Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
mO k3

#3626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

HDZ je za treći entitet , biskupi protiv kuda sada .... :mrgreen:
Vipsilon

#3627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Vipsilon »

Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak.
To je jedna obična izmišljotina i podvala koja može proći samo među Bošnjacima. Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite. Da je neki drugi narod imao Srebrenicu, i da su masovno ubijani, protjerivani, silovani, terorizirani u opkoljenim gradovima godinama. O kakvoj bi se tad buci o ugroženosti tek radilo?
Zašto mnogobrojni sarajevski Hrvati koji su dijelili tešku sudbinu sa nama u ratu Bošnjacima ne pišu na sva usta o ugroženosti nego sa nevjericom posmatraju šta ovi Hercegovački Hrvati rade i u kakve ih samo neugodne situacije uvlače svojom politikom.
prog321

#3628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

Vipsilon wrote:Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak..
:thumbup:

ovo treba podvući i podebljati svaki put kada jedan od kamenorezaca kenja o ugroženosti .
Hafis

#3629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Vipsilon wrote:Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak.
To je jedna obična izmišljotina i podvala koja može proći samo među Bošnjacima. Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite. Da je neki drugi narod imao Srebrenicu, i da su masovno ubijani, protjerivani, silovani, terorizirani u opkoljenim gradovima godinama. O kakvoj bi se tad buci o ugroženosti tek radilo?
Zašto mnogobrojni sarajevski Hrvati koji su dijelili tešku sudbinu sa nama u ratu Bošnjacima ne pišu na sva usta o ugroženosti nego sa nevjericom posmatraju šta ovi Hercegovački Hrvati rade i u kakve ih samo neugodne situacije uvlače svojom politikom.
Ovo treba podvući:
Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite.

I veliš to Bošnjacima ne smeta i ćića - mića gotova je priča.
Da te uputim u problematiku o kojoj je trenutno riječ: imamo problem s predstavničkom demokracijom a ne s urbanizmom i komunalijama
Odjel za urbanizam je kat iznad, niz hodnik lijevo, druga vrata.
Vipsilon

#3630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Vipsilon »

De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
Hafis

#3631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Vipsilon wrote:De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
Ne može se trenutna liderska pozicija jedne stranke unutar jednog naroda u BiH koristiti kao argument za opstrukciju procesa do kojeg će jednostavno morati doći.
Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
a s druge strane, dokle god ovaj problem postoji HDZ će uvijek biti dominantan.
Pa što vi mislite: da mi svi genetski nosimo kod glasača HDZ-a?
GeeTnT

#3632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Hafis wrote:
Vipsilon wrote:De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
Ne može se trenutna liderska pozicija jedne stranke unutar jednog naroda u BiH koristiti kao argument za opstrukciju procesa do kojeg će jednostavno morati doći.
Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
Razlika u code je samo u legitimnim i onima koji to nisu....
Škobo Habu

#3633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: A to. A jebat ga, federacija je 1994. trebala biti prvi korak u stvaranju poslijeratne države BiH , a onda se dogodio Dayton i stvar je ostala zakovana ovako.
Niđe veze. Stvaranje FBiH je, zapravo, bio finalna solucija podjele države po etničkom principu. BiH nije podjeljena sa Daytonu, naprotiv, podjeljena je Wasingtonskim sporazumom.
Hrvatska strana je tim sporazumom bila posve zadovolja jer je, faktički, FBiH u prvim godinama bila ekonomski i vojni privjesak Hrvatske.
Tek sa zaključcima iz '97 godine sa sastanka u Madridu započinje se sa projektom potpunog funkcionisanja FBiH u kapacitetu kojem je zamišljena.
Započinje se ukidanjem herceg - bosanskih paralelizama koji su postajali cijelo to vrijeme, i koji će svoj potpuni krah doživjeti sa međunarodnom intevencijom u slučaju Jelevićevog sloma hrvatske autonomije.
Škobo Habu

#3634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
Dosta naivno razmišljanje.

Upravo i jeste cilj HDZ politike jeste zaokruživanja tzv. hrvatskih povjesni područja, kazano Čovićevim riječnikom, kojim se želi ostvariti potpuna politička dominacija Hrvata. U tom slučaju, najmanje je bitno da li će na vlasti biti Čović, Ljubić ili tamo neki politički anonimus, koji egzistira u političkom smislu samo putem saopštenja za medije - Slaven Raguž.

U konkretnom slučaju taj nacionalni cilj na prostoru Herecegovine, izuzmemo li problem Mostra, u potpunosti je zaokružen. Problem ostaje područje Srednje Bosne, odnosno one opštine u kojima HDZ gubi politički primat zbog odliva glasačke mašinerije. Primjer Jajca ili Novog Travnika je najbolji primjer. Te dvije opštine su klasičan primjer u kojima etničko čišćenje nije dovršeno od strane HVO, iako je sam Gotovina bošnjačkim izbjeglicama nakon ulaska HV u Jajce zabranio povratak.
Sa druge strane, imamo primjer Prozora, u kom su Bošnjaci bili većina, ali ih je Praljak protjerao ili pobio, dok sam povratak nije bio tako intenzivana, pa u tom smislu, bez obzira koliki bio odliv Hrvata sa tog područja, taj "povjesno hrvatski prostor" nije upitan u smislu političke dominacije hrvatskog elementa.

Znači, ne radi se o genetici, to su eugenističke formulacije, već o nacionalnom projektu političkih struktura u Hrvata. Po tom pitanju je konsenzus postignut već odavno.
Hafis

#3635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
Dosta naivno razmišljanje.

Upravo i jeste cilj HDZ politike jeste zaokruživanja tzv. hrvatskih povjesni područja, kazano Čovićevim riječnikom, kojim se želi ostvariti potpuna politička dominacija Hrvata. U tom slučaju, najmanje je bitno da li će na vlasti biti Čović, Ljubić ili tamo neki politički anonimus, koji egzistira u političkom smislu samo putem saopštenja za medije - Slaven Raguž.

U konkretnom slučaju taj nacionalni cilj na prostoru Herecegovine, izuzmemo li problem Mostra, u potpunosti je zaokružen. Problem ostaje područje Srednje Bosne, odnosno one opštine u kojima HDZ gubi politički primat zbog odliva glasačke mašinerije. Primjer Jajca ili Novog Travnika je najbolji primjer. Te dvije opštine su klasičan primjer u kojima etničko čišćenje nije dovršeno od strane HVO, iako je sam Gotovina bošnjačkim izbjeglicama nakon ulaska HV u Jajce zabranio povratak.
Sa druge strane, imamo primjer Prozora, u kom su Bošnjaci bili većina, ali ih je Praljak protjerao ili pobio, dok sam povratak nije bio tako intenzivana, pa u tom smislu, bez obzira koliki bio odliv Hrvata sa tog područja, taj "povjesno hrvatski prostor" nije upitan u smislu političke dominacije hrvatskog elementa.

Znači, ne radi se o genetici, to su eugenističke formulacije, već o nacionalnom projektu političkih struktura u Hrvata. Po tom pitanju je konsenzus postignut već odavno.
U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Starog kockara je teško izblefirati. Veliš, proći će neopaženo.
Ipak bi i neki od ovih forumskih prašinara iz mog filtera barem provjerili na wikipdiji, ako ništa.

Stanovništvo općine Prozor
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Mirza007

#3636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Ipak bi i neki od ovih forumskih prašinara iz mog filtera barem provjerili na wikipdiji, ako ništa.

Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Ok, pocetak neka bude grad Prozor.
Evo podaci o gradu, iz istog izvora:
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Nezgodna ta Wikipedia, zacas provjeriti.
Ups!
ovo_malo_duse

#3637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ovo_malo_duse »

Mirza007 wrote:
Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.

Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
Izvadi malo nek dotur mrdne vratom :izet:
mO k3

#3638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

ovo_malo_duse wrote:
Mirza007 wrote:

Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
Izvadi malo nek dotur mrdne vratom :izet:
Hafiz čim Zine slaže :)

@ Kolinda nemoj da ispadneš ko hafiz lažov :mrgreen:
Hafis

#3639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Mirza007 wrote:

Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)

Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
Mirzete oči moje u tebe je izgleda neka Saf portal wikipedija.
De malo bolje naštimaj konekciju.
Evo ti wikipedija na boanskom jeziku - https://bs.wikipedia.org/wiki/Prozor-Rama
Tu je još veći omjer - 74/24.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Đe ste,wikipedia struĆnjaks :mrgreen: :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Krkann wrote:
Tomahawk11 wrote:Đe ste,wikipedia struĆnjaks :mrgreen: :mrgreen:
Gdje si SDA fanu? Nista revizija..bjezite balije od te teme ko djavo od krsta. :bih:
Jebes one kamenjarce...Na sirotinju i zec kurac dize!
:lol: :lol: :lol:
Kejn

#3642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
Hafis

#3643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kejn wrote:Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
Gdje je onaj Torabi da ode gore da ih opet malo zabavi, a usput i presvuče koji stotinu tisuća maraka :)
Kolinda

#3644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Evo zamolio bi da mi netko racionalno pojasni održane izbore u Stocu .
Inicijativa za Stolac je u prvom krugu optužila HDZ za krađu i time opravdala prekid izbora.
Evo za ove kažu da su regularni ali opet HDZ osvojio 60% mandata .
Gdje je kvaka , stanje je isto ko i na zadnjim izborima , HDZ na zadnjim imao 10 izgleda opet isto .
Pa eto ako netko zna nešto što ja ne hvatam molio bi pojašnjenje.
Pješadija se nemora truditi :D ...
Mirza007

#3645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Hafis wrote: Mirzete oči moje u tebe je izgleda neka Saf portal wikipedija.
De malo bolje naštimaj konekciju.
Evo ti wikipedija na boanskom jeziku - https://bs.wikipedia.org/wiki/Prozor-Rama
Tu je još veći omjer - 74/24.
OK, disleksiju smo vec dijagnosticirali. Nije panika, moze se lijeciti ali sve je do pacijenta.
Nazalost, u medjuvremenu napredak nikakav. Mora se konstatirati, nazalost.
No sada je vec uocen i drugi problem - diskalkulija. Tu je vec stanje malo teze. Dobro, brojevi jesu arapski ali po nicku ne bih rekao da ti se bas gadi. Opet sve je do pacijenta - pa bujrum, sto bi moji mostarci rekli.
Ponovicu opet jer se nadam da vrijedi truda - Muslimani su u gradu Prozoru 1991 cinili apsolutnu vecinu.
Moze se ti pozivati i na enciklopediju HZHB, neces naci druge podatke, dzaba sve.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... 1.:_Prozor
BHCluster

#3646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Kakav Torabi divi ove prevare
Image
Hm ha...
Mirza007

#3647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Hafis wrote:
Kejn wrote:Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
Gdje je onaj Torabi da ode gore da ih opet malo zabavi, a usput i presvuče koji stotinu tisuća maraka :)
Navodno zadnji put vidjen u Medjugorju. Prerusen u vidjelicu. Kaze bolja para se tamo vrti.
Hafis

#3648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:Evo zamolio bi da mi netko racionalno pojasni održane izbore u Stocu .
Inicijativa za Stolac je u prvom krugu optužila HDZ za krađu i time opravdala prekid izbora.
Evo za ove kažu da su regularni ali opet HDZ osvojio 60% mandata .
Gdje je kvaka , stanje je isto ko i na zadnjim izborima , HDZ na zadnjim imao 10 izgleda opet isto .
Pa eto ako netko zna nešto što ja ne hvatam molio bi pojašnjenje.
Pješadija se nemora truditi :D ...
Riješili smo ''slučaj'' Stolac. Ostaje još slučaj Mostar, pa da se konačno posvetimo suživotu, reviziji presude i kvalifikacijama za europsko nogometno prvenstvo.
Mirza007

#3649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Krkann wrote:Je li istina da je ovaj "Hafiz" onaj
LEO PLOČKINIĆ: Srpski borac za hrvatsku slobodu

Ako jeste onda je moja opaska o legitmnom pripadniku hrvatskoog naroda 100% tacna. Majka Stana Srpkinja, otac ? - to ce ti svaki mostarac iz Centra 2 reci.
BHCluster

#3650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

A onda ce oni da vide cija majka nije pivske flase prodavala.
Post Reply