Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
spreca

#3626 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

Bodkin wrote:
Malo gdje? Zajebavas se?
Odnosi jednako lose kao i partneri im iz hdza. Ne znam da li bih prije pobjegao iz sda bosnjacke ili hdz hrvatske “drzave”. Od ovih jedino snsd srpska gora :D
SDA je skoro pa popusila ali eto jos se koprca i nadam se da ce 2020 na izborima popusiti totalno...a kad ce HDZ i SNSD?.....mozda nikad
SaraFina

#3627 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

славянин wrote:
SaraFina wrote:

Pa ja sam pisala uvod. Kad im opadne prodaja te svjetske firme potražiće druge zastupnike. Kužiš? Kupac je sveta krava a zastupnik premosnica. Ali nije nezamjenjiv :D
Pa imali neko da bude konkurencija i prezume prava zastupanja - megamix je bio ali rascerupase ih jer su bolju poslovnu strategiju imali - kao i relativnu zastitu administracija za razliku od Sa gdje raskidaju privatnike.
Zastupništva su većinom dobijena u ratu i poraću. To što navodiš je jedan primjer, na kojem ne možeš bazirati argumentaciju.
Što se RS tiče, ona je prazna ljuštura kad je proizvodnja i zastupništva posrijedi.
Ali svakako treba zaobilaziti i proizvode iz Srbije koji se plasiraju u FBiH. Mada je njih mnogo manje za razliku od Hercegovine i HR.
славянин

#3628 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

SaraFina wrote:
Zastupništva su većinom dobijena u ratu i poraću. To što navodiš je jedan primjer, na kojem ne možeš bazirati argumentaciju.
Što se RS tiče, ona je prazna ljuštura kad je proizvodnja i zastupništva posrijedi.
Ali svakako treba zaobilaziti i proizvode iz Srbije koji se plasiraju u FBiH. Mada je njih mnogo manje za razliku od Hercegovine i HR.
Romanticno je zamisljati da je RS propao nema nista, kotrljaju se oni suhi grmovi ko na western filmovima, u realnosti medjutim nisu oni nesto puno nize od federacije.Ovamo samo brojnost stanovnistva spasava u FBiH.

Zastupnistva nisu dobijena u ratu i poracu a posebno to nije relevantno jer strane kompanije imaju rokove gdje "preispitaju" ko nudi najbolje uslove.Ja te pitam koja firma ima da onda preuzme zastupnistva - boli njemca briga ko si , daj mu uslove rijesen probem.

Znas li odakle je NELT jedan od najmocnijih distributera sada ? I pazi preuzeo je dosta brendova :thumbup:
SaraFina

#3629 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
Hakiz wrote:
славянин wrote:Sa druge strane postavlja se logicko pitanje dali da se pokrene bojkot firmi iz RSa i Srbije.. jer oni institucionalno podrzavaju zlocince ?
Ja kad to spomenuh ranije danas odmah izkočiše neki klipovi koji žele da izjednače komšije i susjede po pitanju količine i intenziteta grijeha nad nama. A pozivači na bojkot ignorisaše upućene vapaje.
Srbija je ovdje zasticena, iako od njih uvozimo daleko vise i u daleko smo vecem deficitu.

Postavljac ignorise suhe brojke...

Argumentuj molim te. Koliko više i čega. Zastupništva i adrese. U svakom slučaju za bojkot smo i srpskih proizvoda. Svaki iole savjestan gradjanin svojom kupovinom pospješuje i razvija domaće proizvodjače i radna mjesta. Zar je to nužno naglašavati.
Medjutim u RS naših kupaca je jako malo i utjecaj na tržište shodno tome je zanemariv u odnosu na FBiH.
Uz sve to na politiku i stanje u RS ne možemo mnogo utjecati polugama prisile na srpske vodeće stranke, pa je zato akcenat na FBiH i HDZ. Jasno dovoljno?
nosara

#3630 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

SaraFina wrote: Ali svakako treba zaobilaziti i proizvode iz Srbije koji se plasiraju u FBiH. Mada je njih mnogo manje za razliku od Hercegovine i HR.
Skoro duplo vise uvozimo iz Srbije. Veze ti nemas s mozgom.
SaraFina

#3631 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

славянин wrote:
SaraFina wrote:
Romanticno je zamisljati da je RS propao nema nista, kotrljaju se oni suhi grmovi ko na western filmovima, u realnosti medjutim nisu oni nesto puno nize od federacije.Ovamo samo brojnost stanovnistva spasava u FBiH.

Zastupnistva nisu dobijena u ratu i poracu a posebno to nije relevantno jer strane kompanije imaju rokove gdje "preispitaju" ko nudi najbolje uslove.Ja te pitam koja firma ima da onda preuzme zastupnistva - boli njemca briga ko si , daj mu uslove rijesen probem.

Znas li odakle je NELT jedan od najmocnijih distributera sada ? I pazi preuzeo je dosta brendova :thumbup:

Već odgovirih u predhodnom upisu zašto je akcenat na FBiH i HDZ finansijere. Da se ne ponavljam.
spreca

#3632 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

славянин wrote:
SaraFina wrote:

I kakve to veze ima? S temom mislim?
Pa oces da bojkotujes necije proizvode (a to nikada nije uspjelo) - ako oces da bojkutujes lijepo treba da imas firme / zastupnike koje ne finansiraju te seperatisticke stranke i problem rijese ?? NE ? :D
Mnoga predstavnistva su vec otvorena u KS i TZ kantonu i SB kantonu i toga ce biti sve vise....
SaraFina

#3633 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
SaraFina wrote: Ali svakako treba zaobilaziti i proizvode iz Srbije koji se plasiraju u FBiH. Mada je njih mnogo manje za razliku od Hercegovine i HR.
Skoro duplo vise uvozimo iz Srbije. Veze ti nemas s mozgom.

Postavi podatke za FBiH. Izvoli... Zanima me.
nosara

#3634 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

fbih nije drzava.

Imas analizu na mvteo.gov.ba pa se malo educiraj.
славянин

#3635 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

spreca wrote: Mnoga predstavnistva su vec otvorena u KS i TZ kantonu i SB kantonu i toga ce biti sve vise....
Pa eto rijesen problem :thumbup: Ako se tako otvaraju predstavnistva i zastupnistva nema sta da se bojkutuje jer onda "nase" firme ce da uvoze :D Medjutim ja mislim da to nije tacno *- naveo sam primjer NELT-a iz I.Sarajeva koje je uz relativno normalnu administraciju poklopio dosta trzista.Probaj u Sarajevu pa ces da vidis kukala ti majka inspekcija,zahtjeva,rjesenja ne rjesenja,komisija :thumbup:
SaraFina

#3636 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Koliko god se uvozilo iz Srbije, naša populacija u RS je zaobilazan faktor (BEZ KOJEG se MOŽE) i mi apsolutno nikakve poluge pritiska u RS ne možemo ostvariti bojkotom srpskih proizvoda.
U FBiH već je druga priča. Pa @ nosara argumentiraj tvrdnje. Da je veći uvoz iz Srbije u FBiH nego iz RH.... Kao i broj stranih zastupništava.

Dakle brojke samo za FBiH i podatci. Ne BiH. Jer za RS sam objasnila.
SaraFina

#3637 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:fbih nije drzava.

Imas analizu na mvteo.gov.ba pa se malo educiraj.

Nije. Ali mi smo zaobilazan politički faktor u RS. Bez kojeg se može. Tako da nikakve poluge pritiska u RS ne možemo napraviti.
il dottore

#3638 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by il dottore »

A sto neke podbode ova tema i ideja o bojkotu hr proizvoda i forsiranju kupovine domacih

Pojedini navijaci zeljeznicara narocito aktivni u gadjenju ideje bojkota
Sta reci
славянин

#3639 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

SaraFina wrote:Koliko god se uvozilo iz Srbije, naša populacija u RS je zaobilazan faktor (BEZ KOJEG se MOŽE) i mi apsolutno nikakve poluge pritiska u RS ne možemo ostvariti bojkotom srpskih proizvoda.
U FBiH već je druga priča. Pa @ nosara argumentiraj tvrdnje. Da je veći uvoz iz Srbije u FBiH nego iz RH.... Kao i broj stranih zastupništava.

Znaci da je privreda RS-a pravo jaka ako uspjevaju samo oni da nekoga postave na prvo mjesto po uvozu na nivou BiH ... NE :? :D
nosara

#3640 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

il dottore wrote:A sto neke podbode ova tema i ideja o bojkotu hr proizvoda i forsiranju kupovine domacih

Pojedini navijaci zeljeznicara narocito aktivni u gadjenju ideje bojkota
Sta reci
Tema nema veze sa tim. Tema forsira jednonacionalnu ekonomiju, sto je nonsens.

Naravno da sam za domace, cak i po cijenu losijeg kvaliteta. Ali nisam za bojkot pojedinih dijelova drzave jer se nekom digo kurac.
nosara

#3641 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

славянин wrote:
SaraFina wrote:Koliko god se uvozilo iz Srbije, naša populacija u RS je zaobilazan faktor (BEZ KOJEG se MOŽE) i mi apsolutno nikakve poluge pritiska u RS ne možemo ostvariti bojkotom srpskih proizvoda.

Znaci da je privreda RS-a pravo jaka ako uspjevaju samo oni da nekoga postave na prvo mjesto po uvozu na nivou BiH ... NE :? :D
Lupeta zena, ne zna gdje je lijevo.
SaraFina

#3642 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
славянин wrote:

Ne znate vi. U množini. Jeste krenuli ili došli. Čuj privreda RS je PRAVO jaka, ako oni nekog postave kao uvoznika broj 1.
Nije jaka. Naprotiv! NEMA JE. Kako će privreda biti jaka UVOZOM? Jeste vi dobro onako? S kim ja raspravljam..... UVOZ JAČA privredu??? :D
Valjda izvoz ljudi pobogu.

Nego... ne prosipajte iz šupljeg u prazno...
Postajte podatke... cifte
... Argumente... Da uvozimo u FBiH više proizvoda iz Srbije i da ima više zastupništva u RS nego u Hercegovini..
славянин

#3643 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

SaraFina wrote:

Ne znate vi. U množini. Jeste krenuli ili došli. Čuj privreda RS je PRAVO jaka, ako oni nekog postave kao uvoznika broj 1.
Nije jaka. Naprotiv! NEMA JE. Kako će privreda biti jaka UVOZOM? Jeste vi dobro onako? S kim ja raspravljam..... UVOZ JAČA privredu??? :D

... Argumente... Da uvozimo u FBiH više proizvoda iz Srbije i da ima više zastupništva u RS nego u Hercegovini..
Pa cim placaju taj uvoz ? Paradoksalna si jer pricas da je RS ekonomska katastrofa onda govoris da su oni odgovorni sto je Srbija najveci uvoznik u BiH.. vidis paradoksa :? NE :D
nosara

#3644 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

lupa lupa lupa :stolica:
SaraFina

#3645 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

nosara wrote:
славянин wrote:

Lupetate vi bez elementarnog znanja. A ja sam gora što se raspravljam s vama koji tvrdite da uvozom jača privreda.... :lol:

Haj'd vozdra!

Podatke uzimam u obzir. Za uvoz FBiH iz SR i RS...Dalje nemojte o ekonomiji. Ovo je dno.
SaraFina

#3646 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

славянин wrote:
SaraFina wrote:

Pa cim placaju taj uvoz ? Paradoksalna si jer pricas da je RS ekonomska katastrofa onda govoris da su oni odgovorni sto je Srbija najveci uvoznik u BiH.. vidis paradoksa :? NE :D

Ne provaljuj se dalje. Ofirno mi fakat. Uvoz jača privredu. Valjda izvoz jbg.

Kao što rekoh DNO :D

I ja nisam ništa tvrdila za RS. Osim da prazna ljuštura. A uvoz je dokaz toga. Pobogu.
Last edited by SaraFina on 06/02/2019 19:29, edited 1 time in total.
spreca

#3647 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by spreca »

veliki broj predstavnistava srbijanskih firmi je iz dodikistana presao u pederaciju vec odavno
славянин

#3648 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

SaraFina wrote:

Ko je to napisao ? Mozes li citirati ??

Da ti pojednostavim - ako oces da kupis plazmu iz Srbije.. moras platiti - NE ? :D - Odakle ti pare da platis ako ti je ekonomija katastrofalna i to u tolikom obimu da napravis Srbiju kao najveceg uvozika.. Kontas ? NE ? :D
славянин

#3649 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by славянин »

spreca wrote:veliki broj predstavnistava srbijanskih firmi je iz dodikistana presao u pederaciju vec odavno
Moze li lista ili da ti povjerujem :D
SaraFina

#3650 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

славянин wrote:
SaraFina wrote:

Ko je to napisao ? Mozes li citirati ??

Da ti pojednostavim - ako oces da kupis plazmu iz Srbije.. moras platiti - NE ? :D - Odakle ti pare da platis ako ti je ekonomija katastrofalna i to u tolikom obimu da napravis Srbiju kao najveceg uvozika.. Kontas ? NE ? :D

Pa ti. Da je u RS jaka privreda jer Srbiju postavlja samostalno na uvoznika br 1 u BiH :D

Senilan?
Locked