Haris.ba wrote:Ne znam. Pričao sam nedavno sa jednim likom. Došao iz Mostara. Radi na jednoj pumpi blizu Tibri. Iznajmljuje stan. Njemu odlično. Kaže, da imam para kupio bi. Kaže, blizu posao. Stan ne gleda odmah komšiji u pendžer. Blizu tramvaj. Blizu Ilidža. Blizu Bingo. Blizu Konzum. Blizu autopijaca nedjeljom. Blizu Heco. Jeftine jabuke. Blizu centar Safet Zajko. Blizu Stupska petlja, pa se brzo uključi na cestu prema Mostaru.
Sve je relativno.

ja bih radije živio u kvalitetno raspoređenom prostoru, u ok projektovanoj zgradi, makar se snabdijevao iz Granapa, nego u Tibri (pu pu pu) pa sve da mi je i stari Mercator u blizini
kako čovjeku za kvalitet stambenog naselja i stana može biti samo mjerodavna blizina nekakvih prodavnica i eventualno nekakve parkovske površine
to je upravo ono što si ti pomenuo ranije, sam kupac ne zna šta mu sve treba za kvalitetan život, pa ako je blizu Konzum, tim bolje...
njemu jedino što je blizu je komšijin stan i pogled u isti, te neizbježni problemi sa nekvalitetom izgradnje objekta u kojem obitava, nažalost
1. ok, blizu posao, ako ga kojim slučajem prebace na drugu pumpu, ima još novim naselja po sa., valjda će i to biti blizu 2. ne gleda odmah komšiji u pendžer, to je inače standard u stanogradnji, al u slučaju Tibre očito luksuz 3. blizu je tramvaj ko i meni sa donjih Ciglana do Skenderije otprilike

4. blizu Ilidža, Ilidža je blizu svim stanovnicima Stupa, 5. blizu Bingo i Konzum stvarno neću komentarisati 6. blizu autopijaca nedjeljom, ja sam sretan što živim minimalno 10 km od autopijace nedjeljom

7. blizu Hecco, dovoljno mi je muka što ga moram gledati ako ulazim preko zapada u grad, još da mi je stalno blizu 8. jeftine jabuke, odem do prijatelja u vikendicu i naberem ih sam

9. dobro, blizu centar Safet Zajko, to je relativno uredna atletska staza sa stadionom u sredini i fontanom veoma nesugerišućeg oblikovanja

10. čovjeku blizu mjesta stanovanja najprometnija gradska raskrsnica, sad i autoput, i to mu je pozitivna stavka, tačno kad se vratiš kući s posla iz gradske gužve i buke, dočeka te gradska gužva i buka
ili da sumiram ovu svoju dugu analizu, tvoj poznanik u Tibri ima sve što prosječnom evropskom stanovniku u njegovom naselju nedostaje