Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
xoklix

#3626 Re: Gdje na more? - 2018

Post by xoklix »

drunken tiger wrote:
xoklix wrote:Neko išao za Grčku? Kojim putem mi je najbolje? I kakav je put.
Išao sam ja. Vratio se u subotu. Zavisi gdje ideš? Ja sam išao u Pargu i išli smo Šćepan polje-Podgorica, Kadarski distrikt-Drač-Kakavije-Parga. Drug je išao malo dalje pa je išao Višegrad-Užice...Niš-Leskovac-Skopje-Solun. jedino kroz BiH što je put ku*ac!! Kroz Albaniju put ekstra samo malo više opreza jer im vozačka kultura nije baš na zavidnom nivou, ali ništa strašno ako dolaziš iz BiH. Nismo puno različiti po tom pitanju. Uglavnom ugodan put i lijepa vožnja.
Čuo sam za Albaniju da im je odličan.
Vjerojatno ću tom rutom.
P308

#3627 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

Bio prosle sedmice u Tucepima. Isao na Bijacu, 5 auta ispred mene, ljepota. U povratku reko idem na Doljane, nema sigurno u povratku guzve...e kakva je to greska bila - sat i 30 minuta :shock: :D
Tucepi - uzasni! :D Obicno idem krajem augusta ali ove godine se nekako desilo da to bude pocetkom - i nemas gdje peskir spustiti :shock: Dobro sam zapamtio ovo i jos jednom dosao do zakljucka: lijepi moj kraj augusta i pocetak septembra...mislim i tada je guzva ali sasvim podnosljiva a ovo je bas fuj. Dole prema Neptunu je jos i ok, ali ovamo prema Kamenoj prestrasno. Malo su podigli cijene u restoranima (za par kuna, bar u ovim u kojim se ja hranim). Bilo je lijepo vrijeme a more cini mi se nikad toplije.
U povratku svratim u Zaostrog, jbt kako i kad su napravili onu Moreniju? :shock:
zlo zlo

#3628 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

P308 wrote:Bio prosle sedmice u Tucepima. Isao na Bijacu, 5 auta ispred mene, ljepota. U povratku reko idem na Doljane, nema sigurno u povratku guzve...e kakva je to greska bila - sat i 30 minuta :shock: :D
Tucepi - uzasni! :D Obicno idem krajem augusta ali ove godine se nekako desilo da to bude pocetkom - i nemas gdje peskir spustiti :shock: Dobro sam zapamtio ovo i jos jednom dosao do zakljucka: lijepi moj kraj augusta i pocetak septembra...mislim i tada je guzva ali sasvim podnosljiva a ovo je bas fuj. Dole prema Neptunu je jos i ok, ali ovamo prema Kamenoj prestrasno. Malo su podigli cijene u restoranima (za par kuna, bar u ovim u kojim se ja hranim). Bilo je lijepo vrijeme a more cini mi se nikad toplije.
U povratku svratim u Zaostrog, jbt kako i kad su napravili onu Moreniju? :shock:
koji dan i kada si to guzvu u povratku imao?? nikad nisam to doživjela da gužva u doljanima iz pravca Hr
P308

#3629 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

zlo zlo wrote:
P308 wrote:Bio prosle sedmice u Tucepima. Isao na Bijacu, 5 auta ispred mene, ljepota. U povratku reko idem na Doljane, nema sigurno u povratku guzve...e kakva je to greska bila - sat i 30 minuta :shock: :D
koji dan i kada si to guzvu u povratku imao?? nikad nisam to doživjela da gužva u doljanima iz pravca Hr

U nedjelju, 12.08. :) Sat i 30 minuta, okruglo :) Jos mi samo mahnuli, nisu cak ni pecat udarili :)
zlo zlo

#3630 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

P308 wrote:

U nedjelju, 12.08. :) Sat i 30 minuta, okruglo :) Jos mi samo mahnuli, nisu cak ni pecat udarili :)
cuj to, to još nisam doživjela :-D doduše trenutno izbjegavam vikend i idem od pon do čet.
nineinchnails

#3631 Re: Gdje na more? - 2018

Post by nineinchnails »

Uh, na ovoj temi, postova od 2016. Pa dosta toga se promijenilo. Kao prvo, cijene. Sada je u Hrvatskoj sve kao u EU, dakle cijene kao nase, ali u eurima. Pica 10 Eura, kafa euro, dva i tako sve ostalo. Smjestaj je poskupio pravo. Ono sto je bilo 50 eura, sada je 70, 80...
P308

#3632 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

nineinchnails wrote:Uh, na ovoj temi, postova od 2016. Pa dosta toga se promijenilo. Kao prvo, cijene. Sada je u Hrvatskoj sve kao u EU, dakle cijene kao nase, ali u eurima. Pica 10 Eura, kafa euro, dva i tako sve ostalo. Smjestaj je poskupio pravo. Ono sto je bilo 50 eura, sada je 70, 80...
Pizze u Tucepima su od 40 kuna za margaritu do nekih 60 kuna za najskuplju.
75 kuna pileci file u restoranu u kojem je prije dvije-tri godine ista porcija bila 55 kuna. U jednom na rivi je pileci file sa salatom 64 kune.
Ima u restoranu "Marina" dnevna ponuda pa sva jela budu 50 kuna (bude svih vrsta mesa), a meni sa supom, glavnim jelom i desertom 80 kuna, pa eto ko ide nek obrati paznju.
Kebab oko 30 kuna (mislim da ima i za 25 negdje). U pekarama kifla 3 kune, krofne 6, pite 9 kuna u Mlinaru. Kukuruz 15 kuna, sladoled 8 kuna. Nektarina i sl. 30 kuna na standovima a recimo 10 kuna u Konzumu. Lubenica oko 15 kuna. Kupovao grozdje kod jedne tete u blizini hotela Alga, 12 kuna.

Eto, ne mogu se sjetiti ostalog. :D
zlo zlo

#3633 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

znaci cijene kao u Mostaru :lol:
moonca

#3634 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

U jednom na rivi je pileci file sa salatom 64 kune.
Placa li se posebno hljeb?
to je $9,41-tak.. :-)
P308

#3635 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

moonca wrote:
U jednom na rivi je pileci file sa salatom 64 kune.
Placa li se posebno hljeb?
to je $9,41-tak.. :-)
Ne placa se posebno ali moras traziti jer nikad ne donesu odmah :D Valjda niko ne jede hljeb :D
P308

#3636 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

zlo zlo wrote:znaci cijene kao u Mostaru :lol:
Svratio u Mostar u povratku, Hindin Han ... mijesano meso 25 KM ... dobijes hrpu mesa, pomfrita i salate plus preukusno :D Ne znam kako sam vozio do Sarajeva poslije toga :D
zlo zlo

#3637 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

P308 wrote:
zlo zlo wrote:znaci cijene kao u Mostaru :lol:
Svratio u Mostar u povratku, Hindin Han ... mijesano meso 25 KM ... dobijes hrpu mesa, pomfrita i salate plus preukusno :D Ne znam kako sam vozio do Sarajeva poslije toga :D
dobro je meso u hindin hanu što jest jest, punjena pljeska i ražnjići mljac :-D naravno teleći
Zejnep

#3638 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

Ponesite kapute, ako ćete u HrvaCku :eh:
Ramzess Veliki

#3639 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ramzess Veliki »

Ovako to kod mene izgleda ...
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3640 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:Ovako to kod mene izgleda ...
Image
Sitno ti ovo, ne vidim krokodila.
Ramzess Veliki

#3641 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:
Image
Sitno ti ovo, ne vidim krokodila.
Upres na sliku ... :D
Ovdje ih nema, daleko od usca.
hladan.preminger

#3642 Re: Gdje na more? - 2018

Post by hladan.preminger »

Zejnep wrote:Ponesite kapute, ako ćete u HrvaCku :eh:
Čega, evo sad sa plaže. Vrijeme super, nema vjetra.
Zejnep

#3643 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

hladan.preminger wrote:
Zejnep wrote:Ponesite kapute, ako ćete u HrvaCku :eh:
Čega, evo sad sa plaže. Vrijeme super, nema vjetra.
Pa nema sad, al noćas i jutros :twisted:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3644 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

Image
Ovo k'o da je baltik, boja mora ista... :mrgreen:
Ramzess Veliki

#3645 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Ramzess Veliki »

konektovan wrote:
Image
Ovo k'o da je baltik, boja mora ista... :mrgreen:
U mojoj blizini more nije cemu uz obalu, uljeva se dosta rijeka i sve su mutne od ilovace, ali samo uz obalu, malo dalje su predivna mjesta za ronjenje sa koraljnim grebenima, istina nema ronjenja bez grupe jer su ajkule redovne. Ima I velikih barakuda, a cesto ronioci sretnu kitopsinu.
Za plavo more moram voziti oko 200 km do Bintulua, ili avionom 20 minuta do Kota Kinabalu, tu su plaze kao na Filipinima, more cisto I plavo - Filipini su prekoputa.
Ima lijepih mjesta za obici ali trenutno nemam vremena ... :sad:
vryzas

#3646 Re: Gdje na more? - 2018

Post by vryzas »

Image

8)
Daryl Dixon

#3647 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Daryl Dixon »

jesi vidio burazeru sta su za manje od godinu dana napravili.. nisam ni ja mogao da vjerujem kad sam bio.. pitanje je vremena kad ce udariti koncesiju na okolne plaze..

bio nedavno i u CG, tegoba preko Šćepan Polja.. kome stane auto navečer, bolje da se upuca :D
P308

#3648 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

Daryl Dixon wrote:
jesi vidio burazeru sta su za manje od godinu dana napravili.. nisam ni ja mogao da vjerujem kad sam bio.. pitanje je vremena kad ce udariti koncesiju na okolne plaze..

bio nedavno i u CG, tegoba preko Šćepan Polja.. kome stane auto navečer, bolje da se upuca :D
Ma ja se brate sjebo kad ugledah, da izvines, u nedostatku boljeg izraza .... Izgleda mi bas dobro, kakve li su cijene ... i jest bilo ruglo i neiskoristen potencijal godinama ... jest da nece vise Zaostrog biti jedno od onih mirnijih mjesta ko nekada ali eto ...
Daryl Dixon

#3649 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Daryl Dixon »

P308 wrote:
Daryl Dixon wrote:

Ma ja se brate sjebo kad ugledah, da izvines, u nedostatku boljeg izraza .... Izgleda mi bas dobro, kakve li su cijene ... i jest bilo ruglo i neiskoristen potencijal godinama ... jest da nece vise Zaostrog biti jedno od onih mirnijih mjesta ko nekada ali eto ...
to sigurno, gledam bas neki dan na bukingu 3k 7 dana :D da daa.. ali je top sto jest-jest :)
shape of despair

#3650 Re: Gdje na more? - 2018

Post by shape of despair »

Pisem iz neuma. Iako sam rekao da nikad vise necu dole zbog malaca sam dosao. Smjestaj smo dobar nasli fakat ali iako sam presao neum izduz i poprijeko nigdje ne vidoh fine pjescane plaze za djecu. 95% plaze je betonska plaza sa pojedinacno nasutim sljunkom samo eto da se moze uci u more. Ima ona plaza od hotela sunce valjda al ni ona mi se ne svida.
Sve jos lici i lici ce izgleda zauvijek na jako zapustenu destinaciju. Nista se u grad ne ulaze, slabo kakvof sadrzaja.
Odem juce u bingo, boze me sacuvaj seljakluka od radnje i interinera. Razbacane stvari na sve strane, voce istruhlo, prljavo. Odem u konzum pored benzinske kobda sam u apoteku usao
Post Reply