BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

jarobot

#3626 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:pošto je očigledno da s tom inteligencijom nisi sposoban skontat
probat ću nacrtat, mada sumnajm da ćeš opet išta skontat
ako je 90% korisnika na jednoj mreži, a u manjem bh entitetu je to vjerovatno i 95% jer bht, haloo, eronet su minorni
onda njih 95% nikad vjerovatno neće ni zvati van mreže, pa u tom kontekstu (a što ti nikad ne bi bi sam sposoban skontat) im ništa i ne znači što se van mreže naplaćuje, jer nikad neće ni zvat
dabogda da ukapiraš
Joj zanimljivo kad se blati BH telekom sve paše i zastupljenost i ovo i ono.
Ne zanima me čovječe u ovom slučaju činjenica kolko gdje ko, činjenica je da m-tel daje uračunate minute isključivo u svojoj mreži a sve ostale pozive naplaćuje extra po cjenovniku i to niukom slučaju nije povoljnija opcija .
Jel ti sad kapiraš. Ti si pokrenuo raspravu ne čitajući do kraja i vidjevši samo cijenu i sad po svaku cijenu pokušavaš nekog predstaviti da je ovakav ili onakav tipično trolski bježeći od svoje tvrdnje.....I još jednom što se tiče inteligencije....
Pogledaj se u ogledalo i reci mi šta vidiš !!!
Running

#3627 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Dobro je covjek rekao, tvrtko. Paketi su namjenjeni za ljude iz RSa, koji ne zovu nikoga osim mtel korisnika, kao sto i ja. Isto kao sto i u fbih ne zovu mtel, tako da nikome ne trebaju ti 'extra' minuti van mreze, niti je to velika mana. Ovi prepaid paketi su bas povoljni u odnosu na konkurenciju, definitivno.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
jarobot

#3628 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Running wrote:Dobro je covjek rekao, tvrtko. Paketi su namjenjeni za ljude iz RSa, koji ne zovu nikoga osim mtel korisnika, kao sto i ja. Isto kao sto i u fbih ne zovu mtel, tako da nikome ne trebaju ti 'extra' minuti van mreze, niti je to velika mana. Ovi prepaid paketi su bas povoljni u odnosu na konkurenciju, definitivno.

Jesu za Dudukland !!! definitivno
avaks

#3630 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mariobl wrote: Avaks bht kad je imao za obracunsku jedinicu 1sekundu nekima ni tada nije valjao, tako da uopste me ne cudi sto sad kad je 30+30 vama ne valja. Nekima je draze da im se kaze imate besplatno ovoliko ili onoliko minuta sms u toj tarifi nego da im se kaze imas na raspolaganju svoj novac pa trosi po cjenovnku koliko i na sta hoces. Po meni je bht princip pretplate vise fer nego eronet koji na papiru nudi nesto sto u praksi je tesko iskoristivo, ali sve je to marketing i stvar kako uvaliti proizvod ili prodati uslugu.

Poslano sa mog Le X620 koristeći Tapatalk
Pa naravno da mi ne valja kad su mi razgovori 1min i 9sekundi ili 1 minut i 31 sekundu, znači da mi ta 30+30 krade po 21 sekund odnosno 29 sekundi.
Izračunaj na mojih 80 poziva koliko to izađe? Pa pljačka živa :run:
Sav mi novac ode uzalud, džaba što ga imaš i trošiš kako hoćeš... A gdje su mi SMS na to sve? Pošaljem bare 20ak poruka za mjesec dana :lol:
Po meni BHT princip em naplati skuplje em ti daje manje, i na papiru i u praksi :mrgreen:
Znači ublehaški marketing i uvaljivanje proizvoda, činjenično dokazano od više forumaša na ovoj temi :thumbup:
mariobl

#3631 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Kazem i kad je sekunda bila na bhz opet ste ga kudili, dakle nekima bht nikada dobar, najbolje bi bilo da dzaba sve mozda bi neki i tada nasli zamjerku.

avaks

#3632 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Pa naravno da su kudili kada su najskuplji u zadnjih 12 godina, ništa konkurentno od 2005te nisu izbacili a raja ih iz principa koristila.
Doduše sad se polako opametili ljudi pa prelaze na jeftinije varijante :lol:
TvrtkoTreci

#3633 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:Kazem i kad je sekunda bila na bhz opet ste ga kudili, dakle nekima bht nikada dobar, najbolje bi bilo da dzaba sve mozda bi neki i tada nasli zamjerku.

Sve će to privatizacija da dovede u red, švabo će vas utamburat da sve bude ko picino oko, samo sto evo bagra komunistička a i ova zelena neda, jer su zaposlili partijske drugove ili jarane i njihove familije, pa se nakamaralo 3500 uhljeba, dok npr.privatizovani mtel sa skoro jednakim brojem korisnika i kapacitetima zapošljava 2000 pa matematika jasno kaže da je 1500 uhljeba viška koji treba da dobiju nogu u guzicu, što i jeste glavni otpor privatazaciji ovih degenerika što na vlasti, što u opoziciji, svejedno je, jer su ista govna
mariobl

#3634 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Hoce svabo bas, pa eto vam svabe u Eronetu pa nista samo pomocu trikova varaju narod. A ako kad bude t mobile tek ce tad da nas deru da necemo znati ni na sta smo potrosili.
Edit: Novalić: Nema prodaje BH Telecoma - http://www.capital.ba/novalic-nema-prodaje-bh-telecoma/ #capitalba

Last edited by mariobl on 11/01/2017 22:17, edited 1 time in total.
TvrtkoTreci

#3635 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

To si dubokoumno zaključio da mi imamo bolje ponude naših operatera nego u Hrvatskoj...pa prošle godine RAK objavio da su nam najveće cijene u regionu i na jedvite jade natjero bandu da napravi minimalne poteze, kao sto je bilo npr. uvođenje na prepaidu dopune od 10 KM koja traje 3 mjeseca....i o čemu ti onda bolan pričaš
febo_acm

#3636 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Mariobl je neki cudan lik... on je mozda mario, mozda iz banja luke, a koristi bhtelecom... Da ti nisi kakav hibrid?

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
mariobl

#3637 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Vi nikako da shvatite da se nista spektakularno ne bi dogodilo da sutra dodje t mobile, mobilkom ili neko treci. Dok god ovako usko razmisljate i dok god svako vise voli biti na "svom" operateru iako je svjestan da taj nije najpovoljniji nece nam pomoci ni strani vlasnik osim sto ce dovesti svoje ljude u upravu postaviti svoje menadzere, pare ici vani, a nasi ljudi ce raditi one manje placene poslove. Cim je vama cudno sto ja u RS koristim BH Telecom vidi se kolika je konkurentnost. To operateri svjesno koriste i svako dere svoje da se tako izrazim. Ja se samo vodim ekonomskom logikom i onim sto mi se vise isplati ne interesuje me koji je ciji. Bitna mi je usluga, pokrivenost i cijena ostalo me ne interesuje. Bio sam na sva tri operatera znam tacno sta su prednosti i mane kod svih i ponovo sam se vratio na BH telecom jer mi je on najisplativiji. Sad cete se mozda smijati, ali upravo sam im ja jednom prilikom uputio prijedlog da izjednace cijene poziva ka svim mrezama i da se naj broj moze izabrati iz bilo koje mreze. Znao sam da ce kad tad se to i desiti cim bude zazivjela usluga prenosa broja i evo sad kad su to uveli ja se vratio jer mi takva ponuda odgovara.

Last edited by mariobl on 11/01/2017 22:44, edited 1 time in total.
TvrtkoTreci

#3638 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Znači opet si dubokoumno zaključio da je najbolje da ostane statusquo i da imamo najskuplje usluge telekom bande u regionu

Ajd priznaj da radiš u filijali bhtelekoma u Banja Luci
mariobl

#3639 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pa evo mtel nije vise u rukama nase drzave pa je li ista bolje? Vec sam rekao ne radim u BH telecomu.

TvrtkoTreci

#3640 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Nije bolje jer se svi ravnaju prema najjačem na tržištu a to je bhtelekom i zato se zmija udara u glavu i zato ih treba privatizovat, da ih švabo dotjera
mariobl

#3641 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Pa kako sad si maloprije rekao da je mtel najjaci u RS i da nema konkurenciju ovdje, a inace tvrdis da je Eronet najbolji a sada kazes da je BH Telecom najjaci kako sad pa to objasni?

TvrtkoTreci

#3642 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

mariobl wrote:Pa kako sad si maloprije rekao da je mtel najjaci u RS i da nema konkurenciju ovdje, a inace tvrdis da je Eronet najbolji a sada kazes da je BH Telecom najjaci kako sad pa to objasni?

Najbolje je nacrtat :D

Image
mariobl

#3643 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Sta si s tim htio reci ono sto svi oduvijek znamo da je BH Telecom najjaci mobilni operater u BiH s najvecim brojem korisnika. U ovim tabelama vidi se da BH Telecom ima stabilan broj korisnika, da je u porastu broj postpaid korisnika i da je broj poziva u mobilnoj u padu sve ono sto sam i ja ovdje tvrdio. Ovaj porast broja prenesenih brojeva mislim da tu najvise profitiraju ovi alternativni operateri jer je kod nas standard nikakav i onda te gofree i sl nicu ko pecurke poslije kise.
Kazes trebaju se ravnati po bht pa i hoce i drugi ce poceti uvoditi da se favorit broj moze izabrati iz bilo koje mreze.

TvrtkoTreci

#3644 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Ravnaju se bolan po cijenama i kao i glavni bandit bhtelekom ostvaruju extra profite
znaš li da tih 3500 uhljeba imaju prosječnu neto platu od 1700 KM a u državi je duplo manja 830 KM
Sta misliš da li je tako nesto moguće u normalnim državama npr.najnormalnijoj Njemačkoj
mariobl

#3645 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Kompanija je profitabilna i vani kompanije koje su profitabilne u njima radnici koji rade dobro zaradjuju.

TvrtkoTreci

#3646 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by TvrtkoTreci »

Profitabilna zato sto vas deru cijenama, sto imaju krdo ovaca koje im placaju preskupe usluge, ovce kojima je mrsko pogledat da li neko nudi bolje....plaćat 11 KM za 1 GB interneta na ultri...neshvatljivo
Na kraju se može zaključit samo da je u pitanju glupi Bosanac na račun kojeg se opravdano svi sprdaju u vicevima
Ja drugog zaključka nemam...imas li ti
mariobl

#3647 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Ma deru svi pa nije dzabe receno u mnozini da imamo najskuplje cijene usluga mobilnih operatera u regionu. Sto se tice krda ja to krdo nisam, to su oni koji po svaku cijenu ostaju na svom operateru bez obzira sto im je neki drugi povoljniji i dok god je tako i bice nam ovako. Kod vas u federaciji je cini mi se opet malo zesca konkurencija mada i ovdje u zadnjih godinu dvije se situacija promijenila. A sto se tice ultre i cijena imas tarifu ultra surf ili kako se vec zove za one koji vise preferiraju net od mob.komunikacije.

Last edited by mariobl on 12/01/2017 00:10, edited 1 time in total.
Running

#3649 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Running »

Politicki nestabilna drzava, nece niko da uleti kao u Srbiji, CG, HR...kao VIP, Telenor, T Mobile itd Zemlje regiona uveliko imaju 4G, ovde ni na vidiku.
Ova Bosna je propala ko zeton, niko nece da ulaze u nju, zemlja bez buducnosti i perspektive.

mariobl

#3650 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mariobl »

Mislim da grijesis samo da nasi dozvole kupili bi ih odmah samo pravo pitanje je da nije sad malo kasno za tu privatizaciju, mislim da sad nije vrijeme jer nikad telekom nije bio jeftiniji. Ako bi ovdje uletila neka multinacionalna kompanija itekako bi imala interes ono jest da nije veliko trziste, ali nigdje se ne ubiru ovako visoke marze kao kod nas.

Post Reply