Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
missko

#3626 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by missko »

Edin H. wrote:Hajde da postavim i ja jedno ozbiljno pitanje.

Znam da je kasno, jer je utakmice vec sutra, medjutim mosta je moguce nesto uraditi.

Danas se javio momak koji je u kolicima i htio bi ici na utakmicu.
Da li neko zna koja je procedura kupovanja ulaznice i da li se mora najaviti obezbjedjenju, jer znam da invalide uglavnom sprovedu na teren.
Pogledao bih na njihovom website-u, ali ne razumijem francuski.
Ne znam ni ja Francuski al kontam ovaj link bi mogao biti od pomoci.
http://accueil.stadefrance.com/files/fi ... 092011.pdf
Edin H.

#3627 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

missko wrote:

Znam da je kasno, jer je utakmice vec sutra, medjutim mosta je moguce nesto uraditi.

Da li neko zna koja je procedura kupovanja ulaznice i da li se mora najaviti obezbjedjenju, jer znam da invalide uglavnom sprovedu na teren.
Hvala, da li ovo znaci da je morao popuniti ovaj formular do 30/09/2011?
missko

#3628 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by missko »

Valjda ce se javiti neko ko zna j.beni Francuski pa nek prevede. Ima dole i broj telefona pa mozda moze neka informacija kako ide poslije 30.09
mejdan86

#3629 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mejdan86 »

Trebalo je podnijeti pismenu molbu do 30.09.2011 sva mjesta predvidjena za hendikepirane osobe su rezervisana
Erzsebet

#3630 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Erzsebet »

Postaviću ja slike čim sutra dođem u Pariz.
Edin H.

#3631 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:
missko wrote:Hajde da postavim i ja jedno ozbiljno pitanje.

Zamolio bih nekoga ko zna francuski i zivi tamo ako bi mogao nazvati ovaj broj +33(0)155930149 i provjeriti da li jos uvijek moguce nesto srediti za Bosanca, invalida , u kolicima, sa britanskim pasosem, poslije 30/09/2011 (s obzirom da izgleda da je do tada trebao podnijeti zahtjev). Cisto da se momak ne nada, ako je prekasno da se bilo sta sada sredi.
zlajapravaraja

#3632 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by zlajapravaraja »

Evo nesto kontam kako je se u zadnje vrijeme na nasim fudbalskim terenima desila bruka djelomicno dobro pripremljenih incidenata, a sve mozda i u cilju kreiranja i davanja medijske paznje "huliganstvu" i cemu jos sve ne u nasoj Bosni i Hercegovini - a sve tako blizu ovom vec sada velikom i znacajnom uspjehu za fudbal i drzavu BiH.

Iako su nasi navijaci, ukljucujuci i one najekstremnije BHF, 99,9% miroljubivi i nikada na gostovanjima ne prave znatnije probleme, ipak svakom navijacu nije na odmet sacuvati ovo na umu, te pokusati u korijenu sasijeci svaki veci ispad jednog ili vise navijaca ili drzavljanina BiH, kako u gradu Parizu, tako i oko/na stadiona.

Ovim nastupom kreiramo javno mjenje u mozda i najznacajnijoj evropskoj metropoli, u jednoj od najmocnijih drzava Evrope i Svijeta. I onaj utisak koji mi ostavimo bice misljenje koje ce Parizani i Francuzi njegovati o nama u ovako znacajnim vremenima.

Stoga, molim vas da ne potcijenite ovu cinjenicu i da proslijedite ovu informaciju svim svojim prijateljima navijacima, a da i sami vodite racuna da sve prodje korektno.

Budimo ko simpaticni Irci ili Skoti, koji svaki put u gostima danima okupiraju grad, popiju svu pivu u carsiji, ali sve uglavnom prodje bez ijednog jedinog fizickog ispada :!:

Uopste ne sumnjam da ce tako i kod nas biti, ali imajte na umu da mi ponekada imamo daleko vecu odgovornost nego Irci ili Skoti. :bih:

Odoh se pakovati :P
azrica87

#3633 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

Eh ode vam i azrica sada u pariz ;)) :bih:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3634 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by bordo gandalf »

Hajde malo slika od ovih koji su stigli sta ste se stisli :skoljka: :D
boske92

#3635 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

azrica87 wrote:Eh ode vam i azrica sada u pariz ;)) :bih:
Sretno u putu azrice :D
mejdan86

#3636 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mejdan86 »

Edin H. wrote:
Edin H. wrote:
missko wrote:Hajde da postavim i ja jedno ozbiljno pitanje.

Zamolio bih nekoga ko zna francuski i zivi tamo ako bi mogao nazvati ovaj broj +33(0)155930149 i provjeriti da li jos uvijek moguce nesto srediti za Bosanca, invalida , u kolicima, sa britanskim pasosem, poslije 30/09/2011 (s obzirom da izgleda da je do tada trebao podnijeti zahtjev). Cisto da se momak ne nada, ako je prekasno da se bilo sta sada sredi.
Ja Sam zvao i na žalost nema nikakve mogućnosti
Mezzo-x

#3637 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Mezzo-x »

Raja, imam 3 ulaznice za utakmicu viska, ho hoce ... na pp :bih:
mejdan86

#3638 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mejdan86 »

zlajapravaraja wrote:Evo nesto kontam kako je se u zadnje vrijeme na nasim fudbalskim terenima desila bruka djelomicno dobro pripremljenih incidenata, a sve mozda i u cilju kreiranja i davanja medijske paznje "huliganstvu" i cemu jos sve ne u nasoj Bosni i Hercegovini - a sve tako blizu ovom vec sada velikom i znacajnom uspjehu za fudbal i drzavu BiH.

Iako su nasi navijaci, ukljucujuci i one najekstremnije BHF, 99,9% miroljubivi i nikada na gostovanjima ne prave znatnije probleme, ipak svakom navijacu nije na odmet sacuvati ovo na umu, te pokusati u korijenu sasijeci svaki veci ispad jednog ili vise navijaca ili drzavljanina BiH, kako u gradu Parizu, tako i oko/na stadiona.

Ovim nastupom kreiramo javno mjenje u mozda i najznacajnijoj evropskoj metropoli, u jednoj od najmocnijih drzava Evrope i Svijeta. I onaj utisak koji mi ostavimo bice misljenje koje ce Parizani i Francuzi njegovati o nama u ovako znacajnim vremenima.

Stoga, molim vas da ne potcijenite ovu cinjenicu i da proslijedite ovu informaciju svim svojim prijateljima navijacima, a da i sami vodite racuna da sve prodje korektno.
Jarane sto posto si u pravu Zato svima pamet u glavu i srcem do pobjede
Budimo ko simpaticni Irci ili Skoti, koji svaki put u gostima danima okupiraju grad, popiju svu pivu u carsiji, ali sve uglavnom prodje bez ijednog jedinog fizickog ispada :!:

Uopste ne sumnjam da ce tako i kod nas biti, ali imajte na umu da mi ponekada imamo daleko vecu odgovornost nego Irci ili Skoti. :bih:

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3639 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by pici »

slikice su fantazija :thumbup: :bih:

Image

Image

Image

:thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
zlajapravaraja

#3640 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by zlajapravaraja »

mejdan86 wrote:
zlajapravaraja wrote:Evo nesto kontam kako je se u zadnje vrijeme na nasim fudbalskim terenima desila bruka djelomicno dobro pripremljenih incidenata, a sve mozda i u cilju kreiranja i davanja medijske paznje "huliganstvu" i cemu jos sve ne u nasoj Bosni i Hercegovini - a sve tako blizu ovom vec sada velikom i znacajnom uspjehu za fudbal i drzavu BiH.

Jarane sto posto si u pravu Zato svima pamet u glavu i srcem do pobjede

A tu si se sakrio - ubode me ovo "Jarane" u oko :mrgreen:
boske92

#3641 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

Oce biti sta veceras neko okupljanje da se cuga ? :D Ili sutra posle meca i naravno posle nase pobjede nad francuzima !? :D
blue_sky

#3642 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by blue_sky »

Image

:bih: :bih: :bih:
Infaze Studio

#3643 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Infaze Studio »

Evo jedno cisto informativno, mozda trenutno "against the flow", pitanje, ali....:
Putuju li navijaci zajedno u avionima sa sportistima igdje drugdje u svijetu, ili je to samo slucaj s nama. Gledam fotografije sa puta u Pariz i vdim, cini mi se, Pandzu sjedi u avionu do prozora stisnut od strane neke dvojice navijaca/novinara. Nekako mi ne stima. Kazu "charter" let, pa ne idu valjda turisti/redovni putnici (sto nasi navijaci ovom prilikom jesu) charter letovima.
Sve nekako u tom avionu, koliko se da vidjeti na slikama, izgleda kao neka velika halakrkma oko igraca i strucnog staba. I niko od njih ne izgleda osobito impresioniran situacijom...
Oi

#3644 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Oi »

Infaze Studio wrote:Evo jedno cisto informativno, mozda trenutno "against the flow", pitanje, ali....:
Putuju li navijaci zajedno u avionima sa sportistima igdje drugdje u svijetu, ili je to samo slucaj s nama. Gledam fotografije sa puta u Pariz i vdim, cini mi se, Pandzu sjedi u avionu do prozora stisnut od strane neke dvojice navijaca/novinara. Nekako mi ne stima. Kazu "charter" let, pa ne idu valjda turisti/redovni putnici (sto nasi navijaci ovom prilikom jesu) charter letovima.
Sve nekako u tom avionu, koliko se da vidjeti na slikama, izgleda kao neka velika halakrkma oko igraca i strucnog staba. I niko od njih ne izgleda osobito impresioniran situacijom...
ugrubo:
savez organizuje carter let za igrace, strucni stab i ostala sluzbena lica, dok ostatak popunjavaju oni koji plate za to!
balkanxx

#3645 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by balkanxx »

Pozdrav raja ovako hitno potrebne dvije karte za A-sektor ako neko ima nek se javi kupujem odmah
nema vezze gdje koji A nek je samo A sektor
IMA DA GORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
vidimo se sutra ako Bog da slavicemooooooooooo
Mezzo-x

#3646 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Mezzo-x »

balkanxx wrote:Pozdrav raja ovako hitno potrebne dvije karte za A-sektor ako neko ima nek se javi kupujem odmah
nema vezze gdje koji A nek je samo A sektor
IMA DA GORIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
vidimo se sutra ako Bog da slavicemooooooooooo

dobio si poruku na pp
kingtvrtko1

#3647 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by kingtvrtko1 »

Pratim ovu temu svakodnevno i nisam mogao odoliti a da se ne zahvalim specifikaciji i svima ostalima na veoma korisnim informacijama!Hvala vam od srca!!!Hvala i na ovim prvim slikama iz pariza,odma me uhvati neka euforija...

Speci imam jedno pitanje za tebe.Odsjedamo u hotelu ETAP Paris Porte d'Aubervilliers pa me zanima kako je najlakse sa metroom doci do louvre-a?
I pitanje za sve ostale.Imamo karte za ulaze Z i A pa me zanima da li ce biti moguce da zajedno sa rajom na istom mjestu budemo jer je jedna te ista tribina.Nadam se da nasi nisu tolike cjepidlake pa da traze i red i sjedalo koje im i na karti pise.

Hvala!

I ako bog da vidimo se sutra u parizu!
I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!
Pozdrav iz niskozemske!
boske92

#3648 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by boske92 »

kingtvrtko1 wrote:Pratim ovu temu svakodnevno i nisam mogao odoliti a da se ne zahvalim specifikaciji i svima ostalima na veoma korisnim informacijama!Hvala vam od srca!!!Hvala i na ovim prvim slikama iz pariza,odma me uhvati neka euforija...

Speci imam jedno pitanje za tebe.Odsjedamo u hotelu ETAP Paris Porte d'Aubervilliers pa me zanima kako je najlakse sa metroom doci do louvre-a?
I pitanje za sve ostale.Imamo karte za ulaze Z i A pa me zanima da li ce biti moguce da zajedno sa rajom na istom mjestu budemo jer je jedna te ista tribina.Nadam se da nasi nisu tolike cjepidlake pa da traze i red i sjedalo koje im i na karti pise.

Hvala!

I ako bog da vidimo se sutra u parizu!
I KRV SVOJU ZA BOSNU MOJU!
Pozdrav iz niskozemske!
Evo ja cu odg na tvoje pitanje :D Pa vi ste tu blizu metro-a 7 koji vodi direktno na stanicu Palais Royale (Musee Du Louvre)
Pitajte tu prolaznike da vam objasne kako stici do metro-a posto nije daleko od vas i uzmete direktno liniju 7 prema Villejuif-Louis Aragon (to je direkcion) i izadjete na stanicu Palais Royale (Musee Du Louvre) eh eto nadam se da sam vam pomogao ..

To je najjednostavnije za vas da nemjenjate neke buseve i neke metro-e :D
USAblues

#3649 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by USAblues »

trcicu trceci wrote:kakve su poslijednje procjene, koliko ce biti nasih navijaca na utakmici, odokativno ?
:lol: :lol: :thumbup: :sax:
Edin H.

#3650 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

mejdan86 wrote:Ja Sam zvao i na žalost nema nikakve mogućnosti
Hvala, bez obzira.
Locked