Pa ides u Njemacku a ne moras prati guzice ili mesti cestu. Ja bih tamo mogao pored ta dva perspektivna zanimanja jos i prati tanjire.konjislav wrote:Što to?Seyfo wrote:Konjislave blago tebi!
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Seyfo
#3626 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- ladacoko
#3627 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
samo bjezati od nasih barem u cemerici nez jel isto i za ove sto su u eu ali pretpostavljam.
Toliko zavisti,zlobosti osjetit i vidjeti ma fuj
-
Seyfo
#3628 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam zaista. Dva posla su mi tolika fikcija da to ne mogu ni da zamislim. Uopste ne znam da li je to legalno moguce u BiH. I kad bih sad otisao na biro i pitao,napali bi me: "mnogi nemaju ni jedan, a ti bi dva? Znaci sutra bi dvije penzije?? Tito dragi,u tvoj vakat bismo ovakve streljali. Osiguranje,izbacite ga napolje".japin_mutapi wrote:pika li se ako radim (samo) jedan posao ali svaki dan prekovremeno, ponekad duple smjene, bez slobodnih dana po mjesec naravno sve neplaćenoSeyfo wrote:Ta cemo drugo. Hajd ti nadji u Bosni dva posla.
rčuna li se to kao dva posla - ako je tako isto mi je kao u njemačkoj
- Sanjarko
- mirsek
#3630 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije da ti ne zelim vjerovati ali tanko obrazlozenomadner wrote:Imam IQ iznad 76?mirsek wrote:Zasto mislis da je minhauzen ??madner wrote:Pferdeslav von Munchhausen nastavlja.
- konjislav
#3631 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Imam rođaka koji živi u Švedskoj, u Mälme-u, i kaže mi isto što i ti, tačnije savjetuje. Mislim da jeste to istina.ladacoko wrote:samo bjezati od nasih barem u cemerici nez jel isto i za ove sto su u eu ali pretpostavljam.
-
doboj71
#3632 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja u Americi 20 godina, a pojedinci sto su je samo na tv-u vidjeli, znaju bolje kako se ovdje zivi?
Koliko para, toliko muzike.Radi i 3 posla ako te placaju redovno i posteno, koga boli k...
Koliko para, toliko muzike.Radi i 3 posla ako te placaju redovno i posteno, koga boli k...
- Radio Sarajevo
-
cassius
#3634 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Radio Sarajevo wrote:https://www.facebook.com/dnevnick/video ... 678252386/
mehh , dosta promasenih izjava.
-
Sapna_TZ
#3635 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Niko ti ne moze ni nece biti ljubomoran i zavidan koliko ti covjek iz Bosne moze biti i ljubomoran i zavidan i pakostan i jos svasta nesto.
Ljudi iz Bosne se izbjegavaju na Zapadu, podmecu noge jedni drugima, gleda da ti napakosti kako god moze..
Jedino sto se nikad ne prasta je uspjeh, ako si sposoban i uspjesan to ti nikad nece oprostiti.
Tada krece lavina zlih jezika; psuju ti mater i izmisljaju price da bi te olajali sto vise i bolesnije.
Takav je to mentalitet, sa Evropom nemamo nikakvih dodirnih tacaka, sve je to sindrom primitivizma i seoske ruralnosti po kojoj smo prepoznatljivi u svijetu.
E jedino ko se razlikuje; to su Sandzaklije koje se drze zajedno i kompaktni su gdje god se nalaze. Ali oni se drze medju sobom, imaju firme i braca skupa dogovaraju poslove.
Bosanci se tu razlikuju , jer tog zajednistva i sloge nema, ni medju bracom a kamoli sire.
Bjezat od ljudi iz Bosne glavom bez obzira
Ljudi iz Bosne se izbjegavaju na Zapadu, podmecu noge jedni drugima, gleda da ti napakosti kako god moze..
Jedino sto se nikad ne prasta je uspjeh, ako si sposoban i uspjesan to ti nikad nece oprostiti.
Tada krece lavina zlih jezika; psuju ti mater i izmisljaju price da bi te olajali sto vise i bolesnije.
Takav je to mentalitet, sa Evropom nemamo nikakvih dodirnih tacaka, sve je to sindrom primitivizma i seoske ruralnosti po kojoj smo prepoznatljivi u svijetu.
E jedino ko se razlikuje; to su Sandzaklije koje se drze zajedno i kompaktni su gdje god se nalaze. Ali oni se drze medju sobom, imaju firme i braca skupa dogovaraju poslove.
Bosanci se tu razlikuju , jer tog zajednistva i sloge nema, ni medju bracom a kamoli sire.
Bjezat od ljudi iz Bosne glavom bez obzira
- JThomas
- konjislav
#3637 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
On poredi Bosnu da nekakvim afričkim zemljama i onim nerazvijenim državama po aziji. Treba da nas poredi po okruženju, da nas stavlja na skalu drzava u Europi.Radio Sarajevo wrote:https://www.facebook.com/dnevnick/video ... 678252386/
Nije se teško porediti sa saharskim i pustinjskim državama koje nemaju nafte, kakve crne nafte, nemaju ni čiste vode za piće, a kamoli izgradnju kakve ekonomije.
Poredi Bosnu sa Europskim državama, a ne afričkim državama i greenlandom.
Također ne shvatam ti potrebu da se poredimo sa gorima od sebe, i kažemo vidite nismo mi loši?
Zašto nam uzori ne budu bolje države i da se sa njima poredimo?
-
Sapna_TZ
#3638 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Upravo ovo sto pise Japin je tesko vrijedjanje inteligencije.kiki-miki wrote:A ovdje ne zacudjuje cinjenica da ljudi i njihove porodice prezivljavaju i zive, neki od njih cak nemaju posao.japin_mutapi wrote:u njemackoj ljudi rade po dva-tri posla da prezive
tamo nema od 07h do 15h i kuci nego iz pidzame u radno odijelo u pidzamu
U Njemackoj se radi 8 sati dnevno, 40 sati sedmicno, vikend slobodan.
U vecini njemackih firmi je tako, a ako se radi produzeno placeno je od 35% do 50% vise , po vazecoj tarifi.
U Bosni ljudi rade svaki dan, po 12 sati dnevno, eventualno svaka druga nedjelja slobodna za 350 KM.
Ovo sto pisu ovi ljubomorni dijasporci da ti zgade uredjena zapadna drustva je tesko laganje i vrijedjanje pameti.
- seln
#3639 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tema je postala album za debilne izjave, poluinformacije ili ciste lazi.
Slobodno se moze zatvoriti. Ko hoce da ide, sretno. Ko ostaje, takodje.
Ko zaradjuje deset hiljada eura, masjallah. Ko je obdachlos, takodje.
Sviranje kurcu.
Sviranje kurcu.
-
Otto24
#3640 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sazaljenje, to je prvi osjecaj koji se javlja kod pedala i instruktora prezivljavanja u Bosni, kad pomisle jedni na druge.seln wrote:Tema je postala album za debilne izjave, poluinformacije ili ciste lazi.
Sviranje kurcu.
-
Nivelacija
#3641 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni zao nasih izbjeglicaOtto24 wrote:Sazaljenje, to je prvi osjecaj koji se javlja kod pedala i instruktora prezivljavanja u Bosni, kad pomisle jedni na druge.seln wrote:Tema je postala album za debilne izjave, poluinformacije ili ciste lazi.
Sviranje kurcu.
-
Nivelacija
#3642 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Bosni se radi nekada i 18 sati dnevno, nedelja radna svakih 15 dana slobodni, tada izadjemo na 350KM, a ako uzimas vikend u Bosni se zaradi negdje izmedju 100-120 KMSapna_TZ wrote:Upravo ovo sto pise Japin je tesko vrijedjanje inteligencije.kiki-miki wrote:A ovdje ne zacudjuje cinjenica da ljudi i njihove porodice prezivljavaju i zive, neki od njih cak nemaju posao.japin_mutapi wrote:u njemackoj ljudi rade po dva-tri posla da prezive
tamo nema od 07h do 15h i kuci nego iz pidzame u radno odijelo u pidzamu
U Njemackoj se radi 8 sati dnevno, 40 sati sedmicno, vikend slobodan.
U vecini njemackih firmi je tako, a ako se radi produzeno placeno je od 35% do 50% vise , po vazecoj tarifi.
U Bosni ljudi rade svaki dan, po 12 sati dnevno, eventualno svaka druga nedjelja slobodna za 350 KM.
Ovo sto pisu ovi ljubomorni dijasporci da ti zgade uredjena zapadna drustva je tesko laganje i vrijedjanje pameti.
- insomnia78
#3643 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ne mozes se ti, kolonija porediti sa zemljama kpje su imale ili jos uvijek imaju kolonije.konjislav wrote:On poredi Bosnu da nekakvim afričkim zemljama i onim nerazvijenim državama po aziji. Treba da nas poredi po okruženju, da nas stavlja na skalu drzava u Europi.Radio Sarajevo wrote:https://www.facebook.com/dnevnick/video ... 678252386/
Nije se teško porediti sa saharskim i pustinjskim državama koje nemaju nafte, kakve crne nafte, nemaju ni čiste vode za piće, a kamoli izgradnju kakve ekonomije.
Također ne shvatam ti potrebu da se poredimo sa gorima od sebe, i kažemo vidite nismo mi loši?
- madner
#3644 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Moglo je 1987, sad smo smanjili ambicije. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3645 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vidim ljudi kontaju na budžet se uvaliti kad odu u Njemačku 
- zforumas
#3646 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Takvi se jedva cekajuTomahawk11 wrote:Vidim ljudi kontaju na budžet se uvaliti kad odu u Njemačku
-
Sapna_TZ
#3647 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ta loziona na Njemacku ide do te mjere da se termin u ambasadi ceka po 18 mjeseci i kad konacno dodjes na red Svabe ti traze dlaku u jajetu da ti ljubazno daju odbijenicu.
Ali haj ti to nekom ovdje objasni
Ali haj ti to nekom ovdje objasni
- stakasa
#3648 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ahahahahahhahahahamadner wrote:Moglo je 1987, sad smo smanjili ambicije.
- Radio Sarajevo
#3649 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa čovjek upravo o tome i priča, mi se uvijek poredimo s Austrijom, Njemačkom i sl., a zaboravljamo da smo u top 20% svjetskih zemalja.konjislav wrote:On poredi Bosnu da nekakvim afričkim zemljama i onim nerazvijenim državama po aziji. Treba da nas poredi po okruženju, da nas stavlja na skalu drzava u Europi.Radio Sarajevo wrote:https://www.facebook.com/dnevnick/video ... 678252386/
Nama je pitka voda, besplatno školovanje i zdravstvo nešto što se podrazumijeva, a u mnogo zemalja to nije tako.
Ali lakše je kukati.
-
Sapna_TZ
#3650 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
BIH je drzava koja se nalazi na evropskom kontinentu.Radio Sarajevo wrote:Pa čovjek upravo o tome i priča, mi se uvijek poredimo s Austrijom, Njemačkom i sl., a zaboravljamo da smo u top 20% svjetskih zemalja.konjislav wrote:On poredi Bosnu da nekakvim afričkim zemljama i onim nerazvijenim državama po aziji. Treba da nas poredi po okruženju, da nas stavlja na skalu drzava u Europi.Radio Sarajevo wrote:https://www.facebook.com/dnevnick/video ... 678252386/
Nama je pitka voda, besplatno školovanje i zdravstvo nešto što se podrazumijeva, a u mnogo zemalja to nije tako.
Ali lakše je kukati.
Porediti se u bilo kojoj kategoriji sa Kongom, Eritrejom , Sri Lankom i Bangladesom je nedopustivo.
Ali haj, eto zvanicno je Sarajevo najzagadjeniji grad na svijetu.
Poredi se sa Hrvatskom i Slovenijom i vidjet ces da zaostajemo oko 40 godina.