just principe wrote:Superkup je inace veliki trofej![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Forza Juve!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
just principe wrote:Superkup je inace veliki trofej![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Ne kaci se za milan, prosle sezone im jeste svirano najmanje 5 sumnjivih penala, a ni juve nije prosao bez sumnjivih situacija sto penala sto nesviranih penala drugim ekipama protiv juventusa, medjutim ovo je preostra odluka za penala, kao i direktni crveni karton za prigovor.ortodont wrote:Čist penal kao suza, prigovor - imao sam priliku vidjeti da se i za to daje crveni, možda je pretjerano i treba imati ujednačen kriterij što se toga tiče.oridjidji wrote:frustrirani ili ne, nepamtimo mnogo utakmica gdje je sudija svirao onakav penal i gdje je zbog prigovora sudija igracu dao crveni karton.
Bilo je 5 sudaca i smiješno je da se i na to žale pojedinci.
Što se tiče ovoga oko penala, ja sam vidio 8 /10 penala milana u prošloj sezoni koji nisu postojali.
Evo malo MMA:
Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.ortodont wrote:Klip je odličan i reflektuje divljaštvo, a ne fudbal.
Penal je čist, tvoje viđenje je da nije, tu se mimoilazimo, kao što sam rekao za isključenje, jeste prestrogo, nije da nisam nikada vidio isto, ali tu treba jasna pravila donijeti.
Pandev će promisliti hoće li opet psovati majku sudiji.
Ja znam, nije apsolutno nista rekao al je Juventus kupio sudije na toj utakmici pa se desilo sto se desilooridjidji wrote:Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.ortodont wrote:Klip je odličan i reflektuje divljaštvo, a ne fudbal.
Penal je čist, tvoje viđenje je da nije, tu se mimoilazimo, kao što sam rekao za isključenje, jeste prestrogo, nije da nisam nikada vidio isto, ali tu treba jasna pravila donijeti.
Pandev će promisliti hoće li opet psovati majku sudiji.
Lijepo se moglo pročitati sa usana. A što ja ne mogu ovih fantoma, što komentarišu, a nisu ni gledali utakmicu.oridjidji wrote:Ti ko biva znas sta je sudiji rekao sto ne mogu suplje.
pa zar moram0 gledati 90 minuta da bi znali sta mu je rekao u 1 secundi. Socno/nesocno cinjenica ostaje da je jedini igrac koji je dobio izravni crveni zbog psovkeAtticus Finch wrote:
Lijepo se moglo pročitati sa usana. A što ja ne mogu ovih fantoma, što komentarišu, a nisu ni gledali utakmicu.
Kakve to veze ima sto su igraci igrali za oba kluba.Kad su u pitanju gradski derbiji sigurno da je Milan-Inter najveci ne samo u Italiji vec i u svijetu.Popularnost,historija,igraci itd sve to cini da se s pravom moze nazvati najveci gradski derbi.Point. wrote:Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.
možda najveći po broju stanovnika u tom gradu, ali Celtic-Rangers (doduše ranije) te Boca-River je itekako ispred ovogburgundy wrote:Kakve to veze ima sto su igraci igrali za oba kluba.Kad su u pitanju gradski derbiji sigurno da je Milan-Inter najveci ne samo u Italiji vec i u svijetu.Popularnost,historija,igraci itd sve to cini da se s pravom moze nazvati najveci gradski derbi.Point. wrote:Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.
Slazem se za ovo sto si nabrojao da je atmosfera uzarenija na ovim derbijima i tenzije su vece.Ali opet Derby della Madonnina je poseban.historija,igraci,titule sve to ima svoje.Koreografija je uvijek lijepa na milanski derbijima.ultima_palabra wrote:Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivaliUžarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...
Što se tiče kvalitete timova tu su vjerovatno najjači.

da zaboravih turske derbije, pa i grčke recimoultima_palabra wrote:Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivaliUžarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...
To je to, od gradskih derbija, kada se gleda kvalitet timova Milanski derbi je bez premca najjaci, a rivalstvo je cisto sportsko kao sto i treba bitiultima_palabra wrote:Milan-Inter je preslabo rivalstvo... previše su gospoda da bi bili rivaliUžarenija je atmosfera na Sampdoria-Genoa, da ne govorim o Lazio-Roma ili Argentincima, Škotima, Grcima, Turcima...
Cuj kakve ima? Pa kakvo je to rivalstvo kad su svih 22 igraca na terenu igrali u oba tima? Sad sto pola milijarde kineza gleda taj derbi na tv-u ne cini ga najvecim. Kao sto rekoh, napuhani plasticni derbi za siroke narodne mase. Jebote Vieri bio osobno Inter pa ode u Milan, Zlatan etc. Bjezi ba. Kad si vidio da Roma i Lazio razmjenjuju igrace tako (evo navijaci Lazija nemogu smisliti Candrevu jer je covjek jednom davno izjavio da gotivi Romu), Real i Barca (kad rat nije izbio u Spaniji zadnji put kad se to desilo) itd. Ja ne govorim samo o derbiju kao utakmici 90 minuta, nego sve sto u to ulazi. Atmosfera, zastina, ljuto rivalstvo....burgundy wrote:Kakve to veze ima sto su igraci igrali za oba kluba.Kad su u pitanju gradski derbiji sigurno da je Milan-Inter najveci ne samo u Italiji vec i u svijetu.Popularnost,historija,igraci itd sve to cini da se s pravom moze nazvati najveci gradski derbi.Point. wrote:Cassano i Pazzini zamijenili dresove. I nek mi neko kaze da je Inter-Milan najveci talijanski derbi. Obicni plasticni derbi u kojem su igraci igrali za obje ekipe. Jos samo fali da Silvio preuzme Inter a Moratti kupi Milan.