FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Cules

#3626 Re: FC Barcelona

Post by Cules »

Point. wrote:Ovi sto osipaju i drvlje i kamenje po Ibri i menadzeru mu, jeste li sigurni da ni Pep nije andjeo u cijeloj ovoj prici? Koliko god Ibra bio vaki-naki, ipak mislim da nije sam zajebo stvar i da ima tu nesto u vezi onog hobita Messija? Drugo, Ibra veli da je Pep sa njim pricao samo dva puta u zadnjih sest mjeseci, mislim kakvo je to ponasanje jednog trenera? Isto dijete. Pravi trener bi to davno rijesio, jos sa igracem doveden za 70 miliona eura.
Guardiola mi sve vise lici na luksuznu kuravu sto spava za 70 miliona a poslije jo krivo sto joj je uslo. Mozda banalno i hajvansko poredjenje, al mi frajer nimalo nije jasan. Barca je u minusu oko 50 miliona eura zbog toga sto se veliki filozof Pep zaletio ko dijete u obdanistu, tog vruceg ljeta 2009 godine.
Menadzer je ovdje najvise kriv.Covjek se svaki drugi dan oglasava i preko medija kritikuje Guardiolu kad god Ibra nije igrao.Dolaskom Ville,jasno je bilo da i nece igrati svaku utakmicu,a Guardiola voli rotirati i 'eksperimentisati'.Odmah mu je bilo jasno da ce ovaj smrad od menadzera opet da ga kritikuje i samim time narusava porodicnu atmosferu koja jeste u Barci,a to mu ne treba.Zato je i dao zeleno svjetlo za ovaj transfer.

Dalje,istina je da je Barca dosta izgubila ovim transferom,ali isto tako ce i ustediti 60 mil. njegovom prodajom.Ipak,lijepo.
omar little

#3627 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Point. wrote:Ovi sto osipaju i drvlje i kamenje po Ibri i menadzeru mu, jeste li sigurni da ni Pep nije andjeo u cijeloj ovoj prici? Koliko god Ibra bio vaki-naki, ipak mislim da nije sam zajebo stvar i da ima tu nesto u vezi onog hobita Messija? Drugo, Ibra veli da je Pep sa njim pricao samo dva puta u zadnjih sest mjeseci, mislim kakvo je to ponasanje jednog trenera? Isto dijete. Pravi trener bi to davno rijesio, jos sa igracem doveden za 70 miliona eura.
Guardiola mi sve vise lici na luksuznu kuravu sto spava za 70 miliona a poslije jo krivo sto joj je uslo. Mozda banalno i hajvansko poredjenje, al mi frajer nimalo nije jasan. Barca je u minusu oko 50 miliona eura zbog toga sto se veliki filozof Pep zaletio ko dijete u obdanistu, tog vruceg ljeta 2009 godine.

pa, ovo nije prvi put da njegov menadzer (znaci i ibro, valjda ima kontrolu nad izjavama svog menadzera) drobi gluposti po medijima, insinuira i vrijedja, ne samo guardiolu, nego i druge igrace. zasto bi to trener dozvoljavao? nije guardiola kriv sto se ovaj pogubio u barci nakon pet utakmica...stavise, stavljao ga je u igru i podrzavao ga duze no sto bi dosta drugih trenera. javno ga je branio od kritika kad ovaj 3 mjeseca nije gola mogao dati...sta vise covjek da radi?!
i zasto se sad pljuje po barci zbog kupovine ibre? ibro je igracina i pol i kupili ga u nadi da ce se uklopiti i pomoci im obraniti titulu (eto'o je, ionako, bio na izlazu jos od pretprosle sezone a villu nisu mogli dobiti). razlozi, valjda, isti kao i pri svakoj drugoj kupovini igraca. ibrino ime samo zvoni jace. sad su shvatili da to nece ici i rijesili ga se. uostalom, ibro nije igrac koji sjedi na klupi a pored ville se, sa onakvom svojom igrom, ne bi naigrao. boze moj. jeste da su dali previse novaca al' jebiga...malo se zaletitli zbog reala. :D :D

kakve veze ima messi s ovim???
Point.

#3628 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

omar little wrote:

pa, ovo nije prvi put da njegov menadzer (znaci i ibro, valjda ima kontrolu nad izjavama svog menadzera) drobi gluposti po medijima, insinuira i vrijedja, ne samo guardiolu, nego i druge igrace. zasto bi to trener dozvoljavao? nije guardiola kriv sto se ovaj pogubio u barci nakon pet utakmica...stavise, stavljao ga je u igru i podrzavao ga duze no sto bi dosta drugih trenera. javno ga je branio od kritika kad ovaj 3 mjeseca nije gola mogao dati...sta vise covjek da radi?!
i zasto se sad pljuje po barci zbog kupovine ibre? ibro je igracina i pol i kupili ga u nadi da ce se uklopiti i pomoci im obraniti titulu (eto'o je, ionako, bio na izlazu jos od pretprosle sezone a villu nisu mogli dobiti). razlozi, valjda, isti kao i pri svakoj drugoj kupovini igraca. ibrino ime samo zvoni jace. sad su shvatili da to nece ici i rijesili ga se. uostalom, ibro nije igrac koji sjedi na klupi a pored ville se, sa onakvom svojom igrom, ne bi naigrao. boze moj. jeste da su dali previse novaca al' jebiga...malo se zaletitli zbog reala. :D :D

Slazem se ja da je Raiola hajvan zesci al taj frajer i u cenifu ne ide bez Zlatanovog miga sto znaci da iza svih izjava fakticki stoji Ibra. Pitanje je zbog cega? Zbog cega bi Ibra srao po Guardioli da bi na kraju otisao u Milan gdje ce imati 3 miliona Eura manju platu? Nesto smrdi dakle.
Od prvog dana kada je Ibra otisao u Barcu pitao sam se sto i da ne pase njihovom sistemu igre. Valjda je trebao da unese novu dimenziju igri Barce ako zacepi igra ali Pep je citavu sezonu igrao jedan prepoznatljivi sistem igre i kad je funkalo i kad nije. Zbog cega su onda ulozili sav taj silan novac ako znaju kakav je Zlaja karakter i igrac?

Sto se Messija tice, u svedskoj stampi je dan prije El Clasica (prvog ili drugog ne mogu se sjetiti) tv komentator koji prati Barcu malo blize rekao da ima informaciju prema kojj Messi i Ibra ne podnose jedan drugog, da je Messiju zasmetalo sto Zlatan uzima malo vise prostora na terenu i u svlacionici nego sto ovome pase i da mu ne dodaje loptu bas cesto na terenu nego jedino kad zagusti. To je zasmetalo Zlatanu koji se pozalio Pepu a ovaj je stao na stranu Messija i tu je pocelo pucati po savovima. Tada su zvanicnici Barcelone javno povrgnuli ove komentare medjutim tip koji je ovo prvi izjavio nije neki halabrk novinar zeljan slave nego ugledni bivsi reprezentativac Svedske Pontus Kåmark, koji trenutno prati La Ligu i koji i dan danas stoji iza ovih izjava. Treba li napomenuti da je tu utakmicu rijesio Zlatan fantasticnim golom i manje vise donio titulu Barci naspram Reala.
rIder

#3629 Re: FC Barcelona

Post by rIder »

Point. wrote:Slazem se ja da je Raiola hajvan zesci al taj frajer i u cenifu ne ide bez Zlatanovog miga sto znaci da iza svih izjava fakticki stoji Ibra. Pitanje je zbog cega? Zbog cega bi Ibra srao po Guardioli da bi na kraju otisao u Milan gdje ce imati 3 miliona Eura manju platu? Nesto smrdi dakle.
Od prvog dana kada je Ibra otisao u Barcu pitao sam se sto i da ne pase njihovom sistemu igre. Valjda je trebao da unese novu dimenziju igri Barce ako zacepi igra ali Pep je citavu sezonu igrao jedan prepoznatljivi sistem igre i kad je funkalo i kad nije. Zbog cega su onda ulozili sav taj silan novac ako znaju kakav je Zlaja karakter i igrac?
Zbog klupe koja mu je bila rezervisana za narednu sezonu...
ultima_palabra

#3630 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Definitivno najgori transfer svih vremena (Ibra)... neko reče da su donirali dva igrača i 20 miliona milanskim klubovima, kad se podvuče refa :-) Kad se još uzme u obzir da su isfinansirali Interova pojačanja kojima su ih ovi izbacili iz CL...
van Basten wrote:eto, neka budem prvi koji će reći - mislim da je ovaj transfer promašaj. Masceranov pit bull fudbal meni nikako ne odgovara profilu Barcelone. Stilom igre me podsjeća na van Bomela, a znamo kako se isti proveo u Barci
Slažem se... u Barci moraš biti pas igrač na svakoj poziciji i držati taj ritam koji smara protivnike...Masch je tehnički proječan igrač.
Druga stvar, sudije su manje tolerantne u Španiji 8-)
ratata

#3631 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

omar little wrote:

meni je jasno da je vama cudno da neko osipa po Pepu shatro "mr.idealnom", ali ovakvih stvari kao sa Ibrom ce biti sve vishe i vishe, u tom klubu nikako nem ogu da prezale izbacivanje od strane Mourinhovog Intera, i ne mogu da prezale sto nisu dostigli svoju opsesiju da igraju Finale Lige prvaka na Bernabeu prosle sezone, i to ih sada tjera i psiholoski i finansijski u nelogicne transfere, to se jasno vidi, eto skolski primjer je Mascheranom, pored onakvog veznog reda kakvog ima Pep dovodi pitbula jbt strasno (osim ako ga misli koristiti samo protiv Reala). Sve u svemu nece Pep jos dugo biti trener Barce, ne bi bio ni sad barem prema tvrdnjama njegovog oca koji je rekao da je Pep zasicen Barcelonom i da je zelio u Englesku, a kad nesto radish nazor onda su ti i potezi takvi kakvi su.
Charuga
Globalni moderator

#3632 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

ratata wrote:meni je jasno da je vama cudno da neko osipa po Pepu shatro "mr.idealnom", ali ovakvih stvari kao sa Ibrom ce biti sve vishe i vishe, u tom klubu nikako nem ogu da prezale izbacivanje od strane Mourinhovog Intera, i ne mogu da prezale sto nisu dostigli svoju opsesiju da igraju Finale Lige prvaka na Bernabeu prosle sezone, i to ih sada tjera i psiholoski i finansijski u nelogicne transfere, to se jasno vidi, eto skolski primjer je Mascheranom, pored onakvog veznog reda kakvog ima Pep dovodi pitbula jbt strasno (osim ako ga misli koristiti samo protiv Reala). Sve u svemu nece Pep jos dugo biti trener Barce, ne bi bio ni sad barem prema tvrdnjama njegovog oca koji je rekao da je Pep zasicen Barcelonom i da je zelio u Englesku, a kad nesto radish nazor onda su ti i potezi takvi kakvi su.
ratata wrote:rano je za defetizam, samo jedna odigrana utakmica, i to nerjeseno
Kad saznas jos koju informaciju napisi nam otprilike kad ide Pep i koji ce igraci i kad ici iz kluba .. 8-)
respo

#3633 Re: FC Barcelona

Post by respo »

fixer wrote:
Splinter wrote: ehh sad ti meni one navijacke zajebancije prosipas, ja mislim na realno stanje stvari. :D
Realno stvari stoje po jednom istrazivanju - Real ima najvise navijaca na svijetu. Nekih 20 000 000. Koliko je ovo istrazivanje pouzdano pojma nemam, ali Barca i Real su rivali u kojima je uvijek Real u prednosti. Prvo je nastao Real, pa je onda neko trebao da bude najveci rival. :)
ajd fixer fino vidi kad je osnovana barca pa onda pogledaj kad je osnovan real i samo ce ti se kazati da si u krivu
sumirprimus

#3634 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Onako ljudski zao mi ibre,nase "ćehre",a onda villa i i maskerano dosli... :)ne moze biti losa sezona,a i dva boda su dva boda,mislim prednosti :D 8-)
dugo me nije bilo šeki,hellou..:) :bih:
Madrid

#3635 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Jbt, Barca kod kuce protiv Herculesa u ovom trenutku gubi 0-2 :shock:
Moram priznat da godi :-D
PS: Nelson Valdez savladao svog prezimenjaka 2 puta :!:
2407

#3636 Re: FC Barcelona

Post by 2407 »

Madrid wrote:Jbt, Barca kod kuce protiv Herculesa u ovom trenutku gubi 0-2 :shock:
Jucer procitah ovu izjavu Herculesovog trenera i nasmijah joj se:
Only A Win Will Do
Sad se moram pokriti usima :oops: :mrgreen:
Madrid

#3637 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Jos ako se spomene da je Valdez najbolji igrac Barce, skinuo je jos 2-3 cista zicera :-)
Charuga
Globalni moderator

#3638 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

A sto odigrase, svaka im cast ..
5 0 5

#3639 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

2407 wrote:
Madrid wrote:Jbt, Barca kod kuce protiv Herculesa u ovom trenutku gubi 0-2 :shock:
Jucer procitah ovu izjavu Herculesovog trenera i nasmijah joj se:
Only A Win Will Do
Sad se moram pokriti usima :oops: :mrgreen:

Svaka mu čast. Sad se Barça mora dobro namučiti. Možda i nije loš ovakav wakeup call na samom početku. Ipak, minus 3 boda. C c c.
shadow_man

#3640 Re: FC Barcelona

Post by shadow_man »

karanana

#3641 Re: FC Barcelona

Post by karanana »

kvota 24,4 prodje. ne znam da je u fudbalu ikad prosla veca kvota. iz 2 u 2 je vjerovatno bila 50. u bet-live-u nisu ni ponudili poluvrijeme/kraj.
Neelix

#3642 Re: FC Barcelona

Post by Neelix »

hajd, i milan gubi na poluvremenu tim rezultatom :lol: suosjecam s vama :D
ja.neron

#3643 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

ova barsa jaka haman ko milan :P
ratata

#3644 Re: FC Barcelona

Post by ratata »

proradio Mourinho efekat = moral pada vojnici bjeze :)

cestitke
Manijakus

#3645 Re: FC Barcelona

Post by Manijakus »

Ovaj Hercul Poirot uopste nije naivan ..Doveli par finih igraca i mogu komotno do Europe ...A barca borba za opstanak :D
mrtva kokoš

#3646 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

Leo Messi i Barcelona. Nekima su već dosadili hvalospjevi na njihov račun, nekima je dosadila i rezultatska dominacija. Nekima je, vjerujem, dosadila i ta igra Barcelone, s beskonačnim brojem dodavanja i ubijanjem u pojam pas igre svakog suparnika...

I zato će se pronaći pokoji kritičar najzabavnije nogometne družine unatrag nekoliko desetaka godina...

Koliko je utakmica poput sinoćnje protiv Panathikosa odigrala ova Guardiolina Barcelona u zadnje dvije godine? 20? 30? Kada toliko puta odigrate utakmicu gdje protivniku uvalite 4, 5 ili 6 komada, onda je jedini problem što ljude na to naviknete. Pa su onda 1:0 pobjede već znakovi problema, a kiksevi poput domaćeg poraza od Herculesa ravni katastrofi.

Jasno je da, kao u slučaju svih velikih rivalstava, pola nogometnih zaljubljenika, onih kojima žilama teće "kraljevska krv", teško podnosi toliko komplimenata na račun omraženog protivnika, pa će se poslužiti više i manje dobrim argumentima contra ove Barcelone.

Mekani, dosadni, previše dodavanja. Ne odgovaraju dobro na agresivnu igru kakvu može odigrati momčad protiv Chelseaja. Jose Mourinho pokazao je da ima kriptonit za njih.

Ovo zadnje će Mourinho tek morati dokazati, jer, uz dužno poštovanje superiornoj taktičko-psihološkoj pripremi portugalskog stručnjaka, prolazak Intera nije dokazao ništa novo, samo dobro poznatu činjenicu da u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji suparnik. Žao mi je što će navijači Intera skociti na ovo kao vrućom vodom opareni, ali bez obzira na europski naslov, za njih niti jedan stručnjak ili igrač neće reći da su najbolja momčad na svijetu.

Jer, svidjelo se to nekome ili ne, ta titula je rezervirana za Barcelonu. Uostalom, da sutra opet igraju Inter (s Mourinhom) i Barcelona, tko bi bio favorit?

Barcelonu se može pobijediti. Učinio je to Inter, učinio je to i Hercules. Barcelona, također, mora imati sreće, pa i sudačke naklonjenosti da bi postala prvak Europe, kao što je imala protiv Chelseaja 2009., baš kao što je imao i Inter protiv Barcelone. Toga trebate na putu, čak i ako ste zaista sjajna momčad - trebalo je i Španjolskoj na SP-u, trebalo je Manchester Unitedu 1999., trebalo je Ajaxu 1995.

I zato su trofeji jedna stvar, posebno oni u natjecanjima kup formata poput Lige prvaka, jer u ligama se ipak kroz 10 mjeseci najcešće iskristalizira najbolja momčad.

No dojam je druga stvar, a dojam koji Barcelona ostavlja pod vodstvom Josepa Guardiole najčešće je briljantan.

Ok, netko ne voli 600 dodavanja na utakmici, preferira neki drugačiji nogomet - kontru ili direktan pristup ili duge lopte ili fizičku dominaciju ili Arsenalove kombinacije. No, takvih momčadi ima puno, razlika je samo koliko su dobri u tome što rade.

Barcelona je drugačija. Ono što radi Barcelona ne može nitko drugi, koliko god se trudio. Jednostavnost koja izgleda toliko lagana za kopirati nedostižna je svakoj drugoj momčadi.

Xavi do Inieste, Iniesta do Messija, Messi do Alvesa. Najcešće se radi o najjednostavnijim dodavanjima i najjednostavnijim primanjima lopte. Ili barem tako izgleda.

A opet, to nitko drugi ne može, osim donekle španjolske reprezentacije gdje uglavnom igraju isti igrači.

Golove kakve postiže Barcelona redovito - poput trećeg gola Panathinaikosu - druge momčadi postižu jednom godišnje. Osim ako su Uspinjaca ili Mejaši - dakle malonogometaši. Čini se da to može svatko, ali ipak, kada to isto pokušaju Badelj i Rukavina, ne ispadne tako dobro. Čak ni kad pokušaju Gerrard i Kuyt ili Sneijder i Milito.

Barcelona je zadobila poštovanje svih rivala, protivničkih trenera i igrača. Čak i u Realu, najvećem svjetskom klubu, priznaju kako je Barcelona postavila standarde koje treba dostići. "Barca je najbolja na svijetu", kaže Realov Higuain. I još stotine nogometaša, poput Rooneyja, Torresa ili Aršavina. Arsene Wenger će reči da Barcelona izgleda kao na playstationu, šmekeri poput Robija Prosinečkog - navijača Reala - priznat će da je igra Barcelone neodoljiva. I legendarni novinar madridske Marce, Santiago Segurola, napisat će da nikada nije vidio bolju nogometnu momčad.

Rezultati potvrđuju dojam, posebno svih šest trofeja u šest natjecanja pretprošle sezone. I nova kruna u Primeri, s ogromnim brojem bodova i postignutih pogodaka, potvrdila je klasu, baš kao što su i brojni nastupi u Ligi prvaka. Od finala u kojem je odlični Manchester United ostao bez šanse, preko gaženja momčadi poput Bayerna i Arsenala, pa i do tog polufinala s Interom. Da, na kraju je minimalna pobjeda bila nedovoljna, no koliko dobri morate biti da igrače kvalitete Wesleyja Sneijdera i Estebana Cambiassa svedete na 10 dodavanja u utakmici. Zajedno!

Za mene će prvih 20 minuta na Emiratesu, iako u tom periodu Barcelona nije zabila pogodak, ostati simbolom nadmoći ove Barcelone. Momčad Arsenala, koja se diči kvalitetnim posjedom lopte, nije mogla izaći iz svog šesnaesterca. Topnici su, doslovno, izgledali kao skupina amatera koja je došla na megdan vrhunskim profesionalcima. Takve situacije više govore o Barceloni nego trofeji, jer trofeje osvajaju mnogi, a na takav način nadigravati vrhunskog protivnika može samo Barca.

Istom logikom, Uefa može proglasiti Diega Milita najboljim napadačem Lige prvaka, nagrađujući ga tako za sjajnu predstavu u finalu. I ne može se reći da je to nezasluženo, kao što je i Interova titula zaslužena.

No, i Diego Milito zna tko je najbolji igrač svijeta, i to ovoga trenutka - nedodirljivo.

Leo Messi - posebno ovaj Leo Messi iz Barcelone - čudesan je igrač kakvog svijet nije dugo vidio, i zato treba uživati u svakoj njegovoj utakmici. Tko zna koliko će dugo držati ovakvu razinu forme, tko zna hoće li i njega, ne daj Bože, pokositi kakav Taylor. Messijeve čarolije ne treba se ni truditi opisivati, treba ih samo gledati.

Guardiolina Barcelona je na putu prema nogometnoj besmrtnosti. Još pokoje španjolsko prvenstvo i jedna Liga prvaka učvrstili bi ovoj generaciji poziciju jedne od najboljih momčadi svih vremena. Po dojmu i rezultatima.

Izazovi su veliki, jer osim što svatko cilja srušiti Barcelonu, s ovakvom dominacijom lako se opustiti, a nogomet to ne oprašta niti protiv slabijih suparnika. Istodobno, u Madridu je svima dojadilo gledati Barcelonina slavlja, pa i ponižavanja Reala u derbijima, te vjeruju da s Mourihom imaju najbolju šansu prekinuti te negativne nizove.

Mourinho, međutim, može biti i dobar za Barcelonu, jer nema dvojbe kako će kod Katalonaca nabujati veliki motiv pobijediti portugalskog stručnjaka. A baš je motiv ono što ovoj Barceloni treba da nastavi istim tempom...
kakav tekst!!
ifus

#3647 Re: FC Barcelona

Post by ifus »

Ima li neko kakav live stream link sa kvalitetnim signalom vecerasnje utakmice Atletico - Barca?
Hvala lijepa! ;)
abondanzieri

#3648 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

Opet gledamo moćnu Barsu :dance: 8-)
student001

#3649 Re: FC Barcelona

Post by student001 »

Barcelona je jedna od najboljih ekipa u Europi trenutno. Samo su Chelsea i Inter bolji od nje sad zasad.
burek_in_space

#3650 Re: FC Barcelona

Post by burek_in_space »

Shta je bilo to sa Mesijem?!
Post Reply