Nije sve u hardveru,severin wrote: ma ja nemam sta ljeciti buraz ja sam dosao da vidim o tom 4s stas e desilo neke promjene a na kraju nista opet maglu prodali ubacili u njega nesto sto vec odavno koriste htc i samsung dupli procesor i kameru 8 Mpcak su i ulagaci bili nezadovoljni ovom verzijom odma su dionice pale....al nebitno de mi reci sta to ti mozes sa svojim iphonom sto ja nemogu sa svojim htc?
Evo nadji mi android telefon da vrti ovo, djaba vam sve jezgre i gige rama. Ultra stari Angry Birds trza na pola telefona.
Sta ti nemas a sto ja mogu?
iTunes
Baterija koja traje duze od dana
No crapware
Svaki OS update na vijeme za sve uredjaje
Bolji GUI, bolji odziv
Vidi kralju, kuci imam HTC Desire Z, i znam kakva je razlika izmedju premium klase telefona i jednog wannabe proizvodjaca. HTC trpa najlosije panele u svoje telefone, cak je google dugo vremena odugovlacio sa ubacivanjem veceg snopa boja od 16 bita na koji se Samsung bunio jer je rebao kompromis da bi Android izgledao normalno na tim losim panelima koje ugradjuju.
Nije stvar sta ja mogu, a ti ne mozes. Ja imam kompletnu integraciju, jedan citav eko sistem kupovine aplikacija, muzike, filmova, sve radi, nema patchanja niti fiksiranja, backup sve vrati cak pamti gdje si video pauzirao. I to je vec godinama, sve sto imas na telefonu je prije toga postojalo na na iOS platformi, sama filozofija uredjaja i android platforme je teska popaljevina iOS-a
Here is what a concept Android device from the big G looked like before the iPhone came into existence:

As you can see, it bears striking similarities to the RIM devices which at the time dominated the market. With Blackberry fast losing relevance, Apple is now setting the pace, and influencing designs. Look at the modern-day devices running Android software, and you can see the pattern emerging. Take the HTC Incredible for instance:

Zbog ovih stavri su vec krenule zabrane prodaje po EU zemljama i australiji, kako je krenulo neces vise ni moci kupiti uredjaj jer ce sve biti zabranjeno
Pa nastavljamo sa tabletima;

Dolaziti na ovu temu pricati kako je nesta bezveze stvarno nema smisla, jer ces za pola godine kupiti nekakav jeftini ripoff tableta u pola cijene i misliti da si nadmudrio citavu platformu jer si nesta kupio jeftinije.
http://www.businessinsider.com/10-ways- ... c-design-1
Jos jedan link, koliki je uticaj iPhone imao na trziste smartphone uredjaja, evo ti deset stvari koje imas na svom telefonu a nastali su na platformi koju toliko mrzis.
Jos malo slikica:

Da nije bilo mrskog Applea i Jobsa i dan danas bi pritiskao dugmice po telefonu