Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tara the River

#3626 Re: Migranti

Post by Tara the River »

kladusanka wrote:
Tara the River wrote:[
Dileri heroina isto tako kriju svoj identitet. Da li i njih razumijes? I oni to rade radi lakseg prolaska u EU, mislim njihovih posiljki. Ljudi koji dolaze iz ratom zahvacenih zemalja nemaju razloga kriti ime i prezime. Oni koji kriju identitet su kriminalci, bivsi zatvorenici, bjeze od zakona pa kriju identitet da izbjegnu ekstradiciju. Vecina ne dolazi iz ratom zahvacenih zemalja (Banglades, Indija, Pakistan, Alzir, Maroko), te nemaju sta da traze u Evropi. Svi vi koji pomazete ovim kriminalcima, cete kad tad odgovarati za sve ovo sto radite, pomazete krijumcarenje ljudi sto je zakonom kaznjivo! Lazni humanitarci, a dobro placeni od strane sumnjivih NGO organizacija.
Prosvijetlite nas baš... :D
Migrant iz Afganistana silovao zenu koja se protivila deportaciji migranata: https://metro.co.uk/2018/04/25/afghan-t ... s-7496831/

Tebi su ovakvi slucajevi, koji se desavaju svakodnevno u Evropi smijesni pa stavljas smajli? Ocito imas problema sa moralnim kompasom! Ne cudi, krijumcari ljudi, i oni koji zaradjuju na tudjoj nesreci, u vecini slucajeva su osobe sumnjivog morala.
insomnia78

#3627 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:Znas sta treba da uradi. Svim izbjeglicama iz ratnih podrucja koji imaju uredne papire ponuditi azil i smjestiti ih u za to predvidjene centre. Oni koji isti odbiju protjerati momentalno u Srbiju. Sve koji dolaze iz ratom zahvacenih prostora ili nemaju identifikacijske dokumente takodjer odmah protjerati. Izvesti jebenu vojsku na jebenu granicu sa Srbijom i CG
Lahko je tudjim :izet: gloginje mlatit, cuj da ih neko drugi ubija a ti ruke u guzicu. I onda te ubice odjebat jer su ubijali djecu :-)
Ti decko ocito imas nekih poteskoca. Kako ubijanje?
Chloe
Photo mod

#3628 Re: Migranti

Post by Chloe »

Tara the River wrote:
kladusanka wrote:
Tara the River wrote:[
Dileri heroina isto tako kriju svoj identitet. Da li i njih razumijes? I oni to rade radi lakseg prolaska u EU, mislim njihovih posiljki. Ljudi koji dolaze iz ratom zahvacenih zemalja nemaju razloga kriti ime i prezime. Oni koji kriju identitet su kriminalci, bivsi zatvorenici, bjeze od zakona pa kriju identitet da izbjegnu ekstradiciju. Vecina ne dolazi iz ratom zahvacenih zemalja (Banglades, Indija, Pakistan, Alzir, Maroko), te nemaju sta da traze u Evropi. Svi vi koji pomazete ovim kriminalcima, cete kad tad odgovarati za sve ovo sto radite, pomazete krijumcarenje ljudi sto je zakonom kaznjivo! Lazni humanitarci, a dobro placeni od strane sumnjivih NGO organizacija.
Prosvijetlite nas baš... :D
Migrant iz Afganistana silovao zenu koja se protivila deportaciji migranata: https://metro.co.uk/2018/04/25/afghan-t ... s-7496831/

Tebi su ovakvi slucajevi, koji se desavaju svakodnevno u Evropi smijesni pa stavljas smajli? Ocito imas problema sa moralnim kompasom! Ne cudi, krijumcari ljudi, i oni koji zaradjuju na tudjoj nesreci, u vecini slucajeva su osobe sumnjivog morala.
Ja nisam s te strane zakona. Niti imam kakve koristi od njih. Naprotiv, pružim im ispred sebe koliko mogu.. . A ti bi trebao znati da ovu temu prate oni koji trebaju. Tako da... ujutro "nindje" mogu i tebi i meni pokucati na vrata, a ja spokojno spavam. :)
triconja

#3629 Re: Migranti

Post by triconja »

insomnia78 wrote:
triconja wrote:
insomnia78 wrote:Znas sta treba da uradi. Svim izbjeglicama iz ratnih podrucja koji imaju uredne papire ponuditi azil i smjestiti ih u za to predvidjene centre. Oni koji isti odbiju protjerati momentalno u Srbiju. Sve koji dolaze iz ratom zahvacenih prostora ili nemaju identifikacijske dokumente takodjer odmah protjerati. Izvesti jebenu vojsku na jebenu granicu sa Srbijom i CG
Lahko je tudjim :izet: gloginje mlatit, cuj da ih neko drugi ubija a ti ruke u guzicu. I onda te ubice odjebat jer su ubijali djecu :-)
Ti decko ocito imas nekih poteskoca. Kako ubijanje?
Sto onda vojsku slat na granicu ako nece koristit oruzje? :-)

Edit: jel da dijele lizala i sladolede kad ovi budu prelazili granicu ilegalno? :lol: :-)
славянин

#3630 Re: Migranti

Post by славянин »

Koju vojsku bolan, evo ti meni prijatelj “vezista” u vojsci a po vlastitoj izjavi radio stanicu ocima nije vidio osim motorole a vrijeme provodi cuvajuci magacine municije koji prokisnjavaju.Vidis da je vojska nema za kifle - uniformu novu dobiti pojam a cizme kao da je 93a.M16ke A1 verzija koju su na kraj vijetnamskog rata poceli koristiti.
Tara the River

#3631 Re: Migranti

Post by Tara the River »

Tebi su ovakvi slucajevi, koji se desavaju svakodnevno u Evropi smijesni pa stavljas smajli? Ocito imas problema sa moralnim kompasom! Ne cudi, krijumcari ljudi, i oni koji zaradjuju na tudjoj nesreci, u vecini slucajeva su osobe sumnjivog morala.[/quote]

Ja nisam s te strane zakona. Niti imam kakve koristi od njih. Naprotiv, pružim im ispred sebe koliko mogu.. . A ti bi trebao znati da ovu temu prate oni koji trebaju. Tako da... ujutro "nindje" mogu i tebi i meni pokucati na vrata, a ja spokojno spavam. :)[/quote]

Nisi sa te strane zakona? Jesi li sigurna? Pruzis im ispred sebe koliko mozes? Awww dobra plemenita dusa, na ranu je privit, sto tako ne pomazete nasim povratnicima u BiH entitetu RS. Ko te tacno placa za to sto sudjelujes u krijumcarenju bijelog roblja, te za to sto siris propagandu na ovom forumu u korist kriminalaca, narkomana i silovatelja? (pri tome ne mislim na zene, djecu i osobe koje uistinu bjeze od rata). Kome ce pokucati na vrata, ja svoje argumente podupirem dokazima iz stvarnog zivota, a ti siris propagandu bez pokrica, i jos imas obraza da mi prijetis. Spokojno spavas zato sto nemas trunke savjesti, zato sto nemas znanja o tome sta si zapravo- obicna sluga globalistickih bjelosvjetskih hostaplera, koji ove ljude koriste za svoje bolesne ciljeve. :) Jednom kada ova kriza prodje i u javnost izadju sve manipulacije ovom krizom, prasina se slegne i na vidjelo isplivaju sve uzasne posljedice ove katastrofe, ja bogami ne bih da se moje ime nadje negdje na nekom spisku onih koji su pomogali u nelegalnom krijumcarenju ljudi, pa ti vidi.
CPT

#3632 Re: Migranti

Post by CPT »

Znaci opet vadis rijeci iz konteksta... Napisao sam da je to DEVEDESETIH bio nacionalni sport a i godine nakon toga. Radilo se svasta da se stigne do Njemacke.

Ja nisam prozivao citavu naciju (kojoj pripadam btw) vec dio te nacije. Onaj dio koji se ne sjeca svoje proslosti. Onaj dio koji pljuje po sirotinji iako su bili na istom devedesetih. Ne prozivam ja ljude koji su krsili (inace jako bitan) zakon, radili su sto su morali.

Da, u ovom slucaju lokalni zakoni nemaju veze. Bice onako kako EU odluci, svi ostali ce dobiti penale. Ako clani EU moraju primiti kvote ljudi jako je naivno vjerovati da BiH to nece zbog svojih ZAKONA. Druge drzave se eto nisu sjetile da imaju ZAKONE. Delagacije iz EU u Bosanskom Petrovcu planira Olimpijske igre, zar ne.... Po bosanskim ZAKONIMA.
pustopoljina

#3633 Re: Migranti

Post by pustopoljina »

znaci, od desetina hiljada, nadje se par kriminalaca i ono...salji vojsku (koju vojsku btw. na granicu sa srbijom i cg???)
koja panika, braco mila.
vi biste, u takvoj situaciji, sve vilicu i noz koristili, bez ubrusa ne biste ni pocinjali jesti i ne bi bilo recenice bez molim i izvolite...takodjer biste bili naparfemisani u najmanju ruku chanelom i u vase neoprane kose se nikad ne bi zavukle usi...jer vi biste ponijeli svoje mobilno kupatilo...
sta je vama?
uglavnomja

#3634 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

pustopoljina wrote:znaci, od desetina hiljada, nadje se par kriminalaca i ono...salji vojsku (koju vojsku btw. na granicu sa srbijom i cg???)
koja panika, braco mila.
vi biste, u takvoj situaciji, sve vilicu i noz koristili, bez ubrusa ne biste ni pocinjali jesti i ne bi bilo recenice bez molim i izvolite...takodjer biste bili naparfemisani u najmanju ruku chanelom i u vase neoprane kose se nikad ne bi zavukle usi...jer vi biste ponijeli svoje mobilno kupatilo...
sta je vama?
bice prije da je obrnuto, par stvarnih ratnih izbjeglica u masi ekonomskih migranata (ako uopste ima pravih izbjeglica u toj masi, svi su davno prosli, a i idu drugim kanalima)
svako ko ej poderao svoje dokumente je kriminalac koji nesto sakriva, ili najmanje prevarant, a i za to se ide u zatvor.

u takvoj situciji su se nasli svojom voljom i svojim izborom, sa ciljem da se nakace na njemacku socijalu, ne da se izbore radom, trudom i ucenjem za bolji zivot, nego prevarom, laznim identitetom, izazivanjem samilosti, prljavstinom, jadom ...

prestanite vise porediti bosance (i ostale ratne izbjeglice) koji su sa kesom u rukama pobjegli da ne budu ubijeni
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3635 Re: Migranti

Post by Truba »

većina koja nema dokumente je SUMNJIVA jer bi zbog tih dokumenata i bila vraćena nazad

zato ih i bacaju...
CPT

#3636 Re: Migranti

Post by CPT »

Black swan wrote:većina koja nema dokumente je SUMNJIVA jer bi zbog tih dokumenata i bila vraćena nazad

zato ih i bacaju...
Ljudi unistavaju krije dokumente zbog prve regstracije. Ne znaci da da nesto kriju ili da su "sumnjivi", samo da ne zale ostati u nekoj zabiti. Isto bi se ponasala svaka racionalna osoba u slicnoj situaciji.
insomnia78

#3637 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

:lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3638 Re: Migranti

Post by Truba »

zar ima veća zabitiga od zemalja iz kojih dolaze
insomnia78

#3639 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Al pazi oni zele. E pa ako je tako onda ok
CPT

#3640 Re: Migranti

Post by CPT »

insomnia78 wrote:Al pazi oni zele. E pa ako je tako onda ok
Da, kao sto su i Bosanci zeljeli (i zele) zapoceti zivot u drzavi za koje misle da pruza sigurno buducnost. Nekog interesa za Bugarsku nije bilo, zar ne?
Od nekad je na prvom mjestu CH, pa DE, pa sve ostalo...
Uostalom, smisao guranja ljudi gdje oni "ne zele" je? Kako tacno bi neko trebo poceti novi zivotu u Bosanskom Petrovcu?
CPT

#3641 Re: Migranti

Post by CPT »

Black swan wrote:zar ima veća zabitiga od zemalja iz kojih dolaze
Vidim nisi bio u Madjarskoj, Poljskoj, itd, itd. I tu ne mislim na glavni grad.
insomnia78

#3642 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

CPT wrote:
Da, kao sto su i Bosanci zeljeli (i zele) zapoceti zivot u drzavi za koje misle da pruza sigurno buducnost. Nekog interesa za Bugarsku nije bilo, zar ne?
Uostalom, smisao guranja ljudi gdje oni "ne zele" je? Kako tacno bi neko trebo poceti novi zivotu u Bosanskom Petrovcu?
Podsjeti me zasto bi meni tacno trebale biti bitne zelje neko Ahmeda iz Maroka?
CPT

#3643 Re: Migranti

Post by CPT »

insomnia78 wrote:
CPT wrote:
Podsjeti me zasto bi meni tacno trebale biti bitne zelje neko Ahmeda iz Maroka?
Tebi ne trebaju... O tome brinu drugi. Generalno treba voditi racuna i o tome jer se inace agaonija za sve samo produzi...
Atego

#3644 Re: Migranti

Post by Atego »

kladusanka wrote: Jeste. Istina je.

Na prvu djeluje kriminalno, nije da mogu opravdavati ih, ali itekako razumjem. Nije to zbog toga što bi nama krili identitet, nego ulazak u EU, spajanje porodica...
pa zašto onda opravdavaš i odobravaš ? :)
uglavnomja

#3645 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

CPT wrote:

bosanci su 90-ih isli bilo gdje gdje ne puca
ostavili su sve sto su imali, stanove, kuce, aute, vikendice, ... sve ... samo goli zivot da spasu
nisu birali gdje ce, osim ako nisu imali rodbine da odu kod njih
isli su gdje im je crveni krst i slicne organizacije rekao da mogu otici

vecina je izasla sa idejom da se prezivi dok se rat ne zavrsi :sad: , pa da se vrate kucama, ali poslije 4-5 godina ... tesko je bilo, i jos neke stvari, o kojim ti pojma nemas
Chloe
Photo mod

#3646 Re: Migranti

Post by Chloe »

Atego wrote:

Na prvu djeluje kriminalno, nije da mogu opravdavati ih, ali itekako razumjem. Nije to zbog toga što bi nama krili identitet, nego ulazak u EU, spajanje porodica...
Već ste donijeli zaključke da imam materijalne koristi. ;)
Atego

#3647 Re: Migranti

Post by Atego »

kladusanka wrote:
Atego wrote:

Već ste donijeli zaključke da imam materijalne koristi. ;)
Ja to nisam rekao. Hos mi odgovorit na pitanje?
Chloe
Photo mod

#3648 Re: Migranti

Post by Chloe »

Atego wrote: Ja to nisam rekao. Hos mi odgovorit na pitanje?
Neću. Halali. Sinoć donijela odluku da sam na ovom forumu, na ovu temu završila. :)
Atego

#3649 Re: Migranti

Post by Atego »

kladusanka wrote:
Atego wrote: Ja to nisam rekao. Hos mi odgovorit na pitanje?
Neću. Halali. Sinoć donijela odluku da sam na ovom forumu, na ovu temu završila. :)
Aha,ok. Al' ipak desetere oci otvori. J#beni su to igraci...
insomnia78

#3650 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Nadavno da si zavrsila kad nemas ni jednog jedinog argumenta.

Malom Ahmetu iz Alzira se jedno jutro dig’o kurac na evropsku socijalu i voila hajmo u hajduciji. Jos gore hajmo se svi zajedno sa svemirom udruziti da mu ispunimo snove
Karina jarane. Karina

U Fr trenutno ima na milione arapa koji su tu legalno. Postoje desetine nacina za doci pa i ostati. Mozes misliti kakvi likovi su u pitanju kad ne mogu dobiti ni vizu

Eno, svabe uzimaju negovatelje i medicinare iz Tunisa al jok “lakse” poderati pasos i kmecati nego uzeti knjigu
Kme, kme dajte mi, zasluzio sam i ovaj je tako
Locked