"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- burekodsira
#3626 Re: "Majstori" parkiranja
dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo 
- holowey
#3627 Re: "Majstori" parkiranja
ne kontam, ti si nekako nasao opravdanje za lik koji je parkirao na pjesackom prolazu? ili si samo sarkastican?burekodsira wrote:dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo
- Jeff Bingham
#3628 Re: "Majstori" parkiranja
vidis li zebru uopste?burekodsira wrote:dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo
EDIT: vidim vec ti je holowey skrenuo paznju na to
- dottore
#3629 Re: "Majstori" parkiranja
kad budes vlasnik A6 C6 FL, garantujem da ces uvijek parkirat na dva mjesta da ti bagra sa dvicinama ne nakucava vrata u autoBetter Man wrote:
Evo jednog pravog specijalca iz Merkatora danas! Svaki komentar na ovog debila je suvišan!
http://img15.imageshack.us/img15/7927/dsc03514zc.jpg
- kokuz_sa
#3630 Re: "Majstori" parkiranja
ma nije lik parkirao audija na 2 mjesta nego na sred pjesackog..dottore wrote:kad budes vlasnik A6 C6 FL, garantujem da ces uvijek parkirat na dva mjesta da ti bagra sa dvicinama ne nakucava vrata u autoBetter Man wrote:
Evo jednog pravog specijalca iz Merkatora danas! Svaki komentar na ovog debila je suvišan!
-
goran16v
#3631 Re: "Majstori" parkiranja
Genijalno... Bas kao sto bi i ovaj genijalac na parking mjestu bio s jedne strane zasticen stubom, a s druge strane zebrom...dottore wrote:kad budes vlasnik A6 C6 FL, garantujem da ces uvijek parkirat na dva mjesta da ti bagra sa dvicinama ne nakucava vrata u autoBetter Man wrote:
-
shambho
#3632 Re: "Majstori" parkiranja
goran16v wrote:dottore wrote:Better Man wrote:
Pogledajte iza Audija jest puklo
- quasar
#3633 Re: "Majstori" parkiranja
Odavno nemam vise rijeci da iskazem zaprepastenje sa ovom logikom: da ti imas audija i ti bi zauzimao tri mjesta.
Jel te ko tjera da kupis audi? Kupi nesto cega ti nece biti zao.
Jedva cekam, a jednom hoce kad-tad, da se zakon pocne provoditi i na ovim papcinama sto im je saobracajna kultura na nuli. Siguran sam da sa ovog audija mozes ukloniti i zmigavce jer mu ne trebaju. Ovakvi likovi misle samo na sebe i boli ih kitica za ostale.
U svakom pogledu, u ovoj zemlji, za sta god uhvatis i pogledas, nadjes gov*o. Nema sfere drustva koja je uredjena i sve je to zbog vecinskog mentaliteta, koji gleda samo u se, na se, poda se i daj da nekako zahebemo drzavu i zakon.
Jel te ko tjera da kupis audi? Kupi nesto cega ti nece biti zao.
Jedva cekam, a jednom hoce kad-tad, da se zakon pocne provoditi i na ovim papcinama sto im je saobracajna kultura na nuli. Siguran sam da sa ovog audija mozes ukloniti i zmigavce jer mu ne trebaju. Ovakvi likovi misle samo na sebe i boli ih kitica za ostale.
U svakom pogledu, u ovoj zemlji, za sta god uhvatis i pogledas, nadjes gov*o. Nema sfere drustva koja je uredjena i sve je to zbog vecinskog mentaliteta, koji gleda samo u se, na se, poda se i daj da nekako zahebemo drzavu i zakon.
- zateznistub
#3634 Re: "Majstori" parkiranja
Kad mu murija zakaci kaznu od minimum 200 KM Onda ce ga ili ostaviti kod kuce ili nauciti parkirati. I kad mu u rodnom listu bude pisao grad za mjesto rođenja moza i tada nauci da se ponasa u skladu sa gradskim nacinom zivljenja. Dotada...dottore wrote:kad budes vlasnik A6 C6 FL, garantujem da ces uvijek parkirat na dva mjesta da ti bagra sa dvicinama ne nakucava vrata u autoBetter Man wrote:
- burekodsira
#3635 Re: "Majstori" parkiranja
nisam ja vidio tu sirotinjsku zebru jbg
audi fula zesca, bar bi mu tockove razmontiro
audi fula zesca, bar bi mu tockove razmontiro
-
Cafe Camargue
#3636 Re: "Majstori" parkiranja
e baš je i zebra uočljivaJeff Bingham wrote:vidis li zebru uopste?burekodsira wrote:dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo
EDIT: vidim vec ti je holowey skrenuo paznju na to
- Qler
#3637 Re: "Majstori" parkiranja
Ma seljaci, bez kazni nema im lijeka. Mene nervira sto se papci parkiraju na mjesta predvidjena za invalide. To bih posebno kaznjavao. Obratite paznju, u 90% slucajeva neka je seljacina tu parkirala auto, a ne invalid, za koga je i predvidjeno...
- mayab
#3638 Re: "Majstori" parkiranja
Ok, na ovoj slici se zebra bas i ne uocava na prvi pogled, ali tamo na licu mjesta on zna itekako da je parkirao na zebru.Ja sam juce oko 13 sati bio isto u merkatoru, i dok sam dosao do svog auta bila su 3 "majmuna" na zebrama , samo nisam imao vremena slikati-svu trojicu sam nabio nogom u vrata.Cafe Camargue wrote:e baš je i zebra uočljivaJeff Bingham wrote:vidis li zebru uopste?burekodsira wrote:dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo
EDIT: vidim vec ti je holowey skrenuo paznju na to![]()
Ma dok neko ne bude "opaljen" po dzepu zbog tog parkiranja, nece se ljudi kultivisati, a kako i po toj garazi imaju regularni saobracajni znakovi, znaci tu vrijede i svi ostali propisi iz ZOBS-a, tako da bi policija mogla tu sasvim legitimno da dijeli "cestitke"!
- Pasiflora
#3639 Re: "Majstori" parkiranja
....i na zelenim povrsinama, pogotovo od kako je pao snjeg. Valjda misle da se ne vidi. A do parkinga 10 metara i na parkingu 20-tak auta, a mislim da ih moze stati preko 100 - ogroman parking. Dobrinja, naravno.Cholina_Lokica wrote:To je super, kod mene je parking ogroman... Znaci kad je najveca spica i svi su u stanu, pola parkinga je zauzeto samo, polovina slobodna, a nalazi se bukvalno nekih 7-8m od zgrade, najudaljeniji dio je 20m od zgrade... I ljudi hladno parkiraju po cesti i na trotoargoran16v wrote:Nije to samo po shopping centrima. Sindrom "autom u haustor" je prisutan svugdje. Ispred moje zgrade je klasicni "od 8 do 4" parking koji se napuni u 4.20 ko sipak a u 8.15 ujutro je napola prazan. U promjeru od 50 metara su jos 2-3 parkinga na kojima uvijek ima mjesta, ali jok dobri Bosnjo ce oderat i sebe, i auto, i komsijski auto, i lamelu samo da ga turi pred haustor!![]()
- chuchumbamayumbe
#3640 Re: "Majstori" parkiranja
Policija je glupa što ne osnuju jednu jedinicu koja će se samo baviti pogrešnim parkiranjima i kažnjavati kabadahije, + svaka opština bi trebala imati svoju pauk službu. Mislim da bi jedna dugoročna presing akcija, jedno godinu dana (taman malo da se popuni budžeti i ove obaveze prema MMF) bila odgovarajuća da malo nauči papane saobraćajnoj kulturi i kulturi življenja.
Pa onda nastaviti istu akciju, ali sa manjim snagama.
- mayab
#3641 Re: "Majstori" parkiranja
chuchumbamayumbe wrote:Policija je glupa što ne osnuju jednu jedinicu koja će se samo baviti pogrešnim parkiranjima i kažnjavati kabadahije, + svaka opština bi trebala imati svoju pauk službu. Mislim da bi jedna dugoročna presing akcija, jedno godinu dana (taman malo da se popuni budžeti i ove obaveze prema MMF) bila odgovarajuća da malo nauči papane saobraćajnoj kulturi i kulturi življenja.
-
goran16v
#3642 Re: "Majstori" parkiranja
U teoriji super ideja.chuchumbamayumbe wrote:Policija je glupa što ne osnuju jednu jedinicu koja će se samo baviti pogrešnim parkiranjima i kažnjavati kabadahije, + svaka opština bi trebala imati svoju pauk službu. Mislim da bi jedna dugoročna presing akcija, jedno godinu dana (taman malo da se popuni budžeti i ove obaveze prema MMF) bila odgovarajuća da malo nauči papane saobraćajnoj kulturi i kulturi življenja.
- Radar71
#3643 Re: "Majstori" parkiranja
Nekad mi dodje da ih zagradim, al momak u bbi koji radi na naplati mi uvijek obezbjedi mjesto ispred one recepcije pored ona dva mercedesaQler wrote:Ma seljaci, bez kazni nema im lijeka. Mene nervira sto se papci parkiraju na mjesta predvidjena za invalide. To bih posebno kaznjavao. Obratite paznju, u 90% slucajeva neka je seljacina tu parkirala auto, a ne invalid, za koga je i predvidjeno...
- Qler
#3644 Re: "Majstori" parkiranja
Ja sam jednog zagradio, i finu uslikao par slika da se vidi kako je ko parkiran. Njemu je bila opcija ili da jase preko visokih trotoara da izadje ili da mene dooobro udari. Kada sam se vratio njega nije bilo a na mom autu nije bilo nista.. Znaci da je dobro polomio svoje auto.
A i za tu akciju, u nekim naseljima, ne govorim o TC-ovima, fakat ima manjka parkinga i ljudi nemaju gdje parkirati. Evo ti dobrinja 5, napravili one zgrade za mlade, sada ce tu doci 1000 porodica, i zatvorili parking. Sta ce sad ljudi, u kreditima do guse, nemaju da plate parking, a auto danas postaje sve vise potreba nego luksuz. Tu je i krivica drzave sto dopusta takvu gradnju. Sada je situacija da je ulaz u dobrinju 5 jedna ulica, cijom citavom duzinom su parkirana auta tako da je slobodna jedna traka, i onda kada je spica, po 20 minuta se izlazi iz ulice, dok ovi udju i dok ovi izadju haos... Ali ljudi bukvalno nemaju gdje parkirati. Ja sam fala bogu skontao da platim parking u garazama, malo prosetam ali miran sam. Jedino ni ja ne znam do kada cu moci to podnijeti finansijski...
A i za tu akciju, u nekim naseljima, ne govorim o TC-ovima, fakat ima manjka parkinga i ljudi nemaju gdje parkirati. Evo ti dobrinja 5, napravili one zgrade za mlade, sada ce tu doci 1000 porodica, i zatvorili parking. Sta ce sad ljudi, u kreditima do guse, nemaju da plate parking, a auto danas postaje sve vise potreba nego luksuz. Tu je i krivica drzave sto dopusta takvu gradnju. Sada je situacija da je ulaz u dobrinju 5 jedna ulica, cijom citavom duzinom su parkirana auta tako da je slobodna jedna traka, i onda kada je spica, po 20 minuta se izlazi iz ulice, dok ovi udju i dok ovi izadju haos... Ali ljudi bukvalno nemaju gdje parkirati. Ja sam fala bogu skontao da platim parking u garazama, malo prosetam ali miran sam. Jedino ni ja ne znam do kada cu moci to podnijeti finansijski...
- taxi_driver
#3645 Re: "Majstori" parkiranja
Radar71 wrote:Nekad mi dodje da ih zagradim, al momak u bbi koji radi na naplati mi uvijek obezbjedi mjesto ispred one recepcije pored ona dva mercedesaQler wrote:Ma seljaci, bez kazni nema im lijeka. Mene nervira sto se papci parkiraju na mjesta predvidjena za invalide. To bih posebno kaznjavao. Obratite paznju, u 90% slucajeva neka je seljacina tu parkirala auto, a ne invalid, za koga je i predvidjeno...
Ovdje gdje ja zivim,kazna za parkiranje na mjestu za invalide je 340€. pa ko voli nek izvoli.Moja prijateljica je samo 20 cm nagazila sa autom mjesto za invalide i napisali joj kaznu.Ne tockovima, nego karambolka zadna je bila iznad mjesta za invalide.
-
motorola01
#3646 Re: "Majstori" parkiranja
Potpis...Da je parkirao previse blizu kombiju,rizikovao bi "trag"(a mozda i udubljenje) bijele boje na svom autu i ne daj Boze jos kakvu budalu koja bi pokusala se ugurati izmedju stuba i audija sa druge strane i eto ti belaja..Zato je ovo parkiranje sasvim normalno odradjeno.Nije on kriv sto su debili postavili stub 20-30 cm blize,nego sto su trebali..Tako je u svakom trznom centru...burekodsira wrote:dobro, audija je izblokiro ovaj kombi pa nije mogo fino parkirati i pri tom ostaviti dovoljno prostora za auto pokraj jer ima i stub tako da bi sve bilo bas ono knap i jbg onda se razumije ovaj nacin parkiranja... ne opravdavam ali razumijem jer nije on zapoceo
- atko
#3647 Re: "Majstori" parkiranja
hebo te ... da dovedes zivu zebru i da je tu postavis neki bi opet po svom lupetali 
-
motorola01
#3648 Re: "Majstori" parkiranja
Jel to tebi i ostalima toliko tesko obici auto koje je ovako parkirano?Meni nije tesko i znam obici ne jedno nego nekoliko ovakvih auta.Meni nije jasno zasto su ljudi toliko lijeni?Zasto se ne zabrani ljudima sa kombijima da uopste ulaze na ovakve parkinge?Zasto firma PARKING ne iscrta parking po nekim realnim sirinama,a ne da nalupa sto vise para uskim parking mjestima?Jel Ovaj vozac audija kriv sto vozi veliko auto i je li kriv sto vozac kombija nije parkirao propisno??Ovdje ima tovar pitanja na koja se treba odgovoriti da bi se doslo do vozaca ovog audija i da bi se njemu postavilo pitanje,zasto je ovako parkirao?Ili mozda je trebao naci drugo parking mjesto,da bi udovoljio forumasima sa-x?!atko wrote:hebo te ... da dovedes zivu zebru i da je tu postavis neki bi opet po svom lupetali
I da su na ovom mjestu parkirana druga dva manja automobila,nema sanse da bi iko mogao izaci normalno iz auta,a da ne osteti drugo auto i da ostavi dovoljno mjesta za zebru,jer nasi ljudi znaju samo po zebri hodati,ne d`o Bog napraviti tri cetiri koraka vise,jer ce izgubiti snagu,pa kako ce onda pritiskati gas do kuce
Last edited by motorola01 on 08/01/2012 13:19, edited 1 time in total.
- atko
#3649 Re: "Majstori" parkiranja
samo konj marke dorat ce ovako parkirati na mjestu gdje je nacrtan konj marke zebra ... kontas !!!???
-
motorola01
#3650 Re: "Majstori" parkiranja
Pogrijesio je sto je parkirao bas preko zebre(koja je uocljiva iz avionaatko wrote:samo konj marke dorat ce ovako parkirati na mjestu gdje je nacrtan konj marke zebra ... kontas !!!???