http://www.bbc.com/news/world-middle-east-31312414Kikibombona wrote: Aj postavi!
Inace, Asad ima dobru pricu za strane medije.....
Beskrupulozan jeste ali sirov nije!
Sirija
-
5 0 5
#36301 Re: Sirija
- Herr Flick
#36302 Re: Sirija
5 0 5 wrote:http://www.bbc.com/news/world-middle-east-31312414Kikibombona wrote: Aj postavi!
Inace, Asad ima dobru pricu za strane medije.....
Beskrupulozan jeste ali sirov nije!
- DuckZz
#36303 Re: Sirija
Luđak
, pokušava da bude objektivan ali izleti mu kad se pritisak digne ..... na pitanje odgovara pitanjem u isto vrijeme ga odgovori i u isto vrijeme odgovori na prvo pitanje kako bi se povezao na drugo, valjda je imao sve pripremljeno.
-
breuer
#36304 Re: Sirija
U odnosu na one koji su ga napali (i one koji su iste finansirali) je Mahatma Gandi!DuckZz wrote:Luđak![]()
, pokušava da bude objektivan ali izleti mu kad se pritisak digne ..... na pitanje odgovara pitanjem u isto vrijeme ga odgovori i u isto vrijeme odgovori na prvo pitanje kako bi se povezao na drugo, valjda je imao sve pripremljeno.
Naravno, kao i svaki političar ustvari, obično demagoško .ovno i beskurpulozni gad. Jbg.
- DuckZz
#36305 Re: Sirija
To je isto ko kad neko povezuje Aliju I.Z. i Armiju BiH ko biva eto jedno ide uz drugo, kakav čovjek takva i vojska ? NE !breuer wrote:U odnosu na one koji su ga napali (i one koji su iste finansirali) je Mahatma Gandi!DuckZz wrote:Luđak![]()
Naravno, kao i svaki političar ustvari, obično demagoško .ovno i beskurpulozni gad. Jbg.
-
breuer
#36306 Re: Sirija
Ha?!DuckZz wrote:To je isto ko kad neko povezuje Aliju I.Z. i Armiju BiH ko biva eto jedno ide uz drugo, kakav čovjek takva i vojska ? NE !breuer wrote:U odnosu na one koji su ga napali (i one koji su iste finansirali) je Mahatma Gandi!DuckZz wrote:Luđak![]()
- basar
#36307 Re: Sirija
Zbog čega je takozvana Islamska država živog zapalila jordanskog pilota?
Odgovor leži ovdje:
Odgovor leži ovdje:
- Opetja033
#36308 Re: Sirija
Dakle ISIS-ovci su sljedbenici Ebu Bekra r.a. i Ebu Bekr r.a. je bio terorista? To se u ovom klipu eksplicitno tvrdi (na samom kraju). I onda ces ti, ti licno, imati obraza da pocnes pricati o tome kako samo ekstremni siti nazivaju Ebu Bekra i Omera r.a. pogrdnim imenima a ti upravo , mrtav hladan, postavi klip u kojem Ebu Bekra r.a. nazivaju teroristom.basar wrote:Zbog čega je takozvana Islamska država živog zapalila jordanskog pilota?
Odgovor leži ovdje:
Jbg, ja te razumijem. Insani smo, ne mozes vjecno zivjeti sa takijjom, proradi nefs ponekad.
-
sarajevoxxxx
#36309 Re: Sirija
U Deri na sve strane gori.Opozicija žestoko navaljuje prema Karfi
-
sarajevoxxxx
#36310 Re: Sirija
Snage sirijske opozicije zauzele neka režimska uporišta i džamiju u blizini palače Rustema Gazala http://wikimapia.org/#lang=en&lat=32.81 ... 4&z=13&m=b trenutno se nalaze samo jedan kilometar od centra Karfe.
- salik79
#36311 Re: Sirija
Opetja033 wrote:Dakle ISIS-ovci su sljedbenici Ebu Bekra r.a. i Ebu Bekr r.a. je bio terorista? To se u ovom klipu eksplicitno tvrdi (na samom kraju). I onda ces ti, ti licno, imati obraza da pocnes pricati o tome kako samo ekstremni siti nazivaju Ebu Bekra i Omera r.a. pogrdnim imenima a ti upravo , mrtav hladan, postavi klip u kojem Ebu Bekra r.a. nazivaju teroristom.basar wrote:Zbog čega je takozvana Islamska država živog zapalila jordanskog pilota?
Odgovor leži ovdje:
Jbg, ja te razumijem. Insani smo, ne mozes vjecno zivjeti sa takijjom, proradi nefs ponekad.
Predavanje je jako poucno. Recimo, ovo nisam ni znao. Covjek pogadja u sridu, pogotovo po pitanju uleme. Vec sam govorio da nam je ovo osnova svakog problema - emevijska ulema, koja je uvela "svetost ashaba". I kod nas sam primjetio tu vrstu "imunosti" ashaba na bilo kakvu kritiku i opravdavanje nekih njihovih postupaka koji su sami po sebi neobranjivi. Tako i za Muaviju - vazda nemoj, ashab, suti, ovo-ono. Kao da je citavo ucenje sunitskog islama bazirano na obrani i opravdavanju njegovog lika i djela. A opet neobranjivo. Onda nam nam nabacuju kako su poklici "Ja Ali" i "Ja Husejn" nekakvi iskljucivo sijski poklici, koji ih takoreci izvode iz vjere. Ismijavaju se sa zikrullahom "HU, pustajuci spot "who let the dogs out"... A neki dan gledam prisegu Vojske u Osmanskom carstvu, koja doslovno pocinje sa ovim rijecima: "Ja Ali! HU! O ummete Muavijin, neprijatelju (dusmane) Muhamedov...". Mozda mi je upis malo nepovezan, pisem s mobitela, a neprestano mi ulijecu pozivi, ali se nadam da je poenta jasna.
- Opetja033
#36312 Re: Sirija
Pa sa barem 80% ovoga sto si napisao se mogu sloziti. Ako ne i vise. Medjutim to ne mijenja cinjenicu da si potpuno nekriticki postavio klip u kojem se Ebu Bekr r.a. eksplicitno naziva teroristom i (de facto) preteca ISIS-a. A do ovoga klipa konstantno ti je bila prica o tome kako mainstreem dzaferizam ne dozvoljava vrijedjanje ashaba.salik79 wrote:Opetja033 wrote:Dakle ISIS-ovci su sljedbenici Ebu Bekra r.a. i Ebu Bekr r.a. je bio terorista? To se u ovom klipu eksplicitno tvrdi (na samom kraju). I onda ces ti, ti licno, imati obraza da pocnes pricati o tome kako samo ekstremni siti nazivaju Ebu Bekra i Omera r.a. pogrdnim imenima a ti upravo , mrtav hladan, postavi klip u kojem Ebu Bekra r.a. nazivaju teroristom.basar wrote:Zbog čega je takozvana Islamska država živog zapalila jordanskog pilota?
Odgovor leži ovdje:
Predavanje je jako poucno. Recimo, ovo nisam ni znao. Covjek pogadja u sridu, pogotovo po pitanju uleme. Vec sam govorio da nam je ovo osnova svakog problema - emevijska ulema, koja je uvela "svetost ashaba". I kod nas sam primjetio tu vrstu "imunosti" ashaba na bilo kakvu kritiku i opravdavanje nekih njihovih postupaka koji su sami po sebi neobranjivi. Tako i za Muaviju - vazda nemoj, ashab, suti, ovo-ono. Kao da je citavo ucenje sunitskog islama bazirano na obrani i opravdavanju njegovog lika i djela. A opet neobranjivo. Onda nam nam nabacuju kako su poklici "Ja Ali" i "Ja Husejn" nekakvi iskljucivo sijski poklici, koji ih takoreci izvode iz vjere. Ismijavaju se sa zikrullahom "HU, pustajuci spot "who let the dogs out"... A neki dan gledam prisegu Vojske u Osmanskom carstvu, koja doslovno pocinje sa ovim rijecima: "Ja Ali! HU! O ummete Muavijin, neprijatelju (dusmane) Muhamedov...". Mozda mi je upis malo nepovezan, pisem s mobitela, a neprestano mi ulijecu pozivi, ali se nadam da je poenta jasna.
- salik79
#36313 Re: Sirija
Da ti nisi pobrk'o loncice?! Ili mislis da je @basar moj alter ego
I dalje stojim iza svojih tvrdnji.
- Opetja033
#36314 Re: Sirija
Halali, pobrkao loncice. I to ne samo u svom zadnjem komentaru, vec sam svo vrijeme bio ubjedjen da si ti taj koji je postavio onaj video. Zato sam i reagovao na onaj nacin, da sam obratio paznju na to ko je pisao sigurno ne bih pominjao licemjernost. @Basar je dosljedan, sto jest' jest'.salik79 wrote:Da ti nisi pobrk'o loncice?! Ili mislis da je @basar moj alter egoI dalje stojim iza svojih tvrdnji.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#36315 Re: Sirija
al slični su što jest jest
- salik79
#36316 Re: Sirija
Halal olsun, desaJe se jbgOpetja033 wrote:Halali, pobrkao loncice. I to ne samo u svom zadnjem komentaru, vec sam svo vrijeme bio ubjedjen da si ti taj koji je postavio onaj video. Zato sam i reagovao na onaj nacin, da sam obratio paznju na to ko je pisao sigurno ne bih pominjao licemjernost. @Basar je dosljedan, sto jest' jest'.salik79 wrote:Da ti nisi pobrk'o loncice?! Ili mislis da je @basar moj alter egoI dalje stojim iza svojih tvrdnji.
- Kikibombona
#36317 Re: Sirija
Za boldanosalik79 wrote:
-
sarajevoxxxx
#36318 Re: Sirija
Asad u intervju za BBC:Imam povjerenja u vojsku.Oni koriste municiju, raketne projektile, i bombe.Nisam nikad čuo da koriste barel-bombe 

- Opetja033
#36319 Re: Sirija
A sto se tice samog "predavanja", ovaj Egipcanin ima dobrih poenti. Ne slazem se sa svim sto je rekao ali se slazem sa samom poentom price. Taj romanticarski pogled na ranu historiju Islama steti prvenstveno sunijjama.salik79 wrote:Halal olsun, desaJe se jbgOpetja033 wrote:Halali, pobrkao loncice. I to ne samo u svom zadnjem komentaru, vec sam svo vrijeme bio ubjedjen da si ti taj koji je postavio onaj video. Zato sam i reagovao na onaj nacin, da sam obratio paznju na to ko je pisao sigurno ne bih pominjao licemjernost. @Basar je dosljedan, sto jest' jest'.salik79 wrote:Da ti nisi pobrk'o loncice?! Ili mislis da je @basar moj alter egoI dalje stojim iza svojih tvrdnji.
Po meni je najproblematicnija sama definicija ashaba. Dakle po opceprihvacenoj definiciji ashab je svako ko je vidio Poslanika a.s., primio Islam i umro kao musliman. Na Oprosnom Hadzu je bilo vise od 100.000 ljudi i prema toj definiciji svi su oni ashabi. Prosto je nevjerovatno i nemoguce da je svaki prisutni pojedinac bio/la osoba na koju se muslimani trebaju ugledati. Matematicki nemoguce. I onda dolazi do kontradiktornosti.
@japine,
@salik79 i "Toma Zdravkovic" su zanesenjaci, kontrasi, revolucionari. Samo takve osobe mogu jedan dan izjaviti za Erdogana da ima "ehlul bejtsko srce a djela Umejja" a drugi dan ga nazvati "kriptojevrejom/dolmeh". A u sustini su dobri momci. I sa jednim i sa drugim bih mogao kafu popiti.
@Basar je nesto drugo. Fanatik. Komotno ga mogu zamisliti kako kolje sunite po Iraku i Siriji, bez problema.
- salik79
#36320 Re: Sirija
japin_mutapi wrote:al slični su što jest jest
Kao i Jasmin Mustafic, Jasmin Mustacevic i Japin Mutapi
- asurbanipal
#36321 Re: Sirija
Opetja033 wrote:
@salik79 i "Toma Zdravkovic" su zanesenjaci, kontrasi, revolucionari. Samo takve osobe mogu jedan dan izjaviti za Erdogana da ima "ehlul bejtsko srce a djela Umejja" a drugi dan ga nazvati "kriptojevrejom/dolmeh". A u sustini su dobri momci. I sa jednim i sa drugim bih mogao kafu popiti.
Nije Toma Zdravković, nego Džej, Ramadanovski Džej...
- fosna2014
#36322 Re: Sirija
*Deir Al Adas u rukama SAA. Potvrđeno. 50+ gubitaka samo danas za pobunjenike u ovom mjestu.
*Hezbollah potvrdio da pokreće široku kampanju na području Daare i graničnom području Libanona - Kalemun.
*SAA ušla u sjeverno područje grada Duma.
*YPG zauzeo više sela na području Kobane.
*Hezbollah potvrdio da pokreće široku kampanju na području Daare i graničnom području Libanona - Kalemun.
*SAA ušla u sjeverno područje grada Duma.
*YPG zauzeo više sela na području Kobane.
- Kikibombona
#36323 Re: Sirija
Ma daj, pristrasan si.Opetja033 wrote: @Basar je nesto drugo. Fanatik. Komotno ga mogu zamisliti kako kolje sunite po Iraku i Siriji, bez problema.
Mozes li zamisliti nekog sa foruma da kolje sunite, od ovih sto su na strani pobunjenika u Siriji i Iraku?
Basar je evidentno predani musliman, vidi se da je duboko u tome. Podrzava Hezbolah za koji se ne vezu nikakvi zlocini. Nisam upratio da je imao ijedan zlocudan komentar.
Fosna
Davno smo ustanovili da pobunjenici imaju panicni strah od Hezbolaha. Ne znam u cemu je kvaka, ovih nema tako puno..... Hezbolah ih je razbio u svakom sukobu.
Inace, YPG je nastavio odradjivati ISIL. Ono juce je bila samo iznenadna kontraofanziva....
- fosna2014
#36324 Re: Sirija
*SAA stoji pred preuzimanjem Deir Maqera - sjeverozapadno od Deir Al Adas. Madhara, mjesto u blizini, pod teškom paljubom SAA. Al Tiha takođe. Sheikh Miskin - teško bombardiranje.
*Veliki gubici pobunjenika. Nusra vodi glavnu riječ u ovom području.
*Veliki gubici pobunjenika. Nusra vodi glavnu riječ u ovom području.
- Opetja033
#36325 Re: Sirija
* Oslobodilacke snage FSA pred predsjednickom palatom u Damasku!
* Bashar pobjegao u Tartus.
* Rezimske snage pred kolapsom u Latakiji (citavoj provinciji).
* Bashar pobjegao u Tartus.
* Rezimske snage pred kolapsom u Latakiji (citavoj provinciji).