Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
hercegovac_pravi

#3626 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by hercegovac_pravi »

dalmatinka wrote:
hercegovac_pravi wrote:Sretan put Hrvatskoj. Ne trebate se truditi da zatvorite vrata iza sebe. Mi ćemo ih sa oduševljenjem zalupiti. Što dalje od nas, to bolje nama. :thumbup:
Pa ne idemo mi fizički nikuda, na tvoju veliku žalost i dalje ostajemo susjedi. Ako ti je toliko do zatvorenih vrata ne zaboravi dobro zaključati. :D
Idete, samo vam još nije "stigo telegram" :thumbup:

Tako blizu a tako daleko ...u svakom slučaju puno sreće. Vaš ulazak u EU znači veoma mnogo za BiH.
hercegovac_pravi

#3627 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Alfons Kauders wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Black111 wrote:Cuj You Tube uratke. Pa sta ti hoces? Stavio sam ti link na samog Aliju gdje kaze to sto kaze, iz njegovih usta.

Ne znam sto bih ja trebao pisati nesto, pored videa, a na kraju krajeva sve se moze izguglati.
De bola stavi datume. Zar je to teško? Kad, odnosno kojeg datuma je Alija izgovorio navedene riječi i gdje se pucalo u Hercegovini? Pa hebemu miša eto imaš video, imaš "gogleta" postavi ova dva datuma jedan iznad drugog pa ćeš vidjeti o čemu se radi. Naravno ako želiš da vidiš a ako ne onda je to druga vrsta đira :-D
Zaboravio su tradicionalne probleme koje Srbi imaju s cinjenicama. Narocito Srbi koji se furaju da su Hrvati i trolaju da bosanskim forumima. :D

A znači radi se o "našem Hrvatu"..
Ali ne mogu da shvatim da i nakon 10 godina prosipanja i 11-tu godinu padnu na istu foru. :?
Alfons Kauders

#3628 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

hercegovac_pravi wrote: :thumbup:
Alfonso, riječi "ovo nije naš rat" izgovorene su ( ne mogu sad čeprkati po arhivi) prije sukoba u Ravnom. Čak mislim da u arhivi RTV-Sa postoji kompletna emisija i intervju sa Alijom u kojem su ove riječ izgovorene kao i postavljeno pitanje.
Ma znam. Ja Aliji zamjeram dosta toga. Za pocetak, zamjeram mu sto je prezivio porod...

Ovakve izjave su popularizirali srpski propagandisti, a kasnije i hrvatski - kada je valjalo narodu prodati deal sa Slobom i svinjarije koje je krivousti radio u RBiH, sa svojim novim (privremenim) saveznicima.

Tako se u desnicarskim krugovima u Hrvatskoj danas jako cesto moze cuti kako su i Bosanci isli na Vukovar (a jesu, mada je velika vecina dezertirala ili se nije ni odazvala pozivu), ali se skoro nikad ne cuje o nasim koji su na rukavu imali sahovnicu, ukusa ZNG, HOS, HV i sl.

Doduse, po pricama koje dolaze iz tih istih krugova ispada da smo mi napali Hrvatsku, i natjerali jadne Srbe da nam se pridruze... Ista prica, forsirana od kasne 1992, se i danas moze cuti na nama omiljenim portalima koji jos sanjaju treci. Ali treba imati razumijevanja. Hrvatska ulazi u EU, mora se pridrzavati njihovih standardna, pa tako mora i slaboumnim dopustiti da kazu sta misle.
palermo

#3629 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by palermo »

Alfonso, riječi "ovo nije naš rat" izgovorene su ( ne mogu sad čeprkati po arhivi) prije sukoba u Ravnom. Čak mislim da u arhivi RTV-Sa postoji kompletna emisija i intervju sa Alijom u kojem su ove riječ izgovorene kao i postavljeno pitanje.
Mah, naravno. Alija ih izgovorio u trenucima sukoba u Sloveniji i vojnih poziva koji su stizali bosanskim i hercegovačkim mladićima od strane JNA.

Čudo je kako ljudi misle da više nema onih koji se sjećaju tog perioda
hercegovac_pravi

#3630 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Alfons Kauders wrote:
Ma znam. Ja Aliji zamjeram dosta toga. Za pocetak, zamjeram mu sto je prezivio porod...

Ovakve izjave su popularizirali srpski propagandisti, a kasnije i hrvatski - kada je valjalo narodu prodati deal sa Slobom i svinjarije koje je krivousti radio u RBiH, sa svojim novim (privremenim) saveznicima.

Tako se u desnicarskim krugovima u Hrvatskoj danas jako cesto moze cuti kako su i Bosanci isli na Vukovar (a jesu, mada je velika vecina dezertirala ili se nije ni odazvala pozivu), ali se skoro nikad ne cuje o nasim koji su na rukavu imali sahovnicu, ukusa ZNG, HOS, HV i sl.

Doduse, po pricama koje dolaze iz tih istih krugova ispada da smo mi napali Hrvatsku, i natjerali jadne Srbe da nam se pridruze... Ista prica, forsirana od kasne 1992, se i danas moze cuti na nama omiljenim portalima koji jos sanjaju treci. Ali treba imati razumijevanja. Hrvatska ulazi u EU, mora se pridrzavati njihovih standardna, pa tako mora i slaboumnim dopustiti da kazu sta misle.
:lol: :lol:
Dobar. :thumbup:
Niko na forumu nema bolje postove prošarane ironijom i cinizmom u isto vrijeme. :thumbup:
Alfons Kauders

#3631 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

palermo wrote:
Mah, naravno. Alija ih izgovorio u trenucima sukoba u Sloveniji i vojnih poziva koji su stizali bosanskim i hercegovačkim mladićima od strane JNA.

Čudo je kako ljudi misle da više nema onih koji se sjećaju tog perioda
Pa i nema ih puno, barem ne na internetu. Zato ovakve price i neces cuti od ljudi u cetiri oka kada odes u Hrvatsku - osim ako ne naletis na neku nafuranu djecurliju. Kada bi svoje misljenje o Hrvatima i Hrvatskoj formirao na osnovu komentara na netu, ne da ne bih isao tamo, vec bi iskljucivo letio, da slucajno ne udahnem isti zrak kao doticni internet imbecili.

Ili im je mozda zao sto Alija nije rekao "ovo je nas rat, hajmo sad svi kokarde na glave i sa Srbima do Karlovca i Karlobaga"... Moguce je. Ipak na jednog Hrvata na ovom forumu dodju barem 2-3 Srbina koji se furaju da su Hrvati... Dok im se ne omakne pasulj, talas ili neka ekavstina.

Problem je u omladini - dosta klinaca u Hrvatskoj pada na te fore.
Alfons Kauders

#3632 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

hercegovac_pravi wrote:
Alfons Kauders wrote:

:lol: :lol:
Dobar. :thumbup:
Niko na forumu nema bolje postove prošarane ironijom i cinizmom u isto vrijeme. :thumbup:
Hvala, ali ja sam skole za to zavrsio, nista ne dolazi preko noci. :lol:

(A i ona cetvrtina hercegovacke krvi pomaze :D )
gost iz ZG

#3634 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

area51 wrote:Hrvatska se večeras ukrcava na "Titanik"...
... jbga. neko će se utopit na Titanicu, neko u blatu i u vlastitim govnima
pošteno, zar ne?
It_is_a_Leclerc

#3635 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Mijenjam "državni suverenitet sa OHR-om i PIC-om" za tržište od pola milijarde ljudi, sredstva zajedničkih evropskih fondova, mogućnost zaposlenja, studiranja i neometanog putovanja u 28 zemalja Evrope.
Alfons Kauders

#3636 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Mijenjam "državni suverenitet sa OHR-om i PIC-om" za tržište od pola milijarde ljudi, sredstva zajedničkih evropskih fondova, mogućnost zaposlenja, studiranja i neometanog putovanja u 28 zemalja Evrope.
Nemoj trziste pominjati, sad ce ti se naklatiti komunjare i klinci u Guy Fawkes maskama, koji se bore protiv Anglo-Americkog imperijalizma i neoliberalnog kapitalizma.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3637 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3638 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hame_ »

hercegovac_pravi wrote:Sretan put Hrvatskoj. Ne trebate se truditi da zatvorite vrata iza sebe. Mi ćemo ih sa oduševljenjem zalupiti. Što dalje od nas, to bolje nama. :thumbup:
De ti nama malo o konfederaciji Hrvatske i Federacija BiH koju si lani najavljivao.
ujak

#3639 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Jelda smo glupi, za razliku id vas pametnih bosanaca koji ni da ih zele primit nebi isli u tu uniju, osobito sad kad je kriza.Sta ce vama 13,7 milijardi eura kolko je za Hrvatsku osigurano do 2020g u proracunu EU, pa vu imate tolko kad hocete, o standardu da i negovorimo.
ujak

#3640 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ujak »

Hame_ wrote:
De ti nama malo o konfederaciji Hrvatske i Federacija BiH koju si lani najavljivao.
Ha ha ha, ovo se salis il stvarno ima svakakvih ideja?
Havatar

#3641 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:Mijenjam "državni suverenitet sa OHR-om i PIC-om" za tržište od pola milijarde ljudi, sredstva zajedničkih evropskih fondova, mogućnost zaposlenja, studiranja i neometanog putovanja u 28 zemalja Evrope.
Koja je sifra da znamo da si ti da bi moglo da dodje do razmjene :?:
Black111

#3642 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

hercegovac_pravi wrote:
Black111 wrote:Cuj You Tube uratke. Pa sta ti hoces? Stavio sam ti link na samog Aliju gdje kaze to sto kaze, iz njegovih usta.

Ne znam sto bih ja trebao pisati nesto, pored videa, a na kraju krajeva sve se moze izguglati.
De bola stavi datume. Zar je to teško? Kad, odnosno kojeg datuma je Alija izgovorio navedene riječi i gdje se pucalo u Hercegovini? Pa hebemu miša eto imaš video, imaš "gogleta" postavi ova dva datuma jedan iznad drugog pa ćeš vidjeti o čemu se radi. Naravno ako želiš da vidiš a ako ne onda je to druga vrsta đira :-D
Pogledat cu datume. Uvjeravam vas da nisam Srbin (to je smijesno). Ja te dogadjaje ne znam iz prve ruke, jer sam imao par godina tek, al ja sam tako cuo pricu. Pogledat cu. Al nisam se imao ni namjeru upustati u pricu na ovoj temi, al eto...
Black111

#3643 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Alfons Kauders wrote:

Da, a sta vasi krugovi kazu? Pa pocevsi od ovog Pravog H. koji mi je u biti tvrdi da su Hrvati u bugonu ubijani vise od Aliena i HVO-a nego od Armije.

Je li istina da je Dudakovic granatirao Zadar?
Paranoid

#3644 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Paranoid »

mrki...naporan si.
Black111

#3645 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Black111 »

Je li se tebi iko obratio? Tu valjas gluposti, i onda kad ti se odgovori, onda djecije "dosadan si", razguli ako ti je dosadno.
agnostic_front

#3646 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by agnostic_front »

"Boris Buden (Garešnica 1958.) je filozof i publicista. Piše eseje i članke s područja filozofije, politike, kritike kulture i umjetnosti.
Na Zagrebačkom sveučilištu diplomirao je filozofiju, uz dopunske studije marksizma."

:D

I živi u Berlinu.
Danguba

#3647 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Black111 wrote: Da, a sta vasi krugovi kazu? Pa pocevsi od ovog Pravog H. koji mi je u biti tvrdi da su Hrvati u bugonu ubijani vise od Aliena i HVO-a nego od Armije.

Dudak sto je izgranatirao to su babini i cetnici (malo je uletio i na plitvice), sve drugo su insinuacije. Dudak je uvijek dobrodosao u HR. :D
Basvod

#3648 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Basvod »

Hrvatima kapa dole, cijeli vijek znaju sta hoce, znaju ko su sta su, vole svoje i sebe. Kao takvi nisu ni mogli proci lose i dobili su sta su dobili. Uredjenu, prelijepu drzavu, jedinstven narod i ulaznicu u klub velikih.

Dok su multietnicni Srbi i Bosnjaci u vijeku koji je iza nas dobili kitu... i to ne cvijeca. Srbi su na dobrom putu da se opamete jer bukvalno prepisuju politiku od Hrvata. Onu po kojoj su cijeli vijek pljuvali.
hercegovac_pravi

#3649 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Black111 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Da, a sta vasi krugovi kazu? Pa pocevsi od ovog Pravog H. koji mi je u biti tvrdi da su Hrvati u bugonu ubijani vise od Aliena i HVO-a nego od Armije.

Netaćno. :D

To ne tvrdim ja već Haški Tribunal u svojoj presudi donešenoj u procesu koji se vodio protiv Hrvatskoh vojno-političkog vrha. Evo ako ne vjeruješ meni čitaj sam:
HVO je isto tako organizovao iseljavanje hrvatskog
stanovništva iz srednje Bosne u Hercegovinu................i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata. Uslijed ove činjenice, dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne
je otišao dobrovoljno, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile.
Evo ti i dirketni link pa sam pročitaj:
http://www.icty.org/x/cases/prlic/tjug/ ... ry_bcs.pdf

Dakle, žao mi je što se tvoja realnost ruši ali prihvatite činjenice da su najveća stradanja Hrvata u BiH direktna krivica Tuđmana, Bobana, Šuška, Praljka i ostalih zočinaca. Krenuvši od izdaje Posavine po Bečkom sporazumu Bobana i Karadžića pa sve do progona i etničkog čišćenja Hrvata srednje Bosne. Tu je HVO izvršio etničko čišćenje vlastitog naroda upadajući u Hrvatske kuće i progoneći srednjobosanske Hrvate na teritorij pod kontrolom novih-starih ratnih partnera.
Ali da ne idemo u OT. Sretan put u EU i ne čekajte na nas (ko boga vas molimo) :-D
dalmatinka

#3650 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dalmatinka »

Iz susjedne mi kuće dopire "slavlje" - čovjek raspalio ovo: :lol:
Post Reply