Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
condy

#3626 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

bilic wrote:
condy wrote:Nov Audi A3 u sportback ili sedan verziji šta ti odgovara.

Motor 1.6 tdi od 88 kw, euro 6, sa dobrim paketom opreme, xenoni, led dnevna, led zadnja svjetla, grijači sjedišta, dvozonska klima, tempomat, šest brzina, multifukcionalni volan, na novoj modularnoj platformi napravljen, fl verzija....ima sve što ti treba. Garancija 4 godine ili pređenih 150 hiljada km. Na akciji 39.990 KM.

Ne traži dalje, budi pametan bolji je od polovnog A4 kod Kramara ili bilo koga.
Novo je novooo.
A fabričku garanciju teško da češ dobit.
Ili traži par godina auto iz BiH
Znam koje je audije a4 gledao, odnosno koje imaju u ponudi tako da mu je isplativija opcija nov audi a3, ovaj na akciji. Audi a4, polovan sa nekim više manje bazičnim paketom opreme za koji napišu da je ekskluzivni :-D otprilike početnom motorizacijom, sa ljepom pređenom kilometražom, nije neka dobra ponuda za audi a4, a ljepeo su ih zacijenili. Fascinantno je da ljudi daju tolike pare oko 35 hiljada KM za polovan audi a4 sa 88 kw. Na znam uopšte otkud taj motor u tom autu iz 2014 godine, al hajd. To je neka poslovna verzija... Nigdje veze. Da ima opciju i mogućnost da traži nekog 3.0 tdi ili 2.0 tdi od 140 kw sa quattro pogonom, to bi već bila druga priča jer tad dobija pravo premium auto. Ovako najbolje nov audi a3.
Ned071

#3627 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

gonzalez wrote:Ekipa, iskreno, velika hvala na savjetima. Iako sam i sam bio više za polovan A4, argumenti za novo su vam na mjestu. Tako da ću ovih dana raspitati se oko novog A3. Vidim, sve autokuće nude A3 sa poslovnim paketom (šta im je to) za 40000. Mislite da ima prostora da se još to dodatno spusti ili ne jer je "akcija"?
Pozdrav
imas sad insigniju na akciji za 34 hiljade... mozda da i to pogledas, nije daleko od audi salona na alipasinom :)

https://www.olx.ba/artikal/26591956/ope ... 1-6-136ks/
hladan.preminger

#3628 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

milovan81 wrote:Pozdrav
Evo baš gledam u dalmija Land Rover Evoque, tj. neku čudnu kombinaciju Land rovera i Audija :-)
Slike su od Land Rovera, a opis vozila čini mi se od Audija A6 :lol:
Toliko o pouzdanosti kupnje kod njih...

Link: https://www.olx.ba/artikal/29114360/lan ... aphy-full/

Vidi srednje konzole na 10 slici gora nego u dacie. I za ovo govno polovno dati 76k.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3629 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Ned071 wrote:
gonzalez wrote:Ekipa, iskreno, velika hvala na savjetima. Iako sam i sam bio više za polovan A4, argumenti za novo su vam na mjestu. Tako da ću ovih dana raspitati se oko novog A3. Vidim, sve autokuće nude A3 sa poslovnim paketom (šta im je to) za 40000. Mislite da ima prostora da se još to dodatno spusti ili ne jer je "akcija"?
Pozdrav
imas sad insigniju na akciji za 34 hiljade... mozda da i to pogledas, nije daleko od audi salona na alipasinom :)

Ovo je cijena bez pdv.
amar1994

#3630 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

hladan.preminger wrote:
milovan81 wrote:Pozdrav
Evo baš gledam u dalmija Land Rover Evoque, tj. neku čudnu kombinaciju Land rovera i Audija :-)
Slike su od Land Rovera, a opis vozila čini mi se od Audija A6 :lol:
Toliko o pouzdanosti kupnje kod njih...

Link: https://www.olx.ba/artikal/29114360/lan ... aphy-full/

Vidi srednje konzole na 10 slici gora nego u dacie. I za ovo govno polovno dati 76k.
sve sto je preslo >100000km i uvezeno je govno :-D
Ned071

#3631 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Ned071 wrote:
Pozdrav

Ovo je cijena bez pdv.

neka je. opet je dobra ponuda. ovoliko kosta oktavija jbg
amar1994

#3632 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

:run:

trenutno je bolja kupovina cak i passat nego octavia :-) :lol:
gonzalez

#3633 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by gonzalez »

Ekipa, hvala na savjetima.

Obzirom da idem na opciju novo, vagam između A3 i Passat 1.4 što je preporučio Amar (gledao sam jutros, zaista kvalitetno auto sa puno opreme).
Interesuje me da li su im te "akcijske" cijene konačne, te da li se može ubaciti dodatna opreme i ugraditi u cijenu?
Imam sličan spisak kao adv.K gdje bih rado ubacio virtualni kokpit i stražnju kameru (a recimo ne treba mi grijanje sjedišta).

Pozdrav
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3634 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

amar1994 wrote::run:

Octavija se kupuje cesto u flotama, nekim slabijim paketima, pa su i cijene prihvatljivije.
amar1994

#3635 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

gonzalez wrote:Ekipa, hvala na savjetima.

Obzirom da idem na opciju novo, vagam između A3 i Passat 1.4 što je preporučio Amar (gledao sam jutros, zaista kvalitetno auto sa puno opreme).
Interesuje me da li su im te "akcijske" cijene konačne, te da li se može ubaciti dodatna opreme i ugraditi u cijenu?
Imam sličan spisak kao adv.K gdje bih rado ubacio virtualni kokpit i stražnju kameru (a recimo ne treba mi grijanje sjedišta).

Pozdrav
:thumbup:
Vjerovatno moze nesto sto oni mogu ugraditi , za neke vece stvari cisto sumnjam .

Evo da ti pomognem , pogledaj tablu u passatu i a3 , sve ti se samo kaze :-D

Image

Image

u slabijim modelima audi lici na qc i display je mutan radi slabe rezolucije :wink:
amar1994

#3636 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

konektovan wrote:

Octavija se kupuje cesto u flotama, nekim slabijim paketima, pa su i cijene prihvatljivije.
ma jebi je i jest za flote , pogtovo jer sad izgleda ko e klasa :D
hladan.preminger

#3637 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

amar1994 wrote: sve sto je preslo >100000km i uvezeno je govno :-D

Iz licnog iskustva ti govorim da to nije tako, ali moras otici van i sebi naci auto koje opet ima lijepu cijenu.
condy

#3638 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Pozdrav
Dodatnu opremu neku možeš ubaciti, to ti mogu omogućiti i to su već radili. Postojeću opremu ne možeš mijenjati, niti tražiti da ti nešto izbace a drugo ubace. Kad ubaciš nešto od dodatne opreme, cijena ide više za cijenu te opreme. Kad je u pitanju Passat, obavezno idi dodatno na bolju multimediju, bolji radio uređaj. Na akciji je bazični radio, i nije čemu. Cijena nije visoka, a vrlo je korisno jer imaš dodatne opcije, veći displej više zvučnika a i vizuelno daleko ljepše izgleda. Pored toga, idi na veće felge ako možeš jer sa felgama dolaze i gume. Te dvije stavke bi meni bile najvažnije, s obzirom na opremu koja dođe u tom Passatu koji je na akciji. Virtualni kokpit je veoma skup, razmisli. On traži i dodatnu opremu uz njega, bolju multimediju sa navigacijom, ako na njega budeš išao računaj da je to sve oko cca 4.000 KM. Ukoliko, to budu mogli ti prihvatiti.

Sva dodatna oprema se u fabrici ugrađuje, tako da to ne mogu raditi u salonskom vozilu. Znači, ide narudžba fabrici, i čeka se na isporuku do tri mjeseca.
Bullet Tooth Tony

#3639 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bullet Tooth Tony »

Vratio se ammar .. bili ste ga otjerali sa onom pricom oko parkinga :oops: :oops:

Uglavnom mene je Evoque iznenadio ... doduse ovaj je bio nakrcan opremom , kozom, panoramom i cudima . jako je udoban i bez problema grabi kilometre, hocu da kazem da nije los za duzih putovanja ..... a ispocetka sam i ja bio ta ce Evoque , vako nako ...

Jedan od boljih gradskih SUV0va trenutno .. naglasak je na grad :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
condy

#3640 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:

ma jebi je i jest za flote , pogtovo jer sad izgleda ko e klasa :D
Nikad ona neće izgledati kao E klasa :wink:

Realno mislim da Octavija i vrijedi toliko. Dosta je ona povoljnija od Golfa osim ovih na akciji. Jer u Octaviji ćeš dobiti za cca 38 kKM 1.4 tsi motor od 150ps dok ćeš u Passatu u ovom na akciji dobiti stariju verziju od 122ps. Kao i bolja sjedišta i unutra onu crnu mat podlogu i šta znam već još šta.
amar1994

#3641 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

hladan.preminger wrote:
amar1994 wrote: sve sto je preslo >100000km i uvezeno je govno :-D

Iz licnog iskustva ti govorim da to nije tako, ali moras otici van i sebi naci auto koje opet ima lijepu cijenu.
ma kakav ja :D

:thumbup: normalno , sto se mene tice gore bi otisao samo po neko rijedje auto , sve ostalo sto mene interesuje ima kod nas :) , ovi dalmi , kramari i ostalo nista .
vrapcic

#3642 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vrapcic »

mostarac1905 wrote:tek upratih ovu aferu iz prvog mjeseca sa kramarom i vracanjem kilometraze.. :D

blizu mi je pa sam im bio cest gost prije kupovine auta. U to vrijeme razmišljao o focusu (2010/11) ali uvijek me odbijala blještavilost svih tih auta koja prodaju, trude se od polovnog napraviti novo. Ono sjedneš u auto, unutra te onaj miris odmah osvaja :) Sve čisto, uredno... Nije bitno za priču ali nisam uzeo kod njih auto, uzeo u ovlaštenom neko sa par oštećenja :)

Raširena je priča da po hercegovini ima majstore (limare i sta ja znam) koji prepravljaju sitna oštećenja prije prodaje, poliraju, itd. Drugo, sva auta uvoze iz Belgije (ne iz njemačke) gdje imaju svoju firmu koja valjda otkupljuje ta auta od leasing firmi i šta ja znam.

Iskustvo poznanika: kupio u Kramara golf 5 prije 3-4 godine. POjavi se problem s motorom nakon svega dva mjeseca. Nisu mu otklonili kvar u roku mjesec dana, dali mu da bira drugo auto u istom rangu.

Kao što je već netko na temi spomenuo, servisne knjižice, pečati i sl, su priče za malu djecu. Vrlo lako se između dva servisa u ovlaštenom servisu vrati kilometraža i onda voziš dalje. umjesto realnih 50.000 koje je auto prešlo u međuperiodu, prikaže se 5000. Imaš uredne papire i sve.

Ali, prosto sumnjam da bi se čovjek koji godišnje prodaje 400-500 auta time bavi. Jednostavno, kod nas ljudi više kupuju auto radi imidža i vlastite patnje nego iz potrebe, i kramar to koristi. Ima možda 30% marže, to nam je svima jasno. Ali da ja idem u belgiju, tražim kupujem, prebacujem... Ne znam da se isplati ko njemu koji doveze po 30 auta istovremeno.

Suma summarum, poliranja, zamjena ručica, plastičnih dijelova, onih kugli na mijenjačima pogotovo kažu DA, ali da on vraća kilometre, sumnjam. Pao bi davno, ne kažem da bi ga neki 'majstor' otkrio, lako se to lažira. Ali bi se pojavljivali kvarovi tipični za auta koja prelaze 300.000 a ne 150.000 kakva on prodaje.

A nešto puno primjedbi, osim tog gore jednog slučaja, ne čujem. Najmanje 15% auta koja su na cesti u Mostaru kupljena su kod njih.
Kada smo kupovali auto kod Kramara, prodavac nam je rekao da je auto dotjerivano, nakon sto je majstor kojeg smo poveli sa sobom uocio da oni sastavi nisu originalnii- da je to njihova uobicajena praksa za svako vozilo koje oni prodaju jer nema ni teorijske mogucnosti da nakon nekoliko godina koristenja ne bude izgrebano, zakaceno i slicno. I da se to dotjerivanje radi u Hercegovini, kada vozila stignu -, fizicki pregeld, lakiranje blatobrana (najcesce po njegovim rijecima)i ostalog po potrebi, popravljanja manjih ostecenja, poliranja, unutrasnjeg pranja vozila... I rekao je da je garancija na kilometrazu neogranicena, ako ikada ustanovimo da je kilometraza vracana da ce nam vratiti novac - da li ovo fercera u praksi nismo saznali jer auto sluzi dobro. Isto je tvrdio i da auto nije bilo udarano. Predlozio nam je da se i mi dobro informisemo jer oni ne garantuju da TO auto nije bilo predmetom muljanja prethodnog vlasnika ali da zato oni i daju tu garanciju. Dok smo pricali rekao je da oni godisnje prodaju oko 2500 vozila i da nemaju ni vremena ni kapaciteta vracati kilometrazu a i da nema sanse da ih neko za ove silne godine sto rade ne bi odao (meni ovo zvuci logicno ali posto ja prodavcima inace ne vjerujem nista...).
Pri konacnoj provjeri stanja (dosli smo sa majstorom) uocili smo manje probleme - nije radila pumpa za vodu na prednjim brisacima, bravica za gorivo se nije mogla zatvoriti, jedna lampica isto nije radila.. uglavnom sitnice, i prodavac nam je dao broj njihovog majstora kojem smo odvukli auto i on nam je to besplatno popravio.
Kupili smo auto nize srednje klase, 4 godine staro sa 90k km na satu (jesmo se nacekali dok je takvo stiglo, rezervisali smo ga dok je jos bio u dolasku) .. i za ovo vrijeme stvarno nismo imali problema.
Jesu li oni prevaranti, opet ne znam, da li se bore da sto skuplje prodaju auto o da, svakako, hvale li auto kao da je svemirski brod, naravno, ali i mi smo to isto radili kada smo prodavali nase, prije nego smo kupili ovo. Jesmo li se zeznuli sto smo isli preko Kramara, mislim da nismo, kupovina polovnog auta je macak u vreci, moze biti super a moze biti i katastrofa. Da smo kupovali auto od vlasnika, ne vjerujem da bi prosli puuuuuno bolje, mozda 500-600 maraka, a mozda i grijesim. Da su zaradili, pa logicno da jesu, valja platiti i tog prodavca, i salon i prostor, i te sto su auto dotjerivali.
amar1994

#3643 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

odlucio se za novo , kakav kramar i polovno , taman da je zlatno :run:
condy wrote: . Pored toga, idi na veće felge ako možeš jer sa felgama dolaze i gume.
Boga ti sta ce mu i koja je korist osim vizuelog izgleda , neki dan sam vidio jednog na brock 16" felgama , sasvim pristojno izgleda :)

btw. Valja mi jos malo trpit sahtove i neravnine na 45 profilu :lol: :skoljka:
amar1994

#3644 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

Bullet Tooth Tony wrote:Vratio se ammar
nisam arap da imam 2m , ovo je egipatsko sa 1m :lol: :lol:
drndalo

#3645 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by drndalo »

Pozdrav
Ja zaista ne shvatam da neko za 40.000 KM i razmatra polovno auto sa > 1/2 pregazenog zivota... Ali to sam ja...

Posto vidim da si odlucio da je novo ipak bolja opcija za ipak poveliku sumu, onda da znas da se spremis za pijacno cjenkanje (doslovno)... Svasta se moze jos dobiti, ne prodaju se nova auta ipak svaki dan ni u jednom salonu... Naoruzaj se strpljenjem, ne leti na prvu, zvace oni opet...

Da znas, ni u jednom salonu se serijski ne dobija obavezna oprema, trokut, prva pomoc i te zjbancije, a kada kupujes to sve, izadje par stoja... Prostirke za noge se isto vrlo lako mogu dobiti od njih na poklon... Lakse ce ti dodati uvijek neke opreme ili dijelova, besplatnih servisa nego snizavanje dodatno cijene, jer njih te stvari kostaju jeftinije nego u cjenovniku... Elem, neka znaju da trazis i drugdje, neka ne znaju da samo VW grupaciju ganjas, neka barem misle da ces obici i Reno, Pezo, Toyotu, Opel, X, Y, samo da znaju da te vise pripaze...
condy

#3646 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

amar1994 wrote:odlucio se za novo , kakav kramar i polovno , taman da je zlatno :run:
condy wrote: . Pored toga, idi na veće felge ako možeš jer sa felgama dolaze i gume.
Boga ti sta ce mu i koja je korist osim vizuelog izgleda , neki dan sam vidio jednog na brock 16" felgama , sasvim pristojno izgleda :)

btw. Valja mi jos malo trpit sahtove i neravnine na 45 profilu :lol: :skoljka:
Kod njega je dobra amortizacija, može on na 17-kama bez problema našom cestom. Auto je konstruisano, šasija je takva da na 17-kama izgleda ok najbolje se i vozi na njima, na 18-kama najbolje, a na 16-kama baš siromašno :-D

Vezano za audi a3 vs passat, na akciji.

Ja bih išao na audi.
Kod audija je bolja motorizacija ako mu je bitno, a meni bi bilo :wink:
1.6 tdi od 88 kw, dosta je agilniji i ljepši za voziti od ovog 1.4 tsi od 122 ps. Plus lakše auto, pa kome su perfomanse bitne posebno međuubrzanja, onda ga dere audi :-D
Gray

#3647 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Gray »

Za 40-ak hiljada se može uzeti i dobra nova Insignia.
mad_max_ba

#3648 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mad_max_ba »

Gray wrote:Za 40-ak hiljada se može uzeti i dobra nova Insignia.
diesel sa 100 Kw ili benzinac sa 122 Kw
gonzalez

#3649 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by gonzalez »

Da, Passat je sasvim pismena opcija, interijer mu je sjajan, kod Audija su zaista loše estetski riješili klimu, dok je kod Passata linija i dio iznad mjenjača odličan.
Nego, gdje ste vi vidjeli Passat dizel za 41000? Nigdje ne mogu da ga nađem.
Bakir1

#3650 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

nema vise, planuli su ti auti ko halva....
Locked