iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shin

#3626 Re: iPhone - All about

Post by shin »

severin wrote: ma ja nemam sta ljeciti buraz ja sam dosao da vidim o tom 4s stas e desilo neke promjene a na kraju nista opet maglu prodali ubacili u njega nesto sto vec odavno koriste htc i samsung dupli procesor i kameru 8 Mp :lol: cak su i ulagaci bili nezadovoljni ovom verzijom odma su dionice pale....al nebitno de mi reci sta to ti mozes sa svojim iphonom sto ja nemogu sa svojim htc? :-)
Nije sve u hardveru,

Evo nadji mi android telefon da vrti ovo, djaba vam sve jezgre i gige rama. Ultra stari Angry Birds trza na pola telefona.

Sta ti nemas a sto ja mogu?

iTunes
Baterija koja traje duze od dana
No crapware
Svaki OS update na vijeme za sve uredjaje
Bolji GUI, bolji odziv

Vidi kralju, kuci imam HTC Desire Z, i znam kakva je razlika izmedju premium klase telefona i jednog wannabe proizvodjaca. HTC trpa najlosije panele u svoje telefone, cak je google dugo vremena odugovlacio sa ubacivanjem veceg snopa boja od 16 bita na koji se Samsung bunio jer je rebao kompromis da bi Android izgledao normalno na tim losim panelima koje ugradjuju.

Nije stvar sta ja mogu, a ti ne mozes. Ja imam kompletnu integraciju, jedan citav eko sistem kupovine aplikacija, muzike, filmova, sve radi, nema patchanja niti fiksiranja, backup sve vrati cak pamti gdje si video pauzirao. I to je vec godinama, sve sto imas na telefonu je prije toga postojalo na na iOS platformi, sama filozofija uredjaja i android platforme je teska popaljevina iOS-a

Here is what a concept Android device from the big G looked like before the iPhone came into existence:
Image

As you can see, it bears striking similarities to the RIM devices which at the time dominated the market. With Blackberry fast losing relevance, Apple is now setting the pace, and influencing designs. Look at the modern-day devices running Android software, and you can see the pattern emerging. Take the HTC Incredible for instance:
Image

Zbog ovih stavri su vec krenule zabrane prodaje po EU zemljama i australiji, kako je krenulo neces vise ni moci kupiti uredjaj jer ce sve biti zabranjeno :lol:

Pa nastavljamo sa tabletima;

Image

Dolaziti na ovu temu pricati kako je nesta bezveze stvarno nema smisla, jer ces za pola godine kupiti nekakav jeftini ripoff tableta u pola cijene i misliti da si nadmudrio citavu platformu jer si nesta kupio jeftinije.

http://www.businessinsider.com/10-ways- ... c-design-1

Jos jedan link, koliki je uticaj iPhone imao na trziste smartphone uredjaja, evo ti deset stvari koje imas na svom telefonu a nastali su na platformi koju toliko mrzis.

Jos malo slikica:

Image

Image

Image

Image

Image

Da nije bilo mrskog Applea i Jobsa i dan danas bi pritiskao dugmice po telefonu :zzzz:
Umoslav

#3627 Re: iPhone - All about

Post by Umoslav »

jel ko probao nabaciti IOS5 na Iphone 3gs ? Ja imam 3gs baseband 6.15 firmware 4.3.3. pozz
Umoslav

#3628 Re: iPhone - All about

Post by Umoslav »

http://www.idownloadblog.com/tag/ultrasn0w/

Evo moze se otkljucati i IOS5 za Iphone 3gs sa unlockable basebandima !
Umoslav

#3629 Re: iPhone - All about

Post by Umoslav »

nemam iskustva sa IPAD wifi+3g pa da pitam jel se moze slobodno nadograditi sa Itunsa na IOS5 ?
DYD666

#3630 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

shin wrote:sve sto imas na telefonu je prije toga postojalo na na iOS platformi, sama filozofija uredjaja i android platforme je teska popaljevina iOS-a.
Da nije bilo mrskog Applea i Jobsa i dan danas bi pritiskao dugmice po telefonu :zzzz:
Sve rečeno, Amen big time :evil:
shalla

#3631 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Umoslav wrote:jel ko probao nabaciti IOS5 na Iphone 3gs ? Ja imam 3gs baseband 6.15 firmware 4.3.3. pozz
Imam isto pitanje, samo što je kod mene fw 05.16.02 i OS 4.3.5...
Duge

#3632 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

shalla wrote: Imam isto pitanje, samo što je kod mene fw 05.16.02 i OS 4.3.5...
Radi odlicno. ;)
opa22

#3633 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

Hej ljudi imam problem, imam iPhone 3g i htio jailbreakovati mob no zaje.bo sam stvar imao instaliran 3.1.3 i ja umjesto da uradim restore ja instaliram 3.1.2, e sada mi se kad upalim iPhone pojavi usb kabel i neki cd i pise iTunes :S pokusao vratiti 3.1.3 al mi na iTunesu pise da ubacim odgovarajuci sim sto da radim??? hvala
Vertig0

#3634 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Zakljuco si ga. Sad trebas uraditi unlock. Nadji na youtubu tutorial kako se to radi.
edit: http://www.youtube.com/watch?v=rMU9GlIXgRs pokusaj pratiti njega
opa22

#3635 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

hmmm pratim al kad udjem u onaj program nigdje mi ne pise unlock :S
GaRGa

#3636 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Duge wrote:
GaRGa wrote:Pokusavaj da downgrade-ujem sa 4.3.5 na 4.3.3 jer sam tek poslije upgrade-a skontao da nema untethered JB al mi stalno izbacuje gresku 1013.
zna li neko u cemu je problem Iphone 3gs je u pitanju.
Ako imas sacuvane shsh probaj sa klix

nema shsh ali me buni sto ne mogu ni upgrade na iOS 5 da uradim :S
Duge

#3637 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

GaRGa wrote:
Duge wrote:
GaRGa wrote:Pokusavaj da downgrade-ujem sa 4.3.5 na 4.3.3 jer sam tek poslije upgrade-a skontao da nema untethered JB al mi stalno izbacuje gresku 1013.
zna li neko u cemu je problem Iphone 3gs je u pitanju.
Ako imas sacuvane shsh probaj sa klix

nema shsh ali me buni sto ne mogu ni upgrade na iOS 5 da uradim :S
Ako nemas sacuvane shsh ne mozes uraditi downgrade.
Koji ti error javlja kad radis restore na iOS5?
Op3r4t0r

#3638 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Imam problem, imam iphone 3gs, sve original bez jailbrake-a ili kako se to vec zove, sinoc napravim update na novi ios5 i tu nastaje problem, sve sam ja to update-ovao i kad se sve zavrsilo nakon update-a mi nema niti jedne pjesme na telefonu, niti jednog videa (konvertujem filmove i gledam na iphone) i sto je najgore nemam niti jednog telefonskog kontakta pod "Kontakti" (hrvatska jezicka verzija), ostali su mi brojevi pod "Novije" i ostale mi sms poruke tako da tu imam neke brojeve.

Ono sto mene zanima je sta se desilo? Da li su se i kod vas brojevi izbrisali, kako da vratim te brojeve??? pjesme i filmovi manje vise
Op3r4t0r

#3639 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Evo ponovo sam uradio sinhronizaciju i kontakti su se pojavili, super, eh sad me zanima da li ste vi izgubili pjesme i videa ili je nesto do mene?
Vertig0

#3640 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

ako si uradio back up telefona prije negos to si uradio update ne bi trebao da imas problema. takodjer ako se sjecam da kad si uradio update na ios5 da te je pitao hoces li set up as a new iphone, ili back up od prije nekad?
ako si otisao set up as a new iphone moguce da ces ponovo morati nabaciti pjesme i aplikacije
Op3r4t0r

#3641 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

Vertig0 wrote:ako si uradio back up telefona prije negos to si uradio update ne bi trebao da imas problema. takodjer ako se sjecam da kad si uradio update na ios5 da te je pitao hoces li set up as a new iphone, ili back up od prije nekad?
ako si otisao set up as a new iphone moguce da ces ponovo morati nabaciti pjesme i aplikacije
Sjecam se da me to pitao i izabrao sam opciju da uradi back up sa itunes, sa aplikacijama nisam imao problema, sve su se pojavile, evo ponovnom sinhronizacijom dosli su i brojevi ali pjesama i videa zvanicno nema :-)
ChataDodajStaHoces

#3642 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

na iphone 4 sam, sa 4.10.01 bb i 4.3.3 fw :) koristim gevey unlock i da li to znaci da moram cekati redsn0w release za windows, kako bih mogao jb na 5.0?

mene najvise brine unlock i kako ce se on ponasati na novom fw :roll: savjeti?
febo_acm

#3643 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Chata87 wrote:na iphone 4 sam, sa 4.10.01 bb i 4.3.3 fw :) koristim gevey unlock i da li to znaci da moram cekati redsn0w release za windows, kako bih mogao jb na 5.0?

Nisam u toku, ali kakav ćeš unlock da čekaš ako koristiš Gevey? Napraviš custom fw sa Snowbreeze i onda restore ... To je to :D
hordash

#3644 Re: iPhone - All about

Post by hordash »

imam iphone 3g i htio sam upgrade-ovat ios ali mi je izbrisalo sve sa uredjaja i ne mogu sad uradit restore. izbacuje mi neki eror 1015. zanima me mogu li sada ikako uradit ios 4.2.1 na iphone-u ili ga moram prvo na restore na 3.1.3 i kako sve ovo trebam uraditi.
novikorisnik

#3645 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Chata87 wrote:na iphone 4 sam, sa 4.10.01 bb i 4.3.3 fw :) koristim gevey unlock i da li to znaci da moram cekati redsn0w release za windows, kako bih mogao jb na 5.0?

Gevey otkljucava sim, isto kao i redsn0w 0.9.9b za jailbreak.
Duge

#3646 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Ponasat ce se super, ako uradis kao sto ti je AMD rekao :D
ChataDodajStaHoces

#3647 Re: iPhone - All about

cek cek cek nisam odavno ganjao nista kako koristim gevey, niti sam se htio peglati, ali... jel to postoji unlock za iphone 4 na starom fw 4.3.3? tj. sa ultrasn0w na ovom novom 5.0?

interesovalo me samo radi basebanda jer imam stari, nisam uploadovao niti mijenjao ista, a znam da redsn0w 0.9.9b5 jos nije dostupan za win...
Vertig0

#3648 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

hordash wrote:imam iphone 3g i htio sam upgrade-ovat ios ali mi je izbrisalo sve sa uredjaja i ne mogu sad uradit restore. izbacuje mi neki eror 1015. zanima me mogu li sada ikako uradit ios 4.2.1 na iphone-u ili ga moram prvo na restore na 3.1.3 i kako sve ovo trebam uraditi.
Brate po boji ako sam dobro razumio ti si htio update na ios5?
Iphone 3g ne podrzava ios5 koliko ja znam.
febo_acm

#3649 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Chata87 wrote:cek cek cek nisam odavno ganjao nista kako koristim gevey, niti sam se htio peglati, ali... jel to postoji unlock za iphone 4 na starom fw 4.3.3? tj. sa ultrasn0w na ovom novom 5.0?

interesovalo me samo radi basebanda jer imam stari, nisam uploadovao niti mijenjao ista, a znam da redsn0w 0.9.9b5 jos nije dostupan za win...
Sa Snowbreeze ne mijenjaš BB, dakle Gevey radi. Provjereno , 1000% :D Redsnow ti i ne treba, snowbreeze sve odradi (ktivaciju, jailbreak ako želiš :D:D )

@Snowbreeze napravi iOS5 sa starim basebadom. To je to ;)
ChataDodajStaHoces

#3650 Re: iPhone - All about

AMD wrote:Sa Snowbreeze ne mijenjaš BB, dakle Gevey radi. Provjereno , 1000% :D Redsnow ti i ne treba, snowbreeze sve odradi (ktivaciju, jailbreak ako želiš :D:D )

@Snowbreeze napravi iOS5 sa starim basebadom. To je to ;)
ihhh onda sam bas rahat :) ja ko posljednji levat cekam win verzije ovo ono, navikao preko redsn0w-a :)
Post Reply