koliko para mozes halaliti? ja sam kupio novu za 130km, suntour xct-v2rashtiman wrote:Ima li ko prodati viljusku sa amortizerima
Biciklom kroz Sarajevo
- muz66
#3626 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3627 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Moje biciklo haman toliko
ne isplati mi se na cobru jos toliko ulagati
- muz66
#3628 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to si upravu, a ovaj amortizer ti ne bi ni mogao zbog precnika...kod tebe je celicni ram ako se ne varam. Imas u Capriolu tih amortizera po 40 km, novirashtiman wrote:Moje biciklo haman tolikone isplati mi se na cobru jos toliko ulagati
- bordo gandalf
#3629 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Svraticu tamo...kruta cobra pravo 
- bombašica
#3630 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Šta je ba ovo, sabirni centar GT modela? 
- muz66
#3631 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Boze sacuvaj, samo custom madebombašica wrote:Šta je ba ovo, sabirni centar GT modela?
- kurty
#3632 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:zavrnuli ga?kurty wrote:aaaaaaaaaaaaaaa![]()
![]()
![]()
ja nemam vise biciklo... nema mog crvenog GT-a...![]()
jok...sila prilika natjerala da ga prodam...nadam se da cu uspjeti skupiti pare do aprila i da cu u novu sezonu zapedalati na novom
-
Eborg
#3633 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Na ovim međugradskim putovanjima da li svi putujete glavnom cestom pa se sklonite što više u stranu od ovih naših drivera ili birate neke mirnije lokalne puteve?
Isto tako, koliko novca je potrebno uložiti u opremu? Pumpa, rezervna guma, alat? Idete li u dresovima ili casual?
Isto tako, koliko novca je potrebno uložiti u opremu? Pumpa, rezervna guma, alat? Idete li u dresovima ili casual?
- muz66
#3634 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vise volim ici glavnim saobracajnicama, po sporednim ulicama ima vise ludjaka koji voze 300. Pumpa ti je 15-20KM, rezervna guma oko 5-6, od alata ti je dovoljno da imas plasticne stipaljke za skidanje vanjske gume(3-4KM), set imbusa i kljuc za tockove ukoliko ti nije quick-release. Obavezno nabavi svjetla, prednje i zadnje.Eborg wrote:Na ovim međugradskim putovanjima da li svi putujete glavnom cestom pa se sklonite što više u stranu od ovih naših drivera ili birate neke mirnije lokalne puteve?
-
Eborg
#3635 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Svjetla, misliš sa dinamom i to? Je li mi to treba zbog propisa ili zbog same vožnje, mislio sam odraditi neke kraće relacije tokom dana (do 50 km).
- muz66
#3636 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma jok dinamu, kupis prednje svijetlo koje moze biti bljeskalica ili da svijetli konsatntno. Zadnja svjetla su pretezno bljeskalice, samo ih podesis na koji nacin da ti svjetlucaju.
-
Eborg
#3637 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa što će mi ako ću voziti danju?
Mislim, je li ZOBS to propisuje ili šta? Imam samo one plastične "mačije oči" sa prednje i zadnje strane.
- headbanger
#3638 Re: Biciklom kroz Sarajevo
@eborg
relkas covjece
kakav zobs, nismo jos dotle dosli
bljeskalicu kupis da te vide pjesaci i drugi biciklisti
osim ako ne ides van grada da se vozas po neosvjetljenim cestama
e tu moras nesta jace uzeti zbog auta da te vide
ljetos sam bas gledao one obicne bljeskalice od 10KM se jedva vide (ovo je iz perspekive vozaca)
vide se kada vec moze biti kasno
relkas covjece
kakav zobs, nismo jos dotle dosli
ljetos sam bas gledao one obicne bljeskalice od 10KM se jedva vide (ovo je iz perspekive vozaca)
- chengaba
#3639 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Možeš. Mi smo prije dvije godine išli 15 sati Sarajevo - Gradac, i to kad je baš ono bilo upeklo 40+...muz66 wrote:zahvaljuem blac caviar. U solidnoj sam kondiciji, svaki dan vozim kad je ljeto. Da li se moze stici za jedan dan, recimo krenem ujutro nekad u 3-4...mogu li do 21h biti u Makarskoj?
Možeš i puno brže ako ćeš cestovnim ili sa malo stvari. Mi smo prtili bruku stvari, još smo i samo po jednu slick gumu imali, pauza vamo, pauza tamo...
- muz66
#3640 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sad cu mi Michelin i Kenda za makadama, svakako sam prije puta kontao staviti uze gume, mozda cak 1.75 slickove. Nabaciti korpu da ne prtim stvari na ledjima, radi znojenja i to.chengaba wrote:Možeš. Mi smo prije dvije godine išli 15 sati Sarajevo - Gradac, i to kad je baš ono bilo upeklo 40+...muz66 wrote:zahvaljuem blac caviar. U solidnoj sam kondiciji, svaki dan vozim kad je ljeto. Da li se moze stici za jedan dan, recimo krenem ujutro nekad u 3-4...mogu li do 21h biti u Makarskoj?
Možeš i puno brže ako ćeš cestovnim ili sa malo stvari. Mi smo prtili bruku stvari, još smo i samo po jednu slick gumu imali, pauza vamo, pauza tamo...
- DoradO
#3641 Re: Biciklom kroz Sarajevo
citam ove postove i kontam ... ljudi, vi bas imate *uda
svaka cast
-
Eborg
#3642 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa dobro, to još nije opcija, više sam kontao putovanje od npr. 08:00 ujutro pa do 18:00 poslijepodne ili tako nešto tokom ljeta, teško da mi tu trebaju bljeskalice. Ali slažem se, treba to nabaviti.headbanger wrote:@eborg
relkas covjece
kakav zobs, nismo jos dotle dosli![]()
A odjeća? Ja uvijek idem u casual kombinaciji patike, šorc, majica i to je to. Je li to OK ili je preporučljivije nabaviti pravu opremu?
- Miki123
#3643 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma čim možeš bježi sa glavnog puta. meni se najbolje voziti kroz šumu. Traktorski put zakon.
nema vozača, nema drugih biciklista. hvala bogu toga kod nas ima, šume mislim, a pošto je bio rat možeš tim putevima doći iz jednog grada u drugi bez da vidiš asfalta.
recimo, od rakovice možeš doći do kiseljaka, visokog, vareša ili breze kroz šumskim putevima. priroda, ne vidiš čovjeka, pokoji šumokradica (koji znaju te puteve najbolje pa ti mogu reći i neke prečice).
recimo, od rakovice možeš doći do kiseljaka, visokog, vareša ili breze kroz šumskim putevima. priroda, ne vidiš čovjeka, pokoji šumokradica (koji znaju te puteve najbolje pa ti mogu reći i neke prečice).
- bordo gandalf
#3644 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vozi li ko danas 
-
semso_bonaparte
#3645 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Obavezna ona brethable majca, one sto izbacuju a ne skupljaju znoj, i sorc sa gelom to da guziju ne nazuljas. Da sam na tvom mjestu prije bi kupio majcu jer dok vozis ne osjetis toliko znoj, cim stanes vdjet ces koliko ces se zonjiti, e sad ako je majca obicna pamucna ona ostaje mokra (i eto prehlade) dok se ove breathable brze suse.Eborg wrote:Pa dobro, to još nije opcija, više sam kontao putovanje od npr. 08:00 ujutro pa do 18:00 poslijepodne ili tako nešto tokom ljeta, teško da mi tu trebaju bljeskalice. Ali slažem se, treba to nabaviti.headbanger wrote:@eborg
relkas covjece
kakav zobs, nismo jos dotle dosli![]()
A odjeća? Ja uvijek idem u casual kombinaciji patike, šorc, majica i to je to. Je li to OK ili je preporučljivije nabaviti pravu opremu?
Ma i odjeca ti zavisi kako i kuda ces se voziti. Ako ces na duze ture onda ti treba biciklisticka odjeca gore opisani sorc i majca, naravno u ruksasku kakvu jaknicu (ja imam suskavac), koji zavoj i ono bolnicko ljepilo, rezervni slauf, alat...
A obuca, osim ako nemas pedale sa klipom onda ide casual kombinacija.
-
babin_sin
#3646 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pozz
Biciklistička odjeća je jako skupa, ako kupujete novu,a polovna nije toliko skupa, kako gdje naletite ako već kupujete polovne stvari
ja nosim casual kombinaciju, šorc sa puno džepova i majica, a obavezno nosim rezervnu odjeću, rezervne gume, pumpa, nožić, kaciga, reflektirajući prsluk..
ja sam počeo voziti duže relacije u proljeće 2011 i sve vozim glavnom cestom, do sada, hvala Bogu, nije bilo nikakvih problema, vozači poštuju bajkere pogotovo kad vide da nosimo kacigu, prsluk...
a aBd ovo ljeto se valja zaputiti na more
i maraton Bihać-Srebrenica
Biciklistička odjeća je jako skupa, ako kupujete novu,a polovna nije toliko skupa, kako gdje naletite ako već kupujete polovne stvari
ja nosim casual kombinaciju, šorc sa puno džepova i majica, a obavezno nosim rezervnu odjeću, rezervne gume, pumpa, nožić, kaciga, reflektirajući prsluk..
ja sam počeo voziti duže relacije u proljeće 2011 i sve vozim glavnom cestom, do sada, hvala Bogu, nije bilo nikakvih problema, vozači poštuju bajkere pogotovo kad vide da nosimo kacigu, prsluk...
a aBd ovo ljeto se valja zaputiti na more
- BlackCaviar
#3647 Re: Biciklom kroz Sarajevo
rashtiman wrote:Vozi li ko danas
Nisam imao vremena, od 6 ujutro sam vani, tek sad došao kući. Al' garantujem da izlazim sutra na bajk
Za ovo ljeto ima se puno planova, možda i do Italije dobacimo. Ak kao što reče babin sin, prvo Srebrenica pa tura neka na more i onda jedna duža za finale.
@Eborže Prvo kaciga, onda sigurnosna oprema (svjetla i ti fazoni, možda ti planiraš da se vratiš kući do 18h, ali ne znaš šta te može zadržati pa da se vraćaš po mrklom mraku kući, govorim iz svog iskustva). A ove opreme imaš polovne. Pošto znam da si iz Zenice, imaš kod lika na Bilimišću brdo dobre biciklističke opreme (nick na pik.ba mu je ambro).
Ja sam neki dan bezze ušao u second hand prodavnicu, kad nađoh Gore-Tex windstopper donji dugi biciklistički dio sa tregerima, Biemme Sports, bio 15KM, dade mi žena za cenera
-
Eborg
#3648 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala svima na odgovorima!
Ma imam osnovnu opremu (kaciga, rukavice, naočale) i to je dovoljno za ove vožnje po gradu i periferiji, vrijeme mi je da se malo zaputim na neke kraće izlete pa moram malo da napravim sebi "travel kit".
Obično idem sam pa bih volio da budem siguran tokom puta, da imam osnovne stvari u slučaju kvara i sl.
I ima li gdje nekih većih kaciga? Kod mene je baš glavešina i frizura na nivou, imam osjećaj da trenutna kaciga i ne pruža baš zaštitu kakvu bi trebala.

Ma imam osnovnu opremu (kaciga, rukavice, naočale) i to je dovoljno za ove vožnje po gradu i periferiji, vrijeme mi je da se malo zaputim na neke kraće izlete pa moram malo da napravim sebi "travel kit".
I ima li gdje nekih većih kaciga? Kod mene je baš glavešina i frizura na nivou, imam osjećaj da trenutna kaciga i ne pruža baš zaštitu kakvu bi trebala.
- bombašica
#3649 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kad već razglabate o opremi, meni bi trebale duge biciklističke, malo deblje (za dio sezone proljeće/jesen). Pa eto, gdje da izvidim.....? 
- bordo gandalf
#3650 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ovo je forumas neki garant