MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vivax88

#3626 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vivax88 »

Hoce li uskoro biti kakvih konkursa za policiju?
Skiper

#3627 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Skiper »

Test opceg znanja u ZDK odrzan je 20.4.2015 a sada je 5.5 .2015 previse vremena je proslo , drze ljude u neizvijesnosti
mislis?

#3628 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mislis? »

Nije to pasice neizvjesnost vec da se skontaju gdje su dobri gdje nisu.... ZNA LI SE ISTA KAD CE BITI U SARAJEVU OD PRILIKE????????
gerber7

#3629 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by gerber7 »

Da li je u MUP-u KS eliminatoran morfološki status?
vješalica

#3630 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

gerber7 wrote:Da li je u MUP-u KS eliminatoran morfološki status?
jeste,svugdje je :)
made_in_sarajevo

#3631 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by made_in_sarajevo »

vješalica wrote:
gerber7 wrote:Da li je u MUP-u KS eliminatoran morfološki status?
jeste,svugdje je :)
nije,znam ljude koji nisu bas po morfoloskom statusu i na zadnjem konkursu MUP-a niko im A nije rekao. cak sta vise specijalci se cudili kako frajer od haman 125kg sprintao oko 13 sekundi na 100m. nisu dobili posao ali niko im nije pravio problem oko tezine,visine. jedan je otisao u SIPA i tamo su ga nogirali nakon morfoloskog, na granicnoj je prosao do fizickog testa samo sto nije otisao iz nekih njegovih razloga
vješalica

#3632 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

made_in_sarajevo wrote: nije,znam ljude koji nisu bas po morfoloskom statusu i na zadnjem konkursu MUP-a niko im A nije rekao. cak sta vise specijalci se cudili kako frajer od haman 125kg sprintao oko 13 sekundi na 100m. nisu dobili posao ali niko im nije pravio problem oko tezine,visine. jedan je otisao u SIPA i tamo su ga nogirali nakon morfoloskog, na granicnoj je prosao do fizickog testa samo sto nije otisao iz nekih njegovih razloga
nije tema njegova mogućnost sprinta i vremena nego morfološki status visina/težina,i ljekarsko ide poslije testiranja,a ne prije
npr.u zenici je išao prije i nogirali su dosta kandidata :wink: prije fizičkog testiranja koje je išlo prvo
sad još uzmi ubjeđivati da faca od 160cm može regularno proći ljekarsko :lol:
made_in_sarajevo

#3633 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

vješalica wrote:
made_in_sarajevo wrote: nije,znam ljude koji nisu bas po morfoloskom statusu i na zadnjem konkursu MUP-a niko im A nije rekao. cak sta vise specijalci se cudili kako frajer od haman 125kg sprintao oko 13 sekundi na 100m. nisu dobili posao ali niko im nije pravio problem oko tezine,visine. jedan je otisao u SIPA i tamo su ga nogirali nakon morfoloskog, na granicnoj je prosao do fizickog testa samo sto nije otisao iz nekih njegovih razloga
nije tema njegova mogućnost sprinta i vremena nego morfološki status visina/težina,i ljekarsko ide poslije testiranja,a ne prije
npr.u zenici je išao prije i nogirali su dosta kandidata :wink: prije fizičkog testiranja koje je išlo prvo
sad još uzmi ubjeđivati da faca od 160cm može regularno proći ljekarsko :lol:
ooo ja zaboravio da si ti pamet svijeta pokupila. prvo si rekla da je morfoloski status eliminatoran u MUP-u KS,a nije bio, hoce li se to promjeniti ne znam ali dosad nije bio. ja sa ovom dvojicom licno sjedio,bio taj dan sa njima za zadnji konkurs u kantonu i kad su trcali na kosevu i kad je bio ljekarski poslije. nije tema koliko je sprintao nego sam rekao da frajer ima 195 visine i 125kg i niko mu A nije rekao. ni na trcanju ni na ljekarskom pregledu koji je bio poslije fizickog testa. ovaj drugi je mozda 180-185 visok i mozda 70-75kg ima i isto sve prosao bez problema. pali su obojica radi nedovoljno bodova na testovima,a ne radi morfoloskog statusa.
ovaj manji,mrsaviji je poslije isao na SIPA, prvi test morfoloski status bio i odma nogiran bio. falilo mu 10kg cini mi se da rece,a za granicnu znam da je trebao sad zadnji konkurs da ide trcati i da nije otisao iz njegovih razloga. SIPA je bilo prvo morfoloski status, FMUP je isto bio prvi morfoloski status ,pa tek onda pismeni i fizicki dio. za granicnu nisam ni pratio to, eto znam samo da mi je ovaj rekao da je trebao trcati i nije otisao.
vješalica

#3634 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

made_in_sarajevo wrote:
ooo ja zaboravio da si ti pamet svijeta pokupila. prvo si rekla da je morfoloski status eliminatoran u MUP-u KS,a nije bio, hoce li se to promjeniti ne znam ali dosad nije bio. ja sa ovom dvojicom licno sjedio,bio taj dan sa njima za zadnji konkurs u kantonu i kad su trcali na kosevu i kad je bio ljekarski poslije. nije tema koliko je sprintao nego sam rekao da frajer ima 195 visine i 125kg i niko mu A nije rekao. ni na trcanju ni na ljekarskom pregledu koji je bio poslije fizickog testa. ovaj drugi je mozda 180-185 visok i mozda 70-75kg ima i isto sve prosao bez problema. pali su obojica radi nedovoljno bodova na testovima,a ne radi morfoloskog statusa.
ovaj manji,mrsaviji je poslije isao na SIPA, prvi test morfoloski status bio i odma nogiran bio. falilo mu 10kg cini mi se da rece,a za granicnu znam da je trebao sad zadnji konkurs da ide trcati i da nije otisao iz njegovih razloga. SIPA je bilo prvo morfoloski status, FMUP je isto bio prvi morfoloski status ,pa tek onda pismeni i fizicki dio. za granicnu nisam ni pratio to, eto znam samo da mi je ovaj rekao da je trebao trcati i nije otisao.
jah jah koja je vjerovatnoća da ti vjerujemo da si bio sa likom na ljekarskom i da si lično prisustvovao kad mu niko nije ni A rekao

de ti sa 200 profila sa ove teme i svojih bodovnih rezultata

u FMUP-u nije bio prvi morfološki to lažeš,jer sam bila na zadnjem konkursu iz pršle godine juli mjesec,imaju na kraju krajeva obavijesti sa zvanične stranice kako je tekla procedura odabira,pa ti i dalje laži

radilo se prvo test općeg znanja pa se išlo na stadion u ak sarajevo na testiranje jedan dan,a drugi dan u prostorije specijalne ko se testirao za taj čin
made_in_sarajevo

#3635 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Nemam 200 nego 201 pametnice nasa
mislis?

#3636 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mislis? »

KAD JE KONKURS??? MOGU LI SE SAZNATI PITANJA I PISMENA KOJA CE BITI??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
MUP_KS

#3637 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Za MUP KS su obarali na visini ako si manji od 172 cm obore to je granica neka,a tezina je nabitna bila jer sam ja bio,al je problem kada budeš među 130 najboljih i obore te na ljekarskom kao mene i to na urednom nalazu fuj znači,ja sam oboren da bi neko drugi upao sa liste toliko u konkursima
TheMule

#3638 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by TheMule »

vješalica wrote: sad još uzmi ubjeđivati da faca od 160cm može regularno proći ljekarsko :lol:
A sto da ne? Nevjerovatno je da u jednoj drzavi koja hoce da se prikljuci Zapadu imaju takve granice. Ovi sto su nizeg rasta, ja bi im savjetovo da to predaju na sud.
vješalica

#3639 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

mislis? wrote:KAD JE KONKURS??? MOGU LI SE SAZNATI PITANJA I PISMENA KOJA CE BITI??? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
imaš na temi pitanja koja su forumaši stavljali koja su se vrtila
naravno unaprijed nećeš saznati osim ako ne nađeš štelu,a tada ti više forum ni diskusija na ovoj temi ne treba
mislis?

#3640 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by mislis? »

iZASLI KADETI....prije 2 dana...sad pucaju 4 mjeseca sa ovim starijim....Srijedom slobodni do 22h i subotom i nedeljom isto bili slobodni na obuci...kaze mi ovaj lik daj boze da ove godine izadje konkurs.....
vješalica

#3641 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

U USK je izašao prije 2 dana ako se ne varam,biće u sept./okt. najvjerovatnije svakako su dobili naredbu da pošalju koliko koga ide u pensiju.
astala_vistala

#3642 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by astala_vistala »

Danas odobrena lova za novih 140 kadeta u KS.
vješalica

#3643 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

astala_vistala wrote:Danas odobrena lova za novih 140 kadeta u KS.
odobreno za novih 140 namještaljki i farsi :lol:
sretno svim curama i momcima koji se prijave
Bloody

#3644 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Bloody »

vješalica wrote:

Najlakse je tako,i razumljivo je zbilja ali--zapni,uradi,zakucaj testove,daj maksimum od sebe,pa kad te i ako te odbiju ganjaj svoja prava,istraj.Ne kukati unaprijed i ne predavati se pa sta god da bude. Samo s takvim stavom se moze naprijed.
Innovation

#3645 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Innovation »

Informacija je objavljena.......gdje?
k1ks

#3646 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

Bloody wrote:
vješalica wrote:

Najlakse je tako,i razumljivo je zbilja ali--zapni,uradi,zakucaj testove,daj maksimum od sebe,pa kad te i ako te odbiju ganjaj svoja prava,istraj.Ne kukati unaprijed i ne predavati se pa sta god da bude. Samo s takvim stavom se moze naprijed.
Kako ne mogu ovih sto negiraju korupciju i kriminal sto se desava na svim konkursima. Da si bio na bilo kojem konkursu (FUP;MUP;SIPA) vidio bi milion propusta i ne bi tako govorio... Od toga da diktiraju odgovore pojedinim kanditatima (neki vec imaju pitanja i esej),prilikom testa fizicike spreme broje sklekove 2,5,8,10...ispravljaju im laktove,pojedini roditelji kanditata dolaze direktno gore na testove... na ljekarskom obore ljude koji su prije toga prosli 10 ljekarskih..... na razgovoru daju minimalan broj bodova....
I ti nasao da pricas o nekom zalaganju i kako neces biti zakinut,ohladi malo i nemoj prosipat suplju.....
Bloody

#3647 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Bloody »

Rekla sam da je razumljivo,dakle ne negiram nista od navedenog,ali sta je nacin onda? odustati prije nego si pokusao?
Probaj i budi najbolji,daj sve od sebe i ganjaj svoja prava jer niko ti ih na pladnju nuditi nece.
k1ks

#3648 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

Bloody wrote:Rekla sam da je razumljivo,dakle ne negiram nista od navedenog,ali sta je nacin onda? odustati prije nego si pokusao?
Probaj i budi najbolji,daj sve od sebe i ganjaj svoja prava jer niko ti ih na pladnju nuditi nece.
Nisam rekao da treba odustat,samo da je nemoguce zakucati testove i esej... Sve i da se to desi degradiraju te na ljekarskom ili razgovoru... Citav konkurs je lose osmisljen bez mehanizama za zalbu i istjerivanje pravde....
astala_vistala

#3649 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by astala_vistala »

Innovation wrote:
Na tvsa bilo sinoc,i fkt mojne unaprijed da kukate nego se spremite ljudi to je pametnije,ako su sve stele sto predaje par hiljada ljudi.
k1ks

#3650 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by k1ks »

astala_vistala wrote:
Innovation wrote:
Na tvsa bilo sinoc,i fkt mojne unaprijed da kukate nego se spremite ljudi to je pametnije,ako su sve stele sto predaje par hiljada ljudi.
Zato sto ljude drzi nada i jer ljudi hodaju od konkursa do konkursa.
A tih 140 sto si ti objavio su kadeti koji su zavrsili obuku na vracama........
Post Reply