Slike vaših kućnih ljubimaca

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
kakav nered

#3626 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by kakav nered »

bas mi je zao :(
teAMICA

#3627 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by teAMICA »

:( :( :( :( jooj užas, mogu mislit kako ti je
atko

#3628 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by atko »

:( :( :( :( :( :(
Irish

#3629 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Irish »

:( :( :( :( :(
Felidae

#3630 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Felidae »

Sheikha wrote:Ne znamo :( Okupan fino, kao i svaki put, osusen i sve super... nakon pola sata zamjaukao malkice i samo legao na pod i ... :( :( :( :( a tek su mu 4 godine bile :(

zao mi je....i moja Foki puni 4 godine 02.maja pa sam se sad zabrinula, kontala sam nemam sta o tome razmisljati jos 10 godina.....
jaca-maca

#3631 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by jaca-maca »

Sheikha wrote:Ne znamo :( Okupan fino, kao i svaki put, osusen i sve super... nakon pola sata zamjaukao malkice i samo legao na pod i ... :( :( :( :( a tek su mu 4 godine bile :(
Zar se macke kupaju? Sta je veterinar rekao, koji je razlog :?
mica šigla

#3632 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

Tako mi je žao :( Pa kako, zbog čega, nije valjda od kupanja, šta kaže vet? Baš bas mi je žao. Maca je bila med.... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
mica šigla

#3633 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

Dzontra Volta wrote:
mica šigla wrote:
Dzontra Volta wrote:Image
Image
Maca sad konta: "Njam, njam... da mi se kako ovih ribica dočepati!" :D
Joj...znas kako je cool kada ih ovako posmatra duze vrijeme, pa ih prati pogledom :D Onda skoci na akvarijum i onda sapom pokusava nesto. A i ribice skontale da im nista ne moze pa ga "provociraju" :lol: :lol: Ludnica s njima povazdan :lol:
Hehehhe... vjerujem... ja imam sličnu sliku:
Image

Uploaded with ImageShack.us
Last edited by mica šigla on 13/04/2011 00:09, edited 1 time in total.
Sheikha

#3634 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Sheikha »

mica šigla wrote:
Tako mi je žao :( Pa kako, zbog čega, nije valjda od kupanja, šta kaže vet? Baš bas mi je žao. Maca je bila med.... :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Maca se kupala jednom mjesecno, svaki dan je cesljana, odrzavana, umivana :( ma sve bilo za 5
Vet misli da postoji mogucnost da je nekakav sok dozivio :( a kaze i "genetika" sta god to znacilo :(
Ja sam stvrno mislila da ce zivjeti bar jos 5-6 godina :( :( :( :(
mica šigla

#3635 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

To je stvarno tužno. Iskreno suosjećam s tobom, perzijske mace su po prirodi plašljive, vjerovatno je šok bio. A sad sam i ja u brizi. I ja svog mačka vodim na kupanje, al' malo rjeđe, svako 3 mjeseca.
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#3636 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by ALexis »

a sto kupate mace?
ja znam da se one boje vode.
opiru li se kad ih kupate?
Cholina_Lokica

#3637 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Maca koja zivi u stanu/kuci i ne izlazi vani, malo je reci da je pretjerano kupati jednom mjesecno :shock:
atko

#3638 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by atko »

Imam i ja persijskog macka, Frkija, skoro ce mu 5 godina ... i genetika im je slabija strana definitivno

Vrl osu krhke mace, Frki je imao probleme sa kristalima u mokraci dva puta u drugoj i trecoj godini ... prvi put je nije bilo tolikostrasno drugi put kateterizacija :( ... to smo regulisali hranom koja otapa te kristale i za sad je OK sve sto se toga tice.

Prije par mjeseci je imao probleme sa probavnim traktom... izutra rano je samo bolno zamjaukao ... mi skocili vidimo nije ok nesto ga muci, u toku dana na pauzi izadjemo s posla i obidjemo ga isto, skup ise u polozaj kao sfinga otprilike i vidim oda bi nesto sa stomakom moglo biti ... kontamo mozd nemoze da povrati dlake ... dadnemo mu malo paste ... ali on kako je primirise pozli mu i sam ose onako osamuti ... odmah zovemo veterinara ... on ga pogleda uputi nas na veterinu, svi nalazi u najbolje mredu, slikali abdomen ... zeludac pun hrane, crijeva puna ... 3 dana na infuziju ga vodil i idavali laksativ dok nije kakio.

Ono sto mene nikad nije jasno je, zasto je bolno zamjaukao jer je prije toga imao normalno nuzdu a slijedecu je normalno trebao imati popdne ali je on izutra rano zamjaukao.

I ne znam zasto mu je pozlilo da se skoro onesvijestio ... sve kontam i covjeku kad je mucnina manta mu se i slicno ...

S obzirom da ne izlazi nigdje iz kuce kupamo ga jednom godisnje obicno na proljece kad dodju topliji dani i malo mu skratimo dlaku da mu je ugodnije preko ljeta, kad je sav ko zbun ... al sad ga vala ne smijemo okupati

I stvarno mi je zao cicija :( u potpunosti mogu da razumijem kako ti je ... jer i nas je ovo s Frkijem par puta pravo nasikiralo ...
sheilak

#3639 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by sheilak »

Draga sheikha :(
Sheikha

#3640 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Sheikha »

ALexis wrote:a sto kupate mace?
ja znam da se one boje vode.
opiru li se kad ih kupate?
nismo znali da se ove mace ne smiju kupati :( :(
ma jok, nije se nikad opirao tokom kupanja

sad znamo za ubuduce aBd kad dodje nova maca
hvala na lijepim rijecima svima :sax:
@atko, tvoj post je ov velikog znacaja.. hvala :thumbup:
mica šigla

#3641 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

Sheikha wrote: nismo znali da se ove mace ne smiju kupati :( :(
ma jok, nije se nikad opirao tokom kupanja
A je l' ti neko rekao da se baš ne smiju kupati ili? Moj se ne opire previše, kako to mace inače znaju raditi!
Sheikha

#3642 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Sheikha »

Pa ja to zakljucih iz vasih prethodnih postova, a nije nam niko rekao da se ne smiju kupati. :?:
Cholina_Lokica

#3643 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Cholina_Lokica »

Sheikha wrote:Pa ja to zakljucih iz vasih prethodnih postova, a nije nam niko rekao da se ne smiju kupati. :?:
Pa zar niste pitali veterinara o tome, ili u krajnjem slucaju bar progooglali o tome, pun internet savjeta kako i sta treba raditi. Nije ovo da te napadam stvarno, i zao mi je sto ti pristajem na muku :( Ali mi nije jasno kako se oko toga niste raspitali odmah na pocetku. I ako jeste, koji kloc vam rece da se smije tako cesto kupati
vorda6

#3644 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by vorda6 »

Furios
Image
kakav nered

#3645 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by kakav nered »

vorda6 wrote:Furios
Image

joooooj kako sam pepi <3
mica šigla

#3646 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

vorda6 wrote:Furios
Image
Preeeeeelijepa maca... oduševljena sam bojom krzna, mogu mislit' kako je mekano :) Koja je ovo rasa? Čini mi se da je russian blue???
mica šigla

#3647 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by mica šigla »

Cholina_Lokica wrote:
Sheikha wrote:Pa ja to zakljucih iz vasih prethodnih postova, a nije nam niko rekao da se ne smiju kupati. :?:
Pa zar niste pitali veterinara o tome, ili u krajnjem slucaju bar progooglali o tome, pun internet savjeta kako i sta treba raditi. Nije ovo da te napadam stvarno, i zao mi je sto ti pristajem na muku :( Ali mi nije jasno kako se oko toga niste raspitali odmah na pocetku. I ako jeste, koji kloc vam rece da se smije tako cesto kupati
Ja svog kupam stvarno rijetko, jer znam da to mace ne vole i da im to ne treba jer se same "kupaju". Moj veterinar mi je i preporucio kome da ga vodim, jer ga i ne zelim dati u bilo cije ruke... Sad sam se toliko zabrinula nakon Sheikha-inog posta da ne znam hocu li ga vise voditi. Perzijske mace su po prirodi plašljive, tako da mislim da ih je (mog barem) vise strah nepoznate osobe koja ih kupa, jer se boje nepoznatih ruku vise nego vode.
Sto se tice Sheikha-e i njenog Cicija mi je iskreno zao, iako i ja smatram da je jednom mjesecno puno, mislim da je to tako radila vise iz ljubavi da mu pruzi sto bolju njegu nego iz neznanja.
Skyfox

#3648 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by Skyfox »

is it food time?

Image
sheilak

#3649 Re: Slike vaših kućnih ljubimaca

Post by sheilak »

Skyfox wrote:is it food time?

Image
Raspilavila se :-D

:kiss: