Novak20 wrote:seln wrote:
Ma otkud cu cuti... znas i sam da su balije, Muje, mundzosi, Mosnje.... totalno glupi i neobrazovani.
A, u pm... samo mi jos treba lik koji brani izraelske i hrvatske zlocine, a zrtve proglasava pociniocima.
Evo ti 1000 eura ako navedeš gdje branim zločince. I milijun gdje pominjem "balije", njihovo obrazovanje, stupanj inteligencije i žrtve proglašavam počiniocima.
Unaprijed se ograđujem od spominjanja stupnja inteligencije pojedinaca koji nisu reprezentativni uzorak naroda.
Previse si ti.. hm, zamalo sam napisao "mudar"... ne, previse si lisica da bi otvoreno i papanski branio neodbranjivo, kao sto to cine "uvazene kolege" Hafis i Kolinda.
Hafis je sirovina koja se nekako dokopala nekog svjedocanstva, pa je umislio da je intelektualac. Uz to je guzio par radodajki, pa je umislio da je neodoljiv. U principu, provincija sa par kapi uvoznog parfema.
Kolinda nije nista... klon nekog baniranog forumskog dragovoljca, koji gine na tastaturi za domovinu i gene kamene. Uz to, fali mu elokvencije, pa su mu upisi uglavnom prostoprosirene recenice.
Oni ne kriju ko su i sta su... za maticu Hrvatsku, za treci, za pravo HDZ da vlada dok Neretva tece...
Ti, medjutim, pripadas grupi demagoga "po zadatku". Ne mislim da si placen ili da je zadatak zvanican... ne, ti to posmatras kao licnu misiju.
Imamo vec nekoliko takvih, a doajen je Woody (koji nam se nesto usutio... da nije trajni ban?).
Svi oni pricaju civilizirano, uljudno, covjek bi ih na ranu privio. Aaaali... potrebno je samo malo dublje uci u diskusiju ili isfiltrirati postove.
Odjednom se otvara sav raskos nacionalizma, sovinizma, lazi, demagogije, iskrivljivanja istine i ostalih lijepih stvari kojima nas obasipaju komsije i susjedi.
Tako je i kod tebe: civilizacija je maska koja pokriva animozitet koji gajis prema "Mujama". Na pocetku me zacudilo kad si rekao da si Jevrej: kako moze neko iz naroda koji je bio zrtva genocida podrzavati retrogardne ideje krvi i tla?
Onda si otkrio to sa matrilinearnim porijeklom... dakle, samo si napola Jevrej? ili cetvrtinu? Osminu?
Kako god: ne brini se, laprdas kao punokrvni Hrvat, kao da su ti svi preci pet stoljeca unazad rodjeni na potezu od Ciste Provo do Stoca.