Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Abacija

#3626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Corto Maltese wrote:
Abacija wrote:Zar ti nije jasno da i NS spada u istu kategoriju kao i austrijske nacionalisticke stranke?
Meni nije jasno, a izgleda da nisam jedini.
I NS i austrijski nacionalisti su zabrinuti zbog nataliteta muslimana.
Abacija

#3627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:PSBiH: najprihvatljivija, jedina realna, ostvariva politika i vrh koji možemo dobiti u ovom momentu na državnom nivou jeste politika Sulejmana Tihića i zato ću ja na listi za PSBiH glasati za Tihićeve igrače u SDA
:-) Čudi me od tebe... Tihić je katastrofa, veliki mutikaša i spletkaroš kojeg mnogi potcjenjuju zbog izgleda i govora, u stvari najopasniji igrač...sklapa saveze i sa crnim vragom ako će ga to održati na vlasti... raznim Sprudovima daje legitimitet rušiocima zemlje, jer misli da će se tako dodvoriti strancima.
Njegova floskula "korak po korak" je lažna kao i Harisovih "100%"... da ne govorimo o silnim zlodjelima koje je ta stranka počinila u zadnjih 20 godina.
:thumbup: :sax:
Abacija

#3628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote: .. Tihić je katastrofa, veliki mutikaša i spletkaroš kojeg mnogi potcjenjuju zbog izgleda i govora, u stvari najopasniji igrač...sklapa saveze i sa crnim vragom ako će ga to održati na vlasti... raznim Sprudovima daje legitimitet rušiocima zemlje, jer misli da će se tako dodvoriti strancima.
Njegova floskula "korak po korak" je lažna kao i Harisovih "100%"... da ne govorimo o silnim zlodjelima koje je ta stranka počinila u zadnjih 20 godina.
Tihić je jedini probosanski orijentisan političar u ovoj zemlji čije ideje sežu dalje od jedne izborne godine. SDA je do Tihića bila 100% sranje, ali je on ideologiju i politiku te stranke okrenuo naopačke. Do te mjere da Reisu nije preostalo ništa nego da zahtijeva od Radončića da mu napravi novu mindersku stranku za lokalnu upotrebu
Od "Zlatnih kašika" do "Napuštanja politike žrtve" je bio dug put, i morao se prelaziti korak po korak. Šteta je da je te korake morao praviti kroz SDA, ali druga partija u kojoj bi njegove ideje bile prirodnije i brže realizovane, na žalost, ne dopušta višekandidatske izbore.
Ako ti mislis da je slijepo slusanje Dodika biti probosanski politicar onda u redu. :oops: :-)
Abacija

#3629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Corto Maltese wrote:
Nego da se vratimo temi. Kako onaj četnik Krsmanović, kukavičje jaje u naci-austrijskoj organizaciji kao što je Naša Stranka, (što svi moramo priznati, kako što nam sugeriše jedan drugi forumaš) potplati Sunday Telegraph da ga ovoliko nahvali.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100801060
A sto ne pitase Krsmanovica da li bi u slucaju referenduma glasao za odcepljenje. :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ja razumijem,pa cak i podrzavam,to da Tihic nije bas najgori (jer jaka je konkurencija u nasoj zemlji :roll: ) na politickoj sceni,ali praviti neke glorifikacije i hvalospjeve za tog covjeka za mene je smijesno.

Lidera stranke koja je najtezih 15 godina na celu ove drzave,covjeka koji ima kluceve kadrovske politike u svojim rukama :shock: :roll: ,a svi vidimo u kakvom je stanju zemlja,federacija,kantoni u kojima su na vlasti.

Ja ne razumijem. Pa nije velicina jednog politicara ,samo,potpisati sporazum u Prudu,ili podrzati ustavne promjene.(i ovo dvoje je dosta diskutabilno)

Gdje su Dzaferovici,Avazi,Brankovici,Mujezinovici,Semihe,Azire,federalne vlade,ministrarstva,ocajan nerad,javasluk,korumpiranost,manipulacija pred izbore borcima i "borcima",krediti MMF-a pa poslije toga podjele viska i pausala poslanicima i clanovima vlade... itd.itd.itd.dajte ba ljudi :run:

edit: izvinite na ofu ,morao sam.
Ridjobrki

#3631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Pedja Kojovic wrote:ridjobrki

Moram priznati da me je ovaj vas post, ili barem neki njegovi dijelovi, iznenadio i natjerao na razmisljanje.
Ne zbog toga sto se on po sadrzaju i tonu znacajno razlikuje od vasih prethodnih postova koliko zbog racionalnosti i smirenosti u vasem misljenju, nacin komunikacije za koji se i ja, koliko god umijem i mogu, zalazem.

Ja zaista vjerujem da je Ermin Hajder najbolji prakticni primjer onoga sto nudi Nasa stranka i kritiku njegovog rada i umanjivanje njegovih zasluga dozivljavam emotivno. Vi ga, kao sto ste sami rekli poznajete, i sigurno znate da je Ermin zaista dobio grtalice za snijeg, kombi za prevoz ucenika, oko 5 miliona eura za rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije, otvorio teretanu i skoro dovrsio dom kulture sa kino/pozorisnom salom.(Ermin je pregovarao sa mnogo investitora ali je prije neki dan potpisao ugovor o otvaranju fabrike autobusa-neka slovenaca firma, cini mi se) Sasvim sigurno znate da je stalno izlozen napadima lokalnih kriminalaca, da mu podmecu noge gdje mogu i stignu, da su mu, kad se uhvatio u kostac sa pilarsko-benzinskim lobijem upucivane i prijetnje smrcu...

U svakom slucaju...cijenim vas posljednji post i vecinu bih i sam potpisao.
Ako sam odgovarajuci na neku od vasih kritika Ermina i Nase stranke upotrijebio neadekvatnu ili prejaku rijec nemojte to primiti licno. Ako vam to nesto znaci ja vam se izvinjavam. Volio bih kada bi vas post postao norma i nacin komuniciranja ne samo na ovom forumu nego svuda i uvijek.

p.k.

Drago mi je da se napokon razumijemo na pravi način, žao mi je što nisam uspio dovoljno istaknuti svoju dobru namjeru ranije i na bolji način. Ako sad u svjetlu te spoznaje ponovo (ako imaš vremena i živaca) pročitaš moje postove uočićeš da sam to pokušavao istaći ali priznajem da iskrena dobra namjera možda nije mogla dovoljno doći do izražaja zbog dosta sarkastičnih opaski kojima sam i inače sklon a atmosfera na forumu je uvijek takva da se podrazumijeva neki emotivni naboj u postovima čak i kad ga kao u mom slučaju - nema. Takođe, riječ je o stvarima koje su Tebi u ovom momentu jako bitne i shvatam emotivni naboj sa Tvoje strane prema nekom ko u to dira. Prema idealima počesto imamo veću strast nego prema ženama. Glupi muškarci. :-D

Ako je i bilo emotivnog naboja u nekim neslaganjima oko našeg zajedničkog prijatelja s moje strane to pripišimo krajiškom temperamentu i riješena stvar. :D :D :D Šalu na stranu, ja sam jako emotivan kada je Ermin u pitanju jer ga vjerovatno poznajem jedno desetak puta duže nego Ti, jako smo puno toga prošli skupa i ne sviđa mi se dosta stvari koje sada radi - a moja čaršija i moji ljudi su u pitanju! Smatram svojom dužnošću kao nekoga ko mu je bio i ostao prijatelj naći načina (bolje javno na forumu - na koncu javna je ličnost i obnaša javnu funkciju - nego iza leđa po kafanama, zar ne?) da mu skrenem pažnju na drugu stranu medalje tim prije što je učinio za moj ukus previše da se distancira od disonantnih tonova u odnosu na hvalospjeve koje svakodnevno sluša. Ja da svaki dan slušam samo hvalospjeve upitao bih se da se ne zovem slučajno Kim-Jong ili Zlatko. :D

Bitno mi je da ovo razjasnim do kraja: cijenim neke stvari koje je uradio ali bih volio da se to sve lijepo svede u realne okvire i da se zna šta je realna zasluga a šta realna krivica, šta objektivna okolnost a šta subjektivna, šta je problem a šta mogućnost, šta je uspjeh a šta ubleha. Bez svođenja u realne okvire i objektivne procjene situacije dugoročno ćete imati samo štetu kao stranka a o njemu kao čovjeku da i ne govorim. Nema težeg mamurluka nakon onoga od pijanstva od vlasti.

Napominjem, ovo sam osjetio kao moralnu obavezu i svaki moj stav i argument je pritom ponuđen na pobijanje i preispitivanje. Izabrao sam ovaj način (on moj identitet zna tako da mu se lično obraćam i ne krijem se iza anonimnosti foruma, nemam baš priliku u zadnje vrijeme sa njim razmjenjivati mišljenje licem u lice a i da imam ne vjerujem da bih mu stigao ovo reći) jer znam da će moj prijatelj ovo pročitati i ako bude znao pročitati na pravi način mogao bi tu naći neke stvari koje bi mu jako dobro došle od nekog ko ima dobar pregled situacije i ružnu naviku imati dobru procjenu. A ako ne pročita na pravi način, pravo da ti velim - ko ga onda jebe...

Eto, ja sam ovim i definitivno iscrpio ovu temu, možda se javim neki put ako bude potrebe. Još jednom Te srdačno pozdravljam uz najbolje želje. Odbijam Tvoje ponuđeno izvinjenje kao apsolutno nepotrebnu ali lijepu gestu: diskusiju nisam uzeo lično a ego (iako pozamašan, priznajem) mi nije takvog tipa da bi mu to iz nekog razloga godilo. :-D

Svako dobro i puno uspjeha!

:sax:

P.S. Halalim Ti i ako je Tvoj post ustvari značio "ridjobrki, nabijem na neku stvar i tebe i tvoje mišljenje": raduje me ako sam uspio u "making a point" na ovaj ili onaj način. ;-)
high_volume

#3632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by high_volume »

Ridjobrki wrote:...Eto, ja sam ovim i definitivno iscrpio ovu temu, možda se javim neki put ako bude potrebe.
P.S. Halalim Ti i ako je Tvoj post ustvari značio "ridjobrki, nabijem na neku stvar i tebe i tvoje mišljenje"
Dok ti u potpunosti "ne probuše mišljenje" :D još nam nabrzaka reci kakva je situacija sa Radio Bosanski Petrovac, radi li ili ne?
Corto Maltese

#3633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Abacija wrote:
Corto Maltese wrote:
Nego da se vratimo temi. Kako onaj četnik Krsmanović, kukavičje jaje u naci-austrijskoj organizaciji kao što je Naša Stranka, (što svi moramo priznati, kako što nam sugeriše jedan drugi forumaš) potplati Sunday Telegraph da ga ovoliko nahvali.
A sto ne pitase Krsmanovica da li bi u slucaju referenduma glasao za odcepljenje. :roll:

Ne znam, preporučujem ti da to raspraviš sa uredništvom Sunday Telegraph.

Ali, kao i uvijek, imam nekoliko teorija:

-Možda su samo htjeli intervju sa pobjednikom Piramide FTV? Sumnjam, pobjediti Fatmira Alispahića i Dinu Konakovića i nije neki poduhvat.

-Da nije Dodik naručio članak? Ali Zdravko je odjebao Dodika, kao što ga Zlaja nikad neće odjebati. I ta teorija otpada.

-Mož'bit'bidne i da su Colin Freeman-a na pogrešan put zavele trivijalne stvari kao povratak i zapošljavanje Bošnjaka, obnova džamija, ekonomski napredak i ostale gluposti? Baš su ti britanski novinari luckasti!?

- Ili mu je Zdravko unaprijed odgovorio na to pitanje sa: "My political dream is to expel the hate from Bosnia" te je novinar stekao predodžbu da "His progressive agenda, and his calls for Bosnia to merge* its Serb and Muslim-Croat mini-states into one proper federal unit, have made him bitter enemies within the nationalist camps."

*merge- spojiti, objediniti

A nama preostaje da pročitamo članak, pa se sami odredimo prema cijeloj stvari, svako prema svojim intelektualnim mogućnostima. I svako po svome obrazu, of course: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... f-war.html

Što se mene tiče, potpuno se slažem sa Freeman-om u tome da je Zdravko Krsmanović trn u oku svih nacionalista, i da će nedobronamjerni nacionalisti iskoristiti svaku priliku da ga nagaze.
Last edited by Corto Maltese on 03/08/2010 10:21, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#3634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

E vala moram...

Ridjobrki, smorio si. Citam temu i zadnjih 20 stranica si zapinjao za Ermina Hajdera. Ja sve cekam joj kad ce to tvoje obracanje javnosti o svemu sta nije uradjeno u B. Petrovcu. I cekaj, i cekaj...i na kraju ti je odgovor jos gori i neodredjen od standardno neodredjenih Pedjinih. Nesto poredao neke slikice??!?! Nista nisi rekao u vezi Petrovca. Nista!
Shvati da si ti ovdje anonimus kao i ostali. Ti nisi Hajder, ti nisi Pedja. Ti ovdje nemas ime i prezime i nas ne zanima koliko se dobro poznajes s nekim. Ako znas lika posalji mu pismo pa caskajte. Ovdje tema nije o tebi.

Kazes da si bio u politici, da si nesto radio....sad vise nisi, a ocigledno nisi nista konkretno ni napravio. Ako si ti razocaran ili ako te neko pretekao probaj suzbiti svoju ljubomoru. Vjeruj mi, toliko je upadna da se vidi preko okeana.

Ti si pametan, umjeren, sve to fino....ali kako god da covjek okrene ne moze se oteti utisku da tvoje pisanje na ovoj temi nema drugu svrhu do podmetanja klipa pod tockove nekome ko ima hrabrosti i strpljenja da nesto u BiH uradi. Mozes ti napisati hiljadu i jedan elaborat ali u poredjenju s tobom ce i Pedja i Hajder uvijek biti so fucking awesome.
A zasto? Pa zato sto je Pedja tu imenom i prezimenom, nesto sto niko nikad do sada uradio nije. (Ovo ovdje na forumu je jednako skupu svih javnih tribina, tv javljanja, novinskih intervjua, telefonskih poziva, web stranica, napucanih bilborda, pamfleta u sanducicima, stranackih parola ispisanih bojama za horizontalnu signalizaciju uz magistralne puteve, seoskih korida i stranackih mitinga, sve to zajedno pa na kvadrat pomnozeno sa tisucu). A nikad neces biti ni Hajder jer nikad nisi (kao nijedan drugi clan LDSa, ili nekih drugih slicnih stranaka) postao nacelnik neke opstine u BiH.
I nijedna stranka nikad nece biti kao NS jer nijedna stranka vise nece moci biti prva koja je imala muda da izadje na izbore u koaliciji sa strankom stacioniranom u RS.

Citam temu, prvo se cijeli skandal stvorio oko tog nekog ratnog zlocinca (zbog ceg sam se i ja sjebo) pa se na kraju pretvori u mjehur od sapunice...Onda ovaj o B. Petrovcu, sve cekam kad ce raskrinkati malo tog Hajdera, na kraju nis'. (a taman sam fakat konto sta li ce sad reci...). Onda ova neka prica o sarajevskim unutarstranackim prepiranjima, pa onda o Miljevicu koji je slao neke emailove za koji su se ispostavili kao lazni....
Pa mislim dokle? Isto Marisol matere mi. Koga boli kurac o tome cije se ime naslo na petoj , umjesto na drugoj poziciji na listi? To samo interesuje raznorazne 'insidere' kako ih nazva Pedja koji su i sami dio te sapunice. Pa nece valjda samo oni glasati? Sve su to mrvice. ...sta me boli neka stvar, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Nego imaju konkretni ljudi, imaju konkretni planovi, ideologije, imaju konkretne stranke, imaju konkretni rezultati ovih sto su nas do sada maltretirali... To je ono sto ljude najvise zanima, a ne ove gluposti.
(Konkretno, uspjeh ili neuspjeh gradonacelnika B. Petrovca u ove dvije godine rada, jos sa neprijateljskim OV u sustini nema nikakvu tezinu u smislu procjenjivanja potencijala ili buduceg rada ove stranke. )

Koliko mozete samo kokodakat boze dragi... Da makar djelic te energije preusmjerite na 30 sekundi bistrine i racionalnog razmisljanja gdje bi nam bio kraj... al ono jebiga, bitnije je uvijek pronaci dlaku u igli u jajetu u plastu sijena.

PS: ... Jos kad sam na kraju balade skonto da ovaj lik navija za neke tamo lokalne SDA kabadahije. (ne zanima me ime, prezime, broj zlatnih ljiljana, broj diploma, volonterskog rada, itd...ako si iz SDA, uz SDA, ma ako si pored SDA na listicu tebi je ime i prezime 'SDA' i cao.) Kako neko moze uopste tusiti ovoliko o falinkama NS i o socijal-liberalizmu i onda promovirati SDAovcice i ocekivati da mu se raja nece poceti smijat????
Ridjobrki

#3635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

jeza u ledja wrote:E vala moram...
E vala ja ne moram...

Image

;-)
Banksy

#3636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Abacija wrote:
Corto Maltese wrote:
Kad vidiš naslov teksta Lone preacher :mrgreen: jasno ti je da nemaju pojma o čemu pišu ...
Banksy

#3637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Pedja Kojovic wrote:banksy

p.k.
hvala na odgovorima
Corto Maltese

#3638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Abacija wrote:
Corto Maltese wrote:
Kad vidiš naslov teksta Lone preacher :mrgreen: jasno ti je da nemaju pojma o čemu pišu ...
Bosna i Hercegovina je prepuna onih koji nisu odmakli dalje od čitanja naslova, ali to ne znači da treba izgubiti nadu:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... f-war.html
ajdin.kahrovic

#3639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ajdin.kahrovic »

convict wrote:Evo sad sam detaljno pregledao izborne liste i moje impresije o listama NS su sljedeće:

Kanton Sarajevo - po meni definitivno najbolja lista, definitivno imate moj glas :thumbup:
Kanton Ze-Do - nekoliko zaista dobrih kandidata, može i bolje, ali dosta bolje nego što je izgledalo na lokalnim izborima

FBiH 7 (Novi Grad itd.) - vrlo dobra lista, i ovdje imate moj glas :thumbup:
FBiH 11 (Sarajevo ostatak) - prilično blijedo, bojim se da ovdje SDP, LDS, pa i SDU imaju kvalitetnije liste, ovdje se moralo puno bolje
FBiH 5 (Zenica, Tešanj itd.) - izuzetno blijedo

BiH 3 (Sarajevo, Goražde) - definitivno moje najveće razočarenje, cijenim rad Srđana Dizdarevića, ali ne mislim da je on prava osoba da "povuče" najznačajniju listu, dok su ostali kandidati relativno anonimni, kao da se svjesno zanemario ovaj nivo usmjeravajući snage na niže nivoe (gdje su realno veće šanse za značajniji rezultat) :x

također, mislim da je šteta što Bajić i Mustafić nisu na listama, ipak su oni prepoznatljiva lica Naše stranke
Da li bi molim te mogao objasniti ko to konkretno (osim Ibrahima Prohica mozda koji je koliko ja znam Tuzlak, a na listi je za dio Sarajeva i BPK) cini listu vrlo dobrom i zasto?
Pedja Kojovic

#3640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Zaista ne mogu a da ne podijelim s vama nesto sto sam danas procitao u novinama...
Prije koncerta Zdravka Colica na Kosevu policiji kantona Sarajevo je izvjesna osoba javila da je na stadionu postavljena bomba i da ce, parafraziram, biti kao u Bugojnu. Policija je umjesto da odmah evakuise stadion i poduzme mjere koje se u tim situacijama poduzimaju u svijetu odlucila da, kako su rekli, idu na rizik(????) i pregled stadiona su obavili bez evakuacije ne obavjestivsi gradjane do danas da su se nalazili u potencijalno opasnoj situaciji.
Odlucili da idu " na rizik" ?

p.k.
ultima_palabra

#3641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:Zaista ne mogu a da ne podijelim s vama nesto sto sam danas procitao u novinama...
Prije koncerta Zdravka Colica na Kosevu policiji kantona Sarajevo je izvjesna osoba javila da je na stadionu postavljena bomba i da ce, parafraziram, biti kao u Bugojnu. Policija je umjesto da odmah evakuise stadion i poduzme mjere koje se u tim situacijama poduzimaju u svijetu odlucila da, kako su rekli, idu na rizik(????) i pregled stadiona su obavili bez evakuacije ne obavjestivsi gradjane do danas da su se nalazili u potencijalno opasnoj situaciji.
Odlucili da idu " na rizik" ?

p.k.
Pred početak koncerta...
Pa kako bi bilo evakuisati 60.000 ljudi kroz neuslovan stadion, građen u socijalistički vakat? Dodaj sklonosti našeg naroda glasinama i panici i imaš recept za masakr...
Ovako su procijenili da su male šanse da je neko uspio to uraditi i dobro su postupili...
Anes Tesanj

#3642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Što se tiče kantonalne liste za ZDK, mislim da NS i NSP imaju jaku listu.
Drago mi je što ima novih lica, a ne kao na nekim ostalim listama, gdje se samo rotiraju brojevi na listiću.
Sve u svemu, drago mi je što ima i Tešnjaka, pogotovo Muhamed Smailbegović :D
Anes Tesanj

#3643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Anes Tesanj »

Usput, pošto nisam upućen, interesuje me koji su kandidati za kantonalni parlament ( ZE-DO) članovi NSP.
Ako može odgovor na PP.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Adnan Hamidovic- Frenki

Noćna smjena - Frenkie - Stranka Četnika i pedera

U zemlji kakva je Bosna i Hercegovina, gdje vladaju vjerske, nacionalne, entitetske pa i lokalne podjele, meni je osvježenje da imamo mladog političara iz Rudog (RS) koji javno govori da je Sarajevo njegov glavni grad i da voli svoju državu. Također mi je interesantno da u NS-u imamo političare iz Sarajeva (Teheran) koji predizbornu kampanju neće graditi na zahtjevima za ukidanjem Republike Srpske.

Bit će kako Naša stranka kaže!

Nedavno me je jedna novinarka sa velikim čuđenjem pitala otkud da ja podržavam jednu političku partiju? Rekla je: "Otkud toliko ubjeđenje i zbog čega si toliko siguran da je Naša stranka bolja od drugih?" Mnogo mojih prijatelja je također bilo iznenađeno snagom i upornošću sa kojom se zalažem za NS. Čudno im je da onaj Frenkie koji je u svojim pjesmama uvijek bio protiv vlade i kritikovao političare sada javno podržava jednu stranku. Nekom je to čudno, meni je taj potez bio sasvim logičan. No krenimo od početka. Zbog čega je Naša stranka drugačija od drugih? Kada pogledamo statut stranke, on se ne razlikuje puno od drugih stranaka. Svima su njima puna usta Evropske unije, integracije u NATO, borbe protiv korupcije i svi će nam obezbijediti nova radna mjesta. Na jednoj televizijskoj emisiji sam čuo čak i komentar slušaoca da se Naša stranka predstavlja kao drugačija, ali da to ničim još nije dokazala. Ja to vidim malo drugačije. Mnoge stranke u BiH se predstavljaju kao proevropske ali kada treba tu priču sprovesti u djela i na nivou države usvojiti zakone koje zahtijeva EU, dosta njih, pogotovo stranke iz Republike Srpske, koče taj proces. Mnoge stranke u BiH se također predstavljaju kao multinacionalne i multietničke al' su ustvari stranke jednog lica u kojima je predsjednik petnaest godina ista osoba.

U zemlji kakva je Bosna i Hercegovina, gdje vladaju vjerske, nacionalne, entitetske pa i lokalne podjele, meni je osvježenje da imamo mladog političara iz Rudog (RS) koji javno govori da je Sarajevo njegov glavni grad i da voli svoju državu. Također mi je interesantno da u NS-u imamo političare iz Sarajeva (Teheran) koji predizbornu kampanju neće graditi na zahtjevima za ukidanjem Republike Srpske. Takve bi izjave u nekom normalnom vremenu i u nekoj normalnoj državi prošle nezapaženo i bile nebitne, no u državi kao što je naša to se ne čuje baš često. Naša stranka je pokazala da je drugačija, kada je kao jedina politička partija u BiH osudila vehabijsko-fašistički napad na učesnike prvog sarajevskog Queer festivala. Dok su druge "proevropske" stranke, koje se toliko bore za ljudska prava ćutale, NS je hrabro digla glas i osudila divljačko nasilje. Dok su jedni kalkulirali a drugi šutjeli i bojali da će biti proglašeni pederskom strankom, NS je pokazala principijelnost i hrabrost. Naša stranka je pokazala da je drugačija kada je kao jedina bila protiv Behmenovog zahtjeva da se porodicama stradalih zabrani okupljanje i polaganje cvijeća u Dobrovoljačkoj. Dok su jedni kalkulirali a drugi šutjeli i bojali se da ne budu proglašeni četnicima, NS je ponovo pokazala principijelnost i hrabrost. Da Naša stranka nije slijepi koalicioni potrčko pokazala je i kada je grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Behmenom u najgoroj recesiji odlučio da kupi propalu i zaduženu lokalnu televiziju kako bi kao svi veliki diktatori imali svoj medij u predizbornoj kampanji. Naša stranka je opet digla glas i bila protiv nerazumnog trošenja novca. Iz ovog primjera bi Naša stranka mogla izvući i zgodnu političku parolu: "Bit će kako Naša stranka kaže!" Gradonačelnik Behmen je nakon određenog vremena i sam odustao od kupovine televizije, pa se krenulo u preprodaju i biznis sa Al Jazeerom!

Tako je ova stranka za jedne postala stranka četnika i pedera, a za druge jedina bosanskohercegovačka stranka koja se hrabro i beskompromisno bori za ljudska prava svih njenih građana. Naša stranka je po prvi put nakon potpisivanja Daytona sa Krsmanovićevim NSP-om uspjela oformiti koaliciju na državnom nivou. Jasno su u svojim izjavama naglasili da im cilj nije skinuti Dodika da bi na njegovo mjesto došao novi Dodik nego napraviti istinske promjene. Po prvi put imamo skup novih političara koji iza sebe nemaju brdo dosjea koji kupe prašinu u nekom sudu. Ova koalicija nije poput one u Republici Srpskoj gdje se udružilo sve što ne valja i ono što još manje valja - ove dvije stranke imaju zajedničkog imenioca po ideologiji. Po prvi put imamo skup ljudi koji iskreno žele mijenjati stanje u društvu a ne ljude koji su u politici zbog privlačnosti. Kako kaže Dino Mustafić: "Mi smo u ovome zbog nužnosti!" E, ta rečenica objašnjava i moju podršku njima. Mogao sam ja nastaviti da radim ovo što radim. Ali bih bio nedosljedan samome sebi da nisam učinio ovaj zadnji korak!

Sa zvanicne stranice NS,koja je clanak prenjela iz "Dana"

http://nasastranka.ba/index.php?option= ... &Itemid=79
Abacija

#3645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

To i Frenkija trese defatizam dok se zalaze za "potpisi Bajicu pa nek je i ko avlija". Slab pokusaj (zlo)upotrebe celebrity statusa. :zzzz:
7cokanja

#3646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

..a, tko bi bio taj znameniti frenki..??..neki ublehas koji fali jos veceg ublehasa u liku "malog iz Rudog", koji je eto kod njega "stek'o slavu braneci pedere po "Teheranu",", i ganjajuci "strasne ve'abije" , dok istovremeno stameniti frenki izostavlja cinjenicu da je "mali iz Rudog" iz istog onog dijela drzave, koji i danas danile zvanicno i na sav glas negira i nijece stotine grobnica po Srebrenickoj opstini i okolini, nijece zrtve koje Drina ovijeh dana izbacuje na obale koje takodjer pripadaju onom dijelu iz kojega je "mali sljeg'o", a vidi koincidencije, "mali" se nije po tom pitanju oglasio.."mali" se takodjer oglasio nije na cetnicka orgijanja i zlostavljanja zena Visegrada, koje su svake godine, pa i ove, svoj grad pohodile i trazile pravdu i odgovore od svojih bivsih komsija, pa i od "malog" mozemo reci jerbo se i on "vozik'o" Drinom krvavom gore dolje u svom "revolucionarnom vodenom c'iri", a koje im ovih dana njihova Drina ponudi ispirajuci izbjeljele kosti njihovih najmilijih.. moj frenki, slab ti je "mali iz Rudog" i njegova bratija..moj frenki, oni su ti, nazalost, samo slaba kopija dezmekastog Ivanica, koji je davnije dana "protur'o" iste floskule o Saraj'vu k'o "njegovom glavnom gradu", a na drugoj strani zdusno branio sve o genocidnoj tvorevini takozvanoj republici crpckoj kao "svojoj drzavi" za koju su se "junacki borili", al' ti frenki, izgleda nisi slus'o dobro..more bit' nisi bio na casu..moj frenki..
Bosnolog

#3647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Frenki novinrska sramoto,kako te nije stid velicati cuvare i promotore genocidnog Karadzicevog brloga koji kako vidim tebi ne smeta,....Kada se nadu ovakvi da pisu hvalopise o Bajicu najnovojem promotoru i cuvaru rezultata velikosrbizma sto onda ocekivati od raznih Ivanica,Bajica i slicnih velikosrpskih promotora ostavstine u kojima Frenki ne vidi buducnost vlastite propasti,.....Kako cijeniti one kojima je zaborav mozdane kore odavno blokirao vijuge pa rade na ogranicenoj memorijalnoj rezervi zvana ljudska sramota,pisuci ovakve promotivne nubuloze....

Jad se nikada nije cijenio a pogotovu od strane onih za koga rade,takve je uvijek lahko podkupiti da rade protiv sebe,....Ministar nepravde i Dodikov potrcko nabubrenko Dzerard Selman je najbolji dokaz dzon obraza Dodikove naci vlade i najgrlatiji cuvar i zagovornik Karadziceve tvorevine i ujedno promotor velikosrpskih zelja i planova koji to radi bez imalo stida za pisljivu ministarsku fotelju,takve gnjide bi prodale i rodenu mater a ne drzavu i njenu imovinu.

Lista BH izdajnika novijeg datuma je dosta duga od Fikret Abdic,Dzevad Galijasevic i slicnih,koji se dopune novim kratkoumnicima,takvi ce biti rado promovisani i jednako prihvaceni i od Vasica dobroznanog Dodikovog Gebels koji rade na istom planu i cilju ocuvanja i opstanka genocidnog Ausvica sto radi i sam Bajic samo u drugacijem stranackom dresu i bolje upakovanoj politickoj strategiji,kojeg ce za razni kratkovidi Frenkiji da dignu u politicke zvijezde od cije svijetlosti ce isti oslijepiti......
Suti i trpi

#3648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Odlican tekst! Svaka cast Frenki!

Mnoge poznate licnosti moraju se ukljuciti u politicki zivot (makar to bila samo jedna javna podrska), jer je ovom narodu potrebno crtati neke stvari... Kome je god stalo do ove drzave i ovog naroda, mora na neki nacin doprinjeti borbi protiv nacionalisticko - trovacke vlasti.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Vidi ovih nacionalnih branitelja :D ,iste reakcije na ovaj clanak Frenkija,samo u suprotnom smjeru,je na "nacionalno osvjescenim" srpskim forumima.

"...nacionalizam,posljednje utociste za hulje...". Davnom jednom rekose :thumbup:

A vi se lagano raspodjelite sto u 100% BIH,sto u "najtezih 20 godina na celu",a vala i u stranku "gospodara tornjeva".

Jer sta ocekivati od stranke koja se bori za prava sviju,pa cak i pedera,lezbejki i (gluho bilo) manjinskih naroda na pojedinim dijelovima nase domovine ( na zalost,u domovini nasoj uvijek je neko u manjini,a u najvecem procentu su u manjini normalni i pitomi :roll: :D )

Svako dobro Bosno i Hercegovino :thumbup: :dance: :bih:

p.s Frenki, "do jaja" ;-)
Boom71

#3650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Boom71 »

Dugo me nije bilo u Drzavi,pa sam samo letimicno pogledao...Nema veze.

Sva ova situacija u kojoj se nalazimo je produkt ne samo diletanata u politici,nego kriminalaca-politicara koji iskljucivo gledaju licni interes.Prvobitno je interes bio nakrasti sto vise,a sad i sacuvati oteto.Nema tu puno filosofije.

Elem,20 godina je proslo i valjda je normalno i za nas da prestanemo biti "nazadni" i samodestruktivni.
Da ne ulazim u ne potrebne prepiske,mislim da je vrijeme da dodje neko drugi.Eto,jednostavno da se promjeni.

Pozdrav pk i samo naprijed !!!!

:-D
Locked