Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#3626 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

MTV wrote:Sa kojom garancijom?
Pa Agram :-D
zateznistub

#3627 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Jbt kod ovih sve živo potrosna roba... Joj cirkusa i garantne izjave...
skafiskafsnjak

#3628 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:Jbt kod ovih sve živo potrosna roba... Joj cirkusa i garantne izjave...
Software garancija :D
LikeLike

#3629 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

Da ne citam od pocetka, ne da mi se :D Kupovao sam do sad telefone u Fontele kod Bezistana i bio prezadovoljan :) Ali nisam vec dvije god kupio nijedan, pa ne znam kakva je situacija sad s njima :) Vidim pisalo se o njima dosta, ali ne znam sta. Koja radnja je najpouzdanija, a da nije mobitel skuplji 500KM nego u drugim radnjama(BH Telekom, Apple, itd...) :) Konkretno zanima me Iphone 7plus ili cu cekati da izadje 8-ica :)

btw nije mi bitna cijena u 50KM, u Fontele sam dobio svaki put 2 godine garancije, pa tako da ne bih ispod godinu garancije pristao :)
Last edited by LikeLike on 27/03/2017 12:46, edited 1 time in total.
LikeLike

#3630 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

.
diablobih

#3631 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Vece govno od prodavnice, neces naci, ali ozbiljno, tu je to negdje sa univerzalnim.
LikeLike

#3632 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

diablobih wrote:Vece govno od prodavnice, neces naci, ali ozbiljno, tu je to negdje sa univerzalnim.
Ima li ijedna radnja da valja?
LikeLike

#3633 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

LikeLike wrote:
diablobih wrote:Vece govno od prodavnice, neces naci, ali ozbiljno, tu je to negdje sa univerzalnim.

kakve su hustel i kamconecting ?
MTV

#3634 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

LikeLike wrote:
LikeLike wrote:

kakve su hustel i kamconecting ?
Iste kao i sve ostale.
LikeLike

#3635 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

I na kraju gdje kupiti mobitel ? :D
Dr Kova

#3636 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Dr Kova »

Svejedno ti je, sve su piljare u pet deka
zateznistub

#3637 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

LikeLike wrote:I na kraju gdje kupiti mobitel ? :D
Ako hoćeš sigurnost u proizvod i punu dvogodišnju garanciju, onda kod nekog od operatera ili IMTEC-u i sl.
Ako hoćeš zajebanciju i sa jednim i sa drugim onda u prvu u koju naletiš jer su sve iste...
Da napomenem, nekidan mi je sa servisa došao idol 3 sa novom matičnom i dobio još dvije godine garancije a mobitel kupio prije godinu i po
LikeLike

#3638 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

zateznistub wrote:
Ako hoćeš sigurnost u proizvod i punu dvogodišnju garanciju, onda kod nekog od operatera ili IMTEC-u i sl.
Ako hoćeš zajebanciju i sa jednim i sa drugim onda u prvu u koju naletiš jer su sve iste...
Da napomenem, nekidan mi je sa servisa došao idol 3 sa novom matičnom i dobio još dvije godine garancije a mobitel kupio prije godinu i po
Ne znam sad sta da radim. Najvjerovatnije da cu preko nekog telecoma, sad vidjecu kojeg :D Ali da platim mob 400-500KM vise zbog garancije ne pada mi na pamet :D
zateznistub

#3639 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

LikeLike wrote:
zateznistub wrote:
Ne znam sad sta da radim. Najvjerovatnije da cu preko nekog telecoma, sad vidjecu kojeg :D Ali da platim mob 400-500KM vise zbog garancije ne pada mi na pamet :D
Sve je stvar izbora. Ja lično volim platiti skuplje telefon i biti miran dvije godine nego se zajebavao i sa ovim Poljacima i njihovim "novim" aparatima njihovim garancijama koje ne važe pisljiva boba
LikeLike

#3640 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

Sta znaci to "Poljacima" :D

Sta znaci sad ovo po piku sto pisu sverceri za Iphone da ima godinu dana garanciju oficijelnu? Jel vazi ta Apple garancija iako kupis kod njih mobitel i nemas racun ?
zateznistub

#3641 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

LikeLike wrote:Sta znaci to "Poljacima" :D

Sta znaci sad ovo po piku sto pisu sverceri za Iphone da ima godinu dana garanciju oficijelnu? Jel vazi ta Apple garancija iako kupis kod njih mobitel i nemas racun ?
Ma jebe me tastatura ja ukucam piljarima a predloži mi drugu riječ a ja ne pogledam i ispadne glupost. To za Apple zaista ne znam. Navodno da važi ali je bolje da to pitaš na njihovoj temi.
MTV

#3642 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

@Zatezni nisi ni pogrijesio vecina mobitela za predlozeni jezik kad ga ukljucis nudi poljski. Mobiteli namijenjeni poljskoj al nekako zalutali u BiH. Ima tu jos i madjarskih...
LikeLike

#3643 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by LikeLike »

zateznistub wrote:
LikeLike wrote:Sta znaci to "Poljacima" :D

Ma jebe me tastatura ja ukucam piljarima a predloži mi drugu riječ a ja ne pogledam i ispadne glupost. To za Apple zaista ne znam. Navodno da važi ali je bolje da to pitaš na njihovoj temi.
Ne znam ni sam sta cu uraditi, vidjecu koja razlika u cijeni bude :) Ni meni se ne kupuje kod ovih "piljara" :)
zateznistub

#3644 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

MTV wrote:@Zatezni nisi ni pogrijesio vecina mobitela za predlozeni jezik kad ga ukljucis nudi poljski. Mobiteli namijenjeni poljskoj al nekako zalutali u BiH. Ima tu jos i madjarskih...
Ma bog te pitao gdje i na koje sve načine oni dolaze do aparata. Sad je stvar na pojedincu sta želi... Nesto za male pare bez iole garancije ili nesto malo skuplje pa biti miran. Svako bira za sebe...
skafiskafsnjak

#3645 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

zateznistub wrote:
Potpis na ovo !

I da dodam, ako neces sa oficijelnom garancijom, onda ganjaj gdje je jeftiniji telefon. Te piljare su sve iste... nude garanciju na software, nista vise.

Ja sam uvijek kupovao telefone u telecomu ili ako kupujem polovne - gledam da su iz telecoma.
Kada sam imao LG g2 , pojavile se zute mrlje ... Nisu imali displeja da zamjenu i kazu da ce mi BHTelecom dati novi telefon. Ja sav sretan, dobijam novi g2. Zove me teta iz BHT i kaze, posto nemaju na stanju novih g2, pita me da li sa zadovoljan sa novim g3 :D :D :D :D

Neki dan sam, na sadasnjem s6 edge , zamnjeio displej jer se neka linija pojavila ... naravno, servis odradio za par dana . Cak i novi skener otiska prsta vidim da je nov...valjda sve to u kompletu ide.

Ja imam tako dobro iskustvo da bih dao 200-300km vise za telefon sa originalnom garancijom.

Ali, svako ima svoje...
diablobih

#3646 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by diablobih »

Digital city je normala, tj. daje normalne originalne telefone, samo sto im garanciju možeš okačiti mačku od rep.

Ja sam uvijek za oficijalne radnje, tj. Telefonski provideri, imtec, comtrade i slično.
semirsar

#3647 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

MTV wrote:
mayab wrote:
lokalni_razdjevičar wrote:koliku garanciju daje digitalcity
Ima li iko da skenira i ovdje postavi pisanu garanciju tog Digital citya, za Univerzalno znamo, da uporedimo??
Qler wrote:Evo sta ne podlijeze garanciji u Univerzalno :)

...

Kad ti se pokvari telefon u digitalcity-ju isto ti se desi kao i u univerzalnom. Samo kazu: "Nemoze se popraviti" al u digitalu dodaju i "bas nam je zao".

A tek isti tekst...
Zar i tebe zavalise, a bas te dobro krenulo da hi hvalis ovdeka, ne mrem vjerovat :shock:
MTV

#3648 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by MTV »

semirsar wrote: Zar i tebe zavalise, a bas te dobro krenulo da hi hvalis ovdeka, ne mrem vjerovat :shock:
Jasta ako hoces pisem ti na pm.
semirsar

#3649 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: Zar i tebe zavalise, a bas te dobro krenulo da hi hvalis ovdeka, ne mrem vjerovat :shock:
Jasta ako hoces pisem ti na pm.
ajd, bas me zanima, sad mi drago sto ne preporucis kolegi s posla, vidjeh koliko si zadovoljan :lol:
lokalni_razdjevičar

#3650 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by lokalni_razdjevičar »

ima li iko iskustva sa ovom radnjom?

http://smartphones.olx.ba/
Post Reply