Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Verocious

#3626 Re: Serie A

Post by Verocious »

just principe wrote:Superkup je inace veliki trofej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Image
Image
8-)

Forza Juve!!!
just principe

#3627 Re: Serie A

Post by just principe »

uvertira za....

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

ligu prvaka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
oridjidji

#3628 Re: Serie A

Post by oridjidji »

ortodont wrote:
oridjidji wrote:frustrirani ili ne, nepamtimo mnogo utakmica gdje je sudija svirao onakav penal i gdje je zbog prigovora sudija igracu dao crveni karton.
Čist penal kao suza, prigovor - imao sam priliku vidjeti da se i za to daje crveni, možda je pretjerano i treba imati ujednačen kriterij što se toga tiče.
Bilo je 5 sudaca i smiješno je da se i na to žale pojedinci.

Što se tiče ovoga oko penala, ja sam vidio 8 /10 penala milana u prošloj sezoni koji nisu postojali.

Evo malo MMA:

Ne kaci se za milan, prosle sezone im jeste svirano najmanje 5 sumnjivih penala, a ni juve nije prosao bez sumnjivih situacija sto penala sto nesviranih penala drugim ekipama protiv juventusa, medjutim ovo je preostra odluka za penala, kao i direktni crveni karton za prigovor.

I smjesan ti je klip...
ortodont

#3629 Re: Serie A

Post by ortodont »

Klip je odličan i reflektuje divljaštvo, a ne fudbal.
Penal je čist, tvoje viđenje je da nije, tu se mimoilazimo, kao što sam rekao za isključenje, jeste prestrogo, nije da nisam nikada vidio isto, ali tu treba jasna pravila donijeti.

Pandev će promisliti hoće li opet psovati majku sudiji.
capitano10

#3630 Re: Serie A

Post by capitano10 »

Preoštra odluka za penal ?

Frajer ga ODNIO sa zemlje. :-)
Verocious

#3631 Re: Serie A

Post by Verocious »

Joj ba ljudi presipate iz supljeg u prazno i hranite trollove. NIje bio penal, niti su trebala biti dva crvena kartona(jer tako trollovi hoce da cuju) ali boli me djon jer juventus je sampion :razz: 8-)

Forza Juve!!!
oridjidji

#3632 Re: Serie A

Post by oridjidji »

ortodont wrote:Klip je odličan i reflektuje divljaštvo, a ne fudbal.
Penal je čist, tvoje viđenje je da nije, tu se mimoilazimo, kao što sam rekao za isključenje, jeste prestrogo, nije da nisam nikada vidio isto, ali tu treba jasna pravila donijeti.

Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.
Verocious

#3633 Re: Serie A

Post by Verocious »

oridjidji wrote:
ortodont wrote:Klip je odličan i reflektuje divljaštvo, a ne fudbal.

Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.
Ja znam, nije apsolutno nista rekao al je Juventus kupio sudije na toj utakmici pa se desilo sto se desilo ;-)
Atticus Finch

#3634 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

oridjidji wrote:Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.
Lijepo se moglo pročitati sa usana. A što ja ne mogu ovih fantoma, što komentarišu, a nisu ni gledali utakmicu.
just principe

#3635 Re: Serie A

Post by just principe »

Atticus Finch wrote:
Lijepo se moglo pročitati sa usana. A što ja ne mogu ovih fantoma, što komentarišu, a nisu ni gledali utakmicu.
pa zar moram0 gledati 90 minuta da bi znali sta mu je rekao u 1 secundi. Socno/nesocno cinjenica ostaje da je jedini igrac koji je dobio izravni crveni zbog psovke :D
BHF_Manijak

#3636 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Nisam upratio je li ovo inace promjenjen termin odigravanja nedjeljnih utakmica pa su sad sve u 15 do 9 umjesto u 15h ili je to samo za ovaj vikend?
capitano10

#3637 Re: Serie A

Post by capitano10 »

Prva 2-3 kola kako bi se izbjegle vrućine po danu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3638 Re: Serie A

Post by -LIBERO- »

Romanista 101%

#3639 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

mene zanima gdje ce oni svi da sjede? mislim, 12 igraca plus trener i ostali strucni stab morace prosirivati klupe da bi migli svi da stanu
Verocious

#3640 Re: Serie A

Post by Verocious »

Odlicna odluka, na taj nacin ce mladji igraci moci da dobiju vise sasne da se dokazu u utakmicama koje su vec odlucene :thumbup:
Point.

#3641 Re: Serie A

Post by Point. »

Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.
burgundy

#3642 Re: Serie A

Post by burgundy »

Point. wrote:Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.
Kakve to veze ima sto su igraci igrali za oba kluba.Kad su u pitanju gradski derbiji sigurno da je Milan-Inter najveci ne samo u Italiji vec i u svijetu.Popularnost,historija,igraci itd sve to cini da se s pravom moze nazvati najveci gradski derbi.

Image
salle_eh1986

#3643 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

burgundy wrote:
Point. wrote:Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.
Kakve to veze ima sto su igraci igrali za oba kluba.Kad su u pitanju gradski derbiji sigurno da je Milan-Inter najveci ne samo u Italiji vec i u svijetu.Popularnost,historija,igraci itd sve to cini da se s pravom moze nazvati najveci gradski derbi.

Image
možda najveći po broju stanovnika u tom gradu, ali Celtic-Rangers (doduše ranije) te Boca-River je itekako ispred ovog
burgundy

#3644 Re: Serie A

Post by burgundy »

@ salle_eh1986

Ma daj.Eto reci mi pratis li ti Bocu-River ili Rangers -Celtic.A to po broju stanovnika nema nikakve veze,jer je Buenos Aires skoro troduplo veci od Milana po broju stanovnika.Popularnost cini jedan derbi vecim od drugog,a po tome Milan-Inter je daleko ispred ovih sto si ti nabrojao.Ja licno nikad nisam pratio nijednu utakmicu argentinske lige,pa i derbi,o skotima da i ne pricam.Sigurno da ima fanova i u Evropi ali to je mala brojka u poredjenju koliko ljudi prati milanski derbi u svijetu.

Manchesterski derbi je napravio korake da u buducnosti bude jedan od najvecih,jer City je izasao iz sjenke od kako je postao klub u vlasnistvu bogatih arapa.Prije se znalo,United je uvijek bio favorit u derbijima.Mada opet nece imat nikad taj smek milanskog derbija.Moje misljenje naravno.
ultima_palabra

#3645 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivali :D Užarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...

Što se tiče kvalitete timova tu su vjerovatno najjači.
burgundy

#3646 Re: Serie A

Post by burgundy »

ultima_palabra wrote:Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivali :D Užarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...

Slazem se za ovo sto si nabrojao da je atmosfera uzarenija na ovim derbijima i tenzije su vece.Ali opet Derby della Madonnina je poseban.historija,igraci,titule sve to ima svoje.Koreografija je uvijek lijepa na milanski derbijima.

Image
Image
salle_eh1986

#3647 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

ultima_palabra wrote:Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivali :D Užarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...

da zaboravih turske derbije, pa i grčke recimo
jedno je govoriti o kvaliteti timova a drugo o "žestoći derbija"

ako neko ne prati taj meč ne mora značiti da je loš
samog_sira

#3648 Re: Serie A

Post by samog_sira »

To je to, od gradskih derbija, kada se gleda kvalitet timova Milanski derbi je bez premca najjaci, a rivalstvo je cisto sportsko kao sto i treba biti ;-) a ne tamo se mejtovi udaraju sto su ovi protestani a drugi katolici ili radi cega sve ne...
Sto se tice italije zna se koja je utakmica derby di Italia...
Point.

#3649 Re: Serie A

Post by Point. »

burgundy wrote:

Image
Cuj kakve ima? Pa kakvo je to rivalstvo kad su svih 22 igraca na terenu igrali u oba tima? Sad sto pola milijarde kineza gleda taj derbi na tv-u ne cini ga najvecim. Kao sto rekoh, napuhani plasticni derbi za siroke narodne mase. Jebote Vieri bio osobno Inter pa ode u Milan, Zlatan etc. Bjezi ba. Kad si vidio da Roma i Lazio razmjenjuju igrace tako (evo navijaci Lazija nemogu smisliti Candrevu jer je covjek jednom davno izjavio da gotivi Romu), Real i Barca (kad rat nije izbio u Spaniji zadnji put kad se to desilo) itd. Ja ne govorim samo o derbiju kao utakmici 90 minuta, nego sve sto u to ulazi. Atmosfera, zastina, ljuto rivalstvo....
salle_eh1986

#3650 Re: Serie A

Post by salle_eh1986 »

http://www.theoffside.com/world-footbal ... rbies.html
50najvećih svjetskih derbija (među kojima su i gradski ubačeni)

zanimljivo da je ovome ko je sastavljao ovo štivo jači derni Lazio-Roma, Juventus-Fiorentina od Milanskog

ima i ovde gradski derbiji i "jačina"
http://www.footballderbies.com/
Post Reply