Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

tempuser

#36326 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

markioni wrote:
markioni wrote:
sig_garret wrote:Iako moje razumjevanje ne ide puno dalje od Madeleine Peyroux, meni je film stvarno "lego"...
Image
Don Cheadle je stvarno faca
Image
kakva gluma u pm! preporuka definitivno!
posto mnogo volem jaaaaz bio bih jako zahvalan ako ima neko par filmova na istu temu preporucit . ;-) :kiss:
Mo' better blues

http://www.imdb.com/title/tt0100168/?ref_=nv_sr_1

The Cotton Club

http://www.imdb.com/title/tt0087089/?ref_=nv_sr_1
commendatore

#36327 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

Jack Be Nimble wrote:
Reziser je htjeo Pacina u toj ulozi jer tada je proslo 10 godina od kako je Brando ista snimo. Povukao se i odjebao citav Holivud. Ipak mu je reziser poslao scenario i Brando rekao da ce rado uraditi ali ako moze da ismijava svoju ulogu iz Kuma.

Najveci fazon je bio pred izlazak filma kada je Brando skontao da ga je studio zakinuo za nekih $50,000 i nisu mu htjeli isplatiti, onda je on svaki dan u novinama govorio da je najgori film na kojem je ikada radio. Da ce zbog tog filmo 100% otici u penziju itd itd. Sve dok ga nisu isplatili da bi ga usutkali.
nisam znao ni za tu pricu ni za ovaj film.... moram reci da sam se sjebo kad sam vidio film, totalna komedija je film.... :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36328 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

tempuser wrote:Par "zimskih"

http://www.imdb.com/title/tt0089941/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt0085615/?ref_=nv_sr_1

http://www.imdb.com/title/tt0119210/?re ... mg_act_129

Jedan "ratno-zimski"

http://www.imdb.com/title/tt0065207/?ref_=nv_sr_1

i jedan ultimate zimski

http://www.imdb.com/title/tt0085713/?ref_=nv_sr_1

Meni i Bridge of Sypes ima zimsku atmosferu

Par Bondova je bilo u zimskom ambijentu

The Spy Who Loved Me
On Her Majesty’s Secret Service
A View to A Kill
For Your Eyes Only
The World is Not Enough
Spectre

Interesantno da je za scene skijanja i dubliranja Bonda u prva 4 naslova bio zaduzen Willy Bogner prvak u slalomu i spustu, a za neke poznatiji kao nasljednik tj vlasnik i dizajner Bogner skijaske opreme.
a đe ti je ultimate svih zima :?

Train in the Snow (1976)
Vlak u snijegu (original title)
1h 24min | Adventure, Family | 10 June 1976 (Yugoslavia

http://www.imdb.com/title/tt0076893/

Image
Papucarec

#36329 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Papucarec »

xXx: Return of Xander Cage - xXx: Povratak Xandera Cagea 2017
Ekstremni sportaš i tajni vladin operativac Xander Cage (Vin Diesel) odluči se ponovno pojaviti u javnosti, nakon što je već duže vremena smatran mrtvim, te kreće u koliziju sa smrtonosnim alfa ratnikom Xiangom (Donnie Yen) i njegovom ekipom u utrci u kojoj je cilj što prije dohvatiti zloćudno i naizgled nezaustavljivo oružje nazvano “Pandorina kutija”. Okupljajući oko sebe ekipu potpuno novih članova koji uživaju u adrenalinu, Xander se ubrzo nađe usred zavjere koja jasno upućuje na sam vrh svjetskih vlada.

Jackie 2016
Za Larraina Jackie Kennedy ostaje velika enigma. Tu su tek fragmenti sjećanja, mjesta, ideja, a sjajna Natalie Portman možda nema njenu identičnu fizionomiju, ali njene geste, kretnje i glas su isti.
Na početku filma vidimo je u krupnom planu kako briše Kennedyjevu krv s lica. Tragove krvi na kostimu izbrisat će tek kad se vrati u Bijelu kuću, da bi potom otišla pod tuš čiji mlaz ne ispire samo tragove atentata već i njene suze.

Fences – Ograde 2016
Otac afroamerikanac bori se sa rasnim odnosima u SAD-u 1950-ih, dok pokušava da podigne svoju porodicu i suoči se da sa događajima u svom životu …
JoseMujica

#36331 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

kafanski_covjek wrote:izasao Hacksaw Ridge dvdscr

i Arrival i Fences :D
JoseMujica

#36333 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

The Girl with All the Gifts (2016)
R | 1h 51min | Drama, Horror, Thriller | 26 January 2017 (USA)

http://www.imdb.com/title/tt4547056/

Image

ama baš nikako nisam fan horora...zombija pogotovo, ali ovo je neobičan i dobar film iz ovog žanra :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36334 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

jedno osobno pitanje
zašto ih gledaš ako nisi fan horora i zombija :D
recimo ne volim horor komedije nema teorije da bi me neko natjerao gledati to poslije zombielanda
JoseMujica

#36335 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

Black swan wrote:jedno osobno pitanje
zašto ih gledaš ako nisi fan horora i zombija :D
recimo ne volim horor komedije nema teorije da bi me neko natjerao gledati to poslije zombielanda

u nedostatku bilo čega drugoga reko haj da pogledam.....a i nije ovo baš klasično traumatičan zombi horor...više neka mild varijanta :D

inače...dok vidim da se film spominjekao dio horor žanra i ne skidam...dovoljan horor nam je svakodnevnica
Lincoln-Burrows

#36336 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Lincoln-Burrows »

Također horrore ne skidam i ne gledam.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36337 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Velkoski »

Power Rangersi u martu :lol: :mrgreen: :mrgreen:
pirpa

#36338 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pirpa »

mnogo, mnogo dobar film :mrgreen:

Image

https://youtu.be/qKr2ot6LMMw
annoy

#36339 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by annoy »

Black swan wrote: recimo ne volim horor komedije nema teorije da bi me neko natjerao gledati to poslije zombielanda
ajme ja ne podnosim horor komedije, i nitko me ne razumije :cry:
ravno jedna mi je bila dobra

a gledala sam ovaj Girl with all the gifts
nije stereotipni film o zombijima, to svakako
u konačnici nisam bila nešto oduševljena al ajde nije loše za pogledati :D
Officer Crabtree

#36340 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Officer Crabtree »

nije mu ovaj Ridge nečemu, hajd moze se pogledat' vremena radi...

al ne vuče neke emocije, dzaba krv i umiranje... čak je i onaj anđin veća drametina...

saving private ryan nenadjebiv spram ovog liga šampiona
Donnie Smith

#36341 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

pirpa wrote:mnogo, mnogo dobar film :mrgreen:

Image

https://youtu.be/qKr2ot6LMMw
Kakve ja predrasude imam prema ovom liku, to je nevjerovatno. On je meni u rangu S. Seagala (pa dobro, malo je bolji) . Uvijek ista poluelegična faca i ono nešto nedefinisano, a u isto vrijeme, itekako definisano u stilu, ja sam brz i žestok, najmudriji i sve drugo naj naj naj. Meni si vala bezveze, ni faca ni frajer neki eto da ti kažem. Ružan si i nikakav si glumac. :lol:
Ali, ali ali - evo ću da skinem ovaj film, i malo načnem svoju predrasudu koja to zapravo nije, jer volim filmove bazirane na istinitim događajima, nema loše ocjene a i @pirpa to preporučuje pa hajd da vidimo. :oops:
pirpa

#36342 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pirpa »

Donnie Smith wrote:
Kakve ja predrasude imam prema ovom liku, to je nevjerovatno. On je meni u rangu S. Seagala (pa dobro, malo je bolji) . Uvijek ista poluelegična faca i ono nešto nedefinisano, a u isto vrijeme, itekako definisano u stilu, ja sam brz i žestok, najmudriji i sve drugo naj naj naj. Meni si vala bezveze, ni faca ni frajer neki eto da ti kažem. Ružan si i nikakav si glumac. :lol:
Ali, ali ali - evo ću da skinem ovaj film, i malo načnem svoju predrasudu koja to zapravo nije, jer volim filmove bazirane na istinitim događajima, nema loše ocjene a i @pirpa to preporučuje pa hajd da vidimo. :oops:
siguran sam da se neces razocarati sa glumom i filmom... nisam ni ja tip koji gleda filmove gdje glumci imaju uloge Chuck Norrisa. :mrgreen: cak se ne sjecam jesam li pogledao i jedan film od serijala brzi, zestoki :mrgreen:
JoseMujica

#36343 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

u svakom slučaju i ja se pridružujem ekipi koja će na preporuku pogledati i ovaj Vin Dieselov uradak i ne sumnjam da se radi o dobrom filmu jer ipak režiju potpisuje veliki meštar Sidney Lumet (mreža, pasje popodne, serpiko, ubistvo u orjent ekspresu, 12 gnjevnih itd.)

a juče pogledah screener

Arrival (2016)
PG-13 | 1h 56min | Drama, Mystery, Sci-Fi

http://www.imdb.com/title/tt2543164/?ref_=nv_sr_1

Image

:thumbup: mnogo dobar SF...jebga nije meni SF ratovi zvijeda franšiza, koja je najobičnija kaubojština/ partizanski film u svemiru
zdruzdjo

#36344 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zdruzdjo »

Ma mene je arival malo nanervirao zbog trailera. Da bi skupili publiku trailer je predstavljen kao neki star-wars ili slicno.
U stvari film je super ali je drama. A to nije ono sto su predstavljali u "prodaji".

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
irac300

#36345 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by irac300 »

Officer Crabtree wrote:nije mu ovaj Ridge nečemu, hajd moze se pogledat' vremena radi...

al ne vuče neke emocije, dzaba krv i umiranje... čak je i onaj anđin veća drametina...

Slažem se. Samo što bih dodao da su serije Band of Brothers i Pacific zadali zadaću svima koji žele realno prikazati II sv. rat. Ovo Gibsonovo vuče na američko preseravanje (lik uzima polovicu čovjeka i služi se njome kao štitom, dok puca iz mitraljeza kao Rambo).
JoseMujica

#36346 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

irac300 wrote:
Officer Crabtree wrote:nije mu ovaj Ridge nečemu, hajd moze se pogledat' vremena radi...

Slažem se. Samo što bih dodao da su serije Band of Brothers i Pacific zadali zadaću svima koji žele realno prikazati II sv. rat. Ovo Gibsonovo vuče na američko preseravanje (lik uzima polovicu čovjeka i služi se njome kao štitom, dok puca iz mitraljeza kao Rambo).
i nikako ne zaboraviti Klintove uratke

Letters from Iwo Jima i Flags of Our Fathers
last mohicans

#36347 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Baš pošao na napišem sličan komentar. Nešto mu fali, mislim da je i uvod u njegov ratni angazman podug, ali eto, glede toga da je prema istinitom događaju valjda je htio da nas uvede u tematiku i razvoj događaja. Dalje, ovaj malac, ne znam ni kako se zove mi nije iznio ulogu i trebao je tu neko talentovaniji i bolji.Te emocije ne frcaju, efekata dobre borbe ima, mada ima i dosta nelogičnosti tipa kako jurišaju đutirile u grupi od 20-30 vojnika na 5m2 i u poređenju sa Spašavanjem vojnika Rajan gdje je to puno bolje i kvalitetnije urađeno. Jednostavno Spašavanje vojnika Rajana je jedan od najboljih ratnih filmova i dugo nece biti prevaziđen. Svi mi od novih ratnih priča očekujemo novog Rajana. Izgleda da cemo se načekati. Još nešto, uzeti Vince Vauguhn za prilično ozbiljnu i sporednu ulogu je totalni promašaj.Tip se ubio za komedija i djelovao je smiješan, a nimalo zajeban prilikom glumatanja opasnog oficira. Previsoka mu je ocjena, od mene skromna 7.
Kataklinger

#36348 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Kataklinger »

Sto se tice II svjeCkog rata, Band of Brothers pa sve ostalo....

I generalno na ratnu tematiku, Tae Guk Gi je vrhcina.
Logovan

#36349 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Logovan »

Odličan film!!! Ne pamtim kada sam odgledao ovako dobar film.
Image
Point.

#36350 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Point. »

Treba mi pomoc oko jednog filma. Vako, dva frajera bjeze iz zatvora i udju u neki voz koji nema kocnica ili tako nesto. Eh sad je li u njemu glumi Charles Bronson, Donald Sutherland ili Michael Caine, neko od ove njih trojice jest. Nemoze mi naumpasti ime filma da me jebes.
Post Reply