Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

moet-perignon

#36301 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:Selam
Iz SDA isključeni Omer Škaljo, Miralem Redžić, Kemal Efendić i Selmir Čolaković
13.02.2018
ma da. :) a sto je sa odborom islamske zajednice?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36302 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Škaljin i Efendićev poučak:

"Tijelo koje bude izbačeno iz ezdea, nakadno uđe u koaliciju sa ezdea i postane direktor"
Throttle

#36303 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ko uopšte vozi kurbansko meso u taj dom? Tu ljudi debelo plaćaju svoj boravak i to nije nikakva humanitarna ni drustvenokorisna institucija koliko ja znam :roll:
Casual's

#36304 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Škaljin i Efendićev poučak:

"Tijelo koje bude izbačeno iz ezdea, nakadno uđe u koaliciju sa ezdea i postane direktor"
Taj prvi je malo mudriji od drugog.
Drugi se priključio progresivnim snagama tj. nekim blokovima.
moet-perignon

#36305 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Casual's wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Škaljin i Efendićev poučak:

Taj prvi je malo mudriji od drugog.
Drugi se priključio progresivnim snagama tj. nekim blokovima.

nemoj da potcijenis drugog. ako ovu aferu prodje glatko, onda je nadmasio ovog prvog.
mada istina je da ovog prvog jos niko nije nadmasio u hinjstvu.
Nivelacija

#36306 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Jeste li se VI ikada zapitali da li puno pametujemo za grad koji nema klinicki centar, zatvoreni bazen, barem jedan trg, pristojan soping centar, SAJAM, sportski kolektiv itd ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36307 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Što, možda trebamo Tešanj, Visoko ili Kakanj pitati za dozvolu?
moet-perignon

#36308 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Nivelacija wrote:Jeste li se VI ikada zapitali da li puno pametujemo za grad koji nema klinicki centar, zatvoreni bazen, barem jedan trg, pristojan soping centar, SAJAM, sportski kolektiv itd ?

gotovo smo sve imali u Titino vrijeme. :)

zvala se Beogradjanka i zovem je Beogradjanka.
bazen u industrijskoj. sa ekipom smo znali otici u suton subotom gledati takmicenje, ili vaterpolo. da ne spominjem da smo tu ucili
plivati i nije to bilo obicno brckanje, vec plivanje razlicitih stilova.
imali smo Trg kod IK banke (Zenicka banka, ali su dosli skotovi i sve to rascerupali kao kokos od onog Alihodzica, pa onog malog Dzaferovica koji je sve sto dotakne pokvari i unisti, pa do ovih lesinara poslije) i da napomenem da je IK banka imala izvrsno odmaraliste na Hvaru koje se prodalo za badava, izvrsni ekonomski strucnjaci su je prodali za dz!. koja lokacija, erotika je to bila od lokacije na Hvaru.
sportski kolektiv smo imali. dosta se dobro igrao tenis, i mislim da smo imali super cool ekipu sa tenisa. Tuzla i Zenica su imali taj teniski krug koji su bili poput porodice. plivacki klub, ragbi klub, i nemam pojma kakav je tada bio Celik, ali valjda je imao neke rezultate. postoja je sportski kolektiv. na Kamberovicu smo moja ekipa i ja odrastali. igrali i trenirali smo sto god smo zeljeli.

eh, dosao je Sajam te '93 i mislim da je to bio novembar, i bio je neki to potez da se sacuva dostojanstvo. ono sto smo gradili. to su izgradili univerzitetski ljudi, starog kova. ovaj nova klika je totalni fijasko, doduse osim njih par sto stvarno teze nauci.

imali smo i sjajnu bolnicu, pa sve do 2005., a onda je dosao Strika i urusio i pokvario.
on je jedna prava kvocka koja danas u svojoj privatnoj ordinaciji pegla pacijente svojim anegdotama kako su mu spalili auto. :(
a sto on nama uradio? ta bolnica je imala izvrsne ljekare, a onda je on sa svojim lesinarima poceo da pravi haos i degradira. taj mali neradnik se nakon osam godina neradnickog direktorovanja i ciste pljacke odvazio raditi kao radiolog. njemu ne dam ni da mi rendgen ocita.
nakon njega su se samo dokopavali slicni njemu, ali ih je zeznula fora sto svako malo morali da silaze sa stolice. imala je zenicka bolnica elemente da postane klinicki centar, samo da su stvari isle po redu. normalno se razvijale. no lesinari su uradili svoje.
bolnica je od Strike otisla u strmoglavljenje. prava mala protuha koja je SDA, i svi nakon njega.

dakle, sve je nastalo i srusilo se sa SDA. pod ovim mislim na sve one koji su i izasli iz nje, oni su SDA i pravi mali lesinari. imaju taj gen da ruse i kradu. nista im ne vjerujem.
ona nam je iscijedila zivote. sve do jednog i bivisi i sadasnji i vjecni clanovi. mamu im svima iebem.
Tempo
ZeModerator

#36309 Re: Zeničani

Post by Tempo »

tenis skoro niko ne igra. stoje tereni prazni. a nekad nisi mogao doci na red.
moet-perignon

#36310 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:tenis skoro niko ne igra. stoje tereni prazni. a nekad nisi mogao doci na red.

zato sto se placa. placas clanarinu, a onda ako zelis pored treninga odigrati tenis, placas posebno. prije si placao clanarinu koja je bila
simbolicna, ona se placala da ti isprintaju onu karticu sa slikom (nekad je bilo bez slike) ili da odes na neko takmicenje bez da placas prijevoz, i imao si terene na raspolaganju. samo se dogovoris sa parom, i cim bude slobodan teren, igras. imali smo prije rata dobru ekipu, i malo poslije rata. bas zbog toga sto su imali sansu da igraju cijelo ljeto na terenima, po par sati, a bez banke u dzepu.
danas ta djeca moraju mnogo novca davati da bi bila prosijek.
N.N.

#36311 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ovo govno Efendic je iz Zeljeznog polja.
Radio je na birou u Zepcu. Sada direktor...ahahahah

Babo mu onomad prao auto na konjskoj cesmi. Sjecate se!? Voza muftiju, crni pasat ovo ono.

Brat mu voza rahmetlije kombijem.

Elem, sve preko selama si poslove obezbijedili.
I nista mito, korupcija, tudji hak, njih ne zanima...
E mamu im ljakansku bamje.
clio_dci120

#36312 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

N.N. wrote:Ovo govno Efendic je iz Zeljeznog polja.

Babo mu onomad prao auto na konjskoj cesmi. Sjecate se!? Voza muftiju, crni pasat ovo ono.

Istina sve sto si napisao.
clio_dci120

#36313 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

moet-perignon wrote:
Nivelacija wrote:Jeste li se VI ikada zapitali da li puno pametujemo za grad koji nema klinicki centar, zatvoreni bazen, barem jedan trg, pristojan soping centar, SAJAM, sportski kolektiv itd ?

bazen u industrijskoj. sa ekipom smo znali otici u suton subotom gledati takmicenje, ili vaterpolo. da ne spominjem da smo tu ucili
imali smo Trg kod IK banke (Zenicka banka, ali su dosli skotovi i sve to rascerupali kao kokos od onog Alihodzica, pa onog malog Dzaferovica koji je sve sto dotakne pokvari i unisti, pa do ovih lesinara poslije) i da napomenem da je IK banka imala izvrsno odmaraliste na Hvaru koje se prodalo za badava, izvrsni ekonomski strucnjaci su je prodali za dz!. koja lokacija, erotika je to bila od lokacije na Hvaru.
sportski kolektiv smo imali. dosta se dobro igrao tenis, i mislim da smo imali super cool ekipu sa tenisa. Tuzla i Zenica su imali taj teniski krug koji su bili poput porodice. plivacki klub, ragbi klub, i nemam pojma kakav je tada bio Celik, ali valjda je imao neke rezultate. postoja je sportski kolektiv. na Kamberovicu smo moja ekipa i ja odrastali. igrali i trenirali smo sto god smo zeljeli.

eh, dosao je Sajam te '93 i mislim da je to bio novembar, i bio je neki to potez da se sacuva dostojanstvo. ono sto smo gradili. to su izgradili univerzitetski ljudi, starog kova. ovaj nova klika je totalni fijasko, doduse osim njih par sto stvarno teze nauci.

imali smo i sjajnu bolnicu, pa sve do 2005., a onda je dosao Strika i urusio i pokvario.
on je jedna prava kvocka koja danas u svojoj privatnoj ordinaciji pegla pacijente svojim anegdotama kako su mu spalili auto. :(
a sto on nama uradio? ta bolnica je imala izvrsne ljekare, a onda je on sa svojim lesinarima poceo da pravi haos i degradira. taj mali neradnik se nakon osam godina neradnickog direktorovanja i ciste pljacke odvazio raditi kao radiolog. njemu ne dam ni da mi rendgen ocita.
nakon njega su se samo dokopavali slicni njemu, ali ih je zeznula fora sto svako malo morali da silaze sa stolice. imala je zenicka bolnica elemente da postane klinicki centar, samo da su stvari isle po redu. normalno se razvijale. no lesinari su uradili svoje.
bolnica je od Strike otisla u strmoglavljenje. prava mala protuha koja je SDA, i svi nakon njega.

dakle, sve je nastalo i srusilo se sa SDA. pod ovim mislim na sve one koji su i izasli iz nje, oni su SDA i pravi mali lesinari. imaju taj gen da ruse i kradu. nista im ne vjerujem.
ona nam je iscijedila zivote. sve do jednog i bivisi i sadasnji i vjecni clanovi. mamu im svima iebem.

Bila je dobra ekipa u tenisu i poslije rata. Kao klinac sam trenirao tamo 97,98 i 99, pa i pocetkom 2000 i bilo je izvrsnih trenera, a kao najbolji mi je ostao u sjecanju Rimac Milan. Samo ni tada nije bilo jefitno, u to vrijeme bilo je 50KM mjesecno, sto je bila najskuplja clanarina za neki sport u Ze. Ali da su bili puni, bili su, cak se i nocu igralo i treniralo. Prosli vikend prosetam tuda, stvarno je zalosno vidjeti takve terene. Pa ko sada njima upravlja, da li jos uvijek postoje klubovi Celik i Zenica?
moet-perignon

#36314 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:
moet-perignon wrote:

Bila je dobra ekipa u tenisu i poslije rata. Kao klinac sam trenirao tamo 97,98 i 99, pa i pocetkom 2000 i bilo je izvrsnih trenera, a kao najbolji mi je ostao u sjecanju Rimac Milan. Samo ni tada nije bilo jefitno, u to vrijeme bilo je 50KM mjesecno, sto je bila najskuplja clanarina za neki sport u Ze. Ali da su bili puni, bili su, cak se i nocu igralo i treniralo. Prosli vikend prosetam tuda, stvarno je zalosno vidjeti takve terene. Pa ko sada njima upravlja, da li jos uvijek postoje klubovi Celik i Zenica?

koja si ekipa? Bruno, Brki? cak ako stalno hvalis Tesanj, sve mislim da si Brki. ;-) a ako si u biznisu, onda Batan. Meskic je isto bio dio klike, i dobro je igrao do nedavno. Komljenovicka, Bajrambasicka, Jugicka.
onda se definitivno znamo ako si bio u takmicarskoj ekipi. mada, kad razmislim, ti si kasniji igrac. garant si guslao backhand i forehand kod Azre. :)
Milan Rimac je covjek starog kova, uvijek je zicao takmicare za igru. on je trenirao tenis jos kad su tereni bili kod kuglane.
iz tog shora taj covjek dolazi, a i zivi i dan danas.
clio_dci120

#36315 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

koja si ekipa? Bruno, Brki? cak ako stalno hvalis Tesanj, sve mislim da si Brki. ;-) a ako si u biznisu, onda Batan.
onda se definitivno znamo ako si bio u takmicarskoj ekipi.
Milan Rimac je covjek starog kova, uvijek je zicao takmicare za igru. on je trenirao tenis jos kad su tereni bili kod kuglane.
Nisam od tih pobrojanih, mada znam koje si ljude nabrojao. A sigurno se jesmo sretali. Ja sam tada bio jos djecacic, ti si sigurno stariji od mene.
Da, znam da je Rimac ziv, covjek gospodin, mislim da mu je sin asistent na zenickom pravnom fakultetu, prije godinu dana sreo sam ga dok sam hodao sa svojim ocem, oni su dobri, bas se ispricali.
Ako si radio sa Rimcem u vezi tenisa i sa tom ekipom trenera, onda svaki respekt, skidam ti kapu sto bi se reklo. I bez zeze, izvinjavam se ako sam te nekada zezao ovako preko foruma.
A sta je sada sa TK Celik i Zenica? Da li jos postoje ili je ono JP za sportske terene preuzelo teniske terene?

I da, sport je bio na mnogo visem nivou. Gledam po seki i sebi, u odnosu na nesto maldjeg brata, mi smo odmah poslie rata imali puno vise mogucnosti, pa i plivacki klub je imao odlicne trenere, sta se samo djece naucilo plivati, sjecam se onih utakmica KK Celik, puno Bilmisce bilo. Cak je bio plesacki kulb, ja plakao kada su me tjerali na ples (i nisu me nikada natjerali :lol: ), nema sta nije bilo...Vec kada je brat malo porastao, taj neki uzrast 7-8 godina, polako je pocelo srozavanje...
O ovome svemu ti, Belfy i ostali stariji sigurno mogu vise pisati....
moet-perignon

#36316 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

clio_dci120 wrote:

koja si ekipa? Bruno, Brki? cak ako stalno hvalis Tesanj, sve mislim da si Brki. ;-) a ako si u biznisu, onda Batan.
onda se definitivno znamo ako si bio u takmicarskoj ekipi.
Nisam od tih pobrojanih, mada znam koje si ljude nabrojao. A sigurno se jesmo sretali. Ja sam tada bio jos djecacic, ti si sigurno stariji od mene.
Da, znam da je Rimac ziv, covjek gospodin, mislim da mu je sin asistent na zenickom pravnom fakultetu, prije godinu dana sreo sam ga dok sam hodao sa svojim ocem, oni su dobri, bas se ispricali.
Ako si radio sa Rimcem u vezi tenisa i sa tom ekipom trenera, onda svaki respekt, skidam ti kapu sto bi se reklo. I bez zeze, izvinjavam se ako sam te nekada zezao ovako preko foruma.
A sta je sada sa TK Celik i Zenica? Da li jos postoje ili je ono JP za sportske terene preuzelo teniske terene?
ne brini. zezamo se. svima se prasta, osim Nivelaciji i onima sto su njemu slicni. :)
Rimac je dobar i svidja mi se taj optimizam, i kako se u 74 ili 75 godini pohvali da vozi bajk do Smetova. i dan danas sparinguje
takmicarima. ona djeca od 14, 15 ili 16 godina imaju dosta opak udarac. cak i djevojcice. super je sto Rimac njih i oni Rimca prate. :)
nisu dosadne igre.

TK Celik odavno ne postoji. nakon rata se polako to cudno transformiralo, i nema uopste onaj duh kluba u kakvom smo mi odrastali.
treneri su i previse iscrpljeni od svega pomalo. i ne mislim da su tome uzrok godine, vec nisu se najbolje snasli u privatizaciji ili tim modernim konceptima teniskih klubova. tako da ona djeca samo stanu u vrstu i cekaju svoj red da prebace loptu. nikada nece imati onaj zar i kapacitet kakav
smo mi imali. trening je prije rata i poslije rata bio samo usput, a najvise su nas razvijali sparingovanja i igranje sa drugima.
notsure

#36317 Re: Zeničani

Post by notsure »

http://www.medzlis-zepce.info/index.php ... rima-cerim

Ovo fakat k'o ona kr0ljeva priča o famElijama: mladoženja Efendić, kum Efendić, vjenča ih hodža Efendić . Cosa Nostra je mala maca za njihA.

Al jarane, direktor.
moet-perignon

#36318 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

notsure wrote:

http://www.medzlis-zepce.info/index.php ... rima-cerim

Ovo fakat k'o ona kr0ljeva priča o famElijama: mladoženja Efendić, kum Efendić, vjenča ih hodža Efendić . Cosa Nostra je mala maca za njihA.

Al jarane, direktor.

direktor sto je dvije tone mesa frkn'o u rijeku. bolid.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36319 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo mi dodje kad mu vidim cuznu

channel10

#36320 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jel ono danas Ramajana hodala po centru u bijelim helankama ili je neka druga ?
Casual's

#36321 Re: Zeničani

Post by Casual's »

channel10 wrote:Jel ono danas Ramajana hodala po centru u bijelim helankama ili je neka druga ?
ako su bile leopard štikle onda je ona
channel10

#36322 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Nisam stikle primjetio :D . Tange su mi paznju odvukle :)

Sa njom je bila neka milfacha, malo visa od nje.Ali sto je zanimljivo, ne ide uporedo sa njom nego je posalje da nesto uzme, a ova druga ceka sa kolicima desetak metara dalje. Uglavnom dobre obje.
Throttle

#36323 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ako je plava to joj je mati koliko ja znam :mrgreen: u centru su inventar
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#36324 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

U prometu su obje ako koga zanima :D
clio_dci120

#36325 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Throttle wrote:Ako je plava to joj je mati koliko ja znam :mrgreen: u centru su inventar
Dodju li ti u radnju? :D
Usluzis li ih kao pravi domacin? :D
Post Reply