Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Alfons Kauders

#36251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
muha_sa wrote:imal išta ljepše neg prestat pratit politiku u ovoj našoj politickoj vukojebini :D

hanuma prešalta na dnevnik ja bjež u kuhinju :lol:
krene pricat šta je bilo na dnevniku ja pustim pjesmu bjelog dugmeta--odvrnem do daCke :D
Tako i jeste najbolje. Ni mene vise ne zanimaju, polozili su za sva vremena, samo mi dodje kao povremeni cirkus.

A u principu me zivo zaboli ko ce biti na vlasti jer su se svi vec izredali i dokazali da su podjednako nesposobni. Sad samo kokice i smijat se budalama.
Tačno je da smo 25 g bili objekt redaljke neiživljenih psihopata, krkana... toliko , da se nekima izgleda omililo...
Meni još uvijek smeta da me guze bez mog pristanka...
Sve je ovo vec vidjeno u Alijansi i Platformi, a imas dovoljno godina da ih pamtis. Eto sad prilike da se pokaze i ova sarolika koalicija sujetnih egomanijaka koji se ne mogu sloziti koji je danas dan... :lol:

Neka ba care, bez mene. Nekom drugom tusite muda pod bubrege.
Alfons Kauders

#36252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
high_volume wrote: Ne može se glava stavljati u pijesak, i puštati život drugima da ga vode, naročito kada vlast ne zna ili ne rade u korist društva
Naravno da moze. Kad je svejedno ljudima koji imaju porodice, djecu, a ujedno i 3-4 puta manja primanja od mene, zasto onda da se ja sikiram?

Narodu je taman onako kako zasluzuje i kako je odabrao. Mene zivo zaboli sto ce bit gladni i sto ce im djeca brisat guzice po Njemackoj... :)
Znači... ako čete mi dobro platit, slobodno me silujte...
Samo što to onda više nije silovanje, nego kurvanje...
Tebi care haman nije jasno da ovdje ima i nas koji ne zivimo od politike?

Mene ne jebu niti siluju, niti se kurvam. Ja s ovim na vlasti nemam nikakvog dodira, a necu imati ni s ovim novim-starim. Kontas? Ne zanimaju me i ne treba mi nista od njih, a nece ni od vas...
kmirsad

#36253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
Sve je ovo vec vidjeno u Alijansi i Platformi, a imas dovoljno godina da ih pamtis. Eto sad prilike da se pokaze i ova sarolika koalicija sujetnih egomanijaka koji se ne mogu sloziti koji je danas dan... :lol:

Možda se varam, ali meni se čini da se ova mješovita posada, jako dobro o svemu dogovorila o svemu... Možda iz mene govori prevelika nada, ali mi se čini da će ovoga puta stvari izgledati drugačije. Da, imam dosta godina... praviše da bih sebi dopustio luksuz da mi postane svejedno... ipak želim da doživim ono čemu se nadam, pa da se lagano spremam na put...
Alfons Kauders

#36254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:

Možda se varam, ali meni se čini da se ova mješovita posada, jako dobro o svemu dogovorila o svemu... Možda iz mene govori prevelika nada, ali mi se čini da će ovoga puta stvari izgledati drugačije. Da, imam dosta godina... praviše da bih sebi dopustio luksuz da mi postane svejedno... ipak želim da doživim ono čemu se nadam, pa da se lagano spremam na put...
Sve dure kolega, nek vam je sa srecom, samo ne racunajte na mene. Ne samo u NS, vec svi.

Jebi ga, opoziciji je godinama jedina svrha postojanja bila medjusobna svadja, zbog cega ste i zijanili metar glasova na izborima, ukljucujuci moj. Zato me sad zaboli ona stvar. Slobodno se nastavite svadjati i castiti i ubuduce, dok konacno ne ustanovite ko je komunjara, ko liberal, ko FGR, ko socijalista, i ko je istinski lider opozicije.

Ako se ikad dogovorite, tad me mozete pitati da glasam za vas i da vas podrzim. Prije no sto se dogovorite i ujedinite, meni mi ne pada na pamet da gubim svoje vrijeme na sektaške bolesnike koji bi radije zajebali drugu opozicionu stranku nego uzeli vlast.

Imate 4 godine, sretno vam bilo.
kmirsad

#36255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
Naravno da moze. Kad je svejedno ljudima koji imaju porodice, djecu, a ujedno i 3-4 puta manja primanja od mene, zasto onda da se ja sikiram?

Narodu je taman onako kako zasluzuje i kako je odabrao. Mene zivo zaboli sto ce bit gladni i sto ce im djeca brisat guzice po Njemackoj... :)
Znači... ako čete mi dobro platit, slobodno me silujte...
Samo što to onda više nije silovanje, nego kurvanje...
Tebi care haman nije jasno da ovdje ima i nas koji ne zivimo od politike?

Mene ne jebu niti siluju, niti se kurvam. Ja s ovim na vlasti nemam nikakvog dodira, a necu imati ni s ovim novim-starim. Kontas? Ne zanimaju me i ne treba mi nista od njih, a nece ni od vas...
U BiH nema čovjeka kojem politika ne utiče na standard, Kako onima koji su puni ko brod, tako i onima koji su goli ko pištolj. Koji će mi kurac pare, ako ih nemam s kim potrošiti... ako su moji prijatelji, sugrađani, familija... fukara i ne žive dobro.Kako da zovnem sijelo, ako znam da oni mene neče moči pozvati i uzvratiti...ili da se družim samo s onima sebi ravnim...
Alfons Kauders

#36256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:U BiH nema čovjeka kojem politika ne utiče na standard, Kako onima koji su puni ko brod, tako i onima koji su goli ko pištolj. Koji će mi kurac pare, ako ih nemam s kim potrošiti... ako su moji prijatelji, sugrađani, familija... fukara i ne žive dobro.Kako da zovnem sijelo, ako znam da oni mene neče moči pozvati i uzvratiti...ili da se družim samo s onima sebi ravnim...
To su tvoja pitanja i razmisljanja, ne moja. Meni politika pretjerano i ne utice na standard. Sta znas, mozda sam neki milioner koji jedva ceka da bude jos gore, da mi je jeftinije kupovati zemlju i graditi vile?

A sto se tice sugradjana, prijatelja i familije - imaju vlast koju su birali i ne znam sta tu nije jasno? Sebi su birali, nisam im ih ja nametnuo.
kmirsad

#36257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:

Sve dure kolega, nek vam je sa srecom, samo ne racunajte na mene. Ne samo u NS, vec svi.

Jebi ga, opoziciji je godinama jedina svrha postojanja bila medjusobna svadja, zbog cega ste i zijanili metar glasova na izborima, ukljucujuci moj. Zato me sad zaboli ona stvar. Slobodno se nastavite svadjati i castiti i ubuduce, dok konacno ne ustanovite ko je komunjara, ko liberal, ko FGR, ko socijalista, i ko je istinski lider opozicije.

Ako se ikad dogovorite, tad me mozete pitati da glasam za vas i da vas podrzim. Prije no sto se dogovorite i ujedinite, meni mi ne pada na pamet da gubim svoje vrijeme na sektaške bolesnike koji bi radije zajebali drugu opozicionu stranku nego uzeli vlast.

Ako i ovoga puta bude tako kao što govoriš,isto kao što je bilo mnogo puta do sada, onda zaista nije imalo smisla... Ali ponovit ću još jednom... u vremenskom sam cajtnotu, nada i vjera me još drže... kao jedini preostali odbrambeni mehanizam koji imam.
Alfons Kauders

#36258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:
kmirsad wrote:

Ako i ovoga puta bude tako kao što govoriš,isto kao što je bilo mnogo puta do sada, onda zaista nije imalo smisla... Ali ponovit ću još jednom... u vremenskom sam cajtnotu, nada i vjera me još drže... kao jedini preostali odbrambeni mehanizam koji imam.
Ja ne vidim nijedan razlog da ne bude upravo tako:

- Kifli je ideoloski bliza SDA od bilo koga od vas.
- NS je ideoloski bliza SDA/HDZ od socijalista.
- SDP i DF se medjusobno mrze vise nego sto mrze SDA

Zato ponavljam da imate 4 godine da dokazete da grijesim. Prethodne 4 godine djelovanja opozicije su bile susta suprotnost harmonicnih odnosa. Covjece, pa vi se medjusobno mrzite vise no sto mrzite vladajuce stranke, i tako je godinama. Onda kukate sto narod nece da vas podrzi, a godinama neprekidno napadate jedni druge i tjerate glasace u apstinenciju ili emigraciju.

E pa mene care necete jebavat ni uvlacit u svoje djetinjaste svadje. Kod mene je jednostavna racunica - ili se dogovorite, ili odjebite jer ste ovakvi posvadjani mrtvi za mene.
kmirsad

#36259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Naravno da se ne slažem s tobom ni u jednoj tvrdnji koju si iznio... osim da imamo 4 godine da ti dokažemo da nisi u pravu.
Nemam više snage za nadmudrivanje, riječi su izgubile smisao, ne povlače nikavu odgovornost.
Ovi su ih uzeli u SK, u TK... evo ih na pragu da ih uzmu ih u FBiH... izbacili su SDA, HDZ i ostale lešinare... ne stoje im na putu...sad je do njih.
Odgovorio sam ti nešto, doduše iznio mnogo manje argumenata da osporim tvoje tvrdnje, nego što ih imam i što bih mogao iznijeti... ali potrošio sam se, gubim energiju... I imam snage samo da sačekam da vidim... SDA, HDZ... su izbacili...hoče li uspjeti pobijediti trenutno največeg i najopasnijijeg neprijatelja koaliciji... Sebe.
Eno Banksy uma snage na pretek... neka nastavi... ja moram prileč. :-D
Alfons Kauders

#36260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Nek je sa srecom, pa se cujemo za 4 godine da vidimo jeste li se dozvali pameti ili se namjeravate svadjati i narednih 10 godina...
kmirsad

#36261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:Nek je sa srecom, pa se cujemo za 4 godine da vidimo jeste li se dozvali pameti ili se namjeravate svadjati i narednih 10 godina...
Neče trebati 4 godine... Znat će se mnogo prije od kakve japije je napravljena ova Noina barka...Na lokalnim će se dobijati ... ili ordenje... ili presude...
Alfons Kauders

#36262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Izbori su za 4 godine.

Na lokalnim necu glasati jer se prosli put kampanja svela na to ciji je djed bio partizan, a ciji legionar...

Mene zanimale komunalne teme i parking, ali o njima nije bilo rijeci, pa nisam ni glasao jer me boli kurac ciji je djed bio partizan a ciji domobran
AmiĐa_Idriz

#36263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

Za 2 godine će SDA izaći sa planom rješavanje pedera i četnika u općinama.
kmirsad

#36264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Alfons Kauders wrote:Izbori su za 4 godine.

Na lokalnim necu glasati jer se prosli put kampanja svela na to ciji je djed bio partizan, a ciji legionar...

Mene zanimale komunalne teme i parking, ali o njima nije bilo rijeci, pa nisam ni glasao jer me boli kurac ciji je djed bio partizan a ciji domobran
Evo sada govorimo sličnim jezikom... na lokalnim će birači vagati djela... ovih s ovih opštih... da bogdom postoji institut vanrednih izbora... i elektronskog brojanja... moraju se istrijebiti ove uštve s poluga...
Alfons Kauders

#36265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

kmirsad wrote:
Alfons Kauders wrote:Izbori su za 4 godine.

Evo sada govorimo sličnim jezikom... na lokalnim će birači vagati djela... ovih s ovih opštih... da bogdom postoji institut vanrednih izbora... i elektronskog brojanja... moraju se istrijebiti ove uštve s poluga...
Tako je. Ako se uozbilje u naredne 4 godine, mozda i glasam sljedeci put.

Medjutim, ako se opet bude pricalo o ideologiji, neprekidno svadjalo, prozivalo ljude da su FGR, malogradjani, sovinisti ili neki kurac - slobodno nastavite bez mene jos koji mandat
Nero Histrion

#36266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nero Histrion »

AmiĐa_Idriz wrote:Za 2 godine će SDA izaći sa planom rješavanje pedera i četnika u općinama.
vec su krenuli, ne beri brige :wink: :twisted:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Alfons Kauders wrote:Nisu ni svjesni kako ce ih zeleni i Kifla izjebat naredne cetiri godine. Nekako mi ih zao, a ujedno su simpaticno naivni.
A kad ih i***be onda ce im staviti kljuc u bravu. On licno.

Sto je najgore njihov sistem odbrane nece biti ni "saopcenja" bez stava o icemu kao sto to rade zadnjih godinu dana.

Ma koga briga zapravo...
Sretno im u koaliciji sa Busuladzicem i pljuvacima svega onog za sta je Goran Cengic polozio najvise sto je mogao dati...
olimp84

#36268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Alfons Kauders wrote:
A u principu me zivo zaboli ko ce biti na vlasti jer su se svi vec izredali i dokazali da su podjednako nesposobni. Sad samo kokice i smijat se budalama.
pa kako svi, evo nasa stranka tek dobila sansu, sad cemo da vidimo na sta ce da izadje hehe
MK81

#36269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

Evo ja sam davno dojavio da ce kifla biti predsjednik skupstine a forto premijer... a sad dojavljjujem da nasa stranka recimo sa viborom koji je pogubljen i za kojim hoda edin da mu daje instrukcije nece daleko....ne mogu takvi kadrovi da se suprostave... jos jedna stvar, nije problem neko je gore napisao da su uspostavili vlast u pojedinim kantonima i slicno ali moraju biti svjesni širine koju je ta sda postavila za 30 godina...to je bukvalno od vozača do sefova kabineta... jedino sto je dobro što su to njihovi kadrovi koji bi se hebali za 5 KM, samo se uvlače u guzu kome treba i teske su neznalice
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#36270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dr.gog »

sabina1 wrote:
Alfons Kauders wrote:Nisu ni svjesni kako ce ih zeleni i Kifla izjebat naredne cetiri godine. Nekako mi ih zao, a ujedno su simpaticno naivni.

Sto je najgore njihov sistem odbrane nece biti ni "saopcenja" bez stava o icemu kao sto to rade zadnjih godinu dana.

Ma koga briga zapravo...
Sretno im u koaliciji sa Busuladzicem i pljuvacima svega onog za sta je Goran Cengic polozio najvise sto je mogao dati...
Briga je.

Rado bih ti rekao par stvari o žestokim svađama unutar SDA, glede pokojnog Čengića, ali ne ide...jedino na pp ako hoćeš.Vezan sam za bivše suborce iz rova, odlikovane ljude, pa ne mogu ovako. Isto tako priča o imenu te škole je prljavija nego što i misliš. A neće se prestati sa spočitavanjem- čisto zbog predaka koji su visili po Marijindvoru 40-ih prošlog stoljeća.

Ono što je teže od svega što navodiš, jeste trenutna situacija gdje se desetine lešinara mota oko ljudi iz NS koji su ušli u Kanton. Ja ni sa najboljim namjerama nisam mogao vjerovati dokle ide želja za "ostankom na starom poslu"...Nekad je to više od apsurda, i fakat ogavno..Teško ih je gledati u lice i ostati pristojan.

Konaković je tu gdje jeste, voljom svojih birača, a nije ničije prijateljstvo važnije od zadatog posla. Toliko o njemu.lp.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#36271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

dr.gog wrote:
sabina1 wrote:

Ma koga briga zapravo...
Briga je.

Rado bih ti rekao par stvari o žestokim svađama unutar SDA, glede pokojnog Čengića, ali ne ide...jedino na pp ako hoćeš.Vezan sam za bivše suborce iz rova, odlikovane ljude, pa ne mogu ovako. Isto tako priča o imenu te škole je prljavija nego što i misliš. A neće se prestati sa spočitavanjem- čisto zbog predaka koji su visili po Marijindvoru 40-ih prošlog stoljeća.

Ono što je teže od svega što navodiš, jeste trenutna situacija gdje se desetine lešinara mota oko ljudi iz NS koji su ušli u Kanton. Ja ni sa najboljim namjerama nisam mogao vjerovati dokle ide želja za "ostankom na starom poslu"...Nekad je to više od apsurda, i fakat ogavno..Teško ih je gledati u lice i ostati pristojan.

Konaković je tu gdje jeste, voljom svojih birača, a nije ničije prijateljstvo važnije od zadatog posla. Toliko o njemu.lp.
Da.
I sad su ti ljudi sa željom "za ostankom na starom poslu" prihvatljiviji rukovodstvu stranke od aktuelnih kolega koji su legitmnim i statutarnim putem iskazali razlicito misljenje i po pitanju procesa koji su se desili (Marjanovic) i po pitanju procesa koji ce se desiti (koalicije) pa se potpuno nelegitimno raspustaju legalni unutrasnji stranacki organi kako bi se sprijecilo iskazivanje razlicitog misljenja.

Nikada nikakve borbe "unutar SDA" necu posmatrati kao cilj neke grupe da se ostvari bilo sta korisno ili pozitivno.
Sve sto je SDA imala reci o Goranu Cengicu je jasno rekla na tematskoj sjednici posvenu imenu dvorane kada ga je jasno ispljuvala i ponizila skupa sa svojim satelitskim strankama sa kojima Nasa stranka najnormalnije i najnosalantnije danas koalira.

Kome nije jasno da je Busuladzic fasista , zaista je njegov problem.

Lijep pozdrav gog
neon-x

#36272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

Konacno Nasa stranka prelazi iz adolescentske faze u svijet odraslih u kojem stvari funkcionisu na principu kompromisa ako se zeli ista ostvariti. Sreca i po njih i po nas da se polako ali ocigledno rjesavaju pubertetskog samopravednog drzanja pridika jer bi u suprotnom pola mandata proveli na teme o vjeronaukama i historijskim licnostima a u drugoj polovini bi sigurno na red dosla rodna fluidnost i ostali izazovi sa kojima se susrece danasnja Svedska.
mahalik

#36273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mahalik »

Koketiranje NS sa SBB, NP ali i PDA najviše će se njima obiti o glavu i na kraju neće ih biti nigdje osim u ponekom OV
putokaz1

#36274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Da.
I sad su ti ljudi sa željom "za ostankom na starom poslu" prihvatljiviji rukovodstvu stranke od aktuelnih kolega koji su legitmnim i statutarnim putem iskazali razlicito misljenje i po pitanju procesa koji su se desili (Marjanovic) i po pitanju procesa koji ce se desiti (koalicije) pa se potpuno nelegitimno raspustaju legalni unutrasnji stranacki organi kako bi se sprijecilo iskazivanje razlicitog misljenja.

Nikada nikakve borbe "unutar SDA" necu posmatrati kao cilj neke grupe da se ostvari bilo sta korisno ili pozitivno.
Sve sto je SDA imala reci o Goranu Cengicu je jasno rekla na tematskoj sjednici posvenu imenu dvorane kada ga je jasno ispljuvala i ponizila skupa sa svojim satelitskim strankama sa kojima Nasa stranka najnormalnije i najnosalantnije danas koalira.

Kome nije jasno da je Busuladzic fasista , zaista je njegov problem.

Lijep pozdrav gog[/quote]
Busuladzic,to je onaj lik iz serije ''Konak kod Hilmije''
Slažem se koalicija NS-PDA STRAŠNO
Zamislimo Peđa Kojović premijer a Mirsad Kukić ministar finansija-CIRKUS u koji je i NS ušla
wewa

#36275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

jeste, trebala je NS ostati kod kuce, da ne smeta vladajucima

jos bolje, nisu ni trebali osnivati stranku, da ne bi slucajno gdje pogrijesili
:roll:
Last edited by wewa on 29/11/2018 12:19, edited 1 time in total.
Locked