http://www.imdb.com/title/tt0349825/?ref_=nv_sr_4
Moderator: _BataZiv_0809

Gojeni H wrote:Rizikovacu da me barem pola ljudi koji su gledali film nazovu budalom.
Dark City ili volite ili mrzite ... izmedju toga cini se da ne postoji.

Ne znam da li su tako dobri sa orijentacijom, ali da govore u tom fazonu "sjeverozapadno od ... ", "juzno od tornja ...", barem ljudi s kojima sam ja radio - odgovor je, da.Point. wrote:Nevezano za temu, gledam neki film i govori frajer nekom liku nadjimo se na sjeverozapadnom uglu te i te ulice. Primjetio sam da cesto u americkim filmovima likovi govore idi na sjever, trci prema jugu, sjeverozapad ovo jugoistok ono. U svakom trenutku prosjecan amerikanac zna tacno gdje je sjeverozapad, u bilo kojim trenutcima zivota i smrti, u trku, po noci, danu, zna gdje je zapad, gdje jugoistok i tako. Jesu li fakat geografski nadareni ili u cemu je fazon?
Ja gledao (u Poljskoj) u decembru.dustaban wrote:Jel moguce da niko ne spominje Passengers ?!
i nema vala.derion wrote:Ja gledao (u Poljskoj) u decembru.dustaban wrote:Jel moguce da niko ne spominje Passengers ?!Kao zabava nije loš, ali nema u njemu ništa posebno što je vrijedno isticanja, pa možda zbog toga se i ne spominje.
i mene to cesto nerviraPoint. wrote:Nevezano za temu, gledam neki film i govori frajer nekom liku nadjimo se na sjeverozapadnom uglu te i te ulice. Primjetio sam da cesto u americkim filmovima likovi govore idi na sjever, trci prema jugu, sjeverozapad ovo jugoistok ono. U svakom trenutku prosjecan amerikanac zna tacno gdje je sjeverozapad, u bilo kojim trenutcima zivota i smrti, u trku, po noci, danu, zna gdje je zapad, gdje jugoistok i tako. Jesu li fakat geografski nadareni ili u cemu je fazon?
neko je to objasnjavao vec negdje...jer su im ulice tako pravljene i lako zapamtljivemarkioni wrote:i mene to cesto nerviraPoint. wrote:Nevezano za temu, gledam neki film i govori frajer nekom liku nadjimo se na sjeverozapadnom uglu te i te ulice. Primjetio sam da cesto u americkim filmovima likovi govore idi na sjever, trci prema jugu, sjeverozapad ovo jugoistok ono. U svakom trenutku prosjecan amerikanac zna tacno gdje je sjeverozapad, u bilo kojim trenutcima zivota i smrti, u trku, po noci, danu, zna gdje je zapad, gdje jugoistok i tako. Jesu li fakat geografski nadareni ili u cemu je fazon?
A meni jedan od boljih SF filmova. Ne fokusira rakete i efekte vec obradjuje jednu ljudsku dramu u "datim okolnostima".markioni wrote:i nema vala.derion wrote:Ja gledao (u Poljskoj) u decembru.dustaban wrote:Jel moguce da niko ne spominje Passengers ?!Kao zabava nije loš, ali nema u njemu ništa posebno što je vrijedno isticanja, pa možda zbog toga se i ne spominje.
kako se zove film?commendatore wrote:http://www.imdb.com/name/nm0000008/?ref_=tt_cl_t1
hahaha
gledam film na Fox Moviesu - i nisam mogo da vjerujem da marlon brando glumi mafijasa u vise parodijalnoj ulozi....
ismijo sam se jer sam mislio da je Kum al mi nije jasana scena bila nikako.....
lajk ....
parodija na Kuma sa glavnim glumcem iz kuma.... kolosalno![]()
![]()
![]()
kako sam ovo propustio
Snake Eyes wrote:kako se zove film?commendatore wrote:http://www.imdb.com/name/nm0000008/?ref_=tt_cl_t1
hahaha
gledam film na Fox Moviesu - i nisam mogo da vjerujem da marlon brando glumi mafijasa u vise parodijalnoj ulozi....
lajk ....
![]()
![]()
kako sam ovo propustio
Da zaFalim.triconja wrote:Clerks 2
Znaci taj rad:
Skinuo, ima li gdje prevod?kafanski_covjek wrote:izasao Hacksaw Ridge dvdscr
posto mnogo volem jaaaaz bio bih jako zahvalan ako ima neko par filmova na istu temu preporucit .markioni wrote:kakva gluma u pm! preporuka definitivno!sig_garret wrote:Iako moje razumjevanje ne ide puno dalje od Madeleine Peyroux, meni je film stvarno "lego"...
Don Cheadle je stvarno faca
Reziser je htjeo Pacina u toj ulozi jer tada je proslo 10 godina od kako je Brando ista snimo. Povukao se i odjebao citav Holivud. Ipak mu je reziser poslao scenario i Brando rekao da ce rado uraditi ali ako moze da ismijava svoju ulogu iz Kuma.commendatore wrote:http://www.imdb.com/name/nm0000008/?ref_=tt_cl_t1
hahaha
lajk ....
![]()
![]()
kako sam ovo propustio