Vidimo u prilozenom koliko ti je bliza, kad jasno podrzavas drzavu cija politika je izglasala veto na genocid u Srebrenici. Pusti ti sad Siriju i slicne izvlakuse.Challenger__ wrote:Bogu hvala da mi je bliža. Da me pita Bog koga da potopim, sebe (BiH) ili tebe (USA), potpoio bih te u sekudni, ne sumnjaj. Pošto te ne interesuje Sirija, hajde živio i Alllahimanet.Point. wrote:A ti se ko umislio da znas nesto o vanjskoj politici? Supljiras u prazno, kao nesto znas sta planiraju rusi, sta planiraju amerikanci, ovi oni. Reko bi covjek da si bivsi operativac Mossada, u najmanju ruku. Bjezi tamo.
Boli me dzon i za Nusrom i Isilom, ta ce se bagra medjusobno poklati do zadnjeg, sto im zelim sto prije. Ti ne propustas ni jednu sansu da hraknes po amerikancima i da hvalis ruse, koji ono kad izglasase veto na rezoluciju o Srebrenici. Ipak ti je Srebrenica bliza od pustara Sirije, zar ne?
Sirija vol. 2
- Point.
#3626 Re: Sirija vol. 2
- Kikibombona
#3627 Re: Sirija vol. 2
Sisi je najsvjetlija tacka 'arapskog proljeca' a egipatska vojska najodanija narodu i drzavi.sunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:Sisi nije čovjek od akcije, kako mu neki ovdje na forumu tepaju, on je udario temelje
I u tome ga podržala ulema Azhara
Mudar kao Gandhi
I lijep kao Nasser
General Sisi je
car Afrike i Azije

- General War
#3628 Re: Sirija vol. 2
Definitivno je dobro imati neki balans...ali to Rusija nije, ne ovakva, ne sa Putinom.husein_kapetan wrote: Ne pada mi na pamet da pravim omjer snaga ma kako ga dobro ili lose napravio.. ali sa tvojim se ne slazem.. rekao bih zapravo.. mimo sistema (politickog) koji i danas sa odredjenim "popravkama" u kini sasvim solidno funkcionira.. nije rusiju u tim vremenima iz " igre " izbacila civilizacijsko-demokratska nadmocnost oponenta.. vec kolicina vlastitih gresaka koje su kontinuirano tokom vremena pravili..i drugim prostor ostavljali.. od Gorbacova pa nadalje..sada je prica u ovim "novim" uslovima ipak drugacija malo..
A i misljenja sam da bilo kakva protuteza u dominaciji jedne supersile je bolja nego nikakva makar i nominalno i u povojima bila.. za svijet u cjelini.. jer takva vrsta dominacije ipak polahko prerasta u ordinirani despotizam koji bi prije ili kasnije doveo do abolicije bilo kakve forme medjunarodnog prava..
Niko nije rijec rekao kada je Putin intervenisao u Gruziji, ali intervencija u Ukrajini, uz gazenje potpisanih dokumenata i otimanje teritorije iz samo njima opravdanih razloga...do veta na genocid u Srebrenici, podrzavanje separatista na dijelu BiH..i sve ostalo...i onda glumiti protutezu Zapadu u siriji je u najmanju ruku nespojivo.
-
zrakomlat
#3629 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:Sisi nije čovjek od akcije, kako mu neki ovdje na forumu tepaju, on je udario temelje
Mudar kao Gandhi
I lijep kao Nasser
General Sisi je
car Afrike i Azije
Zbog njega su nene
sebi sjekle vene
- Challenger__
#3630 Re: Sirija vol. 2
Pointu, smoru. Podržavam SIRIJU i njene ljude. Nadam se da će se što prije osloboditi ekstremista koji su plod neodgovorne politike USA/njenih satelita i da će što prije zavladati primirje, pa mir. Za SIRIJU, razumiješ?
Nisi ti za vanjskopolitičke teme, doviđenja.
_____
_____
-
Kaligula I
#3631 Re: Sirija vol. 2
..elem, eto vama pobjede...samo naprijed, pa sve do austrijske granice...General War wrote:Ameri nece, rusi nesmiju i nemogu...iran se trudi ali tanko, Assad i Irak da bog sacuva. ko ce poslat vojsku?nixon69 wrote:Izmedju ostalog,mogu oni svi skupa bombardovati kozojebe narednih 100 godina,ali opet ih nece unistiti sve dok nema pjesadije da ih pocisti.
Oni nemaju nikakve infrastrukture,pa kad se dosta toga unisti da se predaju,kao sto je bio slucaj sa Srbijom.
ISIL-a bas briga ako avijacija unisti jedan grad,odmah se prebace u drugi i tako u krug.
- sunceKOtepsija
#3632 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:rusija vs humanitarni konvoj 1:0

huanitarni konvoj, red lijekova lijek pa deset redovo tromblona-Erdoganova musaka
-
sarajevoxxxx
#3633 Re: Sirija vol. 2
Sisi je došao na vlast vojnim udarom. Nema se tu šta govoriti. Zemlje u kojima su vojne hunte normalna stvar u njima je najjeftiniji je ljudski život. Nema dostojanstva, živi se u nepravdi, gledaš gdje će puknuti, al hajd to sve, narod ko narod. Neko voli da gleda kako ljudi rafalom ubijaju stotine civila usred Kaira.Al sto brate maltretiraju svojom vojnom huntom čitav dunjaluk što arapi muslimani decenijama izvoze terorizam u Evropu i druge zemlje? To im neki sport, neko tamičenje? Ono koja arapska zemlja će izvesti više terorista u 2016. u zemlje Evrope i Zapada?Kikibombona wrote:Sisi je najsvjetlija tacka 'arapskog proljeca' a egipatska vojska najodanija narodu i drzavi.sunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:Sisi nije čovjek od akcije, kako mu neki ovdje na forumu tepaju, on je udario temelje
Mudar kao Gandhi
I lijep kao Nasser
General Sisi je
car Afrike i Azije
Last edited by sarajevoxxxx on 28/11/2015 23:18, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#3634 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:
Sisi je najsvjetlija tacka 'arapskog proljeca' a egipatska vojska najodanija narodu i drzavi.
Helly Luv je mlada pjevačica predivnog izgleda koja je odlučila zjediniti svijet u borbi protiv ISISA
http://www.youtube.com/watch?v=fLMtTQsiW6I
...za Kikijevu dušu...
- General War
#3635 Re: Sirija vol. 2
Kome nama?Kaligula I wrote:..elem, eto vama pobjede...samo naprijed, pa sve do austrijske granice...General War wrote:Ameri nece, rusi nesmiju i nemogu...iran se trudi ali tanko, Assad i Irak da bog sacuva. ko ce poslat vojsku?nixon69 wrote:Izmedju ostalog,mogu oni svi skupa bombardovati kozojebe narednih 100 godina,ali opet ih nece unistiti sve dok nema pjesadije da ih pocisti.
Oni nemaju nikakve infrastrukture,pa kad se dosta toga unisti da se predaju,kao sto je bio slucaj sa Srbijom.
ISIL-a bas briga ako avijacija unisti jedan grad,odmah se prebace u drugi i tako u krug.
- Challenger__
#3637 Re: Sirija vol. 2
Izvini, promaklo mi. Pa ovo smo davno istakli, od premora materijala do propusta koje si pomenuo. Mislim da sam prvi o tome pisao i čak izrazio skepsu u ofanzivne potencijale SAA. Dakle, ne sporim to što pišeš niti pobijam sam sebe, samo hoću da kažem da se nakon svega (intervencija) treba sačekati još neko vrijeme za konačan i trajan sud.husein_kapetan wrote:Ovdje chelli malo grijesis.. nije sve u krivu ono sto govori.. temeljni postulat ofanzivnog dejstva je da nakon napredovanja obezbijede svoj prodor po dubini i osiguraju snage za odbranu zajedno sa ligisticko tehnickim resursima.. a SAA to kontinuirano na vise frontova ne pravi.. za nevjerovati.. nema svrhe gubiti ljude u ofanzivi.. prolivati krv.. i onda linije prepustiti nekolicini lose pripermljenih i nemotivisanih NDF-ovaca.. ljustvo ovako gubi moral i postaje apaticno..
Najveci problem SAA danas je hronicni nedostatak kvalitetno obucenog ljudstva.. ono malo sto imaju je premoreno i pomalo apaticno.. i da se razumijemo ovo sto se u kontinuitetu dogadja nije rezultat nekakve borbene spremnosti nusrica vec sasvim indikativnih kontinuiranih propusta i nepripremljenosti SAA..
- Kikibombona
#3638 Re: Sirija vol. 2
YPG borac sa mrtvim ISILovcima... nekako morbidna slika... cudan mje osjecaj prozeo kada sam je vidio...
Upozorenje!
https://pbs.twimg.com/media/CU6mRo8WwAAWPZJ.jpg
YPG NEVER FORGIVE & NEVER FORGET

Ubitacan pogled, drz'te se ISILovci

Ponesi zastavu

Malo obavezne literature

Konvoj YPJ, Hasaka

Upozorenje!
https://pbs.twimg.com/media/CU6mRo8WwAAWPZJ.jpg
YPG NEVER FORGIVE & NEVER FORGET

Ubitacan pogled, drz'te se ISILovci

Ponesi zastavu

Malo obavezne literature

Konvoj YPJ, Hasaka

-
sarajevoxxxx
#3639 Re: Sirija vol. 2
Ah da, muslimanima su uvijek drugi krivi. Ništa to ulaganje milijardi dolara u promicanje sekte, ništa to što je 5 diktatora bilo na vlasti 50 godina. Što su hemijskim oružjem tušili Kurde, ravnali čitave gradove, što im u moru arapskog svijeta se dešava "Palestina".Što su muslimani arapi u svemu na dnu. Od sporta kulture, nauke, ekonomije, sve je to zavjera mrskog (ironija) Zapada.Challenger__ wrote:Pointu, smoru. Podržavam SIRIJU i njene ljude. Nadam se da će se što prije osloboditi ekstremista koji su plod neodgovorne politike USA/njenih satelita i da će što prije zavladati primirje, pa mir. Za SIRIJU, razumiješ?
_____
- Challenger__
#3640 Re: Sirija vol. 2
Sa'vox, hajd' se ti prvo sam sa sobom dogovori, da li zapad snosi dio krivice u stvaranju ekstremizma (što tvrdiš na temi Mosul) ili ne snosi nikakvu krivicu (što pišeš ovdje).
Pa kad se dogovoriš sam sa sobom onda ćemo polemisati.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3641 Re: Sirija vol. 2
rusi bombardiraju konvoje s pelenama i aptamilom
- husein_kapetan
#3642 Re: Sirija vol. 2
Da se razumijemo jednom za svagda .. a u svrhu pohasnjenja i neslaganja sa tendencioznim pravilom koje na ovoj temi vlada..
Meni apsolutno nije problem kada bilo ko ovdje brani svoje stavove ili ubjedjenja dovoljno je da to radi postujuci one koji drugacije misle.. i dok je diskusija u normalnim civizacijskim okvirima..
Ipak..
Mnogi ovdje sebi daju za pravo.. koristeci besramno i punih usta razne teagedije.. cak i one nase.. nezabozacki.. etiketirati bez mrve srama druge postavljajuci sebe u nekakav "prirodno" superioran polozaj..
Neki .. a i ja medju njima vide ovaj sukob u optici sukoba da razlicita koncepta ljudskih i civizaciskih vrijednosti.. Sa jedne strane sekularizam.. imperfektan i sa morem mana.. ali ipak djeljiv i nominalno veoma vrijedan..
A sa druge strane nasiljem i silom vodjen pokusaj mijenjanja postojeceg sistema koji za cilj (dokazano) ima kao objektiv.. vjerski ektremizam. sektastvo.. anarhiju i bezvlasce.. pravo (kao u libiji) za unistiti cijele etnicke skupine zato sto su "nevernici"...
Mi se sada u okviru svoga sasvim zasigurno poistovjecujemo sa jednom ili drugom skupinom.. pa svoje zdusno kroz nekakvu providnu i sterilnu diskusiju branimo.. i tu lezi problem.. samo goli sukob dva koncepta za braniti..
Hiljadu puta do sada ponovih a i sada cu.. znam da je ona nekadasnja "raja" mnogim trn u oku.. ne razumiju nas i preziru mozda.. zato sto se vlastitoj tradiciji okrecemo.. postujemo nase vjekovno.. ne dozvoljavamo primjese bilo cijeg.. ma koliko on para imao..i ne gledamo druge dabi znali sta trebamo radit i kako zivjeti.. a ovom zemljom cemo ipak i uprkos svemu i svima uspravno kao i uvijek uzdignute glave hodati.. i nema ideologije, novotarije, ili neceg sto nije nase promijeniti..
Meni apsolutno nije problem kada bilo ko ovdje brani svoje stavove ili ubjedjenja dovoljno je da to radi postujuci one koji drugacije misle.. i dok je diskusija u normalnim civizacijskim okvirima..
Ipak..
Mnogi ovdje sebi daju za pravo.. koristeci besramno i punih usta razne teagedije.. cak i one nase.. nezabozacki.. etiketirati bez mrve srama druge postavljajuci sebe u nekakav "prirodno" superioran polozaj..
Neki .. a i ja medju njima vide ovaj sukob u optici sukoba da razlicita koncepta ljudskih i civizaciskih vrijednosti.. Sa jedne strane sekularizam.. imperfektan i sa morem mana.. ali ipak djeljiv i nominalno veoma vrijedan..
A sa druge strane nasiljem i silom vodjen pokusaj mijenjanja postojeceg sistema koji za cilj (dokazano) ima kao objektiv.. vjerski ektremizam. sektastvo.. anarhiju i bezvlasce.. pravo (kao u libiji) za unistiti cijele etnicke skupine zato sto su "nevernici"...
Mi se sada u okviru svoga sasvim zasigurno poistovjecujemo sa jednom ili drugom skupinom.. pa svoje zdusno kroz nekakvu providnu i sterilnu diskusiju branimo.. i tu lezi problem.. samo goli sukob dva koncepta za braniti..
Hiljadu puta do sada ponovih a i sada cu.. znam da je ona nekadasnja "raja" mnogim trn u oku.. ne razumiju nas i preziru mozda.. zato sto se vlastitoj tradiciji okrecemo.. postujemo nase vjekovno.. ne dozvoljavamo primjese bilo cijeg.. ma koliko on para imao..i ne gledamo druge dabi znali sta trebamo radit i kako zivjeti.. a ovom zemljom cemo ipak i uprkos svemu i svima uspravno kao i uvijek uzdignute glave hodati.. i nema ideologije, novotarije, ili neceg sto nije nase promijeniti..
-
sarajevoxxxx
#3643 Re: Sirija vol. 2
Uvijek kažem muslimanska elita i Zapad. Elita je najglasnija u održavanju postojećeg stanja. Što bi ih bilo briga za diktature kada su uživali, imali sve. Zato i režim u Siriji drži gradove, elita za ostanak režima, siromašni za promjene.Challenger__ wrote:Sa'vox, hajd' se ti prvo sam sa sobom dogovori, da li zapad snosi dio krivice u stvaranju ekstremizma (što tvrdiš na temi Mosul) ili ne snosi nikakvu krivicu (što pišeš ovdje).
Evo Muhamed Mahatir bivši malezijski premijer danas na predavanju u Maleziji izjavio kako očekuje skori pad vojne hunte
u Egiptu
http://www.aljazeera.net/news/reportsan ... 8%b5%d8%b1
To je to
- sunceKOtepsija
#3644 Re: Sirija vol. 2
Black swan wrote:rusi bombardiraju konvoje s pelenama i aptamilom
- Grean
#3645 Re: Sirija vol. 2

Je li ovo nosi browing na trecoj slici?
Gledam ga sa nostalgijom, ovakav smo zarobili na Spicastoj.
Last edited by Grean on 28/11/2015 23:58, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#3646 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:sunceKOtepsija wrote:sarajevoxxxx wrote:Sisi nije čovjek od akcije, kako mu neki ovdje na forumu tepaju, on je udario temelje
Mudar kao Gandhi
I lijep kao Nasser
General Sisi je
car Afrike i Azije![]()
Zbog njega su nene
sebi sjekle vene
od svih nasih prijatelja
bio je najveci
vodio svoj narod
bogatstvu i sreci
samo za raju s teme
- Challenger__
#3647 Re: Sirija vol. 2
+1husein_kapetan wrote:Da se razumijemo jednom za svagda .. a u svrhu pohasnjenja i neslaganja sa tendencioznim pravilom koje na ovoj temi vlada..
Ipak..
Nećeš mi vjerovati, imao sam priliku da upoznam komad budale i papka koji je pitao "čija je Kina" ("naša ili njihova"). Prvo sam se čudio pitanju, a sada se više ničemu ne čudim.
-
sarajevoxxxx
#3648 Re: Sirija vol. 2
Muhamed Zahid Gul zajedno sa bivšim malezijskim premijerom Mahathir bin Mohammad u Kuala Lumpuru:

Last edited by sarajevoxxxx on 28/11/2015 23:52, edited 1 time in total.
- Point.
#3649 Re: Sirija vol. 2
Zamisli da si ovako velikodusan bio i uz ukrajinski narod.Challenger__ wrote:Pointu, smoru. Podržavam SIRIJU i njene ljude. Nadam se da će se što prije osloboditi ekstremista koji su plod neodgovorne politike USA/njenih satelita i da će što prije zavladati primirje, pa mir. Za SIRIJU, razumiješ?
_____
Vidim bas si se umislio da z n a s nesto vanjskoj politici. Sta kaze Putin, kakve su namjere jenkija u narednom periodu, sta su ti sapnuli Mossadovci. Pricaj nam.
- Challenger__
#3650 Re: Sirija vol. 2
Da, samozvana elita istoka i zapada. Samo da ti kažem, ne stoje više dobro ni jedni ni drugi.sarajevoxxxx wrote:Uvijek kažem muslimanska elita i Zapad. Elita je najglasnija u održavanju postojećeg stanja. Što bi ih bilo briga za diktature kada su uživali, imali sve. Zato i režim u Siriji drži gradove, elita za ostanak režima, siromašni za promjene.
Evo Muhamed Mahatir bivši malezijski premijer danas na predavanju u Maleziji izjavio kako očekuje skori pad vojne hunte
u Egiptu
http://www.aljazeera.net/news/reportsan ... 8%b5%d8%b1
To je to
p.s.
Vidjećemo hoće li Mahatir i ovaj put biti u pravu.