itekako ima partijskih reisova. Mustafa Ceric je jedan od njih. u hutbama uglavnom ne spomene Allaha, Poslanika s.a.v.s. vec je uglavnom rijec o dnevnopolitickim pitanjima kada koristi mimber da se u svojim hutbama obracuna sa politickim protivnicima. nakon sto je zdusno puhao Harisu pod krila, pa onda otisao Fahrinu stranu nije se oglasio mjesecima cekajuci da raja zaborave njegove politicke izlete.novi.dan.nova.nafaka wrote:Haugh!chuchumbamayumbe wrote:O, mene itekako brine kako ide Mustafi, pogotovu na ovih famoznih 24% gdje živim ja i moja porodica koji nismo Bošnjaci (i ne namjeravamo ići nigdje gdje su "naši", jer su oni još gori). Samo ti namiguj, ova zadnja rečenica i tvoj zadnji komentar će biri i zadnji na koji ću se osvrnuti i koji neću niti pokušati komentarisati.
Živ mi i zdrav bio!HAUGH!
![]()
Prijatelju, u mom komentaru nije bilo ni malo zle krvi - učinilo mi se da si jedan od onih bošnjaka koji nikad ne ode u džamiju, a htio bi da ima i reisa po svom mjeri. Usput, reisa bi nabio na neku stvar za bilo šta što se loše dogodi - e pa ne ide to tako. Na takve sam samo tako alergičan.
Da si i ti meni živ i zdrav, i uz brdo brz još dugo vremena...![]()
Ove godine su izbori za novog reisa. Međutim, to ne znači da ti novi reis, u slučaju da si bošnjak, neće visiti nad savjesti i pokoji puta preporučiti da se ne pije, bludniči i sve ostalo što je loše.Jack Be Nimble wrote:Koliko dugo ce Ceric biti na poziciji reisa? Koga je tu postavio?![]()
To mu je vjerska uloga, propisana od Boga. A kao što gledam, i budućeg reisa (Mustafi je ovo drugi mandat, nažalost je kod nas vremenski ograničeno obavljanje te funkcije) će ni kriva ni dužna, kao i Mustafu pljuvati, potvarati, izmišljati, mrziti i šta sve ne. Doduše, za njega bolje, jer će se mnogo nj. grijeha sprati.
Kao što reče BHF, možda bi velikom broju bošnjaka odgovarao reis po nj. mjeri, koji će za novu godinu obući odijelo Svetog Nikole i pozivati na proslavu tuđih praznika, organizovati Bajramske partije tipa "a da me babo vidi", ali ja mislim da se to nikad neće dogoditi, aBd i da će ići samo na bolje. Nema više partijskih reisova...
nepartijski reis je onaj koji ne staje na stranu jedne politicke opcije vec je malo iznad svega toga i vodi racuna o visim interesima. Mustafa nije jedan od njih, nikad njegovo selo iz njega izaci nece. on je samo nastavio kontinuitet komunistickih reisova prije njega. kad Mustafa jednom konacno ode sa funkcije, bice to pocetak novog (i nadajmo se boljeg) razdoblja.