Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#3626 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Baltazar_khan wrote:
Pjanic15 wrote: Image
https://www.facebook.com/vijestiummeta5

nego pjaniću kakav ti to grb viri na tom print screenu :skoljka:
A cijelo vrijeme ko biva nas. cccc. Peta kolona :oops:

edit: A mozda im ovo prijavljuje stranicu :D
Banksy

#3627 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Banksy »

Nije tema, ali ima veze, podsjeti me post s druge teme,
Lokman wrote:
Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku ...
Je li bilo kakvih reakcija iz Sarajeva?
Pjanic15

#3628 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

iceman2010 wrote:
Baltazar_khan wrote:
Pjanic15 wrote: Image
https://www.facebook.com/vijestiummeta5

nego pjaniću kakav ti to grb viri na tom print screenu :skoljka:
A cijelo vrijeme ko biva nas. cccc. Peta kolona :oops:

edit: A mozda im ovo prijavljuje stranicu :D
Grb nekakve paintball terorističke organizacije iza. :mrgreen:
Last edited by Pjanic15 on 10/01/2015 21:19, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#3629 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Nije tema, ali ima veze, podsjeti me post s druge teme,
Lokman wrote:
Pogledajte slučaj jadnog i nesretnog efendije Beganovića iz Kladuše. Niko iz Sarajeva nije mu pružio podršku ...
Poslali su ruskom ekspertu na pregled pa čekaju mišljenje.
Grover

#3630 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grover »

Sky News Reporter Says Blood Has Been Put There?Paris Terrorist Attacks 2015.

Quick, edit this report.

"...the blood on the ground which has been put there."
skupljac_zeljeza

#3631 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skupljac_zeljeza »

JA NISAM CHARLI I NE ŽELIM NI DA BUDEM!
Neki svjesno a većina očito nesvjesno daju apsolutnu podršku onome što je Charli uradio.
Kampanja podrške JA SAM CHARLI, u prevodu znači:
JA BIH ISTO NACRTAO ŠTO JE I CHARLI,
JA BIH ISTO REKAO ŠTO JE I CHARLI,
JA BIH ISTO URADIO KAO I CHARLI,
JA MISLIM ISTO ŠTO I CHARLI,
JA MRZIM KAO I CHARLI,
JA SAM CHARLI...
DA SE RAZUMIJEMO, NE PODRŽAVAM TEROR ČAK NITI NAD PREDMETIMA A KAMOLI NAD LJUDIMA, JER NIKO GA NA SVOJOJ KOŽI NE VOLI.
ALI, **JA*NISAM*CHARLI** I NE MOGU BITI I NE ŽELIM BITI NITI ĆU IKADA BITI JER MI NIKADA NEĆE PASTI NA PAMET DA URADIM ONO ŠTO JE URADIO CHARLI.

Nihad Aličković

Image
VjecitiStudent

#3632 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

Grover wrote:Sky News Reporter Says Blood Has Been Put There?Paris Terrorist Attacks 2015.

Quick, edit this report.

Jel ista lutka kao sa Markala?
Pjanic15

#3633 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Ono "ALI" poništi čitav post.
uglavnomja

#3634 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

VjecitiStudent wrote:
Grover wrote:Sky News Reporter Says Blood Has Been Put There?Paris Terrorist Attacks 2015.

Quick, edit this report.

Jel ista lutka kao sa Markala?

rent-a-'lutka made in taiwan :oops:
VjecitiStudent

#3635 Re: Terorizam u Parizu!

Post by VjecitiStudent »

skupljac_zeljeza wrote: Nihad Aličković
...
Kako vam se da svaku glupost citirati?
iceman2010

#3636 Re: Terorizam u Parizu!

Post by iceman2010 »

Pjanic15 wrote:Ono "ALI" poništi čitav post.
Je li to novo pravopisno pravilo? U bosanskom, srpskom i hrvatskom se zabranjuje rijec "ali" i nije je dozvoljeno koristiti :D
uglavnomja

#3637 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

smisao karikature je da ukaze, da potencira i pri tome cak preuvelica neke karakteristike koje odstupaju od normalnog, pozeljnog, humanog, postenog ... koje su groteskne, smijesne, glupe, primitivne, sokantne, kriminalne, ...

ne da uvrijedi.

druga je stvar sto neko nema mozga da shvati karikaturu, ili nema dovoljno tolerancije da prihvati karikaturu nekoga "svog" ili je neko toliko opsjednut obozavanjem predmeta karikature da ne moze prihvatiti nista drugacije od onog sto mu je zabetonirano u glavi ...

i opet idemo do pitanja svih pitanja:
sta je tzv. povod? karikatura lika kojeg je neka zatucana ideologija zabranila crtati?

ili sadrzaj karikature?

da ne licitiram brojevima i postocima, ostaje cinjenica, odokativna, da ogromnu masu od milijardu i po muslimana boli neka stvar je li neki francuz iz nekog ekstremno satircnog lista sa minornim tirazem nacrckao nekog bradonju i napisao muhamed.

ostatku planete sama zabrana crtanja nekog lika je sama po sebi besmislena.

ljudi kupuju karte da idu na mars zivjeti, a neko bi da zivi u kamenom dobu :-)
Pjanic15

#3638 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

iceman2010 wrote:
Je li to novo pravopisno pravilo? U bosanskom, srpskom i hrvatskom se zabranjuje rijec "ali" i nije je dozvoljeno koristiti :D
Pa da jeste, kako bi se tek ovi nosili sa pokušajima izgovora. Nema onda "ali", nego bi bilo ili, ili. :mrgreen:
dobojlija81

#3639 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dobojlija81 »

Status
Submitted Danas
This Page wasn't removed

Owner

Vijesti Ummeta
skupljac_zeljeza

#3640 Re: Terorizam u Parizu!

Post by skupljac_zeljeza »

iceman2010 wrote:
To je po novoj slobodi novogovora. Forum bi trebao tu riječ u filter kao i riječ ** No links **.
Grover

#3641 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Grover »

Image

Je l` to važi i za multikulturni projekat zvani Evropska unija?

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/525549/La ... ni-projekt
uglavnomja

#3642 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

ne nadjoh nigdje da se bakir oglasio?

ako jeste, do mene je :oops:
AcaLukas

#3643 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

Lokman wrote:
Udji na onu famoznu facebook stranicu Bosnjaci. Ljudski otpad ispljuva ef. Beganovica. Tvrde da je "tamo neki hodza", kako ga nazivaju, islamofob. Saff ima slican stav, dok je bagra s vijestiummeta jos zesca u kritici. Isto vazi i za reisa Kavazovica kojeg su proglasili kjafirom.

Najebat cemo mi Bosnjaci, svakakve budale danas imaju facebook i mogu siriti svoju mrznju. Zato svi ucinite uslugu drzavi i prijavite facebook stranicu vijestiummeta pa nek ih skidaju svaki dan. Vecina ti budala sto prate fb stranicu ionako samo citaju vijesti preko facebooka tako da se uradi dosta kada se govna otjeraju s fb.
AcaLukas

#3644 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

dobojlija81 wrote:Status
Submitted Danas
This Page wasn't removed

Owner

Vijesti Ummeta
I meni isto, ali samo nastaviti
AcaLukas

#3645 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

VjecitiStudent wrote:
Lokman wrote:
Poslali su ruskom ekspertu na pregled pa čekaju mišljenje.
Pogledaj fb stranicu bosnjaci pa ces viditi da su vec napravili analizu.
York Light 100`s

#3646 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

Pjanic15 wrote:Taj vic o židovima nema veze sa holokaustom tj. masakrom nad židovima, druga stvar je što se temelji na nacističkoj propagandi o židovima. Druga stvar je što također karikature Poslanika nemaju veze sa genocidom Srebrenice nit se može porediti, rekoh već vaše nerazumjevanje slobode govora "Jedno je praviti karikature u vezi neke ličnosti, a drugo u vezi nekog zločina masakra, genocida, holokausta". Na to se odma dodaje i činjenica da ne postoji osnova da nemuslimanima, u demokratskom sistemu za razliku od teokratskog, ne možeš naređivati i određivati na osnovu relativnih pojmova, kao što su "svetinje, moral".
Da, Balotelliev vic nema veze sa holokaustom ali sam isto siguran da se ne bi tolika hajka oko tog vica digla da se nije desio holokaust, znači židove u vicevima o kojima riječi nema o holokaustu mnogi uzimaju u zaštitu baš zbog njihove prošlosti.
Sada je pitanje zašto se Islam ne uzima u zaštitu zbog iks slučajeva gdje se dogodio genocid. Nisu npr. vicevi o Muji i Hasi kod nas prestali od kada se dogodio genocid u Srebrenici.
Naravno, vic gdje Mujo dođe Hasi u Njemačkoj nema veze sa Srebrenicom ali isto tako vic gdje židov skuplja novčiće nema veze sa holokaustom pa opet mnogi gledaju osjetljivo na taj vic.
Moglo bi se reći da vicevi o židovima se temelje na nacističkoj propagandi o židovima ali je isto tako jedan bradonja koji je opasan dinamitom u svakom svjetskom vicu i karikaturi islamofobična propaganda.
Za mene je gore kada mi neko kaže da sam u stanju dignuti nevine ljude u zrak nego kada mi kaže da sam škrt i opet je izgleda škrt židov kontroverznije nego reći musliman terorista
Pjanic15

#3647 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

AcaLukas wrote:
Lokman wrote:
Udji na onu famoznu facebook stranicu Bosnjaci. Ljudski otpad ispljuva ef. Beganovica. Tvrde da je "tamo neki hodza", kako ga nazivaju, islamofob. Saff ima slican stav, dok je bagra s vijestiummeta jos zesca u kritici. Isto vazi i za reisa Kavazovica kojeg su proglasili kjafirom.

Najebat cemo mi Bosnjaci, svakakve budale danas imaju facebook i mogu siriti svoju mrznju. Zato svi ucinite uslugu drzavi i prijavite facebook stranicu vijestiummeta pa nek ih skidaju svaki dan. Vecina ti budala sto prate fb stranicu ionako samo citaju vijesti preko facebooka tako da se uradi dosta kada se govna otjeraju s fb.
Nije tajna da je podrška direktna ili indirektna ovom zločinu što se desio, višestruka naspram onih koji je osporavaju. Time se otvaraju vrata i stvara pogodno tlo na našim prostorima, mentalnim sklopovima koji stoje iza tog terorističkog akta i načela da se ugnijezde, prošire i djeluju, htio to neko priznati ili ne.
Point.

#3648 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Point. »

AcaLukas wrote:
Lokman wrote:

Ne mogu da vjerujem da medju mojim naorodom ima ovoliko budaletina i zatucanih, nepismenih idiota. Sta ih vuce da budu ovako neljudski?
Last edited by Point. on 10/01/2015 22:08, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#3649 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Pitanje : Da li forumaši Bošnjaci smatraju da se Srbi, kao narod, trebaju izviniti i priznati zločine u BiH ?!

Šifra : Kolektivna odgovornost
SkyLimit

#3650 Re: Terorizam u Parizu!

Post by SkyLimit »

Ponajbolju ilustraciju stava kojeg je glavna muslimanska struja u Francuskoj usvojila nakon pokolja je ponudio teolog i imam iz Bordeauxa, koji je za AFP rekao da su muslimani iskreno ljuti i zabrinuti zbog ekstremista u svojim redovima.

"Našu religiju su konfiscirali luđaci... neobrazovni i poremećeni ljudi," rekao je Tareq Oubrou.
Post Reply