Republika Turska
- kamen spoticanja
#3626 Re: Republika Turska
Turci bombarduju kurdske snage u blizini Halepa...
- Norman
#3627 Re: Republika Turska
Da, ti si ovdje postavljao klipove.kikibonbona wrote:Ja sam ovdje postavio video klipove koji svjedoce o kakvim se bolesncima radi! Ti prenosis lazi bez ikakvih dokaza!
Ti klipovi prije svega svjedoče da su tvoji izvori na nivou amaterske propagande, da si ti prilično lakovjeran kada si na njih nasjeo i da klip prenesen s neke opskurne terorističke stranice nije garant istine.
Ja ne tvrdim da su vijesti iz turske štampe istina, svjestan sam da se laže na obje strane, to sam rekao u više navrata. Svaka vijest koju prenesem ima uredno naveden izvor, tačno se zna ko šta tvrdi. Ne vjerujem da se drugi čitaoci tek tako zalijeću i da slijepo vjeruju u svaku novinsku vijest, kao što ti radiš kad HDP izda saopštenje ili kad kurdskim kanalima prošeta tvit.
Iako nepotvrđene klipove iz nepouzdanih izvora ne smatram za dokaz, evo jednog klipića "a la Kiki", pošto mi zamjeraš da nemam klipova. Novina Sabah objavila klip kako PKK lažira klipove.
PKK lažira slike žrtava u svrhu propagande
Video klip sa lažnim žrtvama
Ja ne vjerujem da je ovo istina, ali ima klip kao dokaz, heej.
- Norman
#3628 Re: Republika Turska
Ja to tako nisam ni napisao, dakle ne izmišljaj ti. Napisao sam: "navodno (dakle, prema navodima iz članka) i sami teroristi bliski PKK (dakle, ne PKK, nego bliska marksistička bratija) kažu da su to oni uradili". A navodno saopštenje ovih terorista nisu objavile samo turske novine, nego i pro-kurdska novinska agencija DIHA.kikibonbona wrote:Gdje kaze PKK da su to oni uradili?
Ne izmisljaj!
- Kikibombona
#3629 Re: Republika Turska
U slucaju tog klipa radi se o jednom covjeku koji je slagao i meni koji sam na to nasjeo.Norman wrote:Da, ti si ovdje postavljao klipove.kikibonbona wrote:Ja sam ovdje postavio video klipove koji svjedoce o kakvim se bolesncima radi! Ti prenosis lazi bez ikakvih dokaza!Kao na primjer: klip u kojem turski vojnici veličaju genocid. Ili klip koji dokazuje da je zabranjeno govoriti kurdski u autobusu. Kažeš, tvoji klipovi nešto svjedoče.
![]()
Ti klipovi prije svega svjedoče da su tvoji izvori na nivou amaterske propagande, da si ti prilično lakovjeran kada si na njih nasjeo i da klip prenesen s neke opskurne terorističke stranice nije garant istine.
Ja ne tvrdim da su vijesti iz turske štampe istina, svjestan sam da se laže na obje strane, to sam rekao u više navrata. Svaka vijest koju prenesem ima uredno naveden izvor, tačno se zna ko šta tvrdi. Ne vjerujem da se drugi čitaoci tek tako zalijeću i da slijepo vjeruju u svaku novinsku vijest, kao što ti radiš kad HDP izda saopštenje ili kad kurdskim kanalima prošeta tvit.
Iako nepotvrđene klipove iz nepouzdanih izvora ne smatram za dokaz, evo jednog klipića "a la Kiki", pošto mi zamjeraš da nemam klipova. Novina Sabah objavila klip kako PKK lažira klipove.![]()
PKK lažira slike žrtava u svrhu propagande
Video klip sa lažnim žrtvama
Ja ne vjerujem da je ovo istina, ali ima klip kao dokaz, heej.
To je samo jedan klip, a ja sam ih postavio desetine!
Ti nemas nijedan video, nijedan konkretan dokaz da Kurdi cine zlocine! Imas samo price zlocinaca!
Kikibombona wrote:
Zlocinci pucaju na civile!
Policija hapsi novinare kako bi prikrili istinu!
Turski fasisti demoliraju urede HDP diljem Turske bez ikakve reakcije policije
I kamaru drugih stvari koje sam prenio uz video zapis. Ti prenosis lazi bez ikakvih dokaza! Isto kao sto si prenio laz za srpske snajperiste! Nijedan tvoj komentar ne prate dokazi.
- Co0l
#3630 Re: Republika Turska
Klipom ga, Kiki!
- Kikibombona
#3631 Re: Republika Turska
Na stranu moje i njegovo pisanje, vijesti koje prenosimo... nista od toga se ne moze sa sigurnoscu uzeti kao tacno!Co0l wrote:Klipom ga, Kiki!
Video zapisi i slike dokazuju o kakvim se zlocincima radi.

Dovoljna je ova slika da covjeku bude jasno o kakvim poremecenim ljudima se radi.
Kada su slike isplivale, Davutoglu je rekao da je montaza. Poslije je morao priznati. I zamislite, rekao je da ce odgovarati onaj ko je slike objavio!
Nakon toga novinari koji prenose istinu zavrsavaju ovako
Poljski novinar o turskim zlocincima koji cine sve da sakriju zlocine
Turkey army attacked me and P.Ryczek twice in #Diyarbakir from automatic weapons without any warning. It was really close. We're in hideout
Sve ovo Norman i ekipa turkofila uredno ignorisu!I'm feeling very bad with the current situation. I'd like to leave #Turkey as soon as possible - it's not a safe place for journalists.
- Co0l
#3632 Re: Republika Turska
Kiki,zipa klip!
- Kikibombona
#3633 Re: Republika Turska
Prokurdske demonstracije u Ankari

Turska policija napala parlamentarca HDP na aerodromu u Vanu!
https://twitter.com/HDPenglish/status/6 ... 2058345472

Turska policija napala parlamentarca HDP na aerodromu u Vanu!
https://twitter.com/HDPenglish/status/6 ... 2058345472
- Norman
#3634 Re: Republika Turska
kikibonbona wrote:Sve ovo Norman i ekipa turkofila uredno ignorisu!
Ne laži ba Kiki, daj da dostojanstveno vodimo dijalog.
Ja sam bio svjestan da će ovakvu vojnu akciju na gradove glavom platiti nevini ljudi. Zbog toga sam i osudio: tursku vladu, vojnu akciju i zločine koji su njen sastavni dio.
Takođe, svako ko je imalo razuman, bio je svjestan da će iskopavanje rovova usred gradova takođe glavom platiti nevini ljudi. Ubili nevine ljude, kidnapovali vladine službenike, ukopali se u gradove i proglasili samoupravu - zbog toga sam osudio i PKK koja je svjesno dovela rat civilima. Ti to uredno ignorišeš i romantiziraš.
Znači, ja sam obje strane osudio zbog zločina nad civilnim stanovništvom, jer se sa sigurnošću moglo pretpostaviti da će njihove akcije rezultirati zločinima. A ko je zapalio koju zgradu, jesu li u njoj bili samo civili ili samo vojnici, ja to pouzdano ne znam i rezervisan sam spram takve propagande. A ti foliraj sebe i druge da znaš.
-
Novak20
#3636 Re: Republika Turska
Kuda ide ovaj svijet? Predsjednik Turske se javno grli sa teroristom.
Erdogan with Libyan terrorist Mahdi al Harati
Former Commander of Liwaa Al-Umma, a foreign militant group fighting against the Syrian government in the Syrian war.

Erdogan with Libyan terrorist Mahdi al Harati
Former Commander of Liwaa Al-Umma, a foreign militant group fighting against the Syrian government in the Syrian war.

- sunceKOtepsija
#3637 Re: Republika Turska
Prema saopstenju vojnom u operacijama u Cizre-u poginulo su samo (dobro za njihove porodice je to tragedija, ali gleda se generalna slika s vrha komande itd) 24 pripadnika snaga sigurnosti. Od 120 000 stanovnika prije ofanzive ostalo je 20 000.
74 je dan ofanzive turske armije na Sur (Dijarbakir). Prema saopstenju vojnom u ofanzivi turske armije na Sur do sada su poginula 44 vojnika, a 60 ranjenih. Istovremeno je objavljeno da je prema procjenama turske armije ubijeno 186 pripadnika PKK.
-stanje u opstini Idil napeto.
Ministar unutrasnjih poslova izjavio je da ce policijski sat ostati na snazi do daljnjeg. Snage sigurnosti nastavljaju s operacijama ciscenja.
Ministar unutrasnjih poslova Efkan Ala najavio pocetak operacija u Nusaybinu, hiljade ljudi pred ofanzivom napusta svoje domove: " U Cizreu smo pri kraju s operacijama, u Sur-u je ostalo jos malo, osim Idil-a tu je i Nusaybin..."
- Kikibombona
#3638 Re: Republika Turska
Ovdje se ne radi o zlocinima koje u svakom ratu pojedinci pocine... Ovdje se radi o SISTEMATSKOM zlocinu!Norman wrote:kikibonbona wrote:Sve ovo Norman i ekipa turkofila uredno ignorisu!
Ne laži ba Kiki, daj da dostojanstveno vodimo dijalog.
Ja sam bio svjestan da će ovakvu vojnu akciju na gradove glavom platiti nevini ljudi. Zbog toga sam i osudio: tursku vladu, vojnu akciju i zločine koji su njen sastavni dio.
Takođe, svako ko je imalo razuman, bio je svjestan da će iskopavanje rovova usred gradova takođe glavom platiti nevini ljudi. Ubili nevine ljude, kidnapovali vladine službenike, ukopali se u gradove i proglasili samoupravu - zbog toga sam osudio i PKK koja je svjesno dovela rat civilima. Ti to uredno ignorišeš i romantiziraš.
Znači, ja sam obje strane osudio zbog zločina nad civilnim stanovništvom, jer se sa sigurnošću moglo pretpostaviti da će njihove akcije rezultirati zločinima. A ko je zapalio koju zgradu, jesu li u njoj bili samo civili ili samo vojnici, ja to pouzdano ne znam i rezervisan sam spram takve propagande. A ti foliraj sebe i druge da znaš.
Dobro se skoncentrisi....
1. Popaljeno je na desetine ureda HDP sirom Turske. Skupili se fasisti, nista neobicno. Problem je taj sto turska drzava nije intervenisala, sto su pustili da se uredi popale, sto su gledali dok rulja unistava bez ikakve reakcije.
Zamisli da u Moskvi dva lika cipelare muslimana. To je sasvim izgledna opcija. Fasista koji ce to uradititi svako ima u Moskvi. Problem bi bio ako bi policija sa strane to gledala bez da ista ucini.
Sta bi u tom slucaju ti mislio?
2. Fasisti ubili kurdskog aktivistu, zavezali ga za vozilo i vukli kroz grad. Ima fasista, jebaji ga. Problem je rekacija turske politike koja je u prvi mah slike prokomentarisala kao montazu, da bi poslije, nakon sto su shvatili da vise ne mogu lagati, porucili sljedece:
Guardian“Our interior ministry … will conduct a comprehensive investigation, not into the incident itself, but into the way in which this incident was reflected to the world,” Davutoglu said.
3. Nije problem sto su nekakvi bolesnci zapucali na poljske novinare u Suru. Ima budala svugdje. Problem je sto turske vlasti nisu ucinile nista da zastite novinare. Stavise, novinare sistemski hapse i ugnjetavaju, vrse pritisak na njih. Nijedan novinar koji ne radi za vladu nije siguran.
Tako poljski novinar kaze da zivot novinara u Turskoj nije siguran i da zeli sto prije napustiti zemlju.
- sunceKOtepsija
#3639 Re: Republika Turska
Davutoglu: pyd da se odmah povuce i da se ne priblizava Azzaz-u...pyd nije kurdska organizacija, pyd je teroristicka organizacija. Turska djeluje u okviru borbe protiv terorizma
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Azzaz je izgleda turska crvena linija
----------------------------------------------------------------------------------------------------
- Kikibombona
#3640 Re: Republika Turska
PYD, koji metak nije ispalio na Tursku, je za iste te Turke teroristicka organizacija. I jedino za njih.sunceKOtepsija wrote:Davutoglu: pyd da se odmah povuce i da se ne priblizava Azzaz-u...pyd nije kurdska organizacija, pyd je teroristicka organizacija. Turska djeluje u okviru borbe protiv terorizma
Granatiraju ih svako malo, a ovi jednim metkom nisu uzvratili.
Isto tako, kazu da je autonomija za Kurde u Sirji (druga drzava) crvena linija za Tursku.
Pa mi vi recite da Turci nisu zakleti naprijatelj kurdskog naroda.
- Kikibombona
#3641 Re: Republika Turska
A evo rezultata turskog bombardovanja sirijskih Kurda!

Jedna od mnogobrojnih arapskih skupina koje se zajedno sa Kurdima bore protiv dzihadista sponzorisanih iz Turske
Kamisli

Kobane

Jedna od mnogobrojnih arapskih skupina koje se zajedno sa Kurdima bore protiv dzihadista sponzorisanih iz Turske
Hiljade sirijskih Kurda protestuje protiv agresora...Jaysh Thuwwar Leader: Turkey has been targeting us since the start of the war, through ISIS, Nusra and Ahrar. Now they do it directly.
Kamisli

Kobane

- Lincoln-Burrows
#3642 Re: Republika Turska
Crvana linija im je bio Eufrat, sada Azaz a kako vrijeme odmiče pomicat će se prema Ankari.sunceKOtepsija wrote:Davutoglu: pyd da se odmah povuce i da se ne priblizava Azzaz-u...pyd nije kurdska organizacija, pyd je teroristicka organizacija. Turska djeluje u okviru borbe protiv terorizma
- Norman
#3643 Re: Republika Turska
Ovo sam više puta prešutio, ali kad već insistiraš, moram reći da je primjer s poljskim novinarom smiješan. Dokazat ću ti video klipom zašto.kikibonbona wrote:Poljski novinar o turskim zlocincima koji cine sve da sakriju zlocine
Turkey army attacked me and P.Ryczek twice in #Diyarbakir from automatic weapons without any warning. It was really close. We're in hideout
I'm feeling very bad with the current situation. I'd like to leave #Turkey as soon as possible - it's not a safe place for journalists.
U Bosni '92. četnici proglasili autonomiju. Postavili barikade po Sarajevu. Klip ispod pokazuje vojno-policijsku akciju koju je pokrenula regularna vlada protiv terorista koji su okupirali Ilidžu. Na 01:05 vladini "fašisti" pucaju i ranjavaju stranog novinara.
Dame i gospodo, prilažem glavni dokaz, video klip.
I sad zamisli nakon ovog slučaja, trči neki Kiko propagandista na internet i galami:
"Fasisti su upucali novinara na Ilidži"!
"Bosnjacki zlocinci cine sve da sakriju zlocine."
"Evo sta kaze poljski novinar koji je jedva izvukao zivu glavu sa Ilidze."
Novinar: "Bosanska vojska pucala je bez upozorenja. Želim što prije napustiti Bosnu, u Bosni '92. nije sigurno."
Opet Kiki: "Sve ovo Norman i ekipa turkofila uredno ignorisu!"
Šta drugo reći nego da se od jednog ni po čemu posebnog incidenta u zoni sukoba, tendencioznim komentarima pokušava napraviti slučaj koji navodno otkriva: "fašizam", "zločince", "pokušaj sakrivanja zločina", itd.
-
Udbas
#3644 Re: Republika Turska
Nevjerovatno strpljenje Turskih snaga sigurnosti. Svaka im čast. Iako bi mogli sve riješiti za par dana (uz veliki broj civilnih žrtava) ipak su se iz obzira prema stanovništvu odlučili polako rješavati terorističke grupe u gradovima. Mic po mic. Uprkos tome što se pičke terorističke kriju iza civila.
Terorizam je bolest. Puna podrška legitimnoj vojno-redarstvenoj opreraciji turskih snaga sigurnosti.
Terorizam je bolest. Puna podrška legitimnoj vojno-redarstvenoj opreraciji turskih snaga sigurnosti.
- Kombat
#3645 Re: Republika Turska
Udbas wrote:Nevjerovatno strpljenje Turskih snaga sigurnosti. Svaka im čast. Iako bi mogli sve riješiti za par dana (uz veliki broj civilnih žrtava) ipak su se iz obzira prema stanovništvu odlučili polako rješavati terorističke grupe u gradovima. Mic po mic. Uprkos tome što se pičke terorističke kriju iza civila.
smrt udbasima i genocidasima (turcima)
- Norman
#3646 Re: Republika Turska
U odvojenim akcijama, grčka pllicija uhapsila trojicu iračkih Kurda, koji su krijumčarili oružje u Tursku.
Greek authorities arrested three Iraqi Kurds in two separate operations, on suspicion they were trying to move a large number of guns and ammunition intoTurkey, police and coast guard officials said on Sunday.
Greek police arrest 3 Iraqi Kurds trying to move guns, ammunition into Turkey
Last edited by Norman on 14/02/2016 18:05, edited 1 time in total.
-
Udbas
#3647 Re: Republika Turska
udbašima možeš da popušiš. A sa Turcima vidi šta ćeš. Pušku u ruke i rokaj. Ili si samo jedna malena pičkica?Kombat wrote:Udbas wrote:Nevjerovatno strpljenje Turskih snaga sigurnosti. Svaka im čast. Iako bi mogli sve riješiti za par dana (uz veliki broj civilnih žrtava) ipak su se iz obzira prema stanovništvu odlučili polako rješavati terorističke grupe u gradovima. Mic po mic. Uprkos tome što se pičke terorističke kriju iza civila.
Terorizam je bolest. Puna podrška legitimnoj vojno-redarstvenoj opreraciji turskih snaga sigurnosti.![]()
![]()
![]()
![]()
smrt udbasima i genocidasima (turcima)
- sunceKOtepsija
#3648 Re: Republika Turska
-upravo sada- kvart Gazi, Sultangazi, Istanbul, protesti protiv vojne ofanzive na Sur i Cizre, policija otvorila vatru na protestante, dvoje ranjenih za sada, navodno jos odjekuju pucnjevi...
- sunceKOtepsija
#3649 Re: Republika Turska
https://en.wikipedia.org/wiki/Gazi_Quarter_riots
i danasnji sukob ispred objekta za ibadet alevija. policija upala u navedeni ibjekat (Dzemevija)
i danasnji sukob ispred objekta za ibadet alevija. policija upala u navedeni ibjekat (Dzemevija)
- Kikibombona
#3650 Re: Republika Turska
A sta je bilo poslije?Norman wrote:Ovo sam više puta prešutio, ali kad već insistiraš, moram reći da je primjer s poljskim novinarom smiješan. Dokazat ću ti video klipom zašto.kikibonbona wrote:Poljski novinar o turskim zlocincima koji cine sve da sakriju zlocine
I'm feeling very bad with the current situation. I'd like to leave #Turkey as soon as possible - it's not a safe place for journalists.![]()
U Bosni '92. četnici proglasili autonomiju. Postavili barikade po Sarajevu. Klip ispod pokazuje vojno-policijsku akciju koju je pokrenula regularna vlada protiv terorista koji su okupirali Ilidžu. Na 01:05 vladini "fašisti" pucaju i ranjavaju stranog novinara.
Dame i gospodo, prilažem glavni dokaz, video klip.![]()
I sad zamisli nakon ovog slučaja, trči neki Kiko propagandista na internet i galami:
"Fasisti su upucali novinara na Ilidži"!
"Bosnjacki zlocinci cine sve da sakriju zlocine."
"Evo sta kaze poljski novinar koji je jedva izvukao zivu glavu sa Ilidze."
Novinar: "Bosanska vojska pucala je bez upozorenja. Želim što prije napustiti Bosnu, u Bosni '92. nije sigurno."
Opet Kiki: "Sve ovo Norman i ekipa turkofila uredno ignorisu!"
Šta drugo reći nego da se od jednog ni po čemu posebnog incidenta u zoni sukoba, tendencioznim komentarima pokušava napraviti slučaj koji navodno otkriva: "fašizam", "zločince", "pokušaj sakrivanja zločina", itd.
Da li su se izvinili ili su se obrusili na novinara?
Ako su se obrusili, onda su fasisti. Boli me racku jesu li Bosnjaci ili Marsovci. Ne igra to kod mene nikakvu ulogu.
Turski fasisti su optuzili novinara da radi u sluzbi teroristicke propagande. Ne samo da su pucali, vec su nakon pucanja nastavili sa verbalnim napadima.