Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#3626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HDZ je za treći entitet , biskupi protiv kuda sada .... 
-
Vipsilon
#3627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak.
To je jedna obična izmišljotina i podvala koja može proći samo među Bošnjacima. Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite. Da je neki drugi narod imao Srebrenicu, i da su masovno ubijani, protjerivani, silovani, terorizirani u opkoljenim gradovima godinama. O kakvoj bi se tad buci o ugroženosti tek radilo?
Zašto mnogobrojni sarajevski Hrvati koji su dijelili tešku sudbinu sa nama u ratu Bošnjacima ne pišu na sva usta o ugroženosti nego sa nevjericom posmatraju šta ovi Hercegovački Hrvati rade i u kakve ih samo neugodne situacije uvlače svojom politikom.
To je jedna obična izmišljotina i podvala koja može proći samo među Bošnjacima. Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite. Da je neki drugi narod imao Srebrenicu, i da su masovno ubijani, protjerivani, silovani, terorizirani u opkoljenim gradovima godinama. O kakvoj bi se tad buci o ugroženosti tek radilo?
Zašto mnogobrojni sarajevski Hrvati koji su dijelili tešku sudbinu sa nama u ratu Bošnjacima ne pišu na sva usta o ugroženosti nego sa nevjericom posmatraju šta ovi Hercegovački Hrvati rade i u kakve ih samo neugodne situacije uvlače svojom politikom.
-
prog321
#3628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vipsilon wrote:Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak..
ovo treba podvući i podebljati svaki put kada jedan od kamenorezaca kenja o ugroženosti .
-
Hafis
#3629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo treba podvući:Vipsilon wrote:Bošnjaci ne trebaju razmišljati o izmišljenoj Hrvatskoj ugroženosti koju HDZ(BiH) godinama provlači, ponavlja, propagira. Jedini koji su ugroženi ovdje su Bošnjaci, i to sa svih strana, osporava nam se jezik, kultura, nacionalni identitet, i biološki opstanak.
Niko Hrvatima u BiH ne želi loše, i imaju sva prava da grade crkve, škole, tv kuće. Bošnjacima to ne smeta, niti će ikada smetati jer mi smo istinske kosmopolite.
I veliš to Bošnjacima ne smeta i ćića - mića gotova je priča.
Da te uputim u problematiku o kojoj je trenutno riječ: imamo problem s predstavničkom demokracijom a ne s urbanizmom i komunalijama
Odjel za urbanizam je kat iznad, niz hodnik lijevo, druga vrata.
-
Vipsilon
#3630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
-
Hafis
#3631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne može se trenutna liderska pozicija jedne stranke unutar jednog naroda u BiH koristiti kao argument za opstrukciju procesa do kojeg će jednostavno morati doći.Vipsilon wrote:De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
a s druge strane, dokle god ovaj problem postoji HDZ će uvijek biti dominantan.
Pa što vi mislite: da mi svi genetski nosimo kod glasača HDZ-a?
- GeeTnT
#3632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Razlika u code je samo u legitimnim i onima koji to nisu....Hafis wrote:Ne može se trenutna liderska pozicija jedne stranke unutar jednog naroda u BiH koristiti kao argument za opstrukciju procesa do kojeg će jednostavno morati doći.Vipsilon wrote:De Hafize, ne zezaj raju na forumu. Da je u pitanju priča o socijalnoj ugroženosti Hrvatskog naroda, to bi imalo veći odjek, a ne ovaj izmišljeni politički problem s kojim se jedna stranka želi cementirati u vlast za sva vremena.
Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
-
Škobo Habu
#3633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Niđe veze. Stvaranje FBiH je, zapravo, bio finalna solucija podjele države po etničkom principu. BiH nije podjeljena sa Daytonu, naprotiv, podjeljena je Wasingtonskim sporazumom.Hafis wrote: A to. A jebat ga, federacija je 1994. trebala biti prvi korak u stvaranju poslijeratne države BiH , a onda se dogodio Dayton i stvar je ostala zakovana ovako.
Hrvatska strana je tim sporazumom bila posve zadovolja jer je, faktički, FBiH u prvim godinama bila ekonomski i vojni privjesak Hrvatske.
Tek sa zaključcima iz '97 godine sa sastanka u Madridu započinje se sa projektom potpunog funkcionisanja FBiH u kapacitetu kojem je zamišljena.
Započinje se ukidanjem herceg - bosanskih paralelizama koji su postajali cijelo to vrijeme, i koji će svoj potpuni krah doživjeti sa međunarodnom intevencijom u slučaju Jelevićevog sloma hrvatske autonomije.
-
Škobo Habu
#3634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dosta naivno razmišljanje.Hafis wrote: Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
Upravo i jeste cilj HDZ politike jeste zaokruživanja tzv. hrvatskih povjesni područja, kazano Čovićevim riječnikom, kojim se želi ostvariti potpuna politička dominacija Hrvata. U tom slučaju, najmanje je bitno da li će na vlasti biti Čović, Ljubić ili tamo neki politički anonimus, koji egzistira u političkom smislu samo putem saopštenja za medije - Slaven Raguž.
U konkretnom slučaju taj nacionalni cilj na prostoru Herecegovine, izuzmemo li problem Mostra, u potpunosti je zaokružen. Problem ostaje područje Srednje Bosne, odnosno one opštine u kojima HDZ gubi politički primat zbog odliva glasačke mašinerije. Primjer Jajca ili Novog Travnika je najbolji primjer. Te dvije opštine su klasičan primjer u kojima etničko čišćenje nije dovršeno od strane HVO, iako je sam Gotovina bošnjačkim izbjeglicama nakon ulaska HV u Jajce zabranio povratak.
Sa druge strane, imamo primjer Prozora, u kom su Bošnjaci bili većina, ali ih je Praljak protjerao ili pobio, dok sam povratak nije bio tako intenzivana, pa u tom smislu, bez obzira koliki bio odliv Hrvata sa tog područja, taj "povjesno hrvatski prostor" nije upitan u smislu političke dominacije hrvatskog elementa.
Znači, ne radi se o genetici, to su eugenističke formulacije, već o nacionalnom projektu političkih struktura u Hrvata. Po tom pitanju je konsenzus postignut već odavno.
-
Hafis
#3635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.Škobo Habu wrote:Dosta naivno razmišljanje.Hafis wrote: Znači onoga dana kada ne bude HDZ više tako domimantan tada će se moći pristupiti rješavanju ovog problema.
Upravo i jeste cilj HDZ politike jeste zaokruživanja tzv. hrvatskih povjesni područja, kazano Čovićevim riječnikom, kojim se želi ostvariti potpuna politička dominacija Hrvata. U tom slučaju, najmanje je bitno da li će na vlasti biti Čović, Ljubić ili tamo neki politički anonimus, koji egzistira u političkom smislu samo putem saopštenja za medije - Slaven Raguž.
U konkretnom slučaju taj nacionalni cilj na prostoru Herecegovine, izuzmemo li problem Mostra, u potpunosti je zaokružen. Problem ostaje područje Srednje Bosne, odnosno one opštine u kojima HDZ gubi politički primat zbog odliva glasačke mašinerije. Primjer Jajca ili Novog Travnika je najbolji primjer. Te dvije opštine su klasičan primjer u kojima etničko čišćenje nije dovršeno od strane HVO, iako je sam Gotovina bošnjačkim izbjeglicama nakon ulaska HV u Jajce zabranio povratak.
Sa druge strane, imamo primjer Prozora, u kom su Bošnjaci bili većina, ali ih je Praljak protjerao ili pobio, dok sam povratak nije bio tako intenzivana, pa u tom smislu, bez obzira koliki bio odliv Hrvata sa tog područja, taj "povjesno hrvatski prostor" nije upitan u smislu političke dominacije hrvatskog elementa.
Znači, ne radi se o genetici, to su eugenističke formulacije, već o nacionalnom projektu političkih struktura u Hrvata. Po tom pitanju je konsenzus postignut već odavno.
Starog kockara je teško izblefirati. Veliš, proći će neopaženo.
Ipak bi i neki od ovih forumskih prašinara iz mog filtera barem provjerili na wikipdiji, ako ništa.
Stanovništvo općine Prozor
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)
Idemo ispočetka
-
Mirza007
#3636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ok, pocetak neka bude grad Prozor.Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Ipak bi i neki od ovih forumskih prašinara iz mog filtera barem provjerili na wikipdiji, ako ništa.
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)
Idemo ispočetka
Evo podaci o gradu, iz istog izvora:
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Nezgodna ta Wikipedia, zacas provjeriti.
Ups!
- ovo_malo_duse
#3637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Izvadi malo nek dotur mrdne vratomMirza007 wrote:Ok, pocetak neka bude grad Prozor.Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)
Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
- mO k3
#3638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafiz čim Zine slažeovo_malo_duse wrote:Izvadi malo nek dotur mrdne vratomMirza007 wrote:Ok, pocetak neka bude grad Prozor.Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)
Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
@ Kolinda nemoj da ispadneš ko hafiz lažov
-
Hafis
#3639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mirzete oči moje u tebe je izgleda neka Saf portal wikipedija.Mirza007 wrote:Ok, pocetak neka bude grad Prozor.Hafis wrote: U tebe je sve kako ti kažeš. Mislim teoretski, dok mi s brojevima već počinješ pomalo zapinjati.
Godina popisa 1991.
Hrvati 12.259 (62,03%)
Muslimani 7.225 (36,56%)
Idemo ispočetka
Godina popisa 1991.
Hrvati 1,199 (34%)
Muslimani 2,199 (62%)
Srbi 39 (0.1%)
Ups!
De malo bolje naštimaj konekciju.
Evo ti wikipedija na boanskom jeziku - https://bs.wikipedia.org/wiki/Prozor-Rama
Tu je još veći omjer - 74/24.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Đe ste,wikipedia struĆnjaks

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Krkann wrote:Gdje si SDA fanu? Nista revizija..bjezite balije od te teme ko djavo od krsta.Tomahawk11 wrote:Đe ste,wikipedia struĆnjaks![]()
Jebes one kamenjarce...Na sirotinju i zec kurac dize!
- Kejn
#3642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
-
Hafis
#3643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Gdje je onaj Torabi da ode gore da ih opet malo zabavi, a usput i presvuče koji stotinu tisuća marakaKejn wrote:Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
- Kolinda
#3644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo zamolio bi da mi netko racionalno pojasni održane izbore u Stocu .
Inicijativa za Stolac je u prvom krugu optužila HDZ za krađu i time opravdala prekid izbora.
Evo za ove kažu da su regularni ali opet HDZ osvojio 60% mandata .
Gdje je kvaka , stanje je isto ko i na zadnjim izborima , HDZ na zadnjim imao 10 izgleda opet isto .
Pa eto ako netko zna nešto što ja ne hvatam molio bi pojašnjenje.
Pješadija se nemora truditi
...
Inicijativa za Stolac je u prvom krugu optužila HDZ za krađu i time opravdala prekid izbora.
Gdje je kvaka , stanje je isto ko i na zadnjim izborima , HDZ na zadnjim imao 10 izgleda opet isto .
Pješadija se nemora truditi
-
Mirza007
#3645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
OK, disleksiju smo vec dijagnosticirali. Nije panika, moze se lijeciti ali sve je do pacijenta.Hafis wrote: Mirzete oči moje u tebe je izgleda neka Saf portal wikipedija.
De malo bolje naštimaj konekciju.
Evo ti wikipedija na boanskom jeziku - https://bs.wikipedia.org/wiki/Prozor-Rama
Tu je još veći omjer - 74/24.
Nazalost, u medjuvremenu napredak nikakav. Mora se konstatirati, nazalost.
No sada je vec uocen i drugi problem - diskalkulija. Tu je vec stanje malo teze. Dobro, brojevi jesu arapski ali po nicku ne bih rekao da ti se bas gadi. Opet sve je do pacijenta - pa bujrum, sto bi moji mostarci rekli.
Ponovicu opet jer se nadam da vrijedi truda - Muslimani su u gradu Prozoru 1991 cinili apsolutnu vecinu.
Moze se ti pozivati i na enciklopediju HZHB, neces naci druge podatke, dzaba sve.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:P ... 1.:_Prozor
- BHCluster
#3646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakav Torabi divi ove prevare

Hm ha...

Hm ha...
-
Mirza007
#3647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Navodno zadnji put vidjen u Medjugorju. Prerusen u vidjelicu. Kaze bolja para se tamo vrti.Hafis wrote:Gdje je onaj Torabi da ode gore da ih opet malo zabavi, a usput i presvuče koji stotinu tisuća marakaKejn wrote:Imal kakav konvoj da im pošaljemo dole da ga oglođu začas. Malo da se ispucaju i smire od ove silne priče o federalizaciji.
-
Hafis
#3648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Riješili smo ''slučaj'' Stolac. Ostaje još slučaj Mostar, pa da se konačno posvetimo suživotu, reviziji presude i kvalifikacijama za europsko nogometno prvenstvo.Kolinda wrote:Evo zamolio bi da mi netko racionalno pojasni održane izbore u Stocu .
Pješadija se nemora truditi...
-
Mirza007
#3649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Krkann wrote:Je li istina da je ovaj "Hafiz" onaj
LEO PLOČKINIĆ: Srpski borac za hrvatsku slobodu
Ako jeste onda je moja opaska o legitmnom pripadniku hrvatskoog naroda 100% tacna. Majka Stana Srpkinja, otac ? - to ce ti svaki mostarac iz Centra 2 reci.
- BHCluster
#3650 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A onda ce oni da vide cija majka nije pivske flase prodavala.