SDP

Post Reply
draganbl

#3626 Re: SDP

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
Corto Maltese wrote:Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
U interesu države je da se ide na slabljenje velikosrpskog faktora. Da je to moguće u saradnji sa HDZ-om, HSP-ovci ne bi imali ovoliko pozicija u entitetskoj vlasti. Nije to komplikovana jednačina Corto.
Dobro, ja mogu da razumijem da se nešto mora raditi. Ali zašto to ne nazvati pravim imenom i reći: U redu, sarađujemo sa ustašama, zato što ne možemo da sarađujemo sa HDZ-om.
ReD aka Socijalista

#3627 Re: SDP

Post by ReD aka Socijalista »

Corto Maltese wrote:
convict wrote:ja bih ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Image
Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
Dobra mala ja bij je "oprasio" :lol:
pemanapemani

#3628 Re: SDP

Post by pemanapemani »

ReD aka Socijalista wrote:
Corto Maltese wrote:
convict wrote:ja bih ovoj omladinki oprostio U na kapi :mrgreen:
Image
Politika SDP u ovom mandatu se zasniva na praštanju.
Dobra mala ja bij je "oprasio" :lol:
Kad odgovara, sve se okreće na zajebanciju.
Kada se raznorazni fašisti hvataju za neku stvar za vrijeme intoniranja himne, kada se kače slike ratnih zločinaca po debilnim profilima na nekoj društvenoj mreži, kada policajac otvoreno propagira četništvo..., onda se kvazi moralisti snebivaju, traže sankcije, prave se televizijski prilozi itd.
U slučaju mladog HSP kadra, ono nad čime se javnost zgraža ispada totalno naivno i u najmanju ruku simpatično.

Odlično, dvostruka mjerila su valjda odlika socijaldemokrata.
Skijaš

#3629 Re: SDP

Post by Skijaš »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:
U interesu države je da se ide na slabljenje velikosrpskog faktora. Da je to moguće u saradnji sa HDZ-om, HSP-ovci ne bi imali ovoliko pozicija u entitetskoj vlasti. Nije to komplikovana jednačina Corto.
Dobro, ja mogu da razumijem da se nešto mora raditi. Ali zašto to ne nazvati pravim imenom i reći: U redu, sarađujemo sa ustašama, zato što ne možemo da sarađujemo sa HDZ-om.
A to kao nije opštepoznato ? To neka tajna ?
brzica

#3630 Re: SDP

Post by brzica »

Na kraju, iako ovo ne podržavam, i ja bih se slikao sa "frajlom" :D
Ne nosi on kapu, mada vjerujem da mu ne bi (makar do 17.3.)
bilo mrsko. Kad on bude ispod kape, onda ide osuda i od mene.

A što neko reče....surađuju sa ovima jer ne mogu sa ovima.
Ma ne, vole se pa zato surađuju. Omogućili jedni drugima pozicije
i tu sve počinje i završava.
Znam neke "face" sa obje strane, i SDP i HSP. Pola ih, prema onome
što sam uspio pohvatati između redova, ne bi imalo ništa protiv da
izbace drugu stranu iz autobusa u prvoj krivini. Politika je to ljudi, sve
je to normalno.
Na državnoj razini moraš u vlast sa SDS, SNSD, HDZ, SDA...pa šta sad?
Odustati, zato što jedni negiraju genocid, drugi slave Rašu Dabića?
Ili ući pa nešto mijenjati?
quasar

#3631 Re: SDP

Post by quasar »

Nije tema HSP, ali da nesto kazem. Dijete sam partizanske familije, sa ordenom narodnog heroja. Ustase (i cetnici) su nesto sto nikako, ama bas nikako, ne mogu prezvakati. Hajd da uzmem da se HSP ogradio od NDH i ustastva (zvanicno) pa eto kao malo su meksi. Jedna bitna odrednica nam je zajednicka. Bosna do Drine, svako iz svog razloga.

Inace, sutra bih zabranio fasisticka obiljezja i relikvije porazenih snaga iz WWII, pa nek sve ide u PM, i koalicija i vlada, ali zato ja nisam politicar nego sljaker u fabrici.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3632 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

quasar wrote: Jedna bitna odrednica nam je zajednicka. Bosna do Drine, svako iz svog razloga..
Ustaška ideologija nije imala "odrednicu" Bosna do Drine, nego Hrvatska do Drine ;-)
quasar

#3633 Re: SDP

Post by quasar »

KatarinaKosaca wrote:
quasar wrote: Jedna bitna odrednica nam je zajednicka. Bosna do Drine, svako iz svog razloga..
Ustaška ideologija nije imala "odrednicu" Bosna do Drine, nego Hrvatska do Drine ;-)
Tacno, ali shvatas sta sam mislio reci. Oni sada smatraju BiH drzavom koja je njihova domovina, ali ne odricu joj suverenitet i nezavisnost. Bosna do Drine je nacionalni cilj Hrvata jer tako Srbiju odmicu od svojih granica. Tako pravasi danas tumace svoj program. Da zele aneksiju ili secesiju, imali bi lako partnera za to.
pemanapemani

#3634 Re: SDP

Post by pemanapemani »

quasar wrote:Nije tema HSP, ali da nesto kazem. Dijete sam partizanske familije, sa ordenom narodnog heroja. Ustase (i cetnici) su nesto sto nikako, ama bas nikako, ne mogu prezvakati. Hajd da uzmem da se HSP ogradio od NDH i ustastva (zvanicno) pa eto kao malo su meksi. Jedna bitna odrednica nam je zajednicka. Bosna do Drine, svako iz svog razloga.

Inace, sutra bih zabranio fasisticka obiljezja i relikvije porazenih snaga iz WWII, pa nek sve ide u PM, i koalicija i vlada, ali zato ja nisam politicar nego sljaker u fabrici.

Kada već SDP, kao najjača građanska i multietnička politička stranka, nije mogla (željela) okupiti lijevo orjentisane strančice u predizbornu koaliciju, onda je bolji i ovako nakaradan HSP od legitimnih i certificiranih.
Kako u našoj domovini BiH nema ništa bez ALI, onda znači ali, zar ova fotografija ne zaslužuje bar osudu na forumu, a ne da se sa njom simpatično zajebava?
Pojma nemam gdje je napravljena fotografija. Vjerovatno na nekom od koncerata onog nacističkog kvazi domoljubnog rokera, uostalom, nije uopće bitno. Jednostavno, mladi gospodin, predsjednik mladeži HSP, veliča fašističku ideologiju.
Ako se nije zajebavalo sa onim ljudskim otpadom iz NK Zrinjski, malo fašističnim omladincem koji bi stavljao šape na m.da kada se intonira himna BiH, komandantom specijalne jedinice koji je četnik, itd., onda se ne bi trebalo zajebavati sa predvodnikom mladeži stranke koja je na vlasti u FBiH.
quasar

#3635 Re: SDP

Post by quasar »

Samo da bude jasno, pravasi mrze crvene vise nego obratno, tako da se ovo sad moze tumaciti samo kao primirje zbog zajednickog interesa. Nije se sa njima segaciti i ne treba ih smatrati simpaticnim budalama, vec isto kao i ostale fasiste: vrlo opasnim budalama, pogotovo ako im se ukaze prilika.
draganbl

#3636 Re: SDP

Post by draganbl »

Skijaš wrote:
draganbl wrote:
Skijaš wrote: U interesu države je da se ide na slabljenje velikosrpskog faktora. Da je to moguće u saradnji sa HDZ-om, HSP-ovci ne bi imali ovoliko pozicija u entitetskoj vlasti. Nije to komplikovana jednačina Corto.
Nije tajna, ali je činjenica koja se prećutkuje. Ne može, nikako ne može, saradnja sa ustašama biti karakterisana bilo kako drugačije nego kao: saradnja sa ustašama. A saradnja sa ustašama ne slabi velikosrpski faktor, već ga jača.
Corto Maltese

#3637 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Skijaš wrote:
Onda uživaj u pogledu:
Image
Skijaš

#3638 Re: SDP

Post by Skijaš »

draganbl wrote:
Skijaš wrote:
draganbl wrote: Dobro, ja mogu da razumijem da se nešto mora raditi. Ali zašto to ne nazvati pravim imenom i reći: U redu, sarađujemo sa ustašama, zato što ne možemo da sarađujemo sa HDZ-om.
Nije tajna, ali je činjenica koja se prećutkuje.
Da je Ljubić ispoštovao dogovoreno, da li bi u vlasti FBiH bilo više HSP-ovaca ili manje ?
Ne može, nikako ne može, saradnja sa ustašama biti karakterisana bilo kako drugačije nego kao: saradnja sa ustašama. A saradnja sa ustašama ne slabi velikosrpski faktor, već ga jača.
Velikosrpski faktor više ne može jačati nego konstantno i različitim intenzitetom slabi. To je slabljenje počelo onog trenutka kada je odbijen napad na zgradu Predsjedništva u Sarajevu i taj će nezaustavljivi trend neminovno dovesti do kolapsa ideje da zapadno od Drine postoji bilo šta samo srpsko. Može, treba i mora biti i srpsko, ali neće biti samo srpsko.

U SDP-u bi svakako više voljeli da zajedno sa HDZ-ovcima udare po Dodiku, HDZ bi to mogao debelo naplatiti potezima koji bi i Hercegovini odgovarali i svima dobro. Ali HDZ-ovci, budale, još misle da se u tandemu sa četnicima nešto može nametnuti Sarajevu, da im je ovo jesen devedeset treće.
Skijaš

#3639 Re: SDP

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:
Skijaš wrote:
Onda uživaj u pogledu:
Pa imam osjećaj da bi mi ruka proletila kroz njegovu glavu kada bih ga ošamario, ali šta je tu je, pragmatično ćemo stvar minimizirati sve tretirajući kao nepromišljen potez balavca.
cyprus

#3640 Re: SDP

Post by cyprus »

Vala ja ne vidim da ijedan faktor slabi ili jača. Stanje je IDENTIČNO kao nakon aprila 2006. godine. Potpuno identično! Ja se ne bih zavaravo da je izbacivanje HDZ-ova iz vlasti poraz te politike... Previše bi bilo kratkovidno to sada konstatovati.
vivaldi

#3641 Re: SDP

Post by vivaldi »

cyprus wrote:Vala ja ne vidim da ijedan faktor slabi ili jača. Stanje je IDENTIČNO kao nakon aprila 2006. godine. Potpuno identično! Ja se ne bih zavaravo da je izbacivanje HDZ-ova iz vlasti poraz te politike... Previše bi bilo kratkovidno to sada konstatovati.
Povremeno se u zavisnosti od okolnosti mijenja forma, ali sustina je uvijek ista. Svaki narod ima svoju nacionalnu politiku, a kako ce je ko nazivati, to je vec stvar slobodnog izbora. Problem je sto se kod nas na istom prostoru preplicu tri razlicite politike i tri razlicita interesa i to izgleda nepomirljivo jos dugo godina.

Nije neka utjeha, ali nismo jedini. Region je prepun takvih preplitanja, dalje i da ne spominjem. Naravno, svakome je njegova muka najveca...
popajic

#3642 Re: SDP

Post by popajic »

vivaldi wrote:
cyprus wrote:Vala ja ne vidim da ijedan faktor slabi ili jača. Stanje je IDENTIČNO kao nakon aprila 2006. godine. Potpuno identično! Ja se ne bih zavaravo da je izbacivanje HDZ-ova iz vlasti poraz te politike... Previše bi bilo kratkovidno to sada konstatovati.
Povremeno se u zavisnosti od okolnosti mijenja forma, ali sustina je uvijek ista. Svaki narod ima svoju nacionalnu politiku, a kako ce je ko nazivati, to je vec stvar slobodnog izbora. Problem je sto se kod nas na istom prostoru preplicu tri razlicite politike i tri razlicita interesa i to izgleda nepomirljivo jos dugo godina.

Nije neka utjeha, ali nismo jedini. Region je prepun takvih preplitanja, dalje i da ne spominjem. Naravno, svakome je njegova muka najveca...
Svo vrijeme se istice taj BIH Rashomon - tri price , tri istine :roll:
A nije klise reci da je istina ipak jedna ! Kad se ona svari , bice pomaka , do tada - gordijev cvor !
VjecitiStudent

#3643 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Istorijska odluka premijera Lipovače
Bolnica - 30 hiljada KM, Sigurna kuća - 15 hiljada, blagostanje imama - neprocjenjivo!

615.000: Broj je zdravstveno neosiguranih lica u Bosni i Hercegovini. Od toga je njih 380.000 u Federaciji BiH a 235.000 u Republici Srpskoj.

32.000: Broj zaposlenih osoba u USK

42.000: Broj nezaposlenih osoba u USK.

Među nezaposlenima USK-a nalazi se 6.232 ili 14,87% demobiliziranih boraca. Članova porodica poginulih boraca 1032 ili 2,46%, dok je nezaposlenih RVI 805 ili 1,92%. I dalje najveći broj čine osobe sa trećim stepenom obrazovanja, KV i NKV lica – oko 90%. Na ovoj evidenciji je i 1.356 lica sa VSS, među kjima su najbrojniji diplomirani ekonomisti kojih je bez posla 407, zatim diplomirani pravnici – 257, te 217 profesora raznih smjerova. Stopa registrirane nezaposlenosti za septembar 2011. godine iznosila je 56,87 % i ima tendenciju laganog rasta.

Izdvajanja Vlade USK

Svoju senzibilnost prema drugim ugroženim skupinama Vlada je pokazala i kada je za rad sigurne kuće u Bihaću, jedinog utočišta za žrtve nasilja, godinama na ivici opstanka, izdvojila 15.000 KM.

Minimalna suma koja bi ovoj sigurnoj kući osigurala normalno funkcionisanje je 100.000 KM.

200.000 KM Vlada je izdvojila za troškove održavanja i rekonstrukcije prioritetnih školskih objekata u USK. Borci su za stanove dobili 300.000 KM. Više nego Opšta bolnica u Sanskom Mostu: 100.000 KM. Što je, zajedno, opet manje od 800.000 KM koliko će iz budžeta USK u 2012. godini biti izdvojen za zdravstveno osiguranje unsko-sanskih imama
SNSD-zacija SDP-a se nastavlja ...
Hunkar

#3644 Re: SDP

Post by Hunkar »

:thumbup: :thumbup:

(ako ne i gore :D )
StupskaBitanga

#3645 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

apsolutno se slažem
Potez Lipovače je za svaku osudu
ultima_palabra

#3646 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

StupskaBitanga wrote:
apsolutno se slažem
+1... ljigavi populista
cyprus

#3647 Re: SDP

Post by cyprus »

popajic wrote:
vivaldi wrote:

Svo vrijeme se istice taj BIH Rashomon - tri price , tri istine :roll:
A nije klise reci da je istina ipak jedna ! Kad se ona svari , bice pomaka , do tada - gordijev cvor !
Ali nije kliše reći ni da istina nije jednodimenzionalna i da ju je teško sagledati posmatrajući je samo sa jedne tačke gledišta...
popajic

#3648 Re: SDP

Post by popajic »

cyprus wrote:
Ali nije kliše reći ni da istina nije jednodimenzionalna i da ju je teško sagledati posmatrajući je samo sa jedne tačke gledišta...
ma, uvijek je samo jedna istina , samo sto svako od "svetog trojstva " protura svoj interes kao tu istinu. A narod je odavno nalozen da za istinu uzima samo ono sto im kazu " njihovi" . Jad i bijeda !
VjecitiStudent

#3649 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
apsolutno se slažem
Nije jedini, ovog Bajrama "multietnicka" administracija kantona Sarajevo ne radi dva radna dana, krseci cak i odredbe Zakona o radu.
SNSD-izacija SDP se nastavlja, na svim frontovima ...
nosara

#3650 Re: SDP

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
StupskaBitanga wrote:
apsolutno se slažem
+1... ljigavi populista
Da... Kad se sef bivseg sdp-a uvlaci rijasetu, to je vizija, a kad to cini neko drugi, to je ljigavi populizam... :D U stvari, bivsi sdp je stranka ljigavih populista, klero-nacionalista, nesposobnjakovica, ulizica... Pa ti biraj...
Post Reply