SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Lounge Act
#3626 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:00, edited 1 time in total.
- Bambi_na_kofeinu
#3627 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je ta krema bila dosta hranjiva, možda da pokušašenisa wrote: od garnier-a sam probala jedino farbe za kosu hehe
piling radim od jednom dnevno do jednom sedmicno hahaha kako kad, a tonike, losione i sl. ostale stvari ne koristim jer mi se lice odmah ospe malim potkoznim vodenim crvenim bubuljicama
Tonici i losioni dodatno isušuju dobro da ih ne koristiš a možda i da piling odrađuješ rjeđe, jednom u 15 dana?
-
Lounge Act
#3628 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hajd super, vidjet cu onda i za tu
hvala
piling inace radim (pa se namackarim kremom
) jer mi se na stranama nosa i kod obrva pojave kao ljuspice, jos ako stavim puder postanu bas bas uocljive 
piling inace radim (pa se namackarim kremom
-
saga
#3629 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Sad cu malo da lupam, pa me ispravljajte ako slazem sta 
Prvo, mislim da niko, pa ni oni sa masnom kozom ne bi trebali raditi piling SVAKI dan... to ga dodje bas puno. Moja je ultra masna, pa opet to radim jednom do dvaput hefticno.
Drugo, te ljuspice sto enisa spomenu, moguce da su od dehidracije. To se i meni desava kad mi koza dehidrira. A trenutno mi u tome pomaze aqua serum i neka hidratantna krema.
Ja sam testere uspjela naci jednom u zivotu. I to u onoj apoteci na otoci, u onoj novoj zgradi, pored dm-a. I sreca pa nadjoh tester kreme, jer mi bas ne bi odgovarala.
Prvo, mislim da niko, pa ni oni sa masnom kozom ne bi trebali raditi piling SVAKI dan... to ga dodje bas puno. Moja je ultra masna, pa opet to radim jednom do dvaput hefticno.
Drugo, te ljuspice sto enisa spomenu, moguce da su od dehidracije. To se i meni desava kad mi koza dehidrira. A trenutno mi u tome pomaze aqua serum i neka hidratantna krema.
Ja sam testere uspjela naci jednom u zivotu. I to u onoj apoteci na otoci, u onoj novoj zgradi, pored dm-a. I sreca pa nadjoh tester kreme, jer mi bas ne bi odgovarala.
-
Lounge Act
#3630 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma i ja taj piling radim samo zbog tih ljuspica, ne znam kako bih ih se drugacije rijesila
kremu stalno stavljam, ali opet se javljaju jos je taj avenova bas za suhu kozu, pojaka
sto se tice testera ja ih nadjem samo u apoteci kad mi sta od njih treba, ali znam zasto ih nikada nema - moja kolegica ima prijateljicu koja radi u jednom takvom marketu i ta joj uvijek poklanja i prodaje tako te testere, skoro joj je javila da su stigli testeri i ova uzela neki predivan parfem, original, tester od 100 ml i jos dobila jedan gratis
kod nas ima i jedna trgovina koja ima testera, ali ih ne mozes dobiti ni kupiti vec se samo na licu mjesta malo posluziti
sto se tice testera ja ih nadjem samo u apoteci kad mi sta od njih treba, ali znam zasto ih nikada nema - moja kolegica ima prijateljicu koja radi u jednom takvom marketu i ta joj uvijek poklanja i prodaje tako te testere, skoro joj je javila da su stigli testeri i ova uzela neki predivan parfem, original, tester od 100 ml i jos dobila jedan gratis
kod nas ima i jedna trgovina koja ima testera, ali ih ne mozes dobiti ni kupiti vec se samo na licu mjesta malo posluziti
-
nera18
#3631 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ne lupas uopstesaga wrote:Sad cu malo da lupam, pa me ispravljajte ako slazem sta
ja sma spomenula piling jer je to prvi znak da je koza u procesu obnavljanja pa se uradi pilig da bi se mehanickim putem proces ubrzao. upravo u tu svrhu se piling i koristi, on pomaze a koza se sama obnavlja.
e u ovo vrijeme, koza gubi puno vlaznosti pa je cesto dehidrirana i to treba nadoknaditi kako izvana, tako i iznutra
nahraniti i hidrirati
- Bambi_na_kofeinu
#3632 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ama što se tako često "gulite"
Koža može postati preosjetljiva i oštećena...piling je dobar za otklanjanje prirodno odumrlog sloja, ali dovoljno je jednom u 7-10-15 dana.
Koža može postati preosjetljiva i oštećena...piling je dobar za otklanjanje prirodno odumrlog sloja, ali dovoljno je jednom u 7-10-15 dana.
- bez_ideje
#3633 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ne radite piling tako cesto,1-2 sedmicno je sasvim dovoljno ...Piling je mehanicki napad na kozu i treba da sluzi da otkloni odumrle stanice,ne da zdere novonastale....a kad saberete dehidraciju koze i ucestale pilinge...mozete racunati da ce se koza stalno ljustiti........
Osim toga,kad se radi piling,ne trljati do iznemoglosti,ne upirati ko da cilim peres....to je koza-organ. Ne bi tako tarale po bubregu garant.
Elem.....kad pravite smjesu za piling,naravno,najbolja je domaca,ubacite i neko hranjivo ulje u njega....
Poslije Bepanthen krema (krema,ne mast) dat ce vlaznost ,a nece nista zamastiti.....
Osim toga,kad se radi piling,ne trljati do iznemoglosti,ne upirati ko da cilim peres....to je koza-organ. Ne bi tako tarale po bubregu garant.
Elem.....kad pravite smjesu za piling,naravno,najbolja je domaca,ubacite i neko hranjivo ulje u njega....
Poslije Bepanthen krema (krema,ne mast) dat ce vlaznost ,a nece nista zamastiti.....
- VenomousV
#3634 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bambi_na_kofeinu wrote:Probala neka onaj Catrice smokey eyes set?
Zadovoljavajuće?
pa recimo da jeste, zavisi sta volis
njsvjetlija odnosno bijela je standardna, ona ko malo tamnija ok, "najtamnija" je za moj ukus presvjetlla i cini mi se da baca malo na plavu... onu masnu, "tus" sjenu, nisam ni probala jer inace stavljam normalni tus...
sve u svemu mogao bi proci za neki laganiji, dnevni smokey eye...
meni nije nista spektakulrano (jer imam mali milion nijansi sive i jednu /savrsenu/ crnu sjenu s kojom pravim smokey eyes
zaboravila sam koliko kosta ali u svakom slucaju mislim da se isplati, jer sjene svakako mogu posluziti i nikad ih dosta
- Bambi_na_kofeinu
#3635 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@Venomous, hvala...blaži dnevni mi i treba
Btw, evo, odlična krema za suhu kožu, vrijedi probati

Btw, evo, odlična krema za suhu kožu, vrijedi probati

-
Lounge Act
#3636 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
- Partizzanka
#3637 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sad samo mislim o podlozi i kako ona mozda ni meni nece valjati 
- VenomousV
#3638 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni ona podloga plaho tamno izgleda...
zaboravih vam reci da je ima u Cm-u
4-5 je izlozeno, ima sigurno i vise pa pohitite 
zaboravih vam reci da je ima u Cm-u
-
nera18
#3639 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
otvorena tema o kremama i kremicama, pa et 
-
mimsy
#3640 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
testere obicno daju tek kad kupis nesto...npr.vichy proizvodi,al kad dodjem i trazim nikad nemajualemaa wrote:Ja ne znam kako je kod vas, al ja kad god odem u CM, DM il apoteku i trazim testere od npr. neke kreme, pudera i sl. uvijek kazu nemamo...
-
BJB
#3641 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zato sto ga je nazvala KISS Valentine lookPartizzanka wrote:BJB de ziva bila sibni taj keep it simple video ... ja ga ne mogu nigdje naci!
KISS keep it simple stupid..
Ja sam neki dan 5-6 njenih video tutoriala, pregledala, ostavila ih otvorene pa poslije "ponavljala", k'o da se spremam za ispit..Ovisna sam ljudi.
-
BJB
#3642 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni je jedna forumashica preporucila Aqualia Thermal od vichyija..Pa uzmi ako mozes i taj tester..enisa wrote:joj namazem, koza mi je bas suha vapi za kremomnera18 wrote:ne prelazis kremom preko ociju prije sminke?
to bi takodjer mogao biti razlog nakupljanju sjene recimoa nije mi se to do sad desavalo, mada do sad sam koristila kremu avene hydrance optimale riche, al potrosila je i sad kad sam stavljala te sjene stavljala neku obicnu dove kremu (mozda je i do nje onda
) dok ne skontam koju da kupim za lice, uzela sam testere za vichy thermal fix 1 i 2, ali ni jedna mi ne dogovara, opet mi lice bude suho, pogotovo ona 1 - kad je stavim kao da je nema
ne bih opet uzimala tu od avene jer je vec dugo koristim pa se bojim da mi se koza nece zasititi i reagovati bubuljicama pa sad ne znam sta cu
Tu kremu imas u dvije varijante, masniju i manje masnu...Meni se lice od nje popravilo, to je cudo jedno..
Je l' kod vas opuhan stand Catrice zbog ovog snizenja i 8.marta? Je l' ostalo ista?
-
Lounge Act
#3643 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:59, edited 1 time in total.
-
BJB
#3644 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Posjeti dermatologa
, to ti je najpametnije....Ona masna Aqualia Thermal je bas masna, bas me cudi.
- VenomousV
#3645 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Catrice eyeliner pen ne uzimati ni pod razno!!
ja uzeh danas, cisto da vidim kakav je (inace koristim regularni tus), sad probah, em je rijedak, al haj dobro moze se ponoviti, em se tesko skida, najbolji dio tek dolazi, ostane plavkasti trag tamo gdje je bio!!
ja uzeh danas, cisto da vidim kakav je (inace koristim regularni tus), sad probah, em je rijedak, al haj dobro moze se ponoviti, em se tesko skida, najbolji dio tek dolazi, ostane plavkasti trag tamo gdje je bio!!
- alica.k
#3646 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
moje lice je masno al meni to ne smeta, generalno trazim pudere koji ne prekrivaju puno (mrzim onaj kejk efekat, a i ne podnosi mi bas lice to najbolje) vec cisto da zastitim necim (diorskin pure light
jos placem za njim), i svidja mi se onaj dewy efekat koji mi je davao pure light - bas ono nekako lice bljesne od njega.
medjutim, kad vako zima dodje, i meni se oko nosa te ljuspice pojavljuju, nepodnosljivo je. sad pogotovo nakon sto sam ovaj otrov od pudera zvanog lancome stavljala na lice, jos mi se vise isusila koza.
ne znam vise sta da radim
od ovih drugstore pudera mi se lice redovno osipa (ukljucujuci i bourjois healthy mix, iako je ispocetka dobro izgledalo), a ove skupe ne mogu tek tako isprobavat jedan za drugim i ostavljat pune bocice pudera jer mi ne odgovara 
na sve to ja imam jos jedan problem, ne smijem nikakve kreme stavljati na lice jer se i od toga osipam, a probala sam avene i uriage i mustela...vichy ne volim po licu stavljat. tak da hidratantne kreme otpadaju skroz isto.
ne izgleda to uopste tako lose kako zvuci, posto dobro pazim i rijetko mi se osipa lice, pa samim tim mi i ne treba neki puder koji bas prekriva.
ali eto..da malo podijelim svoje muke sa vama.
medjutim, kad vako zima dodje, i meni se oko nosa te ljuspice pojavljuju, nepodnosljivo je. sad pogotovo nakon sto sam ovaj otrov od pudera zvanog lancome stavljala na lice, jos mi se vise isusila koza.
ne znam vise sta da radim
na sve to ja imam jos jedan problem, ne smijem nikakve kreme stavljati na lice jer se i od toga osipam, a probala sam avene i uriage i mustela...vichy ne volim po licu stavljat. tak da hidratantne kreme otpadaju skroz isto.
ne izgleda to uopste tako lose kako zvuci, posto dobro pazim i rijetko mi se osipa lice, pa samim tim mi i ne treba neki puder koji bas prekriva.
ali eto..da malo podijelim svoje muke sa vama.
- VenomousV
#3647 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
khm... ja se sad malo sminkala
tj isprobavala danas kupljeno.
maskara je pravo dobra, mada je potrebno malo popraviti tj rascesljati trepavice poslije. neko je pitao: podigne trepavice, nije neki woooooooow efekat al dobro izgleda. jedan sloj dovoljan za dnevnu varijantu a dva za navece. s tim da su mi nekako pravo kul djelovale trepavice sa dva sloja, kao da su umjetne ali ne ofirno nego ono taman.
catrice sjene: jako dobre, dovoljno tamna smedja, ona svjetlija sto je kao sedefasta mi djeluje kao da ce biti savrsena ljeti kad pocrnim =)
maskara je pravo dobra, mada je potrebno malo popraviti tj rascesljati trepavice poslije. neko je pitao: podigne trepavice, nije neki woooooooow efekat al dobro izgleda. jedan sloj dovoljan za dnevnu varijantu a dva za navece. s tim da su mi nekako pravo kul djelovale trepavice sa dva sloja, kao da su umjetne ali ne ofirno nego ono taman.
catrice sjene: jako dobre, dovoljno tamna smedja, ona svjetlija sto je kao sedefasta mi djeluje kao da ce biti savrsena ljeti kad pocrnim =)
- Partizzanka
#3648 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jutro dame moje ... jeste mi se jutros nasminnkale
ja sam i jutros sa toniranom .. malo sjene .. malo olovke - smokey lagani
ja sam i jutros sa toniranom .. malo sjene .. malo olovke - smokey lagani
-
LaCici
#3649 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja sam prezadovoljna tom kremom, koristim je vec mjesec dana. Inace imam kombinovanu kozu i nikako nisam mogla da nadjem kremu koja bi mi odgovarala. Kada je bilo ono besplatno testiranje u BBI-u otisla sam i djevojka mi preporucila nju. I eto svakom je preporucujem ko ima masnu ili kombinovanu kozu lica. Samo da napomenem da je kod mene serum a ne klasicna krema.Meni je jedna forumashica preporucila Aqualia Thermal od vichyija..Pa uzmi ako mozes i taj tester..
Tu kremu imas u dvije varijante, masniju i manje masnu...Meni se lice od nje popravilo, to je cudo jedno..
- Partizzanka
#3650 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ladyblue - de razmjesti ove komentare ziva bila o kremama i licu
kontam taman neko postavio sliku uratka (venomous mozda khm khm) kad ono krema za lice
kontam taman neko postavio sliku uratka (venomous mozda khm khm) kad ono krema za lice