Sad su mu svi faktori jer je picousti vidio koliko je Dodik nislo pao kod naroda i politicara, koliko ga opozicija maltretira sad i pada mu na muku te jedva cekaju da ga sklone kao nikad ranije jer su prepoznali momentum.banjaluka078 wrote: ↑26/02/2025 21:41 I Draško je faktor?
“Došao sam sa samo dvije molbe kod Dodika. Prenio sam mu zaključke našeg Savjeta za nacionalnu bezbjednost, imat ćemo i sjednicu Skupštine u narednih mejsec dana na koju će predsjndik RS biit pozvan da se obrati. Prva je da zamolim predsjednika Dodika i rukovodstvo RS još jednom pozovu sve predstavnike vlasti i političke aktere u BiH i predstavnike EU i SAD, Ruske Federacije i Kine na razgovore. Da zamolim predsjednika Dodika da pokrene dijalog, razgovore da, ma koliko mu nije lako, pokaže sprsko opredjeljenje za mir, rješavanje problema kroz dijalog, na prijetnje i ucjene. Zamolio sam večeras i Dodika i Stanivukovića i mnoge druge za zajedništvo i jedinstvo u ključnim temama”, rekao je Vučić.
Ocekivano da ce sad Dodick preko Pizdoustog pokusati skuriti strasti sa opozicijom i da "zajednickim snagama se odbrane od napada na RS i srpski narod".
Ja kad procitam kako je svaka rijec protiv srpskog politicara napad na RS i cijeli srpski narod, sam sebi bih samar opalio. To je naviklo da radi i govori sta zeli, a bosnjaci ne smiju da se mijesaju u svoju drzavu.
Kamo srece da imamo vise pameti i bliskije odnose sa Sandzakom pa da svaki incident i zukum koji se desi sandzaklijama ode nas predsjednik ili neki njegov predstavnik i obidje taj narod, uputi zabrinutost i pozove na dijalog i razumijevanje te kako BiH stoji uz narod Sandzaka.
Da radimo sve sto i Srbija radi. Pojeli bi se, a ne mogu ti nista.