Ovo bi moglo biti više od pretpostavke, mislim da si u pravu.hAZNADAR wrote:Pretpostavljam da je i klanjanje mimo dzamije u bosnjackim sredinama prije demonstracija pred Bosnjacima negoli nesto spontano i neplanirano.
Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Hakiz
#3626 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Hakiz
#3627 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Čovjek na čiji post si reagovao je iznajmio stan i oni su mu ga uništili. Dakle nije govorio na osnovu pretpostavki i neke teorije.basicm wrote:Da li je tolerancija pricati ovako negativnim nabojem uz brdo psovki i siriti takvo misljenje prema odredjenoj grupi ljudi na osnovu pretpostavki i neke teorije, a manjim dijelom iz prakse, ili lakse reci iz predrasuda? Ne volim ni ja operu, ali ne jebem majku svakom ko to slusa i ostale rijeci.Hakiz wrote:
Tolerancija i demokratija ne podrazumijevaju dopuštanje neprihvatljivog ponašanja.
Tolerancija je to da ja mrzim operu, ali tebe ne sprečavam da je slušaš pored mene. I ti mržiš turbofolk ali me ne sprečavaš da ga ja slušam pored tebe.
Ali, ako ja ili ti bacimo smeće na ulicu, obojicu nas treba kazniti. To nema veze sa tolerancijom.
Ovdje kao da svako ko dođe, naročito ako je brat musliman sa novcem, može da radi šta hoće pa makar to bilo ne samo nepristojno, nego i štetno, pa i nezakonito.
Dok s druge strane kad daju pare nije problem. Taktika uzmi levata nas je i dovela gdje smo sad.
Jer ovdje svi arapi ne valjaju, svi su stoka, ali svi izdaju kuce stanove aute i sta sve ne.
Licemjernost se nanjusi, pa su je i arapi nanjusili, zato ima i kontre s njihove strane.
Dok god ne budemo gledali na svaki slucaj individualno, naplacivali stetu s osmijehom na licu, na kraju pozdravili goste kao da se nista nije desilo, stoka smo mi, a ne onaj ko nam dodje.
Sa smiješkom možeš naplatiti štetu u stilu da se neko okrenuo u sobi sa koferom u ruci, koferom zakačio lampu koja je pala i razbila se. Ali kada vidiš da je šteta nastala očitom arogancijom i nepoštovanjem prostora u kojem borave i nepoštovanjem prema ljudima koji su taj prostor uredili, koji ga održavaju i ljudima čiji prostor koriste, ta šteta se ne naplaćuje sa osmijehom. Ne gospodine.
Ako su Arapi nanjušili licemjerje i to im se ne sviđa, niko ih ne tjera da dolaze. Ako ipak dolaze, neka budu spremni na sve. Ne pokušavaju ih uzeti lopatom samo u BIH, svako svuda pokušava svakoga uzeti lopatom. Kada bocu vode od 0,5 l, koja košta u samoposluzi 0,15 Eura, ti na erodromu naplate po 4 Eura, to je takođe korištenje prilike za uzimanje levata lopatom. Svi to svuda svima rade.
Last edited by Hakiz on 25/08/2017 15:06, edited 1 time in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3628 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
kako znasSunca Sin wrote:Hajmo ovako da neko te arape skloni sa ceste, javne površine, javnog prostora na silu ustala bi se sva SDA i IZ kako se šikaniraju muslimani, neda im se da praktikuju vjerske običaje i slično, ja iskreno bi to sve degenečio i drakonske kazne ali se ne pitam.
- insomnia78
#3629 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Stalo se i tome u kraj. Protivzakonito je ogranicavati ljudima slobodu kretanja pa im zato grad ustupi kakvu sportsku dvoranu jal centar da mogu klanjati u takvim prilikamahAZNADAR wrote:U Kopenhagenu i Malmeu je bilo toga ranije u par navrata ali nije bilo zabrane i intervenisanja policije. Trzni centar i zeljeznicka stanica. Bilo je koliko se sjecam ismijavanje takvih od strane javnosti da su kompleksasi i sta ja znam sta sve ne psiholoski i sto je najbitnije muslimanske organizacije su se od toga ogradile.Šunj wrote:
Arapi su poceli klanjati na Marienplatz-u u Minhenu, na obicnim kartonima i novinama, i onda je to policija zabranila, tako da toga nema vise. Sve se moze ako se hoce.
Nije mi poznato da u Minhenu vlast to brani, ali hvala na info.
U Francuskoj se to desava cesto ali grupno i iz razloga sto nema mjesta u dzamiji za sve pa vidis vise safova na parkingu i trotoaru. U kvartovima gdje ih ima mnogo.
U BiH se Arapi uglavnom grupisu u mjestima sa bosnjackom vecinom. U Banjaluci koja isto ima mnogo toga turisticki ponuditi ih mozes samo vidjeti u i oko dzamije Ferhadije. Sto znaci da i oni znaju gdje dolaze i gdje su otprilike medju svojima ili gdje nisu. Pretpostavljam da je i klanjanje mimo dzamije u bosnjackim sredinama prije demonstracija pred Bosnjacima negoli nesto spontano i neplanirano.
-
kiligonzales
#3630 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Uredno bi stetu i platio.Hakiz wrote:Eno, u OBI-ju možeš iznajmiti korištenje mašine na sat. Iznajmi, recimo, stonu kružnu pilu i uništi mašinu. Da vidimo šta će se desiti.kiligonzales wrote:Narod u svim kurcima, bez marke u dzepu, sere po ljudima koji hoce njihovu zemlju da posjete. To ima samo kod nas.
Doslo ih na desetine hiljada, normalno je ocekivati da nisu svi jednako dobri gosti. Nasi ljudi bi najradije da oni dodju ostave pare za najam svega i odu svojim putem, a nikakvu stetu ne naprave.
To samo kod nas ima.
Samo sam htio reci da u tome poslu stvari ne mogu uvijek biti idealne,zato postoje i kazne za napravljenu stetu.
Ovdje se trudimo satanizirati Arape jer smo kao mi narod od kulture, svoja sranja i smeće redovno pokupimo poslje svih praznika na otvorenom, uredno se svaki put nasi turisti ponasaju u drugim zemljama, a bome i unutar nase zemlje, ne zapisavaju i ne povracaju metar od korza, ne tuku se po kafanama i restoranima ili jednostavno pobjegnu a ne plate, ne pocakijaju se i ne popucaju po potrebi, ne sjebu nekome inventar i ne naprave nikada nikome stetu. Da ne govorimo o one day turizmu po Hrvatskoj i nosenju Binga prodavnice na plazu, paradajzu i kusanju pasteta na istoj. Ma hajte molim vas, prvaci smo u sranjima, ali zamjeramo Arapima sto klanjaju javno, zene im hodaju pokrivene i jedu kako jedu, u zemlji gdje su vjerske i neke druge slobode zagarantovane ustavom barem narativno , zamjeramo im sto hodaju u coporima jer imaju velike porodice i sto im djeca sejtanaju dok su s njima, pravimo se kulturnim, a ustvari smo supci s dna kace, kao da smo kulturno nadmocniji od svakog arapskog turiste koji dodje ovdje, a znamo i sami da kod nas ima takve raje da kad bi mogli ko gosti bi domacinu i uticnice iz kuce odnjeli samo da ga nekako zakinu i da su veci papci i od najgorih arapskih turista ovdje. Ajmo pricati o nasim bezobrazlucima, tipa Arapima prodas tepsiju pite 50 maraka, sto je u markama ti pretvaras u eure, sto nekom nasem turisti das po danu od nekretnina u najam za cijenu od dvije BH prosjecne dnevnice Arapu je 10 puta toliko, da ne govorim o izvlacenju para na sve moguce nacine. Gdje su tu NAS OBRAZ I DOSTOJANSTVO kad druge zakidamo, ali redovno ga spomenemo ako sta oni useru? Sreca pa nismo Tajland ili neka druga super zabavna destinacija, pa da nam nasi gosti ne osvanu predozirani ili usrani u krevetu, iscakijani od strane neke shemale prostitutke ili nam u svome pijanstvu polupaju cijeli stan, sta bismo tek tada pricali?
Dobro bi iste bilo zamjeniti britanskim turistima iz nizih drustvenih klasa ili njihovom razuzdanom omladinom, pa da vidimo na kakav bi selamet s njima izasli i bili jednako pisali ovdje. Valjda su nam bolji od Arapa begpekeri koji spavaju na Zeljeznickoj i furaci Couchsurfinga s dvije marke u dzepu.
Ajmo biti zehru objektivniji i malo manje nasjedati na svo to medijsko palamudjenje o arapskim turistima koji opet ovdje unose kapital za razliku od nekih drugih koji dodju i sitnicare, ko nam je kriv sto u eri mas medija, interneta i masovnog turizma, mi ne mozemo skrenuti paznju turistima mnogih drugih zemalja svijeta da dodju kod nas, pa se iskljucivo zabavljamo masovnim dolascima Arapa u BiH.
-
kiligonzales
#3631 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
U Parizu sam svjedocio klanjanju na ulici, dzuma je bila, dzamija kapaciteta kao Begova bez harema, ljudi klanjaju na parkingu do dzamije, na prostoru oko iste bez ikakvih problema. Policija osigurava prostor. Doduse u gradu kao sto je Pariz, u moru stranih turista, neces ni obratiti paznju da li neko 100 metara od Luvra, klanja u parku, meditira ili radi gimnastiku, ono sto je interesantno arapske turiste neces ni primjetiti, a ako ih i primjetis zamjenices ih sa lokalnim Alzircima, Marokancima, Tunizanima i ostalima.hAZNADAR wrote:U Kopenhagenu i Malmeu je bilo toga ranije u par navrata ali nije bilo zabrane i intervenisanja policije. Trzni centar i zeljeznicka stanica. Bilo je koliko se sjecam ismijavanje takvih od strane javnosti da su kompleksasi i sta ja znam sta sve ne psiholoski i sto je najbitnije muslimanske organizacije su se od toga ogradile.Šunj wrote:
Arapi su poceli klanjati na Marienplatz-u u Minhenu, na obicnim kartonima i novinama, i onda je to policija zabranila, tako da toga nema vise. Sve se moze ako se hoce.
Nije mi poznato da u Minhenu vlast to brani, ali hvala na info.
U Francuskoj se to desava cesto ali grupno i iz razloga sto nema mjesta u dzamiji za sve pa vidis vise safova na parkingu i trotoaru. U kvartovima gdje ih ima mnogo.
U BiH se Arapi uglavnom grupisu u mjestima sa bosnjackom vecinom. U Banjaluci koja isto ima mnogo toga turisticki ponuditi ih mozes samo vidjeti u i oko dzamije Ferhadije. Sto znaci da i oni znaju gdje dolaze i gdje su otprilike medju svojima ili gdje nisu. Pretpostavljam da je i klanjanje mimo dzamije u bosnjackim sredinama prije demonstracija pred Bosnjacima negoli nesto spontano i neplanirano.
-
kiligonzales
#3632 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma jebo polovku pastetu to je kurac, sta se u njegovom hotelu radi...SmokingMan wrote:Vidiš,Fahro se u svome "glasniku" ne žali na to što mu arapi jedu kašikom iz "polovki"u holu Radon plaze.Licimjer!
-
kiligonzales
#3633 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vjerujem da si to sve svojim ocima vidio. Al aj malo spusti loptu, to su losi gosti, imali medju njima dobrih gostiju?HAVANA wrote:Ne jede se lubenica kasikom iz presjecene polovke u holu radon plaze,ne kupa se u haljini u bazenu,ne hoda se oko bazena u cipelama,ne klanja se na ulici,ne baca se smece,sladoled,cokolada po podu iznajmljenog auta,ne unistava se tudja imovina, bez obzira sto si platio najam duzan si da snosis troskove nastale stete...I najveci moj problem sa njima,jebem ti mater usta bahatu,i tebi i tvojim parama.Uslugu mozes kupiti, ali covjeka ne mozes.Ponizavaj mater i sestru kuci kad dodjes.Ovde ces kako ti ja kazem.Il mrs.
- HAVANA
#3634 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li je
Smetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam... 
- SmokingMan
#3635 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Još kada pomrve po crvenom sagu,ograjisat' će neko.kiligonzales wrote:Ma jebo polovku pastetu to je kurac, sta se u njegovom hotelu radi...SmokingMan wrote:Vidiš,Fahro se u svome "glasniku" ne žali na to što mu arapi jedu kašikom iz "polovki"u holu Radon plaze.Licimjer!
- Sanjarko
#3636 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nisam ja pobrkao nego ne citas. KO BRANI TIM ISTIM NASIM MUSKARCIMA DA SE ZA NOVAC ARAPKINJAMA NUDE.Hakiz wrote:Pobrkao si malo. Ne nude se Arapi da budu žigolo, da žene njima plaćaju. Oni plaćaju ženama. A naši to ne mogu pratiti jer nemaju novca.Vizionar 1985 wrote:
Pa ko brani tim istim nasim muskarcima da se za novac Arapkinjama nude. Zar niste culi termin zigolo. Zar niste za ravnopravnost spolova, feminizam itd.
- Sanjarko
#3637 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nemojte izdavati i prodavati nekretnine Arapima i rijesen problem. Ko vas tjera na to. LOGICNO.Vizionar 1985 wrote:
Zar se nekretnine ne osiguravaju u slucaju neke nastale stete, i zar se pri izdavanju nekretnine nekom zakupcu ne definise da svaku stetu koju zakupac napravi, da sam snosi trosak iste stete ili tako nesto.![]()
Ne znam ne izdajem nekretnine, nemam nepokretne i pokretne imovine pa pitam.
- insomnia78
#3638 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kojim, onima sto bez muza, brata, oca, sina... ne smiju maknuti?Vizionar 1985 wrote:Nisam ja pobrkao nego ne citas. KO BRANI TIM ISTIM NASIM MUSKARCIMA DA SE ZA NOVAC ARAPKINJAMA NUDE.Hakiz wrote:Pobrkao si malo. Ne nude se Arapi da budu žigolo, da žene njima plaćaju. Oni plaćaju ženama. A naši to ne mogu pratiti jer nemaju novca.Vizionar 1985 wrote:
Pa ko brani tim istim nasim muskarcima da se za novac Arapkinjama nude. Zar niste culi termin zigolo. Zar niste za ravnopravnost spolova, feminizam itd.
- Sanjarko
#3639 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa bi kad bi htjeli. Sto ne. Jos kad bi imao negdje i ja. Ali mislim ne bi bilo problem za par stotina eura ni provest mjesec dana po ulici ili haustorima.HAVANA wrote:Pa izdaj im svoj stan,ko ti brani?Pa se onda javi.
- Sanjarko
#3640 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma ja ba. Tako je. Otidzi u recimo Tunis, vjerujem da mladu u Tunisu za par hiljada km mozes sebi na neki nacin kupiti. Kao sto Srbi sa Albankama rade. Mislite da se Arapkinje ne kurvaju kao i ostale zene ali i ostali muskarci. Mislite da je svaka zena muzu vjerna do groba.insomnia78 wrote:
Kojim, onima sto bez muza, brata, oca, sina... ne smiju maknuti?
-
moonca
#3641 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa , kada primas rezervaciju daje se -depozit -za mogucu stetu.HAVANA wrote:Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li jeSmetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam...
Sto se tice te stete sto naprave i ameri su tu negdje.
- insomnia78
#3642 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Naprave ovi puno vise nego sto je depozitmoonca wrote:Pa , kada primas rezervaciju daje se -depozit -za mogucu stetu.HAVANA wrote:Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li jeSmetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam...
- Sanjarko
#3643 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A jesmo mi i drugi civilizirani, i postujemo zakone pravo. Ubismo se od kulture i postivanja zakona. Niko nista ne radi na crno i krseci zakon, pa ni ne izdaje nekretnine ovim Arapima na crno, pri tome krseci zakon. Niko ne izdaje nekretnine na crno i ne krsi zakone. Ubismo se od postivanja zakona.onako wrote:Code: Select all
...kiligonzales.... Ako je mjerilo narod ti sa ovim svojim komentarom onda mi nismo uredu....Niko ne sere po njima..To sto ti cinjenicu i impresije ljudi koji ovde napisu i opisu njihovo ponasanje nazivas sranjem onda imas problem...Sa sobom...Drugo, ocito nisi nacitan...nisu ti bliski osvrti, napisi, tekstovi...Da jesi znao bi na desetine osvrta drugih zemalja na ponasanje turista u njihovim zemljama...Ovde se ne radi o tome jel neko los ili dobar gost...Ne postoji ta kategorija...Postoji civilizovano ponasanje...Zamisli on meni izdao sator...Ja prenocio i jutrom srusim sator, pocijepam ga...Pa sta ja sam platio da prenocim....Pare za najam ostave svi...i dobije uslugu smjestaja...Ali ne dobije uslugu da moze devastirati stvari....ne kazuje ovde niko o polomljenoj casi tanjuru sitnicama normalno je, ovde se kazuje o primitivnom, barbarskom van pameti ponasanju....I da slazem se to ima samo kod nas...Jer u Londonu ne devastiraju, jer ne smiju jer ne bi mogli zemlju napustiti a da ne plate i najmanju stetu...Obavjesti se carina...Samo kod nas ima da unisti devastira i mirno ode....I ja kad odem bilo gdje iznajmim smjestaj ostavim pare i na kraju se zahvalim i odem...Trebam li unistavati???? Nemoj vise lupetati o stvarima o kojima ocito zive veze nemas.... I od kad je sranje napisati kako se ponasaju???? Bi li bilo sranje da se piseda se super ponasaju????Isto je pisanje o ponasanju..... Turizam ne znaci da te turista vazalom smatra i tako se ponasa, vec da uziva u ljepotama tvoje zemlje, raznovrsnoj ponudi u svim segmentima i gostoprimljivosti domacina....Tako da samo kod ima da insan kritikuje druge sto pisu o ponasanju turista....Mozes misliti:)))) Usvojoj zemlji na svom i u svom ja se i ostali usudil napisati iskustva sa arapima:))))I znas sta je najgore...Nista se oni za trun nece promijeniti...Hoce kad mu naplatis 50 eura kazne za bacenu flasu na trotoar na Ilidži...Ko sto mu svugdje u svijetu naplate kaznu za nered....A inace to sto mislis da dolaze kod nas...pa danas je jako malo mjesta u svijetu gdje mogu ovako u miru i ljepoti doci kao kod nas....nisu rado videni u vecini zemalja...iz poznatih razloga koje svakodnevno imas priliku na vijestima slusati...
- HAVANA
#3644 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa probaj.Izdaj njima ako mozes za par stotina eura a ti iznajmi stancic za 2 glave.Km.
- Sanjarko
#3645 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa dignes depozit. Koliko vrijedi nekretnina recimo teoretski. Ali mislim da vecina vas izdaje na crno i krsi zakon, ili se varam.insomnia78 wrote:Naprave ovi puno vise nego sto je depozitmoonca wrote:Pa , kada primas rezervaciju daje se -depozit -za mogucu stetu.HAVANA wrote:Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li jeSmetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam...
- insomnia78
#3646 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa nemeres staviti milion depozit. Mislim mozes al ko ce ti iznajmiti
- HAVANA
#3647 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kakvi ba ameri,u jednom mi je amerikanka vec 5 mjeseci.Dosla na 5 dana a ostala 5 mjeseci.insomnia78 wrote:Naprave ovi puno vise nego sto je depozitmoonca wrote:Pa , kada primas rezervaciju daje se -depozit -za mogucu stetu.HAVANA wrote:Ne znam,bice da ima,mora bit.Potrefilo me da sam vidio par stvari,cuo iskustva prijatelja,jednom se zajebo i odobrio rezervaciju i to samo 2 osobe,neki medicinski brat sta li jeSmetljarnik ostavili i probili rigips na polici pored kreveta.Ne izdajem im.Odbijam na sve moguce nacine,mada je tesko to izvesti kad klika tamo kako mu je ceif.Al borim se,lazem,petljam...
- Sanjarko
#3648 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa bi kad bi pristali moji. U Zenici. Sto ne. Ali mislim da ne bi htjeli Arapi uospte. A ako bi i htjeli sevapa bi zaradili. Jer zivi mi porodica i ja u teskim uslovima.HAVANA wrote:Pa probaj.Izdaj njima ako mozes za par stotina eura a ti iznajmi stancic za 2 glave.Km.
-
moonca
#3649 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zavisi kako pise na ugovoru 10% ,imas br kreditne, i naplatis sa njihovim odobrenjem,potpisali su to.
Ako iznajmljujes na mjesec , mislim da sam jednom placala 500$ depozit za mogucu stetu.
Ako iznajmljujes na mjesec , mislim da sam jednom placala 500$ depozit za mogucu stetu.
- Sanjarko
#3650 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa stavis koliko vrijedi namjestaj. Koliko u nekretnini vrijedi namjestaj. 5, 10 hiljada maksimalno. Ne izdajete jb te vile. Nego obicne stanove i kuce za obicnu fukaru. Ja slabo znam da neko u Bosni ko ima nekretninu do 50 kvadrata ima namjestaj vece vrijednosti od 5 do 10 hiljada km.insomnia78 wrote:Pa nemeres staviti milion depozit. Mislim mozes al ko ce ti iznajmiti