Jala Brat & Buba Corelli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3626 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Entropio »

Ali zasto ovi hejteri samo gledaju tekst? Tekst niko i ne slusa, pola ne razumijes, pola nema smisla. To je smece, ljudi su stvarno bez talenta za pisanje tekstova.

Ali muzika (beat, melodija) su na svjetskom nivou, pravi klupski bengeri, i zato imaju popularnost.
cassius

#3627 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

CPT wrote:O kako ne bi
Situacija varira
Da igre zaigra
K'o daira iz Kaira
Vrelina zaira
Plamen poput benzina
I nije pyro
Ali je vatra živa
To, to, to ću ime tetovirat'
To, tog lika bi mogla nogirat'
To, to, to tijelo treba eksponirat'
Nemoj se dirat'
Mogao bi eksplodirat'

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stavi jos jedan ovaj lol smiley, mozda bude smijesnije :D diskvalifikovan si iz rasprave kad si postavio Shorty-a ko nesto bitno :D
Industrialyzer

#3628 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Entropio wrote:Ali zasto ovi hejteri samo gledaju tekst? Tekst niko i ne slusa, pola ne razumijes, pola nema smisla. To je smece, ljudi su stvarno bez talenta za pisanje tekstova.

Ali muzika (beat, melodija) su na svjetskom nivou, pravi klupski bengeri, i zato imaju popularnost.

Ubilo ih vrijeme, ne razumiju. Tekstovi su u ovim pjesmama bitni kao u nekoj minimal ili techno traci...

Ali kad zagrmi za dobrom ozvucenju onda to bude prava stvar
MTV

#3629 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

cassius wrote: Stavi jos jedan ovaj lol smiley, mozda bude smijesnije :D diskvalifikovan si iz rasprave kad si postavio Shorty-a ko nesto bitno :D
Direktni crveni! :lol:
HAVANA

#3630 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Vala nek me ubilo,nekako mi lakse psihicki.Zamisli da sam sad mlad,slusam ovo,pusim sisu,zaklinjem se u allaha i da sam clan sda...Jaraneeee :lol: Lijepe moje godine i prozivljeno i dozivljeno. :-D
Industrialyzer

#3631 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

HAVANA wrote:Vala nek me ubilo,nekako mi lakse psihicki.Zamisli da sam sad mlad,slusam ovo,pusim sisu,zaklinjem se u allaha i da sam clan sda...Jaraneeee :lol: Lijepe moje godine i prozivljeno i dozivljeno. :-D

Evo ne pusim sisu, ne kunem se, nisam clan SDA, i sto je prednost nad tvojom izjavom, ne generalizujem :wink:
HAVANA

#3632 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

Ma uzivajte ako vam je dobro.Proci ce. :D
Industrialyzer

#3633 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

Nadji nesto sto nije prolazno :mrgreen: bezveze mi je da se ova muzika povezuje samo sa nekim mediokritetima, a evo za sebe mogu reci da sam fakultetski obrazovan, zaposlen u struci, sam kupio stan i auto i jos nisam napunio 30. Uzivam u ovoj muzici i ne vjerujem da ce mi uskoro dosaditi 8-)
HAVANA

#3634 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by HAVANA »

:thumbup:
CPT

#3635 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

Industrialyzer wrote:Nadji nesto sto nije prolazno :mrgreen: bezveze mi je da se ova muzika povezuje samo sa nekim mediokritetima, a evo za sebe mogu reci da sam fakultetski obrazovan, zaposlen u struci, sam kupio stan i auto i jos nisam napunio 30. Uzivam u ovoj muzici i ne vjerujem da ce mi uskoro dosaditi 8-)

:lol: :lol:
ultima_palabra

#3636 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by ultima_palabra »

Znaci ljude koje zanima tekst pjesme je ubilo vrijeme? Moram priznati da se radi o revolucionarnoj tezi :mrgreen:

U svim dosadasnjim zanrovima muzike je tekst bio vrlo bitan, cak i u turbofolku. U technu nije, ali zato tu injema teksta ili ima jedan stih. Ne kontam zasto uopste postoji ako nije bitan, moze se udarati klupski beat ili sta vec i bez teksta?
Logovan

#3637 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Logovan »

CPT wrote:
Industrialyzer wrote:Nadji nesto sto nije prolazno :mrgreen: bezveze mi je da se ova muzika povezuje samo sa nekim mediokritetima, a evo za sebe mogu reci da sam fakultetski obrazovan, zaposlen u struci, sam kupio stan i auto i jos nisam napunio 30. Uzivam u ovoj muzici i ne vjerujem da ce mi uskoro dosaditi 8-)

:lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Industrialyzer

#3638 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

:
ultima_palabra wrote:Znaci ljude koje zanima tekst pjesme je ubilo vrijeme? Moram priznati da se radi o revolucionarnoj tezi :mrgreen:

U svim dosadasnjim zanrovima muzike je tekst bio vrlo bitan, cak i u turbofolku. U technu nije, ali zato tu injema teksta ili ima jedan stih. Ne kontam zasto uopste postoji ako nije bitan, moze se udarati klupski beat ili sta vec i bez teksta?
Ne, nego ovo nije muzika gdje se primarno gleda tekst. Uzmi npr traku Victor Ruiz- Take a nap, odlicna traka sa tekstom koji ne razumijes i nije ti bitno, jednostavno ti tekst nije u fokusu kad su takve trake u pitanju. Slicno je i sa ovim novim bengerima gdje tekst stvarno ne predstavlja primarni dio pjesme i to je to. Zato postavljanje teksta nije relevantno u ovom slucaju
bunk

#3639 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by bunk »

Kao da mediokriteti ne mogu kupiti stan i auto da ne govorim o fakultetu :lol: :lol:
Uzivaj brate ko ti brani.
Poznajem profesore bosanskog i engleskog koji ne mogu sjediti bez zavijanja nekog od giganata granda ili juznog vjetra..
cassius

#3640 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by cassius »

Ma ne mozes ljudima objasnit , dzaba se trudis :D njima je nargila kriva za rat :D

ono kad se covjek od 50 godina i 2 djece , bavi problemom jale brata i bunbe correlija :lol: ali shisha, brada, tekst itd :D
Industrialyzer

#3641 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

bunk wrote:
Kao da mediokriteti ne mogu kupiti stan i auto da ne govorim o fakultetu :lol: :lol:
Uzivaj brate ko ti brani.
Poznajem profesore bosanskog i engleskog koji ne mogu sjediti bez zavijanja nekog od giganata granda ili juznog vjetra..

Procitao sam citav Murakamijev opus, pozoriste posjetim bar jednom mjesecno itd :D ne mozes me svrstati medju nargilase, brude i mediokritete. Izbor muzike nije bas dovoljno mjerilo
CPT

#3642 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by CPT »

:D
zahebali original :D

skr skr!
House

#3643 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

trending gori! šta sad?!

Image
House

#3644 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

vozi, baca me ko benga po snijegu!
pirmin

#3645 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pirmin »

Iznenadio me RAF Camora da je uradio nesto sa ovim selefijom.
To su dvije sasvim razlicite lige, prvi je Bayern Minhen, drugi je Unterhaching sto se tice kvalitete ovoga sto rade.
Industrialyzer

#3646 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Industrialyzer »

I to ih prati na nastupima, druze se i stizu nove stvari sa Rafom. Zna covjek s kim treba raditi.
Zoya

#3647 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by Zoya »

Jedva čekam duet sa karleušom
pirmin

#3648 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by pirmin »

Lice mi na Modern Talking svojevremeno.
https://youtu.be/4kHl4FoK1Ys
Muzika nigdje veze ali su je znali prodati kao niko.
MTV

#3649 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by MTV »

Image
House

#3650 Re: Jala Brat & Buba Corelli

Post by House »

Zoya wrote:Jedva čekam duet sa karleušom

karleuša :lol: :lol: :lol:

LOL vi stvarno podcjenjujete Jalu i Bubu. Samo kvalitet.
Post Reply