Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- N.N.
#36251 Re: Zeničani
Od Zepsa mi u sjecanju samo ona boja trave nakon sto ga dignu kada sve zavrsi 
- Casual's
#36252 Re: Zeničani
Kakva korist od reprezentacije? Kakva korist od Čimburijade?
Jedino imamo korist od samer festa.
Jedino imamo korist od samer festa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#36253 Re: Zeničani
I od odluka vijeca koje mora potpisati Kufe da bi stupile na snagu 
- Casual's
#36254 Re: Zeničani
Kao što je odluka vezana za kantonalnu bolnicu? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36255 Re: Zeničani
Ne znam ti si taj koji je tvrdio da gradonacelnik mora aminovati odluku koju donese vijece.
-
giannibelif
#36256 Re: Zeničani
Sto se cudis? To generalno funkcionise kao prateci folklor privrednih sajmova, sasvim normalna pojava. Bilo je prisutno i kod nas, barem dok ja nisam otisao na nastavak studija vani, pa preskakao nekoliko godina ucesce. Znam po zeljama gostiju i saradnika koji su dolazili.Casual's wrote:Boze sacuvajgiannibelif wrote:- Bilo posla za prostitutke.
-
smartXL
#36257 Re: Zeničani
Šta je sa papkom Duvnjakom, kako ga je Šile isprozivo, živ se ne čuje.
-
clio_dci120
#36258 Re: Zeničani
Daj detalja, zenicanke odavde ili iz drugih gradova? Ima li danas tih maca po Ze?

-
kakavdanakneiskustvu
#36259 Re: Zeničani
https://zurnal.info/novost/22392/zbog-u ... jNCBW07lug
Pacijentica iz Zenice koja se liječila u Sarajevu više ne može odlaziti na kontrole u KCUS. Uskratio joj je to Zavod zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona. Dok pokušava dobiti termin za pregled mora se odazvati sudskom pozivu kao svjedok u tužbi KCUS-a protiv Dnevnog avaza
Onkološki pacijenti u BiH vrlo često su, pored straha i borbe za vlastiti život, izloženi i najraznovrsnijim administrativnim problemima. Tako je i sa pacijenticom iz Zenice koja mjesecima ne uspijeva dobiti termin za kontrolu, a brine i o rokovima kada ističu nalazi koje je napravila. Uz to, nedavno je dobila i poziv sa suda iz Sarajeva da svjedoči u slučaju tužbe Sebije Izetbegović i KCUS-a protiv Dnevnog avaza.
U Zeničkoj bolnici reći će kako nemaju nikakve pismene pritužbe o ovom slučaju, da ljekara ima dovoljno, te da nema potrebe da se onkološki pacijenti šalju u druge medicinske centre na liječenje. Problem predstavlja manjak prostora na Onkologiji, kaže za Žurnal direktor ove ustanove Rasim Skomorac.
Pregled u sobi za odmor
Naša sagovornica sa dijagnozom planocelularnog karcinoma liječila se u Sarajevu jer tretman njene bolesti tada nije bio moguć u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon primljenih terapija periodično obavlja kontrole u KCUS-u. Ali u januru ove godine, kada je ponovo trebala obaviti kontrolu u Sarajevu, komisija Zavoda-zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona odbija njen zahtjev i upućuje je da se javi na onkologiju zeničke bolnice:
-Jedva sam tada dobila termin za kontrolu a doktor me pregledao u sobi za odmor medicinskog osoblja.
Novi pregled trebala je imati u julu ove godine, u čemu nije uspjela:
-U julu, kada je bio novi termin za kontrolu, odlazim zakazati termin ali me nema ko pregledati – svi su na godišnjem odmoru a doktor koji me pregledao u januaru je na hadžu. Ne dobijam termin. Uskoro saznajem da se sad te kontrole vrše u stacionaru zeničke Željezare.
Sedmicama ne uspijeva dobiti termin za kontrolu, a kada ga konačno i dobije zakazuju je za oktobar.
Ona je težak onkološki pacijent i odgađanje kontrola može je koštati života:
-Moji nalazi sada su već stari i moram ih ponavljati. Kontrolu koju sam trebala obaviti u julu obavit ću tek u oktobru. Mene i slične pacijente na ovaj način osudili su na smrt jer nas ne žele slati u Sarajevo kako bi ih manje koštalo.
Nakon odbijanja komisije da je pošalje na liječenje u Sarajevo, uložila je žalbu drugostepenoj komisiji. Objasnila je da je kontrole obavljala u Sarajevu, kao i kompletno liječenje. Ali iz Zavoda nikada nije dobila odgovor:
-Mene kao onkološkog pacijenta u Zenici nemaju šta zadržavati, nisu me smjeli ostaviti ovdje.
Kako se liječila u Sarajevu 2017, svjedočila je i dešavanjima na KCUS-u prije dvije godine, kada su onkološke pacijentice ostale bez redovne terapije. U novembru se mora odazvati pozivu na sud kao svjedok u tužbi KCUS-a protiv Dnevnog avaza za klevetu.
-Pozvana sam kao svjedok i to na adresom koja je adresa mog udruženja a ne moja privatna, što znači da su to pokupili na internetu i da to zloupotrebljavaju onako kako ne bi trebalo. Ukoliko se ne javim i ne opravdam izostanak čeka me novčana kazna.
Zenička bolnica po sistematizaciji ima 12 doktora na odjelu za onkologiju. Pet subspecijalista onkologije, jednog specijalistu na subspecijalizaciji iz onkologije, dvoje specijalista interne medicine, jednog specijalistu radijacijske onkologije i tri specijalizanta radijacijske onkologije. Prostorno skučena, onkologija je u improvizovan prostoru, pojašnjava Rasim Skomorac:
- To je dio zgrade koji je otkinut od Interne, ali njegov kapacitet sigurno nije dovoljan za sve. Jedna od stvari koja je planirana da se riješi jeste taj prostor za Onkologiju i rješavanje projekta energetske efikasnosti za nadogradnju i rekonstrukciju ustanove i kroz to će se obezbijediti dodatni prostor za pacijente.
To je i obrazloženje zbog čega se ambulatni pregledi obavljaju u stacionaru.
Direktor Skomorac negira da je bilo problema sa radom stacionara.
Mogla je naša sagovornica pregled obaviti i privatno. Primjera radi, u ordinaciji OnkoMed. Nalazi se samo par stotina metara od ulaza u bolnicu, a i osoblje joj je poznato – vlasnica OnkoMeda, privatne onkološke ordinacije je Alma Mekić-Abazović, načelnica Odjela onkologije i radioterapije Kantonalne bolnice Zenica.
(zurnal.info)
Pacijentica iz Zenice koja se liječila u Sarajevu više ne može odlaziti na kontrole u KCUS. Uskratio joj je to Zavod zdravstvenog osiguranja Ze-do kantona. Dok pokušava dobiti termin za pregled mora se odazvati sudskom pozivu kao svjedok u tužbi KCUS-a protiv Dnevnog avaza
Onkološki pacijenti u BiH vrlo često su, pored straha i borbe za vlastiti život, izloženi i najraznovrsnijim administrativnim problemima. Tako je i sa pacijenticom iz Zenice koja mjesecima ne uspijeva dobiti termin za kontrolu, a brine i o rokovima kada ističu nalazi koje je napravila. Uz to, nedavno je dobila i poziv sa suda iz Sarajeva da svjedoči u slučaju tužbe Sebije Izetbegović i KCUS-a protiv Dnevnog avaza.
U Zeničkoj bolnici reći će kako nemaju nikakve pismene pritužbe o ovom slučaju, da ljekara ima dovoljno, te da nema potrebe da se onkološki pacijenti šalju u druge medicinske centre na liječenje. Problem predstavlja manjak prostora na Onkologiji, kaže za Žurnal direktor ove ustanove Rasim Skomorac.
Pregled u sobi za odmor
Naša sagovornica sa dijagnozom planocelularnog karcinoma liječila se u Sarajevu jer tretman njene bolesti tada nije bio moguć u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon primljenih terapija periodično obavlja kontrole u KCUS-u. Ali u januru ove godine, kada je ponovo trebala obaviti kontrolu u Sarajevu, komisija Zavoda-zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona odbija njen zahtjev i upućuje je da se javi na onkologiju zeničke bolnice:
-Jedva sam tada dobila termin za kontrolu a doktor me pregledao u sobi za odmor medicinskog osoblja.
Novi pregled trebala je imati u julu ove godine, u čemu nije uspjela:
-U julu, kada je bio novi termin za kontrolu, odlazim zakazati termin ali me nema ko pregledati – svi su na godišnjem odmoru a doktor koji me pregledao u januaru je na hadžu. Ne dobijam termin. Uskoro saznajem da se sad te kontrole vrše u stacionaru zeničke Željezare.
Sedmicama ne uspijeva dobiti termin za kontrolu, a kada ga konačno i dobije zakazuju je za oktobar.
Ona je težak onkološki pacijent i odgađanje kontrola može je koštati života:
-Moji nalazi sada su već stari i moram ih ponavljati. Kontrolu koju sam trebala obaviti u julu obavit ću tek u oktobru. Mene i slične pacijente na ovaj način osudili su na smrt jer nas ne žele slati u Sarajevo kako bi ih manje koštalo.
Nakon odbijanja komisije da je pošalje na liječenje u Sarajevo, uložila je žalbu drugostepenoj komisiji. Objasnila je da je kontrole obavljala u Sarajevu, kao i kompletno liječenje. Ali iz Zavoda nikada nije dobila odgovor:
-Mene kao onkološkog pacijenta u Zenici nemaju šta zadržavati, nisu me smjeli ostaviti ovdje.
Kako se liječila u Sarajevu 2017, svjedočila je i dešavanjima na KCUS-u prije dvije godine, kada su onkološke pacijentice ostale bez redovne terapije. U novembru se mora odazvati pozivu na sud kao svjedok u tužbi KCUS-a protiv Dnevnog avaza za klevetu.
-Pozvana sam kao svjedok i to na adresom koja je adresa mog udruženja a ne moja privatna, što znači da su to pokupili na internetu i da to zloupotrebljavaju onako kako ne bi trebalo. Ukoliko se ne javim i ne opravdam izostanak čeka me novčana kazna.
Zenička bolnica po sistematizaciji ima 12 doktora na odjelu za onkologiju. Pet subspecijalista onkologije, jednog specijalistu na subspecijalizaciji iz onkologije, dvoje specijalista interne medicine, jednog specijalistu radijacijske onkologije i tri specijalizanta radijacijske onkologije. Prostorno skučena, onkologija je u improvizovan prostoru, pojašnjava Rasim Skomorac:
- To je dio zgrade koji je otkinut od Interne, ali njegov kapacitet sigurno nije dovoljan za sve. Jedna od stvari koja je planirana da se riješi jeste taj prostor za Onkologiju i rješavanje projekta energetske efikasnosti za nadogradnju i rekonstrukciju ustanove i kroz to će se obezbijediti dodatni prostor za pacijente.
To je i obrazloženje zbog čega se ambulatni pregledi obavljaju u stacionaru.
Direktor Skomorac negira da je bilo problema sa radom stacionara.
Mogla je naša sagovornica pregled obaviti i privatno. Primjera radi, u ordinaciji OnkoMed. Nalazi se samo par stotina metara od ulaza u bolnicu, a i osoblje joj je poznato – vlasnica OnkoMeda, privatne onkološke ordinacije je Alma Mekić-Abazović, načelnica Odjela onkologije i radioterapije Kantonalne bolnice Zenica.
(zurnal.info)
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 17/09/2019 14:14, edited 1 time in total.
-
clio_dci120
#36260 Re: Zeničani
smartXL wrote:Šta je sa papkom Duvnjakom, kako ga je Šile isprozivo, živ se ne čuje.
Cuj papak? Je li ti to Duvnjak zenu/curu nekada odradio, pa ga sada papkom zoves.
Po cemu je to papak, prosvijetli nas...
-
smartXL
#36261 Re: Zeničani
A jestel vi to rod neki (sestru, rodicu ti oženio....), pa ga braniš? Daj mi jedan argument zašto nije papak?clio_dci120 wrote:smartXL wrote:Šta je sa papkom Duvnjakom, kako ga je Šile isprozivo, živ se ne čuje.
Cuj papak? Je li ti to Duvnjak zenu/curu nekada odradio, pa ga sada papkom zoves.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36262 Re: Zeničani
Izabran u glavni odbor ezdea opet.
-
smartXL
#36263 Re: Zeničani
On je nadjebo i Halida Genjca. Biografija mu 2 rečenice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36264 Re: Zeničani
Genjac je bar zavrsio fakultet.
-
clio_dci120
#36265 Re: Zeničani
Makar nije ni u Kiseljaku sklepao.
Pitam te opet po cemu je papak Duvnjak!?
Da je papak, ne bi bio broj jedan na vasoj listi na odstrel. Znate vi dobro ko je najveca konkurencija i koga najzesce treba napasti.
Jest, jest, Simonida Puhalo mi sestra rodjena._BataZiv_0809 wrote:Genjac je bar zavrsio fakultet.
Pitam te opet po cemu je papak Duvnjak!?
Da je papak, ne bi bio broj jedan na vasoj listi na odstrel. Znate vi dobro ko je najveca konkurencija i koga najzesce treba napasti.
smartXL wrote:A jestel vi to rod neki (sestru, rodicu ti oženio....), pa ga braniš? Daj mi jedan argument zašto nije papak?clio_dci120 wrote:smartXL wrote:Šta je sa papkom Duvnjakom, kako ga je Šile isprozivo, živ se ne čuje.
-
smartXL
#36266 Re: Zeničani
Možda sam se pogrešno izrazio, nije papak nego gnjida. Jel sad bolje zvuči? Zato nam i jest ovakva situacija jer nam takvi kao on kroje sudbinu.
De nadji mu biografiju pa možemo tek onda razgovarat na tu temu, do tad te smatram trolom.
De nadji mu biografiju pa možemo tek onda razgovarat na tu temu, do tad te smatram trolom.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36267 Re: Zeničani
Clio ili je pijan ili trola.
-
kakavdanakneiskustvu
#36268 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
ajd da jedna osoba brani duvnjaka,pa i da jedna osoba brani isaka,ali da jedna osoba brani duvnjaka i isaka,poseban slučaj
-
smartXL
#36269 Re: Zeničani
Kako je kandidaturu najavio, promijenio je mišljenje, valjda zbog koalicije, ili šta li već..._BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
kakavdanakneiskustvu wrote:
ajd da jedna osoba brani duvnjaka,pa i da jedna osoba brani isaka,ali da jedna osoba brani duvnjaka i isaka,poseban slučaj
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#36270 Re: Zeničani
Sto njega ne pitas kad se raspala Jugakakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
-
kakavdanakneiskustvu
#36271 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Sto njega ne pitas kad se raspala Jugakakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
e jbg,@bato,ne vjerujem da on ima kapacitet za tu raspravu
-
Tempo
- ZeModerator
#36272 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
ima logicno objasnjenje za to.
-
kakavdanakneiskustvu
#36273 Re: Zeničani
Tempo wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:_BataZiv_0809 wrote:Clio ili je pijan ili trola.
ima logicno objasnjenje za to.
a ono je?
-
Tempo
- ZeModerator
#36274 Re: Zeničani
clio je duvnjak. on je u romanticnoj vezi sa ramonom.
-
clio_dci120
#36275 Re: Zeničani
Imas kafu. Bogami, ako si za, javi se.Tempo wrote:clio je duvnjak. on je u romanticnoj vezi sa ramonom.
Inace, u kampanji cu organizovati neko druzenje, rositlj ili slicno, ali samo za one forumase koji ce pustiti da ih moji volonteri kao nepismene uvedu na glasanje, da licno glasaju za mene.
I necu biti stipsa pa nabaciti Bajrine cevape, ima da vas Beslicevim pocastim.