hercegovac_pravi wrote:
Alfonso, riječi "ovo nije naš rat" izgovorene su ( ne mogu sad čeprkati po arhivi) prije sukoba u Ravnom. Čak mislim da u arhivi RTV-Sa postoji kompletna emisija i intervju sa Alijom u kojem su ove riječ izgovorene kao i postavljeno pitanje.
Ma znam. Ja Aliji zamjeram dosta toga. Za pocetak, zamjeram mu sto je prezivio porod...
Ovakve izjave su popularizirali srpski propagandisti, a kasnije i hrvatski - kada je valjalo narodu prodati deal sa Slobom i svinjarije koje je krivousti radio u RBiH, sa svojim novim (privremenim) saveznicima.
Tako se u desnicarskim krugovima u Hrvatskoj danas jako cesto moze cuti kako su i Bosanci isli na Vukovar (a jesu, mada je velika vecina dezertirala ili se nije ni odazvala pozivu), ali se skoro nikad ne cuje o nasim koji su na rukavu imali sahovnicu, ukusa ZNG, HOS, HV i sl.
Doduse, po pricama koje dolaze iz tih istih krugova ispada da smo mi napali Hrvatsku, i natjerali jadne Srbe da nam se pridruze... Ista prica, forsirana od kasne 1992, se i danas moze cuti na nama omiljenim portalima koji jos sanjaju treci. Ali treba imati razumijevanja. Hrvatska ulazi u EU, mora se pridrzavati njihovih standardna, pa tako mora i slaboumnim dopustiti da kazu sta misle.