Dozer wrote:Pa sve se to zna godinama, moj CPT... najveci krivac je MZ.
A do rasula je doslo jer je vecina krucijalnog komandnog kadra mjesecima prije napada bila izvan Srebrenice. Oni koji jesu bili tamo - nisu imali ni znanja ni iskustva, i samo su gledali kako da izvuku sebe.
Taj raspolozivi MTS koji su imali mogao im je posluziti za 2-3, max. 4 dana aktivne borbe (jesi naguglao sta je BK i koliko traje borcu u aktivnoj borbi?

). Da ne pricamo o tome da najzesce oruzje koji su imali - nisu znali koristiti.
Sta bi s onim o jedinicama izvana koje se nisu pojavile u ispomoc?
A cega ja to nisam direktni ucesnik? Srebrenice? Nisam. Ali jesam rata u BiH, od Sarajeva, preko srednje Bosne, do Krajine. U kojim si ti borbama ucestvovao, osim onih u CoD-u?

Da, da... Zbog tog krucijalnog komandnog kadra su pali svi ostali gradovi. Iako se u analizi to eksplicitno demantuje. Al kako ces oni znati vise od tebe?!
Oni koji su bili tamo su pali sa Marsa gdje su proveli nekoliko godina prije pada i ne u Srebrenici. Usput, u analizi se to eksplicitno demantuje. Nije mi jasno zasto je Srebrenica pala prvi pored tog krucijalnog komandnog kadra al ok. Retoricko pitanje...
Taj MTS je mogao posluziti 2-3 dana max... ili 200 ili 3000. Onako ofrlje. Uvijek se na tri (3!) tenka (podatak iz analize) moze ispaliti 250 rpg projektila. 20 raketa, 500bombi, 150 podmornica, itd. itd. Gdje ces sa
12 raketa RA napasti
3 tenka (4 na tenk). Ha ja.
O jednicama i ispomoci imas sve detaljno u analizi. Znaci sad smo prosli od "Srbi usli slucajno sa par vojnika" do toga da je trebalo arsenal citave bivse JNA brani od tih nekoliko vojnika.
Ti si sa Srebrenicom imao koliko i ja. 0. U biti ja bar priblizno znam sta su imali. Ti do danas nisi imao blage.