A ti mislis da u konkretnom slucaju tezina posljedica i stepen krivice nisu dovoljne za izricanje kazne zatvora?Eborg wrote:KZFBiH, član 80, stav 3:bosnianwoman wrote:Stariji maloljetnik... odgovara kao da je punoljetan za ovakvo kd.
KZFBiH, član 95:Maloljetniku koji je u vrijeme učinjenja krivičnog djela navršio šesnaest, a nije navršio osamnaest godina života
(stariji maloljetnik), mogu se izreći odgojne mjere pod uvjetima propisanim ovim zakonom, a izuzetno mu se može
izreći kazna maloljetničkog zatvora.
Dakle maloljetnički zatvor. Koji ne postoji.Kazniti se može samo stariji maloljetnik koji je učinio krivično djelo s propisanom kaznom zatvora težom od pet
godina, a zbog teških posljedica djela i stepena krivice ne bi bilo opravdano izreći odgojnu mjeru.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bosnianwoman
#3626 Re: Zeničani
-
miop
#3627 Re: Zeničani
OVE REZULTATE JE OBJAVILA OPĆINSKA IZBORNA KOMISIJA I SADRŽE I POJEDINAČNE GLASOVE ZA VIJEĆNIKE-koliko je ko, pojedinačno dobio glasova.
LOKALNI IZBORI 2012
BPS-SEFER HALILOVIĆ
18 ČIVIĆ SELMA 47
Plenum građana ZDK
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... 0213109#10

LOKALNI IZBORI 2012
BPS-SEFER HALILOVIĆ
18 ČIVIĆ SELMA 47
Plenum građana ZDK
http://www.klix.ba/vijesti/bih/plenum-g ... 0213109#10

- Panzer_Daddy
#3628 Re: Zeničani
Pridruzit ce se ocu jer...N.N. wrote:Postoji odjeljenje za maloljetnike u KPD Zenica. 2013. otvoreno![]()
Gore ce on do punoljetstva, pa onda sa starijim.
Tata monstrum je njegovu mamu zaklao njemu pred ocima -bem mu genetiku a i debile ovog sistema koji su ga provukli dalje.Mali tomica je ubadao sestarom druge ucenike u skoli.Mali tomica je poslije ucenika ubo policajca... Malog tomicu iako su sve znali nikada nisu smjestili u ustanovu gdje i pripada.....svo to vrijeme "neopazen" je napastvovao djevojcice, u skoli,po cesti...
Mali tomica je djavo u obliku djeteta...ko ne vjeruje? Neka provjerava
- Panzer_Daddy
#3629 Re: Zeničani
Eka je silovao djecaka od 12 godina....N.N. wrote: A taj 36 g, da nije Eka ? On zivi u Londzi, a svojevremeno je musku djecu vozao po groblju, znam da sam citao.
Ko ne vjeruje? Neka provjerava
-
Eborg
#3630 Re: Zeničani
To su onda već nove informacije. Nadajmo se da će tim putem i da će ga dobro iskarati lokalne tobdžije. Zaboli me ćošak što je de iure maloljetan, ovo nije normalno ponašanje, pogotovo kada se ponavlja kao u njegovom slučaju.N.N. wrote:Postoji odjeljenje za maloljetnike u KPD Zenica. 2013. otvoreno![]()
A ove jarane mu treba s noge na nogu da dobro znaju šta ih čeka ako i pomisle na takvo nešto.
Pa naravno da mislim da je zatvor potreban. Ali u zakonu ti jasno stoji - odgojna mjera ili maloljetnički zatvor.bosnianwoman wrote:A ti mislis da u konkretnom slucaju tezina posljedica i stepen krivice nisu dovoljne za izricanje kazne zatvora?
-
bosnianwoman
#3631 Re: Zeničani
Pa ima li taj djecak familiju, oca, brata IKOGA??? Taj monstrum je jos ziv??? Ma znate sta? Super nam je stanje sta dozvoljavamo da nam se pred nosom desava! Telad i janjci za klanje, eto sta smo!Panzer_Daddy wrote:Eka je silovao djecaka od 12 godina....N.N. wrote: A taj 36 g, da nije Eka ? On zivi u Londzi, a svojevremeno je musku djecu vozao po groblju, znam da sam citao.
- phillie
#3632 Re: Zeničani
http://zenicablog.com/zenica/vijesti/it ... ktora.html
Hvala Bogu pa je Hinovic sjahao sa funkcije. Za Jovanovica ne sumnjam da ce biti mnogo vise agilniji sto se tice poslovanja ovog preduzeca. Prije svega mislim na iskoristenost Gradske Arene za vansportske manifestacije kao sto su koncerti....
Hvala Bogu pa je Hinovic sjahao sa funkcije. Za Jovanovica ne sumnjam da ce biti mnogo vise agilniji sto se tice poslovanja ovog preduzeca. Prije svega mislim na iskoristenost Gradske Arene za vansportske manifestacije kao sto su koncerti....
- Norm
#3633 Re: Zeničani
Ne znam lika ali...ako je to onaj sto ne zna koja je grupa 'Nemoguce vruce' i kojem je Aca Lukas 'vrh' koji ce u narednom periodu 'pohoditi' Arenu, hvala, ali ne hvala...
-
Mustang1
#3634 Re: Zeničani
Jbg jarane ali cinjenica je da ce Aca napuniti arenu a Nemoguce Vruce tesko tako da svako voli da zaradi nego da u minusu bude bez obzira na sve ..Mislim da je proslo vrijeme protiviti se turbo folku jer se uvijek neko protivi a redovno arene budu pune na njihovim nastupima .. Ne idem u arene na koncerte taman da mi babo pjeva ali cinjenice su tu
-
Mustang1
#3635 Re: Zeničani
Mene vise zanima sta ce biti sa bazenom .. Cijena samo raste iz godine u godinu a ponuda sve gora .. Zalosno je da ljudi iz Zenice pored svog bazena idu u Vitez na bazen
- phillie
#3636 Re: Zeničani
Mislim da JP od koncerta sto se tice prodanih karata nema nista, jer oni sa izvodjacem dogovaraju cijenu izdavanja dvorane, i naravno da ce za istu "kiriju" prije doci turbo-folker koji zna da ce napuniti dvoranu nego neki roker, sansonijer, a capello
Ja se samo nadam da se Jovanovic imati vise sluha za non turbo-folk muziku od svog prethodnika. Neka i folkera, ako to raja trazi, al neka malo i ovih drugih
a on mi se cini kao gradsko dijete koje je odraslo na Indeksima i slicnoj svirci.
A sto se tice bazena, tu se slazem. Od otvorenja pa do danas ne znam da je nesto promjenjeno. Al eto, novi direktor, obicno ima nove ideje kao i zelju da se necim pozitivnim nametne.... Bumo videli.
A sto se tice bazena, tu se slazem. Od otvorenja pa do danas ne znam da je nesto promjenjeno. Al eto, novi direktor, obicno ima nove ideje kao i zelju da se necim pozitivnim nametne.... Bumo videli.
-
Mustang1
#3637 Re: Zeničani
Pa ko placa pjevaca ? Slabo ko radi na procenat od prodanih karata .. Dino Merlin je uzeo 100.000 KM ( ne znam je'l samo za prvi ili za oba zajedno koncerta ) na "otvaranju" arene kad je pjevao .. Imaju te agencije koje organizuju velike koncerte ne znam je'l one to sve organizuju ili kako to ide
- Norm
#3638 Re: Zeničani
Ma nemam ja nista protiv turboFolkera (adekvatno) ali imam protiv aca, ceca...Jbt hajmo se odmah samoubit da ne cekamo...Mustang1 wrote:Jbg jarane ali cinjenica je da ce Aca napuniti arenu a Nemoguce Vruce tesko tako da svako voli da zaradi nego da u minusu bude bez obzira na sve ..Mislim da je proslo vrijeme protiviti se turbo folku jer se uvijek neko protivi a redovno arene budu pune na njihovim nastupima .. Ne idem u arene na koncerte taman da mi babo pjeva ali cinjenice su tu
Imamo i mi pjevaca pa nek su i folkeri...
Ne mora Nemoguce ni napuniti Arenu ali sto se sve gleda kroz prizmu extra profita...Arena je pravljena za sve, pa nekad minus nekad plus...Tvrdim da bi ta grupa napravila stimung za pamcenje, iako si u pravu za popunjenost...Ima nas i malo starijih, jbg jos nismo umrli a voljeli bi malo tog 'starog' stiha...
Ako se Arena napravila samo za popunjavanje 'avtobusima' iz ...poseri je....
- phillie
#3639 Re: Zeničani
Pjevacu ide prihod od prodatih karata (mislim da tu nema nikakvog djeljenja). Eh sad pitanje je od "jacine" pjevaca trebaju li mu sponzori koncerta, koji bi pokrili troskove koncerta (ozvucenje, zakup i slicno), a da na koncertu prodaju pivu ili slicno...Mustang1 wrote:Pa ko placa pjevaca ? Slabo ko radi na procenat od prodanih karata .. Dino Merlin je uzeo 100.000 KM ( ne znam je'l samo za prvi ili za oba zajedno koncerta ) na "otvaranju" arene kad je pjevao .. Imaju te agencije koje organizuju velike koncerte ne znam je'l one to sve organizuju ili kako to ide
Merlin je mislim za oba koncerta dobio 100.000. a racunaj karta 10 KM prvi koncert 12.000 ljudi....drugi koncert je mogao samo za troskove odrzati...
-
Mustang1
#3640 Re: Zeničani
Ne znam fakat kako ide u arenama ali po diskotekama ide odredjeni iznos bez obzira na broj publike .. Placa se pola na racun a pola na ruke pjevacu ... Npr. ovaj Stojan glavu kao tele sto pjeva
po dijaspori uzima oko 3.000 € i sve mu je puno uvijek .. Bez obzira sto svi govore da ne slusaju cinjenica je da mu je uvijek puno 
-
Eborg
#3641 Re: Zeničani
Pazite se s kim se sve mimoilazite na cesti. Je li to već pušten? Vidim da mijenja slike po Facebooku.Panzer_Daddy wrote:Pridruzit ce se ocu jer...N.N. wrote:Postoji odjeljenje za maloljetnike u KPD Zenica. 2013. otvoreno![]()
Tata monstrum je njegovu mamu zaklao njemu pred ocima -bem mu genetiku a i debile ovog sistema koji su ga provukli dalje.Mali tomica je ubadao sestarom druge ucenike u skoli.Mali tomica je poslije ucenika ubo policajca... Malog tomicu iako su sve znali nikada nisu smjestili u ustanovu gdje i pripada.....svo to vrijeme "neopazen" je napastvovao djevojcice, u skoli,po cesti...
Mali tomica je djavo u obliku djeteta...ko ne vjeruje? Neka provjerava

Pa i Eka je kreten, nije ni njemu mane. To sa tim djetetom je bilo prije par godina, možda čak neko iz ove grupice koja se druži. Uostalom, ja bih rekao da je Eka prilično stariji od 36 godina.Panzer_Daddy wrote:Eka je silovao djecaka od 12 godina....N.N. wrote: A taj 36 g, da nije Eka ? On zivi u Londzi, a svojevremeno je musku djecu vozao po groblju, znam da sam citao.
- N.N.
#3642 Re: Zeničani
Odredjen mu je pritvor.
Slike moze mijenjati neko od porodice, prijatelja ili ko vec.
-
kakavdanakneiskustvu
#3643 Re: Zeničani
N.N. wrote:Odredjen mu je pritvor.
mjesec dana
-
Mustang1
#3644 Re: Zeničani
Pa zar ne ide tako dok ne bude sudjenje ?
-
kakavdanakneiskustvu
#3645 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Pa zar ne ide tako dok ne bude sudjenje ?
kako kad
-
Eborg
#3646 Re: Zeničani
Sada ide istraga i podizanje optužnice od strane nadležnog tužioca, ako već nije to i učinjeno. Pritvor mu je vjerovatno određen zbog mogućnosti bijega i sprečavanja utjecaja na svjedoke.
- kamen spoticanja
#3647 Re: Zeničani
omladino jesam li samo ja dobio ovaj mail
Savez za bolju budućnost BiH Zenica Kancelarija: +387 32 200-610
Ul. Obalni bulevar br.29, hotel „Internacional“ e-mail:[email protected]
72 000 Zenica
ID broj: 4201503350009
Transakcijski račun: 1020500000086134
Poštovani,
Molim Vas da posjetite
IME PORTALA:
TDI. BA MAGAZIN
FACEBOOK STRANICU:
“ Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića”
https://www.facebook.com/pages/Tra%C5%B ... 3851254531
I OSTAVITE KOMENTAR
"Ovo je rezultat 17 godina loše vlasti. Ovo su djeca čiji roditelji nemaju hljeba. To su mladi koji moraju dati reket da bi zaposlili sebe ili svoju suprugu. Svi sada vide ove koji ruše, ali ne vide 200-tinjak onih korupcionaša koji su ovu zemlju doveli na prvo mjesto u Evropi po sistemskoj korupciji", rekao je Radončić.
"Kakav je državni udar kada 500-600 hiljada nezaposlenih reagira na korupciju. Ovo je narodni udar na državnu mafiju", zaključio je Radončić.
„Potenciram da policijama upravljaju lokalni komesari koji odgovaraju svojim neovisnim odborima, a to znači nikome ili odgovaraju lokalnim premijerima, što je nedopustivo. Ako imate pretučene ljude ili ako se suzavac baca djeci u oči znači da pojedini policajci jednostavno nemaju dovoljno živaca, a s druge strane moramo biti realni i reći da ti isti policajci nemaju adekvatne uniforme niti plate“ kazao je Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.
http://www.sbbbh.ba/vijesti/5766-fahrud ... ih-gradana
Molimo Vas ako pronađete još portala, a koji govore protiv našeg Ministra sigurnosti g.dina Fahrudina Radončića da reagujete sa dostavljenim komentarima.
Predsjednik OO SBB BiH Zenica
Ismet Sarajlić
Savez za bolju budućnost BiH Zenica Kancelarija: +387 32 200-610
Ul. Obalni bulevar br.29, hotel „Internacional“ e-mail:[email protected]
72 000 Zenica
ID broj: 4201503350009
Transakcijski račun: 1020500000086134
Poštovani,
Molim Vas da posjetite
IME PORTALA:
TDI. BA MAGAZIN
FACEBOOK STRANICU:
“ Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića”
https://www.facebook.com/pages/Tra%C5%B ... 3851254531
I OSTAVITE KOMENTAR
"Ovo je rezultat 17 godina loše vlasti. Ovo su djeca čiji roditelji nemaju hljeba. To su mladi koji moraju dati reket da bi zaposlili sebe ili svoju suprugu. Svi sada vide ove koji ruše, ali ne vide 200-tinjak onih korupcionaša koji su ovu zemlju doveli na prvo mjesto u Evropi po sistemskoj korupciji", rekao je Radončić.
"Kakav je državni udar kada 500-600 hiljada nezaposlenih reagira na korupciju. Ovo je narodni udar na državnu mafiju", zaključio je Radončić.
„Potenciram da policijama upravljaju lokalni komesari koji odgovaraju svojim neovisnim odborima, a to znači nikome ili odgovaraju lokalnim premijerima, što je nedopustivo. Ako imate pretučene ljude ili ako se suzavac baca djeci u oči znači da pojedini policajci jednostavno nemaju dovoljno živaca, a s druge strane moramo biti realni i reći da ti isti policajci nemaju adekvatne uniforme niti plate“ kazao je Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.
http://www.sbbbh.ba/vijesti/5766-fahrud ... ih-gradana
Molimo Vas ako pronađete još portala, a koji govore protiv našeg Ministra sigurnosti g.dina Fahrudina Radončića da reagujete sa dostavljenim komentarima.
Predsjednik OO SBB BiH Zenica
Ismet Sarajlić
- Panzer_Daddy
#3648 Re: Zeničani
Sudeci po tome kakva te paranoja drma po pitanju fahre ne bih me zacudilo da kad pacijentima radis zub ......gledas li da mjesto karijesa slucajno fahro nije skriven tu negdjekamen spoticanja wrote:omladino jesam li samo ja dobio ovaj mail![]()
![]()
- kamen spoticanja
#3649 Re: Zeničani
Panzer_Daddy wrote:Sudeci po tome kakva te paranoja drma po pitanju fahre ne bih me zacudilo da kad pacijentima radis zub ......gledas li da mjesto karijesa slucajno fahro nije skriven tu negdjekamen spoticanja wrote:omladino jesam li samo ja dobio ovaj mail![]()
![]()
nije ti bas uspjelo...haj ponovo
- Panzer_Daddy
#3650 Re: Zeničani
Ok...kamen spoticanja wrote:Panzer_Daddy wrote:Sudeci po tome kakva te paranoja drma po pitanju fahre ne bih me zacudilo da kad pacijentima radis zub ......gledas li da mjesto karijesa slucajno fahro nije skriven tu negdjekamen spoticanja wrote:omladino jesam li samo ja dobio ovaj mail![]()
![]()
![]()
nije ti bas uspjelo...haj ponovo
Fahro je demon kojem sve ide od ruke pa tako da se i kamen spotakne u namjeri da se skotrlja
Sad ti ponovi opet da nije uspjelo