Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
extraordinary

#3626 Re: Real Madrid C.F.

Post by extraordinary »

ek0 wrote: Neka on shvati da on nije dosao u Inter, nego u Real koji je i prije njegovog dolaska imao igrace koji su u stanju poharati Europu. Tu treba dodati da je on jos doveo Ozila, Di Mariu, Khediru + Canalesa i Leona (koji su bili dogovoreni prije njega). Sada su mu doveli i Adebayora. Ne znam sta on misli, ali ako je najbolji trener (kao sto se zna pohvaliti), logicno je ocekivati uspjehe i sa pola ovih igraca. Ja njega podrzavam, ali u zadnje vrijeme se previse "digao", poceo ucjenjivati i prijetiti, a takvim potezima ne moze donijeti nista dobro ekipi i klubu.

PS: Ako se sumira dosadasnji dio sezone ove i prosle godine, koliko me sjecanje sluzi ni Pellegrini nije bio nista manje uspjesan, a imao je slabiji sastav. Jeste ispao iz kupa ( realno kup prosle sezone ni Real ni Barcelona nisu ozbiljno shvatali) , ali nije primio od Barcelone 5 komada, nego 1,a i igra je bila dobra. Vrijedi napomenuti da je vecina Realovih igraca bila na vrhuncu forme pred zadnji El Clasico. Dakle, Mourinho nije "unio" nista novo, ali nadam se da ce se plodovi njegovog rada moci "ubrati" na kraju sezone.

Za ovaj boldirani dio, kad je imao sastav koji može poharati Evropu, što je nije poharao? Ispadaju zadnjih nekoliko godina u osmini finala, što ne poharaju kad već imaju tako dobar sastav?
ek0

#3627 Re: Real Madrid C.F.

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 14:11, edited 1 time in total.
LSD

#3628 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Murinju već dosta Španije, u šokantnoj izjavi za "San" rekao da želi natrag u Englesku gde postoji poštovanje protivnika. Svejedno mu koji će klub trenirati...
Trener Real Madrida, Žoze Murinjo samo ''podgreva'' ionako užarenu atmosferu u klubu, pa je dao izjavu i rekao da želi da se vrati u Premijer ligu, usred veoma važne sezone za Madriđane!

''Rešio sam da se vratim u Englesku. Nemam ništa spremno, samo želim da budem srećan u svom poslu. Nemam ambicije oko Čelsija, Junajteda ili Sitija, samo želim da ponovo osetim uzbuđenje pored terena na Ostrvu. Ne kažem da je Premijer liga najspektakularnije, ali je daleko najorganizovanije takmičenje. Fer plej je takođe super i postoji poštovanje protivnika'', rekao je Murinjo engleskim medijima.

Ovo je rukavica u lice Špancima i Realu, koji ga nije podržao u borbi protiv svih i svakoga.

U ovom trenutku sve je izvesnije, da bez obzira na ishod sezone, Murinjo želi da napusti Španiju.

Oni koji ga poznaju kažu da ne pravi kompromise, uostalom, na taj način je otišao iz Italije jer nije bio srećan i nije mogao mirno da radi svoj posao. Problem je što je navikao na potpunu podršku, a u Realu je nema.

Čak, Florentino Perez sa velikim neodobravanjem gleda na njegove istupe, smatrajući da to obične ljude okreće od Reala i utiče i na ekonomsku situaciju u klubu.
extraordinary

#3629 Re: Real Madrid C.F.

Post by extraordinary »

I ja smatram da je Real jedan od najjačih evropskih klubova, tačnije mislim da je drugi najjači klub u Evropi, odmah iza Barcelone, i to je najveći Realov problem, što i Barcelona igra u istoj ligi u kojoj igra i Real i što mu je direktan konkurent za sve titule. Da bi nadvisio sistem koji ima Barcelona trebaju ti godine rada, Perez nema strpljenja i neće da uloži te godine, zato ne vidim kako će se Real vratiti na pijedestal, osim povremenih bljeskova kao oni što su ih napravili Schuster i Capello. Istina da Mourinho ima strašnu ekipu, međutim ako ove sezone ne osvoji nijednu titulu, ili osvoji samo jednu, potpuno je pogrešno tjerati ga. Mislim da će ovakav Real, ako ga Mourinho nastavi trenirati, iduće sezone biti na vrhuncu i da je Mourinho jedini čovjek koji Barceloni može oduzeti titulu prvaka Španije. Ali nema prave ljude oko sebe, ima idiotskog Pereza koji misli da je dovoljno skršiti milijardu eura i u istoj sezoni osvojiti sve titule, i Valdana, koji misli da bolje od Mourinha zna kako ekipa treba izgledati. Njihov bezobrazluk ide još dalje pa traže igru lijepu za oko i titule, i da se sve to napravi u samo jednoj godini. Trebaš skinuti sa trona najjaču ekipu na svijetu u ovom trenutku i jednu od najjačih svih vremena, i za takvo nešto ti daju godinu. Real je nezdrava sredina, a zato je odgovoran najprije Perez.
ultima_palabra

#3630 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

extraordinary wrote:I ja smatram da je Real jedan od najjačih evropskih klubova, tačnije mislim da je drugi najjači klub u Evropi, odmah iza Barcelone, i to je najveći Realov problem, što i Barcelona igra u istoj ligi u kojoj igra i Real i što mu je direktan konkurent za sve titule. Da bi nadvisio sistem koji ima Barcelona trebaju ti godine rada, Perez nema strpljenja i neće da uloži te godine, zato ne vidim kako će se Real vratiti na pijedestal, osim povremenih bljeskova kao oni što su ih napravili Schuster i Capello. Istina da Mourinho ima strašnu ekipu, međutim ako ove sezone ne osvoji nijednu titulu, ili osvoji samo jednu, potpuno je pogrešno tjerati ga. Mislim da će ovakav Real, ako ga Mourinho nastavi trenirati, iduće sezone biti na vrhuncu i da je Mourinho jedini čovjek koji Barceloni može oduzeti titulu prvaka Španije. Ali nema prave ljude oko sebe, ima idiotskog Pereza koji misli da je dovoljno skršiti milijardu eura i u istoj sezoni osvojiti sve titule, i Valdana, koji misli da bolje od Mourinha zna kako ekipa treba izgledati. Njihov bezobrazluk ide još dalje pa traže igru lijepu za oko i titule, i da se sve to napravi u samo jednoj godini. Trebaš skinuti sa trona najjaču ekipu na svijetu u ovom trenutku i jednu od najjačih svih vremena, i za takvo nešto ti daju godinu. Real je nezdrava sredina, a zato je odgovoran najprije Perez.
Sve stoji to što si rekao, ali mislim da se prenaglašavaju ti sukobi... ne znam kako to Perez nije podržao Mourinha, pa doveo mu je sve igrače koje je htio, čak i Adebayora. Mourinho je isto izgledao nezadovoljan i u Interu, i prijetio odlaskom i svačime... ali je otišao tek kad je osvojio sve. Njegov ego mu ne dozvoljava da ostavi posao nezavršenim ;-)
ja.neron

#3631 Re: Real Madrid C.F.

Post by ja.neron »

ultima_palabra wrote:
Na 1:26 se najbolje vidi... nije gol 8-)
ne volim real ni sevillu ali ovo je bio gol ali sudije nisu mogle vidjeti jer je bilo blizu stative
ultima_palabra

#3632 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Haj znaj jel ili nije :-D
Ode Momo Diarra u Monaco...
fixer

#3633 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
ek0 wrote:Ne znam sta je Mourinho umislio, ali je vjerovatno lud ako misli da moze otjerati Valdana. Bolje bi mu bilo da malo motivise igrace, jer igramo k'o amateri. Nadam se da je to samo trenutni pad forme. A njegovo je da na kraju osvoji bar 2 trofeja, u suprotnom neka se 'fata noge.
To... neka svako gleda svoja posla u interesu kluba. To amateri se ne bih složio, ova je prva sezona nakon dugo vremena u kojoj čovjek ne mora čupati kosu gledajući odbranu RM ;-) Za napadačku igru se nadam da će se vratiti kada bude najviše trebalo.
Za vrijeme Capella je odbrana bila dobra.
ultima_palabra

#3634 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:
ek0 wrote:Ne znam sta je Mourinho umislio, ali je vjerovatno lud ako misli da moze otjerati Valdana. Bolje bi mu bilo da malo motivise igrace, jer igramo k'o amateri. Nadam se da je to samo trenutni pad forme. A njegovo je da na kraju osvoji bar 2 trofeja, u suprotnom neka se 'fata noge.
To... neka svako gleda svoja posla u interesu kluba. To amateri se ne bih složio, ova je prva sezona nakon dugo vremena u kojoj čovjek ne mora čupati kosu gledajući odbranu RM ;-) Za napadačku igru se nadam da će se vratiti kada bude najviše trebalo.
Jest, zato su se morali vraćati sa minusa od jednog ili dva gola svaku tekmu :-)
fixer

#3635 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote:
ultima_palabra wrote: To... neka svako gleda svoja posla u interesu kluba. To amateri se ne bih složio, ova je prva sezona nakon dugo vremena u kojoj čovjek ne mora čupati kosu gledajući odbranu RM ;-) Za napadačku igru se nadam da će se vratiti kada bude najviše trebalo.
Jest, zato su se morali vraćati sa minusa od jednog ili dva gola svaku tekmu :-)
Pogledaj prvi dio sezone. Sjecam se kao dan danas da je izasla statistika da su najmanje primili golova u citavoj ligi.
ultima_palabra

#3636 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, manje-više jest, ali su primili npr. pet od Lyona u dvije tekme... pred kraj sezone je potpuno prestala funkcionisati, a onda je bila taktika "svi u napad jedan je Di Stefano" :D Koja je nekim čudom urodila plodom.
Redovno pratim utakmice RM od 1998. i odbrana nikad nije bila bolja nego ove sezone.
krusty

#3637 Re: Real Madrid C.F.

Post by krusty »

ek0 wrote: Ko god misli da ekipa u slijedecem sastavu: Casillas, Pepe, Albiol, Ramos, Marcelo, Lass, X. Alonso, Ronaldo, Kaka, Higuain, Raul + Arbeloa, Van der Vaart, Benzema, Granero, Gago, M. Diarra, Garay ... nije bila i vise nego dovoljna da se osvoji bar 1 trofej, onda nema pojma o nogometu. Ali ne, Mourinho je jos dobio Ozila, Mariu, Khediru, Carvalha (zaboravio ga maloprije), Canalesa, Leona i Adebayora. Ti nakon toga kazes da on mora da stvara svoju ekipu, pa ja stvarno ne znam kako onda Mourinhu (koji glasi za velikog strucnjaka) ovakav sastav nije dovoljan, nego trazi jos.

Uglavnom poenta mog prijasnjeg posta nije bila da naglasim da je Real trebao poharati Europu, nego da (je) Real ima(o) vise nego odlicnu ekipu i da je razmazeno traziti pojacanja i graditi neki tim koji ne moze biti bolji od ovoga ( osim ako nece dovoditi igrace cija je cijena ~ Ronaldovoj).

daj ba pa nije fudbal soccer igrica da nabacas najbolje igrace i da oni automatski igraju kao da se godinama poznaju

u tome i jest problem Reala sto nema standardnu ekipu nego stalno mjenja igrace

pogledaj samo Man City koliko su igraca doveli pa su opet karina od ekipe i nemaju nikakvu igru, napamet igraju pa kad im se posreci... to su ove "na silu" ekipe i zato Mourinhu treba bar sezona da uigra jednu postavu da igra kako treba. to je svima jasno
5 0 5

#3638 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

krusty wrote: daj ba pa nije fudbal soccer igrica da nabacas najbolje igrace i da oni automatski igraju kao da se godinama poznaju

u tome i jest problem Reala sto nema standardnu ekipu nego stalno mjenja igrace

pogledaj samo Man City koliko su igraca doveli pa su opet karina od ekipe i nemaju nikakvu igru, napamet igraju pa kad im se posreci... to su ove "na silu" ekipe i zato Mourinhu treba bar sezona da uigra jednu postavu da igra kako treba. to je svima jasno

City je sad 2. 3. na tabeli. Prije nisu mogli dobaciti ni do 6. 7. mjesta. Mourinho je pobijedio sve već prvu sezonu u Chelsea-u. Samo tad je kupovao što mu je trebalo i što nije. Problem je nastao kad su od njega tražili da postavi stil igre s kojim on ne zna igrati. To je isto sad problem u Madridu. Tim koji je već postavljen ne može igrati stil igre koju je postavljo u Interu. O ovome sam pisao prije mnogo vremena ovdje i još uvijek stojim iza toga. Mourinhov stil nije za Madrid. Pa čak i da osvoji koji pehar s njima ove godine, na duže staze Mourinho nije dobar za RM.
Za mene, Mourinhov najljepši fudbal je bio onaj koji je postavio u Portu (onomad). U Chelsea iako je stalno pobjeđivao, te utakmice se nisu dale gledati koliko su bile dosadne. Inter mu je dobro legao, jer se u Italiji svakako ne igra napadački fudbal.
S druge strane, Madrid iz dana R Carlosa, Zidana, Mijatovića je stil tog kluba. Sa današnjim igračima se to može postići, ali sa današnjim trenerom, teško. I na kraju, ja ne bih previše stresao oko Madrida, jer iako se jedva provlače u pojedinim utakmicama zadnje vrijeme, ipak se provlače. Na drugom su mijestu a vjerovatno mogu daleko dogurati i u LŠ. Madrid je trenutno drugi najjači tim u Evropi. To je za poštovanje.
fixer

#3639 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Pa dobro, manje-više jest, ali su primili npr. pet od Lyona u dvije tekme... pred kraj sezone je potpuno prestala funkcionisati, a onda je bila taktika "svi u napad jedan je Di Stefano" :D Koja je nekim čudom urodila plodom.
Redovno pratim utakmice RM od 1998. i odbrana nikad nije bila bolja nego ove sezone.
Ali kakva ce biti do kraja? :D Ja sam siguran da se moze porediti sa prvim dijelom Capellove ere. Joj te godine je David Beckham drugi dio odigrao najbolje. Lik je bio prelud. Otisao kad je bio najbolji. :(
ultima_palabra

#3640 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Pa dobro, manje-više jest, ali su primili npr. pet od Lyona u dvije tekme... pred kraj sezone je potpuno prestala funkcionisati, a onda je bila taktika "svi u napad jedan je Di Stefano" :D Koja je nekim čudom urodila plodom.
Ali kakva ce biti do kraja? :D Ja sam siguran da se moze porediti sa prvim dijelom Capellove ere. Joj te godine je David Beckham drugi dio odigrao najbolje. Lik je bio prelud. Otisao kad je bio najbolji. :(
Ma te sezone su jedino Iker i Ruud bili konstanta, ovo ostalo je variralo od tekme do tekme :)
fixer

#3641 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote:
Ma te sezone su jedino Iker i Ruud bili konstanta, ovo ostalo je variralo od tekme do tekme :)
A sjecas li se asistencija Davida. :-) Pa onih golova Carlosa i to...
ultima_palabra

#3642 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

A mali Higuain protiv Espanyola? 8-)
fixer

#3643 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:A mali Higuain protiv Espanyola? 8-)
Joj. Tu sezonu nikad necu zaboraviti. Znam da zadnju tekmu nisam mogao odgledat do kraja. Kad smo ono gubili ustanem i izadjem iz kafica. Ma nema sanse da se vratimo. Joj kad neka dernjava u kaficu. Lom :D
ultima_palabra

#3644 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:A mali Higuain protiv Espanyola? 8-)
Joj. Tu sezonu nikad necu zaboraviti. Znam da zadnju tekmu nisam mogao odgledat do kraja. Kad smo ono gubili ustanem i izadjem iz kafica. Ma nema sanse da se vratimo. Joj kad neka dernjava u kaficu. Lom :D
Ja bio na moru vikend kad je bila tekma sa Mallorcom, kasno se vraćao. Utakmica počela, poruke stižu... Mallorca vodi 1:0, Barca vodi 3:0, Ruud povrijeđen... ulazim u stan i palim televizor i u toj sekundi Higuain vraća loptu za Reyesa i 1:1 :D Ostalo je istorija...
5 0 5

#3645 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Image

“Finally the brat has stopped crying…and if he throws another fit, I’ll have to call the Super Nanny.”
fixer

#3646 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Ozil wrote: To ono kad je bekana morao istjerat da bi se nesto napravilo?
Nije bilo lako sa njim.
Ne bi se ni doslo dotle da ga nije bilo.
ratata

#3647 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

vecheras poderat Osasunu onako za primjer
fazer

#3648 Re: Real Madrid C.F.

Post by fazer »

utvari 1:0 za osasunu :lol:
Last edited by fazer on 30/01/2011 20:21, edited 1 time in total.
smoki_choko

#3649 Re: Real Madrid C.F.

Post by smoki_choko »

sta ono bi
1-0
limun_junior

#3650 Re: Real Madrid C.F.

Post by limun_junior »

ratata wrote:vecheras poderat Osasunu onako za primjer
61 ' Osasuna [1 - 0] Real Madrid :lol: :lol:
Post Reply