Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#36276 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Žestoke borbe između boraca IS-a i kurdskih vojnih formacija u gradu Kobaneu
sarajevoxxxx

#36277 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Navodno grupe pripadnika IS-a su stigle u grad Kobane gdje se vode borbe
dječak sa šibicama

#36278 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

fosna2014 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih plaćenika koji je danas zarobljen u Deir Adesu koji je pod kontrolom snaga sirijske opozicije:

Image
Slika stara godinu i pol dana. Ne laži. Danas su to upravo rebeli demantirali. Deir Adas je u zadnja dva sata skoro sav u rukama SAA. Rebeli drže još samo jugozapadni dio tog mjesta.
Ma daj, pa sasvim je logicno da ovi u sred zime hodaju u majicama kratkih rukava :oops:
sarajevoxxxx

#36279 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

fosna2014 wrote: Slika stara godinu i pol dana. Ne laži. Danas su to upravo rebeli demantirali. Deir Adas je u zadnja dva sata skoro sav u rukama SAA. Rebeli drže još samo jugozapadni dio tog mjesta.
Slika je iz Haleba iz kvarta Mujesser navodno.To piše ispod slike o vijesti o zarobljavanju stranih boraca koji se bore na strani sirijskog režima, ja sam pogriješio, izvinjavam se :cry:

Deir Ades, Kafr Šems su pod kontrolom snaga sirijske opozicije.Režimski portali su objavili da su bili zauzeli pa se povukli, pa opet da su jučer ujutro zauzeli, portali opozicje su sve demantovali.Trenutno se vode žestoke borbe u cijelom tom regionu sjeverozapadne okoline Dere, vidjet ćemo sutra.

Zanimljivo skoro svi zarobljeni i poginuli režimski vojnici u Deri su strani borci, Sirijaca skoro da i nema.
Kikibombona

#36280 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Žestoke borbe između boraca IS-a i kurdskih vojnih formacija u gradu Kobaneu
:lol:
sarajevoxxxx

#36281 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Žestoke borbe između boraca IS-a i kurdskih vojnih formacija u gradu Kobaneu
:lol:
:-) Malo podizanje morala, sada su se ispravili, pišu da je oslobođeno 10 sela sa zapadne strane Kobanea, ovi kurdski aktivisti su sve demantovali.
Kikibombona

#36282 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Boze sacuvaj, kakvi lazovi. Patoloski, najgora moguca vrsta.

Kurdski aktivisti nista nisu demantovali. Prenijeli su da je ISIL iznenada izveo tri samoubilacka napada, probio ofanzivnu formaciju i vratio nekoliko ranije izgubljenih sela. YPG je imao najvece gubitke od kada su oslobodili grad Kobani.

Trenutno se situacija stabilizovala i vidjet cemo sta ce sutra biti..... Kurdi najavljuju zestok odgovor i prodor prema Gire Sipiju.
Klavikula

#36283 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Hezbollah
Image
:thumbup:
sarajevoxxxx

#36284 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Boze sacuvaj, kakvi lazovi. Patoloski, najgora moguca vrsta.

Kurdski aktivisti nista nisu demantovali. Prenijeli su da je ISIL iznenada izveo tri samoubilacka napada, probio ofanzivnu formaciju i vratio nekoliko ranije izgubljenih sela. YPG je imao najvece gubitke od kada su oslobodili grad Kobani.

Trenutno se situacija stabilizovala i vidjet cemo sta ce sutra biti..... Kurdi najavljuju zestok odgovor i prodor prema Gire Sipiju.
Nisam znao za to.Znači počeli su ponovo napadati.Realno da im nema Koalicije vratili bi Kobane bez većih problema.
Kikibombona

#36285 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Nisam znao za to.Znači počeli su ponovo napadati.Realno da im nema Koalicije vratili bi Kobane bez većih problema.
Vidjet cemo u narednim danima kako stoje stvari....

Misljenja sam da se ISIL raspada i da su ovo posljednji trzaji. Ocekujem da YPG nastavi sa napredovanjem...... Imaju momentum, strasno su motivisani. Napreduju iznimno brzo.

Bez avijacije je ISIL u prednosti. Kurdi tvrde da nemaju ni 5% oruzja koje ima ISIL. Sve je na njihovoj strani.... Zasto monstrumi ne napadnu YPG u Haski i Kamisliju. Tamo YPG nije 'zatvoren u kavez'.
sarajevoxxxx

#36286 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Vidjet cemo u narednim danima kako stoje stvari....

Misljenja sam da se ISIL raspada i da su ovo posljednji trzaji. Ocekujem da YPG nastavi sa napredovanjem...... Imaju momentum, strasno su motivisani. Napreduju iznimno brzo.

Bez avijacije je ISIL u prednosti. Kurdi tvrde da nemaju ni 5% oruzja koje ima ISIL. Sve je na njihovoj strani.... Zasto monstrumi ne napadnu YPG u Haski i Kamisliju. Tamo YPG nije 'zatvoren u kavez'.
Ne radi se o oružju već o motivaciji.Realno, pripadnici IS-a su daleko najviše motivisani borci od svih grupacija i u Iraku i u Siriji.Američko razaranje Iraka, tolika silna nepravda i licemjerstvo međunarodne zajednice prema Siriji koja 4 godine mirno posmatra sirijsku klaonicu, onda vjerski faktor, sve to motiviše pripadnike IS-a.Mislim da se IS ako već govorimo o porazu može samo poraziti baš ovako.Dakle, 60 zemalja pa svaka malo doprinese, i stiskati ih polahko dok se ne savladaju, a pitanje je opet kada ih savladaju šta onda?

Toliko je nepravde nanešeno, i ta nepravda ne da prestaje, već je svakim danom sve veća.Licemjerstvo MZ mislim to je sramota šta im rade.Pogledaj ovo u Dumi šta se danas desilo.Koja svjetska agencija će o tome izvještavati? A sve uredno objavili kako je spaljen pilot i neka su, ali zašto ne objave da je u Dumi spaljeno desetine žena i djece? Zar ta djeca nemaju dušu? Gdje su video snimci sa naslovom ''trenutak kada roditelji djece iz Dume saznaju da im je poginulo dijete''. Gdje su kolumne o tome kako je režim zao, gdje su fetve islamskih učenjaka, mislim, licemjerstvo bez granica, hipokrizija.I tim licemjerstvom misle da će poraziti IS? Ja mislim baš suprotno, da će IS samo nastaviti rasti i to govorim od početka sirijskog rata, i evo ispostavilo se da je kako je vrijem odmicalo i IS rastao, a Zapad nas stalno ubjeđuje, eto tu i tamo, još malo, eto i nema IS-a :-)

Za Zapad je ovo tek puka propaganda, njih ne zanima prestanak rata i nasilja, već samo njihovi interesi.Ne zanima ih koje ubica, ko masovno i sistemski čini zločine, koje prouzrokovao ovo silno nasilje, već oni imaju svoju šemu koje se drže već nekoliko decenija, i ta šema je stvorila IS, i dalje ga stvaraju.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#36287 Re: Sirija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

sarajevoxxxx wrote:Bera Abdurahman novinar iz Dume na pitanje voditelja kakva je situacija u Dumi:

''Situacija? Mi govorimo o ratnim zločinima koji se čine već tri godine.Nas više apsolutno niko ne zanima.Ne obraćamo se međunarodnoj zajednici, ne interesuju nas arapske zemlje, ne interesuju nas islamske organizacije, više nas apsolutno niko ne zanima...''

https://www.youtube.com/watch?v=Z89F8TR ... e=youtu.be
Umjesto gore podvucenog bi moglo slobodno da pise "...vise nas apsolutno nikog ne zanimas..." :lol:
Opetja033

#36288 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

sarajevoxxxx wrote:
fosna2014 wrote: Slika stara godinu i pol dana. Ne laži. Danas su to upravo rebeli demantirali. Deir Adas je u zadnja dva sata skoro sav u rukama SAA. Rebeli drže još samo jugozapadni dio tog mjesta.
Slika je iz Haleba iz kvarta Mujesser navodno.To piše ispod slike o vijesti o zarobljavanju stranih boraca koji se bore na strani sirijskog režima, ja sam pogriješio, izvinjavam se :cry:

Deir Ades, Kafr Šems su pod kontrolom snaga sirijske opozicije.Režimski portali su objavili da su bili zauzeli pa se povukli, pa opet da su jučer ujutro zauzeli, portali opozicje su sve demantovali.Trenutno se vode žestoke borbe u cijelom tom regionu sjeverozapadne okoline Dere, vidjet ćemo sutra.

Zanimljivo skoro svi zarobljeni i poginuli režimski vojnici u Deri su strani borci, Sirijaca skoro da i nema.
Kakva katastrofa Sirijske alevitske armije u Dari. Prema opozicionim izvorima samo na prostoru Deir Adesa Assadovci su izgubili 7 tenkova i par desetina pripadnika Assadovih falangi i sitskih teroristickih jedinica je ubijeno. Samo jucer. Sa koliko snage udaraju na Dumu, Istocnu Gutu i Jobar nisu napravili nista, uspjeli su napredovati nesto ali se cak ni to ne moze nazvati ni simbolicnim uspjehom.
Razumijem za Qalamoun i regiju Damaska, ali mi nikako nisu jasni po pitanju Dare. Bacili su sve karte na ovu ofanzivu i ugrozili gradove Qarfu i Namer. Prema opozicionim izvorima Nusra je vec u centru Qarfe ( http://wikimapia.org/#lang=es&lat=32.81 ... 7&z=14&m=b).

Realno: pokrenuli su zestoku ofanzivu, prvu nakon pokusaja stavljanja pod opsadu slobodnog dijela Halepa (a i tu su popusili foru, izgubili dijelove koje su drzali prije pocetka ofanzive). Ako ne zauzmu Dumu, Ist. Gutu, Jobar ili ne naprave znacajan napredak u Dari gotovo je. Prijeko im je potreban makar simbolicki plijen, ne mogu sebi priustiti taj luksuz da u posljednje tri zestoke i velike ofanzive budu porazeni do nogu. Prvo na sjeveru Sirije (Halep) a sada regija Damaska i Dara.
fosna2014

#36289 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Broj mrtvih pobunjenika u Daari se popeo na 80. SAA izgubila za sad 14.
madner

#36290 Re: Sirija

Post by madner »

Sirijske alevitske armije
:D
Opetja033

#36291 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:Broj mrtvih pobunjenika u Daari se popeo na 80. SAA izgubila za sad 14.
U ovo ni ti sam ne vjerujes, realno. :mrgreen:
fosna2014

#36292 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*SAA napada mjesto Vgeh/Fqau sjeverno od Sheikh Miskina.
fosna2014

#36293 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*SAA zauzela mjesto Al Dunaji u Daari.
Opetja033

#36294 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:*SAA zauzela mjesto Al Dunaji u Daari.
Izvor?
fosna2014

#36295 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
Izvor?
Ne da mi se postavljati. Ako ćeš mi vjerovati ok, ako ne, ne moraš. Pišem preko tableta. Uskoro će postaviti duckzz sve na stranicu.
Opetja033

#36296 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:
Izvor?
Ne da mi se postavljati. Ako ćeš mi vjerovati ok, ako ne, ne moraš. Pišem preko tableta. Uskoro će postaviti duckzz sve na stranicu.
Vjerujem ja da ti nisi izmislio vijest ali reci kako jeste: prorezimski izvori tvrde. Niko drugi to nije objavio.
fosna2014

#36297 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Ja bih rekao da nisu nikome naklonjeni. Čuće se.
5 0 5

#36298 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

je li iko gledao asadov interview na bbc-u?
Opetja033

#36299 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:Ja bih rekao da nisu nikome naklonjeni. Čuće se.
Proassadovski twitterasi prije pola sata tvrde da rezim "napreduje" prema Dunaji i da se vode borbe u Deir al Addasu (a juce objavili da su ga zauzeli).
Kikibombona

#36300 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

5 0 5 wrote:je li iko gledao asadov interview na bbc-u?
Aj postavi!

Inace, Asad ima dobru pricu za strane medije.....
Beskrupulozan jeste ali sirov nije!
Locked