Avio kompanije all about
-
I2oni
#3626 Re: Avio kompanije all about
i mi imamo istu situaciju. kupili smo 4 karte u februaru u agenciji "bhpassport"
predlažem da se čujemo mailom jer i mi imamo namjeru da pokrenemo tužbu.
[email protected]
javite nam se na tu adresu pa ćemo se dogovoriti za dalje.
pozdrav
predlažem da se čujemo mailom jer i mi imamo namjeru da pokrenemo tužbu.
[email protected]
javite nam se na tu adresu pa ćemo se dogovoriti za dalje.
pozdrav
- hrle1976
#3627 Re: Avio kompanije all about
Posto se bavim raznoraznim zakonima za trgovanje, placanje itd. Pravilo je kad propadne frima, oni koji su u nju navijse ulozili su prvi na redu da dobiju odstetu. Sto se tice Maleva i putnika koji su ostali bez karti, sve zavisi o kakvo je karti rijec. Jel karta za koju mozete dobiti novac nazad ili ne. Onda isto sve vazi o zakona tj. u ovom slucaju Madzarskog zakona. Ako ste platili kartu direktno kredit kartom preko Malev web-stranice onda ste mogli dan poslje propada otici do svoje banke i zamrznuti transakciju znaci na taj nacij bi dobili novac nazad. Vama je duzna agencija da isplati novac, jer vi niste kupili kartu kod Maleva nego kod agencije, a agenija vam je nasla najpovoljniju ponudu preko Maleva. Vama je agencija duzna da u tom slucaju ponudi novu opciju ili da vam vrati novac. A Malev je duzan agenciji, jer je Malev od agenije primio rezervaciju.ETA_26 wrote:Ima li neko da je kupio avionsku kartu za let sa MALEVOM, ali da je karta kupljena preko turističke agencije? Suprug i ja smo kupili kartu u januaru za let u junu, koja je naravno propala. Sada čekamo da nam vrate pare. Naša turistička agencija ne želi/navodno ne može/ da vrati novac dok njoj ne bude vracen novac, ali po logici mi nismo platili kartu MALEV-u direktno, vec agenciji i po nekakvoj mojoj logici agencija bi nam trebala vratiti novac. U agenciji su rekli da su oni prijavili naše potraživanje zajedno sa ostalim, pa su nam onda poslali da IATA ne može vracati novac zbog nekih mađarskih zakona....bla bla bla... Uglavnom, ozbiljno razmišljamo da tužimo agenciju, pa ako ima još sličnih slučajeva i ako razmatrate opciju tužbe, javite se, možda zajedno možemo nešto uraditi. Također, ako neko ima iskustva sa povratom novca za avionske karte od turističke agencije, neka se javi.
Zato nikada nekupujte karte kod agencija, jer to vam je samo bezvezni link izmedju vas i ponudjaca. Vi komotno mozete samo sebi kupiti kartu kod pozeljene kompanije na jihovom sajtu, a tako isto i za hotel sta vec.
-
akcija007
#3628 Re: Avio kompanije all about
http://www.malev.hu/index_en.htm informcija na Malevovom sajtu od 29-06-2012. Vratit ce vam agencija pare samo kada...vi ste kartu Maleva platili agenciji ona je sebi uzela TSC proviziju sto vam je izdala kartu, i preko IATA-e prebacila Malevu lovu za karte. mislim da pobvrat ide istim redosljedom...
Ako neko planira putovanje u Istanbul u novembru ima s Lufthansom preko Minhena povratnih karata sa svim taxama po 350 maraka... Sarajevo Minhen Istanbul i nazad jeftinije za minimalno 100 KM od oba dnevna direktna leta, pa kako to ...
Ako neko planira putovanje u Istanbul u novembru ima s Lufthansom preko Minhena povratnih karata sa svim taxama po 350 maraka... Sarajevo Minhen Istanbul i nazad jeftinije za minimalno 100 KM od oba dnevna direktna leta, pa kako to ...
- Pooll
#3629 Re: Avio kompanije all about
hvalaakcija007 wrote:
- nOrMaLaC
#3630 Re: Avio kompanije all about
Pozdrav!
Ako neko zna da li je bolje letjeti ka Stockholmu van sezone sa Lufthansom preko Minhena iz Sarajeva ili npr. sa Jatom iz Beograda, ili nekom drugom aviokompanijom sa nekim presjedanjem?
Ako neko zna da li je bolje letjeti ka Stockholmu van sezone sa Lufthansom preko Minhena iz Sarajeva ili npr. sa Jatom iz Beograda, ili nekom drugom aviokompanijom sa nekim presjedanjem?
- bambina78
- bambina78
#3632 Re: Avio kompanije all about
Gdje ima? Kayak na slucajni datum u novembru ne nalazi nistaakcija007 wrote: Ako neko planira putovanje u Istanbul u novembru ima s Lufthansom preko Minhena povratnih karata sa svim taxama po 350 maraka... Sarajevo Minhen Istanbul i nazad jeftinije za minimalno 100 KM od oba dnevna direktna leta, pa kako to ...
- drndalo
#3633 Re: Avio kompanije all about
www.amadeus.netnOrMaLaC wrote:Pozdrav!
Ukucas aerodrom polaska SJJ i dolaska ARD, te teljene datume, onda ti izbaci po cijenama sortirane varijante, koje ne moraju ukljucivati sve istu kompaniju... Prati i akcije kompanija, u novembru bi se moglo desiti da ovi sto lete iz SA (Adria, Croatia, Jat, Lufthansa, Austrian, cak i Turkish) imaju neke posebno povoljne akcije...
-
akcija007
#3634 Re: Avio kompanije all about
Bambina78, ja sam vidio na stranicama Lufthanse, ima 7.11-14.11; 15.11.-21.11; 15.11.-22.11; 16.11-21.11;16.11-22.11; i kasnije, igraj se s datumima i trazi cijenu karte final total od 352 KM.bambina78 wrote:akcija007 wrote:Gdje ima? Kayak na slucajni datum u novembru ne nalazi nista
- macan prvi
#3635 Re: Avio kompanije all about
Zasto je danas otkazan let Austriana za Bec? Napominjem da u slucaju otkazivanja leta putnici imaju pravo na kompenzaciju od 250€:
Na ovaj nacin se moze dobiti nazad bar dio novca od masno placenih karata
http://www.austrian.com/Info/TermsCondi ... sc_lang=enYou are entitled to compensation amounting to:
(a) EUR 250 for all flights up to 1 500 kilometres
Na ovaj nacin se moze dobiti nazad bar dio novca od masno placenih karata
-
bigboy79
#3636 Re: Avio kompanije all about
Ja sam kupio kartu ali direktno na malev stranici visa karticom.Kontaktirao sam svoju banku i nakon dva mjeseca dobio puni iznos natrag.ETA_26 wrote:Ima li neko da je kupio avionsku kartu za let sa MALEVOM, ali da je karta kupljena preko turističke agencije? Suprug i ja smo kupili kartu u januaru za let u junu, koja je naravno propala. Sada čekamo da nam vrate pare. Naša turistička agencija ne želi/navodno ne može/ da vrati novac dok njoj ne bude vracen novac, ali po logici mi nismo platili kartu MALEV-u direktno, vec agenciji i po nekakvoj mojoj logici agencija bi nam trebala vratiti novac. U agenciji su rekli da su oni prijavili naše potraživanje zajedno sa ostalim, pa su nam onda poslali da IATA ne može vracati novac zbog nekih mađarskih zakona....bla bla bla... Uglavnom, ozbiljno razmišljamo da tužimo agenciju, pa ako ima još sličnih slučajeva i ako razmatrate opciju tužbe, javite se, možda zajedno možemo nešto uraditi. Također, ako neko ima iskustva sa povratom novca za avionske karte od turističke agencije, neka se javi.
-
akcija007
#3637 Re: Avio kompanije all about
najjeftinija karta do Rige mi je 249eur s Turkisem via Istanbul. U oba pravca imam nocenje u Istanbulu. zna li neko ko placa ta nocenje ja ili Turkish i ako oni placaju da li su to hoteli na aerodromu ili u gradu ?
- Erzsebet
#3638 Re: Avio kompanije all about
Niko ti ne plaća ništaakcija007 wrote:najjeftinija karta do Rige mi je 249eur s Turkisem via Istanbul. U oba pravca imam nocenje u Istanbulu. zna li neko ko placa ta nocenje ja ili Turkish i ako oni placaju da li su to hoteli na aerodromu ili u gradu ?
- bambina78
#3639 Re: Avio kompanije all about
Nije li rano za Rigu? Tek je u junu 2013.akcija007 wrote:najjeftinija karta do Rige mi je 249eur s Turkisem via Istanbul. U oba pravca imam nocenje u Istanbulu. zna li neko ko placa ta nocenje ja ili Turkish i ako oni placaju da li su to hoteli na aerodromu ili u gradu ?
- drndalo
#3640 Re: Avio kompanije all about
Provjeri sa Turkish-evom zaposlenicom, telefon je u ovom slucaju majka, a pretpostavka je majka svih zajeba...akcija007 wrote:najjeftinija karta do Rige mi je 249eur s Turkisem via Istanbul. U oba pravca imam nocenje u Istanbulu. zna li neko ko placa ta nocenje ja ili Turkish i ako oni placaju da li su to hoteli na aerodromu ili u gradu ?
-
akcija007
#3641 Re: Avio kompanije all about
idem iduci mjesec za Rigu, tako da sta je tamo 2013 ne znam...
U turkishu su mi potvrdili da oni za sve svoje putnike koje imaju bilo najjeftiniju kartu u ekonomskoj klasi bilo najskuplju kartu u biznis klasi placaju nocenje u Istanbulu uz iskljucivi uslov da je let s kojeg se dolazi u Istanbul TK, a i let na koji se presjeda u Istanbulu TK.
U mom slucaju je zadovoljen uslov ne letim s BH Airlines i oni ce mi obezbjediti nocenje , potrebno je da se javim na HELP transfer desk i sve ce biti zavrseno ...
U turkishu su mi potvrdili da oni za sve svoje putnike koje imaju bilo najjeftiniju kartu u ekonomskoj klasi bilo najskuplju kartu u biznis klasi placaju nocenje u Istanbulu uz iskljucivi uslov da je let s kojeg se dolazi u Istanbul TK, a i let na koji se presjeda u Istanbulu TK.
U mom slucaju je zadovoljen uslov ne letim s BH Airlines i oni ce mi obezbjediti nocenje , potrebno je da se javim na HELP transfer desk i sve ce biti zavrseno ...
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3642 Re: Avio kompanije all about
akcija007 wrote:U turkishu su mi potvrdili da oni za sve svoje putnike koje imaju bilo najjeftiniju kartu u ekonomskoj klasi bilo najskuplju kartu u biznis klasi placaju nocenje u Istanbulu uz iskljucivi uslov da je let s kojeg se dolazi u Istanbul TK, a i let na koji se presjeda u Istanbulu TK.
-
Timotije
#3643 Re: Avio kompanije all about
Akcija, imas jedan mali zadatakakcija007 wrote:idem iduci mjesec za Rigu, tako da sta je tamo 2013 ne znam...
Komentar je izvan zadane teme, ali znam da ima ovdje dosta fudbalske raje, necete mi zamjeriti....
Last edited by Timotije on 05/08/2012 19:48, edited 2 times in total.
-
alibaba007
#3644 Re: Avio kompanije all about
The national carrier of Bosnia and Herzegovina, B&H Airlines, handled only 29.459 passengers in the first half of the year, a 54.9% plunge on 2011.
http://exyuaviation.blogspot.com/2012/0 ... lines.html

http://exyuaviation.blogspot.com/2012/0 ... lines.html
- drndalo
#3645 Re: Avio kompanije all about
Da, bas me cudi, 2/3 aviona u odnosu na proslu godinu nisu trenutno u upotrebi firme, a po kapacitetu (sjedistima) je to oko 3/4 u odnosu na lani... Dakle, od proslogodisnjih 1x A319 + 2x ATR72, sada je samo 1x ATR72...
- macan prvi
#3646 Re: Avio kompanije all about
Ahaa, sad kontamTimotije wrote:Akcija, imas jedan mali zadatakakcija007 wrote:idem iduci mjesec za Rigu, tako da sta je tamo 2013 ne znam...
U mom slucaju je zadovoljen uslov ne letim s BH Airlines i oni ce mi obezbjediti nocenje , potrebno je da se javim na HELP transfer desk i sve ce biti zavrseno ...! Posto fudbalska repka gostuje u Junu 2013 u Rigi, pogledaj malo carsiju i hotele u centru, sta, gdje, kako....
!? Prenesi nam utiske i korisne savjete
. Malo sam se i ja zarovio na netu, ne izgleda mi skupo, sa ta tri boda idemo kao prvi u grupi na dvomec sa Slovacima u septembru
.
Komentar je izvan zadate teme, ali znam da ima ovdje dosta fudbalske raje, necete mi zamjeriti....
- macan prvi
#3647 Re: Avio kompanije all about
Povecava se broj letova za Mostar, sad imaju i charteri iz Barija:
http://www.aeroportidipuglia.it/fckedit ... HARTER.pdf
Mostar ima broj putnika koji je skoro na nivou predratnog. Charteri ocito vec imaju dobar profit i zaista mi nije jasno kako nijedna kompanija do sad nije uvela redovne letove u Mostar
http://www.aeroportidipuglia.it/fckedit ... HARTER.pdf
Mostar ima broj putnika koji je skoro na nivou predratnog. Charteri ocito vec imaju dobar profit i zaista mi nije jasno kako nijedna kompanija do sad nije uvela redovne letove u Mostar
-
akcija007
#3648 Re: Avio kompanije all about
Adria Airways ima akciju neku preko Ljubljane za Amsterdam, Bec, Brisel, Kopenhagen, Cirih, Frankfurt i Minhen povratna karta sa svim taxama 139 EUR, za period putovanja od 15.9. do 15. 12. Otkad do kad je prodaja nista ne pise, zato navali narode ...
-
Mobile_Disco
#3649 Re: Avio kompanije all about
Dal´ je neko slucajno letio sa ovom wizzair agencijom? Iskustva? Znam da lete samo do Beograda i Splita..
- drndalo
#3650 Re: Avio kompanije all about
Wizzair nije agencija nego avio kompanija... JA sam letio za LOndon prije 5 godina iz ZAG, i bili su OK, mada nisam nista puno ni ocekivao...
Raja koja lete zadnjih par godina s njima imaju iskustva da dosta cesto znaju promijeniti dan leta, tipa umjesto u cetvrtak kada si kupova kartu, prebace let za srijedu ili petak, ili da ti vrate pare, sto samo po sebi nije veliki problem ako ides na odmor "onako", ali ako si ostale stvari, smjestaj u hotelu, rent-a-car, cicao po inicijalnom danu letenja, mozes imati problema i dodatnih troskova... Elem, ako je cijena dobra, a srklet nikakav, slobodno...
Raja koja lete zadnjih par godina s njima imaju iskustva da dosta cesto znaju promijeniti dan leta, tipa umjesto u cetvrtak kada si kupova kartu, prebace let za srijedu ili petak, ili da ti vrate pare, sto samo po sebi nije veliki problem ako ides na odmor "onako", ali ako si ostale stvari, smjestaj u hotelu, rent-a-car, cicao po inicijalnom danu letenja, mozes imati problema i dodatnih troskova... Elem, ako je cijena dobra, a srklet nikakav, slobodno...