tice, imas li ti neki dokaz za ovo? Ako je tacno, onda ne znam cemu se tacno smijes, to su i moje i tvoje pare. U tom slucaju i Jelka i Fahro su odavno za zatvora. A bas me zanima na koju poziciju ce DF imenovati Jelku, kao svoju koalicionu partnericu?
naravno da jeste djelomicno tocno, ali je vrhunac da je komsic razocarao svoje glasace. to je nista vise, do obicni spin. dakle ne postoji niti jedan clan foruma koji se deklarirao kao glasac dfa, a da je sada razocaran. nakon sto je to isto ucinio 2014. godine, svi su se razocarali u njega i to otvoreno i javno pisali. mislim na one koji su ga podrzali.

df ce u novoj vlasti biti netko tko ce kontrirati hdzu i tko ce ih pokusati prevariti gdje god to budu mogli. valjda je to svima sada i jasno, jer par portala naklonjenih hdzu ne prestaju da laju.

sto se fahre tice, sinoc je pecanin kod senada to ponovio, a jedini nacin da se uvjerimo da nije laz, jeste da isti tuzi pecanina i d sud potvrdi da je to laz.
Better Man

#36328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

Komšić je najveća ubleha i prevara i uz to teški patploški lažov. Onjegovoj nesposobnosti ne bih da pričam, a da ne spominjem njegovu veliku borbu za državu kad je podvio rep i napustio ambasadorsku poziciju.
Maraschino

#36329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Ovaj put je Komsic problem kao poslije svakih izbora neko mora.

Vjerujte da je to sve u pet deka. Uvijek se zale oni sto ostanu u opoziciji.

Da se moglo drugacije ne bi se cekao april. Od dosljednosti se ne zivi, neki bi rekli. Par ciklusa tako i zivot prodje.

Da se nije Lagumdzija i SDP onda prodali Dodiku danas bi imao skroz drugacije misljenje ovako, svi su oni tu negdje. Gledaju sebe, svoje uhljebe, narodu malo zabave i prodje 4 godina a mi se uvijek ibretimo.
asker

#36330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Ocekujem veliki rast DFa na sljedecim izborima. Ponovo ce pokupiti glasace SDPa, zasluzeno.

Ove miki maus stranke iz par Sarajevskih ulica mu svakako nisu konkurencija.
Predsjedniku Komsicu jos jedan mandat i puna saka brade.

Predsjednice brzo ozdravljenje zelim!

:bih:
zbiljovski

#36331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbiljovski »

Zlatni ljiljan, Bošnjačina, koji ublehaš, zapetljao se u vlastitu mrežu, ovo će ga pokopat treći put ide u zagrljaj SDA-u :lol: :lol:
Maraschino

#36332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

zbiljovski wrote:Zlatni ljiljan, Bošnjačina, koji ublehaš, zapetljao se u vlastitu mrežu, ovo će ga pokopat treći put ide u zagrljaj SDA-u :lol: :lol:
bas su ga glasaci kaznili :-)
sto neko rece, on je pred penziju. jos jedan mandat u predsjednistvu moze dobiti kada vidimo kakav je covic a stranka i ako se raspadne, jedni u sdp, jedni ns a neki mozda u sda. bas ce se svi usreciti...i tako je od rata na ovamo, cirkulacija radi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#36333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

zbiljovski wrote:Zlatni ljiljan, Bošnjačina, koji ublehaš, zapetljao se u vlastitu mrežu, ovo će ga pokopat treći put ide u zagrljaj SDA-u :lol: :lol:
moze li jedno pitanje? jesi li ti glasao za njega i za df na proteklim izborima ?

ne moras odgovoriti ako je zelis, a ako da, neka odgovor bude iskren.
drug_profi

#36334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Meni je jako drago sto je Zeljko ovo uradio.
Pretpostavljao sam i prije izbora da je hinja i da radi za nekoga.
Zato sam redom odgovarao ljude od glasanja za njega i njegovu stranku.
Njegovo ponasanje prije izbora i nakon izbora u BH bloku je govorilo da je neiskren.
Na kraju nije vise mogao nista nego da "izađe iz ormara".
Pozitivna stvar za politicku alternativu u BiH.
Da ljudi vise ne misle da je glasanje za DF nekakav otpor prema SDA ili HDZ-u.
Zahvaljujuci Zeljku Komsicu Covic nikad jaci među hrvatima, potpuno nezasluzeno i potpuno suprotno od onoga sto dobar dio Hrvata zaista zeli.
Ali Zeljko je pomogao da se hrvatska opozicija, neka liberalnija, centralnija opcija ugusi. Pokusao je to i sa Bosnjackom, tj. Bosanskom. Srećom neuspjesno, zahvaljujuci mladim lavovima. Stari bi nas prodali za jedan mandat u nekom UO.

I sve je to legitimno, a sad je i obznanjeno, tako da nema vise zabune.
Zeljko ce da bere plodove svoje politike. A vidjecemo da li ce biti gorki ili slatki.
malakh

#36335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

cadburry wrote:
Ne znam od koga je narucen, ali sve sto pise u clanku je tacno, lako provjerljivo i pokazuje koliko puta je Zeljko Komsic slagao i prevario i glasace i politicke partnere.

Zaista mu zelim da uziva u te dvije ministarske i 3 direktorske fotelje zbog kojih je prodao obraz, politicke partnere i glasace. A nakon toga, zelim mu da zavrsi na smetljistu historije, kao i svi drugi SDA-ovi sataliti poput SBiHa.

A sto se PS tice, imas li ti neki dokaz za ovo? Ako je tacno, onda ne znam cemu se tacno smijes, to su i moje i tvoje pare. U tom slucaju i Jelka i Fahro su odavno za zatvora. A bas me zanima na koju poziciju ce DF imenovati Jelku, kao svoju koalicionu partnericu?
kakve glasače je izdao? velika većina onih koji su glasali za njega, ovo podržavaju. komentari na društvenim mrežama su vidljivi i jasni. do te mjere da glasači dfa optužuju neke tamo botove sdpa i hdza kako podmeću da je komšić izdao glasače. neke stranice i grupe posvećene komšiću u kojima ima pregršt likeova zbog ulaska u vlast, itd.

jedan kalsičan primjer. dugo sam na forumu i znam da ti glasaš za sdp. i kako sada ti možeš pričati da je komšić izdao glasače, kada ti nisi glasao ili glasala za njega? o kakvoj izdaji da pričamo? ništa lično, ali to je moj lični dojam.

sljedeća činjenica. pratio sam komšićevu kampanju, jer sam glasao za njega, i čovjek nigdje, nikada, nije rekao da neće ili da će koalirati sa sda. to što se spominje otrov da bi popio zbog sda, možemo protumačiti i da bi popio otrov kada vidi što sda radi, jer bi on to bolje radio. zar ne?
putokaz1

#36336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

SDF Stranka demokratske Fronte
Leverage

#36337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

FDA - Fronta Demokratske Akcije.
putokaz1

#36338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:FDA - Fronta Demokratske Akcije.
Odoše Dajana Čolić,Alen Nuhić i onaj treći u SDA,sad kad počnu udarat po Deliću :D :D :D :D :D
Bosanski_kralj

#36339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Kažu idu se boriti protiv Herceg Bosne na način da će praviti koaliciju sa HDZom. :izet: :izet:

To je Damir Nikšić odlično detektovo.
General War

#36340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

drug_profi wrote:Meni je jako drago sto je Zeljko ovo uradio.
Njegovo ponasanje prije izbora i nakon izbora u BH bloku je govorilo da je neiskren.
Zahvaljujuci Zeljku Komsicu Covic nikad jaci među hrvatima, potpuno nezasluzeno i potpuno suprotno od onoga sto dobar dio Hrvata zaista zeli.
Ali Zeljko je pomogao da se hrvatska opozicija, neka liberalnija, centralnija opcija ugusi. Pokusao je to i sa Bosnjackom, tj. Bosanskom. Srećom neuspjesno, zahvaljujuci mladim lavovima. Stari bi nas prodali za jedan mandat u nekom UO.

Zeljko ce da bere plodove svoje politike. A vidjecemo da li ce biti gorki ili slatki.
Netacno, HDZ vlada svojim torom potpuno na isti nacin kao sto to radi SDA ili SNSD.
General War

#36341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Bosanski_kralj wrote:Kažu idu se boriti protiv Herceg Bosne na način da će praviti koaliciju sa HDZom. :izet: :izet:

...a mozda vode se onom izrekom: prijatelja drzi blizu sebe a neprijatelja jos blize ;-)
Ne zna sta ste se toliko raskokodakali, stvarno ne vidim sta to moze ucesce DF-a bitno promjeniti, HDZ ce svejedno opet imati sto je dobio na izborima, kao i svi drugi koalicioni partneri, bio tu DF ili ne bio.
Leverage

#36342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Pa baš zato što ne može ništa promijeniti, dakle otišli su za foteljama.
Bosanski_kralj

#36343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

General War wrote:
Bosanski_kralj wrote:Kažu idu se boriti protiv Herceg Bosne na način da će praviti koaliciju sa HDZom. :izet: :izet:

...a mozda vode se onom izrekom: prijatelja drzi blizu sebe a neprijatelja jos blize ;-)
Ne zna sta ste se toliko raskokodakali, stvarno ne vidim sta to moze ucesce DF-a bitno promjeniti, HDZ ce svejedno opet imati sto je dobio na izborima, kao i svi drugi koalicioni partneri, bio tu DF ili ne bio.
Meni je iskreno drago što su otišli u vlast. Jasno je da je to sve zbog fotelja, pa me nervira ova priča oko tobožnje zaštite države.
General War

#36344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Leverage wrote:Pa baš zato što ne može ništa promijeniti, dakle otišli su za foteljama.
Ok, ali kad se sjetim onog Dunovica nije bas da se nije cuo tokom mandata.
Leverage

#36345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

General War wrote:
Leverage wrote:Pa baš zato što ne može ništa promijeniti, dakle otišli su za foteljama.
Čut će se i ostali DF-ovci sad, pričat će nam kako "nije dobro to što rade HDZ i SNSD", a uredno uživati u svim benefitima koje nosi izvršna vlast.

I šta mi imamo do toga što će se oni čuti?
General War

#36346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Bosanski_kralj wrote:
General War wrote:

Meni je iskreno drago što su otišli u vlast. Jasno je da je to sve zbog fotelja, pa me nervira ova priča oko tobožnje zaštite države.
Posto je tako kako jeste, i onako prosli izbori...ostali u opziciji ili usli sa SDA nista bitno nece poremetiti ali ni promjeniti, totalno svejedno...
General War

#36347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote:
Čut će se i ostali DF-ovci sad, pričat će nam kako "nije dobro to što rade HDZ i SNSD", a uredno uživati u svim benefitima koje nosi izvršna vlast.

I šta mi imamo do toga što će se oni čuti?
Isto sto cemo cuti i opoziciju, kazem ne znam prave motive ali ne vidim nista od toga bolje da su i ostali u opoziciji, nije bilo hoce li u vlast sa SDP-om ili sa SDA vec hoce li ostati sa SDP-om koji se nalazi u nekom limbu (slucaj TK) i biti ni na nebu ni na zemlji ili ici u Vlast sa SDA.
drug_profi

#36348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

General War wrote:
drug_profi wrote:Meni je jako drago sto je Zeljko ovo uradio.

Netacno, HDZ vlada svojim torom potpuno na isti nacin kao sto to radi SDA ili SNSD.
Tacno je kad razmislis.
SDA vlada jer plasi narod Dodikom i Covicem. HDZ vlada jer plasi narod majorizacijom. Dodik vlada jer plasi narod ukidanjima praznika, Haskim sudom, Mudzahedinima i cime jos ne.
A jedni drugima namjestaju zicere cim se osjeti neka relaksacija.
doktor78

#36349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by doktor78 »

Neki ovdje najavljuju masovno prelaženje iz DF-a u stranke koje su ostale u opoziciji.
Ja mislim da će biti suprotno. Dio SDP-a koji je navijao za koaliciju sa SDA, pogotovo ova Bijedićeva ekipa sa TK-a, mogao bi da se pridruži Komši, jbg grehota je da se ispusti dio kolača :mrgreen:
Evo i ovaj Delić iz Lukavca, čim izgubi na izborima za predsjednika SDP-a (a hoće), vidim ga kod Komše:
https://interview.ba/vijesti/item/18174 ... eprijatelj
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#36350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

prHnuo je smuČko u fHenjer... nisu to glasaČi zombiji ko kod sdO, kradeze i snsdemile... sad ce lokalni, prosli put kad je isto napravio i sa hdz i sda usao u vlast pod toboze imamo odgovornost prema glasacima, dozivjeli su potop na lokalnim izborima vijecnika i nacelnka ni na mapi... sad su se ko iskoprcali zahvaljujuci Ćirilovom nametanju trečeg pa koalicijom s dodikom itd... dobice glasova al to samo oko izbornog praga, jos ovi iz ruralnog sdpa :mrgreen: m ljepota... SDFA vozdra
Post Reply