Mozes li ti nesto konkretno reci kako bi to uradio?spreca wrote:Nema ni krivoustog ni zlobe a nema ni Bobana a mogo bi njih pitati a ovaj jedan sto je jos medju zivima i nema smisla ga pitati jer je propiso i nece ti nista moci reci.......uz los Dejton najvise su krivi nasi komsije preko drine i susjedi preko Une i Save....hajd sto oni nevole Bosnjake ali ono jos usputi soja stada.....tako da mi i nije bas ni krivo za situaciju
............a kako bi ja koga ubjedio?......mozda treba sta i nauciti od onih preko Une i Save
Pa mi nismo ni Amerikanci, ni Nijemci, ni Francuzi, ali cisto sumnjam da tamo gradovi ne finansiraju svoje muzeje.detroit-mercy wrote:Velis od lokalnog znacaja, pa vidis tako ne razmisljaju u Americi, Njemackoj, Francuskoj i drugim drzava. Kod njih imas institucije kulture od drzavnog znacaja.
Ako predstavnici drugih dijelova BiH kazu da Zemaljski muzej ne treba da finansiraju onda ne trebaju.
Ako vlast grada Sarajeva misli da ne trebaju da finasiraju muzej, i ako narod podrzava iste stranke na vlasti, onda i ne treba da je otvoren.
Ti bi sada na silu da cijela drzava finansira institucije koje drugi ne smatraju za svoj interes.
Jesu, pametniji su, to je ocigledno.detroit-mercy wrote:Opet te pitam, je su li susjedi sposobniji manje korumpirani ili pametniji da ne zatvaraju institucije od drzavnog znacaja ili mozda imaju sistem u kojem su mehanizmi blokada kad se kome digne manje izrazeni.
Zna se sta je htjela vojska Srbije i Hrvatske, ali cini mi se da ti ovim zelis da kazes da se Srbi i Hrvati ne trebaju nista pitati ili nesto drugo?detroit-mercy wrote:Ah, dodjosmo do toga sta hoce Srbi i Hrvati, ne znam sta hoce Srbi i Hrvati ali me interesuje sta je htjela vojska Srbije i Hrvatske na BH teritoriju.
Nije mi jasno sta hoces da kazes?
Nije nikakav problem da se Dejton napusti i napravi novo unutranje uredjenje, ako se svi oko toga sloze naravno, a kako drugacije, jer Dejton je i nastao jer se Bosanci nisu mogli sloziti oko toga.